- 23 Mayıs 2024
- 249
- 273
Bebeginiz kac haftalik? Sarilik var mi? Memede uyuma daha cok ilk 2 hafta ve sariligin uyusukluguna bagli olabiliyor. Memenin yettigini kilo kontrolu, cisli bez sayisi (erken haftalar icin gunluk 3-5 bez diyorlar), ve ileri haftalar icin aclik aglamalari ve aranmalara gore anlayabiliyormusuz. Emerken yutkunma sesi yani “k”sesi duyuyorsaniz emiyordur. Uyandirmak icin de islak mendil ile sirtini sivazlamak, ayak topuguna fiske atmak ki biz baya falakaya yatirdik yine de uyanmiyordu, evi sogutmak ve ciplak emzirmek oneriliyor,Ay bu mesaja denk geldiğim çok iyi oldu. Ara ara baktığım için çoğu mesajı kaçırıyorum. Bende daha emzirmenin başındaki zorlukları yaşayan birisiyim. Sütüm gelmemişti, sarılık olduk mamaya başladık, dediğiniz gibi enjektör kaşık biberon ne varsa denedik.
Ben daha ilerleyemedim ama birkaç bişry sorayım. Memenin yettiğinden nasıl emin oldunuz? Bana etrafımdakiler cok cok ses gelmesi lazım diyor. Ben her zaman o sesi duymuyorum. Memeyi birkaç kez çekip uyuyunca ne yapıyorsunuz ben zorla uyandırıyorum ama çok zor oluyor