Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 81 41,1%
  • erkek

OY: 104 52,8%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,0%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    197
Kızlaar sutunuzun yetmediğini düşünüyorsanız bu sekilde bir manuel pompa ile aktif sağım yapmadan yaklasik 10 dakika ön sütü toplayıp arka sütü emzirebilirsiniz. Arka süt yağlı olduğu için kilo alimina yardımcı oluyor. Bu sekilde sütün sürekli sağılmasından kaynaklı tazyikli süt gelmesine de engel oluyor.

Bir de sağım yapıyorsanız gece sütü ve gündüz sütünü ayırın. Gece sütü bebeğin uyumasına daha çok yardımcı olurken gündüz sütü daha aktif olmasını sağlıyormus icerikleri farkliymis.

Eklentiler

• 20241203_160325.jpg
    20241203_160325.jpg
    35 KB · Görüntüleme: 14
Benim bı tanıdığım var 6. Kez sezeryan oldu kendisi en son doğumu 45 yaşında yaptı bir kizida evli 🤣🤣ama tabiki çok riskli doktor tahmini alabiliriz bile demisti

Grupta çok aktifsiniz ya gözüme carpiyosunuz heralde ondan öyle hissettim🤣🤣🤣
Yok artıııık 6 sezaryen çok büyük cesaretmiş 🥲🥲 Orangegreysky Orangegreysky başkan yardımcısı, şimdi ben doğuma gidince buraya bakamazsam sizin takibinizi o yapacak doğuranın altına beni etiketleyecek ki kaybolmasınlar ben de ekleyeyim tabloya 😂😂

Bu çay işi kafamı karıştırdı baya bazıları da diyor hazır paket almayın içinde ne olduğu belli değil vs. İnsan ne yapacağını şasırıyor. Bu zeytinyağı olayı da aklıma birşey getirdi vajina doğumu yapanlara bazı doktorlar bu şekil alttan zeytinyağı kullanıyormuş bebek çabuk kayıp çıksın diye. Bebek kakası içinde kullanmak çok mantıklı soracağım bunu da öyle sorun yaşarsam. Doğurunca tabi 😂
Ben de influencer tayfasına güvenmediğim için onların önerdiği hiç bir çayı almadım . Diyetisyen de dediğim gibi alma dedi . Aktardan ben de almıyorum . Saklama koşullarına güvenmiyorum ben de . Poşet çayı da poşetinden sakınıyorsan içindekini kendin çay süzgecine döküp demleyebilirsin . Ben damla bile almadım . Bazı şeylerin çok reklamı yapıldığında güvenim azalıyor benim 😀 ama bu çayı prof hazırlamış üstünde de yazıyor. Diyetisyenimin de hocası olunca ben aldım .

Ay ben az önce 5 dkya doğurcam sandım feci bir şey oldu girdi çıktı bir yokladı. Bir an direncim kırıldı yani ben kim vajinal doğum kim dedim 😂 Sonra sancı geçti aynen ya yaparım ben bu işi hepsi buysa bir dk sık dişini oluyor bak falan dedim yine bir cesaret geldi 😂 kendi kendime tripten tribe girdim yani 😂 Ne zaman gelmek isterlerse başımız gözümüz üstüne de bir güncük daha beklerse annem de gelseydi ☺️ Beni hamileyken görsün de istiyordum en son 5 aylıkken görmüştü karnım azdı daha şimdi görse ne çok şaşırırlar 🥰
Yaa öyleyse görsün tabii ki 🥰🥰

Doğum işi gerçekten böyle ilerliyor 😀 bir dk gelince hissettiklerin bir anda geçiyor ve rahatlıyorsun, gücün yerine geliyor, sonra bir daha 😀

Yok artıııık 6 sezaryen çok büyük cesaretmiş 🥲🥲 Orangegreysky Orangegreysky başkan yardımcısı, şimdi ben doğuma gidince buraya bakamazsam sizin takibinizi o yapacak doğuranın altına beni etiketleyecek ki kaybolmasınlar ben de ekleyeyim tabloya 😂😂
Emredersiniz komtanım 🫡 ben bi yerde liste bilem tutarım sana kolaylık olsun diye be sen yeter ki doğur dkfk

Ayıp oluyor ama 😂😂
Neyse buna cevaben kontrolümüzün neticesini bildireyim ben de 😂 Şu an 4 kilo görünüyor evet tosbik 😂 Cuma sabah 8.30da sezaryen kararı aldık. 6.12.24 tarihini kapanlardan biri olduk yani @blocked 🤪 Doktora perşembe doğum günüm deyince ısrar etti o gün almak için ama yok dedim bile isteye denk getirmek de biraz şov yani kendi gelse olurdu 😂 Küçük bir vajinal doğum pazarlığı yaptık yine ama adam diyo risk alma 🥹 Bir dahaki gebeliğini en az iki sene sonra olursa ve de bu kadar büyütmezsen onu vajinal doğurursun artık sen de dedi 😅 Son 3 günümüz artık bizim de hayırlısı olsun her şeyin 🥹🥰
Yeaaa başkanımızın da bebeği geliyor 🥰 çok güzel bir doğum hikayen olsun 🤍👶🏻

Kaka ve çiş sayısı iyi şu an için, ben emzirmeyi tam beceremedim sanırım. Göğüs ucum belli degil o yüzden bebiş tutamıyor memeyi. Pompayla sağa sağa biraz belirginleşti Allah'tan.
Şırınga ile çıkarabilirsiniz meme ucunu. Bir de bebekler büyüdükçe meme ucunu tutma kabiliyeti de artıyor. İlk bebek olunca zaman alıyor böyle şeyler. Ben de kızımda yaşadım. Emzirme danışmanı eve gelmişti ilk o tam tutturdu memeye.

Evet bir sorun var ama çözemiyorum su an
Çok küçük olduğu için yorulup emmiyordur çok normal biberon akışı daha hızlı olduğu için biberonda yorulmadan bitirince rahat uyuyordur. Sütün ile ilgili hiç problem yok merak etme🌸 büyüdükçe yorulma azalır tüm ihtiyacını alıp uyur bir iki gün sonra her şey normale döner.🙏🏻

Şırınga ile çıkarabilirsiniz meme ucunu. Bir de bebekler büyüdükçe meme ucunu tutma kabiliyeti de artıyor. İlk bebek olunca zaman alıyor böyle şeyler. Ben de kızımda yaşadım. Emzirme danışmanı eve gelmişti ilk o tam tutturdu memeye.
Deneyeceğim teşekkürler 🙏

Çok küçük olduğu için yorulup emmiyordur çok normal biberon akışı daha hızlı olduğu için biberonda yorulmadan bitirince rahat uyuyordur. Sütün ile ilgili hiç problem yok merak etme🌸 büyüdükçe yorulma azalır tüm ihtiyacını alıp uyur bir iki gün sonra her şey normale döner.🙏🏻
İnşallah biraz karamsarlığa kapıldım bu yüzden 😪

Geçen hafta bugün planlı suni sancı ile doğum yaptım, yine olsa yine yaparım. Benim de ne sancim ne acilmam yoktu. Planlı olması bence çok iyi oluyor her şeye hazırlıklı gidiliyor. Vajinal denemek istiyorsanız planlı suni sancı güzel bir şey.
Umarım benim de güzel geçer sürecim🌸🙏🏻

İnşallah biraz karamsarlığa kapıldım bu yüzden 😪
Olumsuz düşünmüyoruz. 40 küsürde normal doğurup hiç sütüm gelmedi doğumdan sonra ilk çocukta oysa şartlar çok müsaitti gelmesi için daha bekliyor diyordum mama ile takviye ettik sonra hop fazlasıyla geldi. Sütün de var pompaya geliyorsa bebeğe çok daha fazlası vardır. Önce kendimiz inanalım. Bir haftaya her şey yoluna girecek. 🙏🏻🙏🏻

Hastanenizin yeni doğan yoğun bakımı varsa kızlar , o hastanenin çocuk doktorları ilgileniyor bu bebeklerle. Eğer çocuk doktoru bakacaksanız öyle hastanelerin çocuk doktorlarını araştırın bence . Benim doğum yaptığım hastanenin çocuk doktorları ilgilendiler hep çok şükür hepsi ayrı donanımlıydı . Hala onlarla devam ediyorum. Doğduktan sonra d vitamini , bağırsak sindirm için damla , kan damlası , çinko başlattı doktor . Siz de sorarsınız . Bir de Saf zeytinyağını kulak pamuğuna batırım makatına masaj yaptırınca kakalarını fırt diye atıyorlar. Hatta hemşire bi enjektöre zeytinyağ su yaptı makattan içeri verdi çocuk bütün bağırsağı boşalttı bunu da danışın doktorunuza gaz kaka büyük bir sorun 😅 son olarak diyetisyenim bana sadece bir çay önerdi o da doğadan marka anne emzirme çayı . Rezene zaten biliyorsunuzdur . Aktardan alma dedi . Saklama koşullarına güvenmiyor . Bı dediğim emzirme çayını da prof bir hocası varmış o içeriğini hazırlamış. Size aktaracaklarım bu kadar şimdilik 😅🥰🤍
Bebeğiniz sağlıkla büyüsün 🙏 Rezene çayı güvenli olmayabilir. Emzirme danışmanım önermemişti. Bir de çok zorunlu olmadıkça bebeğin makatına çok müdahale etmeyin. O şekilde kaka yapmaya alışmasın. Huzursuz değilse emmesi iyiyse 5 güne kadar kaka yapmaması normal.

Hadi bakalım şaka bı yana canım saglikla alın kucaginiza inşallah 🥹 🥹 🥹 bikac gün sonra da etiketler yaparlar sana sorduğunda 🥰

Bebeğiniz sağlıkla büyüsün 🙏 Rezene çayı güvenli olmayabilir. Emzirme danışmanım önermemişti. Bir de çok zorunlu olmadıkça bebeğin makatına çok müdahale etmeyin. O şekilde kaka yapmaya alışmasın. Huzursuz değilse emmesi iyiyse 5 güne kadar kaka yapmaması normal.
Yaa bana doktor öyle dedi . Gerçi benim bebeğim prematüre. Tabi doktora sormak lazım burda söylüyoruz herkes kendi doktoruna danışmadan yapmıyor genelde ama beş gün de çok geldi bana biz büyükler bile üç gün çıkmasak rahatsız ediyor . Yanlış yönlendirmek istemem . Rezeneyi de diyetisyenim önerdi bana . Emzirme çaylarının içinde de var genelde . Ben de bakmam internetten falan böyle şeyleri . Alanında uzman kişilerden aldığım bilgileri genelde paylaşıyorum burda ama tekrar teyit ederim teşekkür ederim ☺️

X