Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 81 41,1%
  • erkek

OY: 104 52,8%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,0%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    197
Yok artık dogurduktan sonra ye ne yiyorsan yahu 😅
Ay yiyebilir miyim ya nolur smfm
Orangegreysky Orangegreysky tiroid hapını kırk gün daha kullanacakmışım doğumdan sonra. 40 gün sonra tahlil yaptırıp bırakacakmışım. Sen de kullanıyordun bildiğim kadarıyla haber edem dedim. Demir ve d vitaminini çok daha uzun süre kullanacakmışım.
Yes cano ben de kullanıyorum, inşallah düşer 40 gün sonra da bırakırız. Bazılarında bebekte de çıkmış üzüldüm biraz inşallah bizimkinde çıkmaz, bizde gebelikle başlamıştı diye çıkmaz umudum var. D vitaminini ben de sormuştum doktor sen kullanmaya devam edeceksin hatta bebek de kullanacak demişti, demiri sormamıştım o ocağımıza incir ağacı dikmeye devam edecek demek ki

Bebek doğmadan önce hisler daha çok korku ve korumacilik ağırlıklı oluyor bence de, hele ilk çocuktan önce. Çünkü sonrasının nasıl olacağını, hayatının nasıl değişeceğini, ne çılgın bir sevgi olduğunu deneyimlememis oluyorsun. Doğunca da başta korku ve şefkat ağırlıklı oluyor bence. Sen beslemezsen beslenemeyecek, dünyaya karşı tamamen savunmasız ama her şeyiyle tam bir insan. Emek verdikçe, paylaşımlar arttıkça, hayatı beraber deneyimleyince, tanıdıkça her gün, her yıl artıyor sevgisi 🥰
Bence de öyle inşallah 🥰🥹 Biz olayın o kadar farkında değiliz ki eşim doktora şey soruyor kaç refakatçi için yatak var?. Bir dedi doktor, ama kv de de olacak hocam ben yatsam o yatamaz dedi. Oğlum sen o gece ne olacağını sanıyorsun sabaha kadar vurup kafayı deliksiz uyuyacak mısınız dedi 😂 O bebek saat başı uyanır ağlar, bu kızın ağrısı sancısı olabilir, hemşireler ebeler sürekli odaya gelecek, anneyi bebeği muayene edecek, anne devamlı bebeği emzirmeye çalışacak neler neler dedi. Bana da dönmüş diyor senin adam otele tatile geldiğini düşünüyor galiba diyor 😂

Ay yiyebilir miyim ya nolur smfm

Yes cano ben de kullanıyorum, inşallah düşer 40 gün sonra da bırakırız. Bazılarında bebekte de çıkmış üzüldüm biraz inşallah bizimkinde çıkmaz, bizde gebelikle başlamıştı diye çıkmaz umudum var. D vitaminini ben de sormuştum doktor sen kullanmaya devam edeceksin hatta bebek de kullanacak demişti, demiri sormamıştım o ocağımıza incir ağacı dikmeye devam edecek demek ki
Aslında benim son tahlilde 0.85 çıkmıştı tsh. Zaten bayağı düşük değil mi? Bari 50’likle devam edelim ya 75lik fazla mı geliyor ki. Bende hashimoto vardı gebelik öncesinde de ama değerlerim iyiydi ilaç kullanmıyordum inşallah geçmez bebişe 🙏 D vitaminini hiç düzenli kullanamadım zaten. Ama kullanmak zorundayız gebelik sonrasında da. Demire bence 6 ay daha devam ederim gibi hemoglobin 10.1 ferritin 6,5ti son tahlilde. Doğumda da kan kaybı olacak düşecekler biraz daha o aylarca kullanmayla ancak toparlanır bende😏

Bence de öyle inşallah 🥰🥹 Biz olayın o kadar farkında değiliz ki eşim doktora şey soruyor kaç refakatçi için yatak var?. Bir dedi doktor, ama kv de de olacak hocam ben yatsam o yatamaz dedi. Oğlum sen o gece ne olacağını sanıyorsun sabaha kadar vurup kafayı deliksiz uyuyacak mısınız dedi 😂 O bebek saat başı uyanır ağlar, bu kızın ağrısı sancısı olabilir, hemşireler ebeler sürekli odaya gelecek, anneyi bebeği muayene edecek, anne devamlı bebeği emzirmeye çalışacak neler neler dedi. Bana da dönmüş diyor senin adam otele tatile geldiğini düşünüyor galiba diyor 😂
Benim eşimin doktorunun dediği gibi vurup kafayı uyuması 😒😒 Neyse aradan geçen yıllarda o kadar çok başına kaktım ki bu defa yapmayacağını düşünüyorum 😂

Ama bebeğin bekledikçe büyümesi bir risk değil mi 😂 40da olabilir 41de olabilir canım. Valla yazın arkadaşım erken dönemde erken doğumdan korktu, ilk aylar kanaması oldu, plasenta previa falan vardı. 6-7 ayda yukarı çıktı. Sonlara doğru doğurdum doğuracağım derken 41+0da suni sancı ile başlattılar doğumu. Daha da gelesi yoktu başlatmasalar. Biz yine arada sancı kasılma hissediyor o hiçbir şey hissedemiyordu. Bebeği de küçüktü biraz belki de ondan ama sonuçta doğmadı yani 😂😂 Aramızdan da birileri 4. Trimesteri görecek illa ki 😂😂
Herkesin bebesi kocaman değil ki anca büyüyorlar 🤣🤣 ben de diyorum akrebi geçtik yaya geldik nihayet derken bi de oğlağa geçiş yapar mıyım Allahım sen koru 🤣🤣🤣🤣

Aslında benim son tahlilde 0.85 çıkmıştı tsh. Zaten bayağı düşük değil mi? Bari 50’likle devam edelim ya 75lik fazla mı geliyor ki. Bende hashimoto vardı gebelik öncesinde de ama değerlerim iyiydi ilaç kullanmıyordum inşallah geçmez bebişe 🙏 D vitaminini hiç düzenli kullanamadım zaten. Ama kullanmak zorundayız gebelik sonrasında da. Demire bence 6 ay daha devam ederim gibi hemoglobin 10.1 ferritin 6,5ti son tahlilde. Doğumda da kan kaybı olacak düşecekler biraz daha o aylarca kullanmayla ancak toparlanır bende😏
Sen her gün içiyo musun? Benim istenen aralıkta olunca ben saldım biraz bazen içtim bazen içmedim açıkçası seninki kadar düşük değildir, seninki baya düşmüş

Benim eşimin doktorunun dediği gibi vurup kafayı uyuması 😒😒 Neyse aradan geçen yıllarda o kadar çok başına kaktım ki bu defa yapmayacağını düşünüyorum 😂
Ooo maşallah 😂 Bizimki istese de uyuyamaz. Yani kestirir de bir iki saat o kadar 😂 Bir kere her şeyi merak eder, bebeğe kim dokundu, kim ne yaptı, ben emzirdim mi, kaderine terk mi ettim, aç mı tok mu, neden ağlıyor 😂 İkincisi o karanlık ve sessiz olmayan ortamlarda da uyuyamıyor uykusu çok hafif 😂

bogaz enfeksiyonu geciriyorum griple birlikte ki grip asisi da olmustum. dondu dolasti beni buldu.
gerilemezse aile hekimine gidicem yarin antibiyorik yazar mi bilemedim bu asamada ama. dogurmayi beklerken bu cikti basima 😷
Canım naptın? Bugün de benim boğazım, soluk borum hasta gibi değişik. Ne yedin ne içtin kuzum?

Sen her gün içiyo musun? Benim istenen aralıkta olunca ben saldım biraz bazen içtim bazen içmedim açıkçası seninki kadar düşük değildir, seninki baya düşmüş
Ay evet düzenli içtiğim tek ilaç o. Ayda 3-4 gün içmediğim oluyordur da maks o kadar. Benimki bence de düşük ya ama sordum doktora yok iyi devam böyle dedi. Doğumdan sonra ben de bunu biraz salarım o zaman bir içerim bir içmem. Napıcaz sıfırı mı görmeye çalışıyoruz di mi yani

Ayıp oluyor ama 😂😂
Neyse buna cevaben kontrolümüzün neticesini bildireyim ben de 😂 Şu an 4 kilo görünüyor evet tosbik 😂 Cuma sabah 8.30da sezaryen kararı aldık. 6.12.24 tarihini kapanlardan biri olduk yani blocked blocked 🤪 Doktora perşembe doğum günüm deyince ısrar etti o gün almak için ama yok dedim bile isteye denk getirmek de biraz şov yani kendi gelse olurdu 😂 Küçük bir vajinal doğum pazarlığı yaptık yine ama adam diyo risk alma 🥹 Bir dahaki gebeliğini en az iki sene sonra olursa ve de bu kadar büyütmezsen onu vajinal doğurursun artık sen de dedi 😅 Son 3 günümüz artık bizim de hayırlısı olsun her şeyin 🥹🥰
Oyy sağlıkla gelsin inşallah kuzum 🧡 heyecanlı bekleyiş, son günler başladı 🫂🥰

bogaz enfeksiyonu geciriyorum griple birlikte ki grip asisi da olmustum. dondu dolasti beni buldu.
gerilemezse aile hekimine gidicem yarin antibiyorik yazar mi bilemedim bu asamada ama. dogurmayi beklerken bu cikti basima 😷
Aaa görmemiştim bu mesajı Eda yanıtlayınca gördüm canım. Ah çok geçmiş olsun yaa 🥺 Bol sıvı tüket, C vitaminli meyve tüket, nane kekik çayı iç ilaçların yanı sıra. Enfeksiyonun varsa antibiyotik mecbur yazar inşallah gerek kalmadan atlatırsın 🙏🥺

Ay evet düzenli içtiğim tek ilaç o. Ayda 3-4 gün içmediğim oluyordur da maks o kadar. Benimki bence de düşük ya ama sordum doktora yok iyi devam böyle dedi. Doğumdan sonra ben de bunu biraz salarım o zaman bir içerim bir içmem. Napıcaz sıfırı mı görmeye çalışıyoruz di mi yani
Benim 2.06'ymış en son 25'lik kullanıyorum arada da içmiyorum Allah affetsin 3 altı istiyorlar nasılsa 3 altı işte amaaan

Bana sordu istiyor musun vajinal doğum evet olursa isterim dedim çatı muayenesi yaptı tam kapamıyor ama aşağı konumlu seni ve bebeği riske atmayalım dedi tmm dedim ben de.
Hımmm anladım canım. Ah benim bebişin konumu mis gibiydi ya plasenta tepede baş aşağıda tam doğurulacak çocuk. Ama buna da şişko dediler elediler 🥹

Benim 2.06'ymış en son 25'lik kullanıyorum arada da içmiyorum Allah affetsin 3 altı istiyorlar nasılsa 3 altı işte amaaan
Ben 75lik kullandım ilk baştan beri ya bununla 1 seviyesinde tuttum aşağı yukarı. Yenisini yazması gerekecek zaten düşük yazsın diyeyim de bari. Gerek yok bu kadar gari

2 gun alabilirim persembede calismamak icin, bende acilde calisiyorum ordan alicamda, prosedurde ne oluyor acaba dedim. Tesekkurler
Canım geçmiş olsun. Benim de bugün boğazım kötü ya moralim bozuk. Çalışabilir raporundan sonra herhangi bir rapor alamıyorsun diye biliyorum kuzum.

X