Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 81 41,1%
  • erkek

OY: 104 52,8%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,0%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    197
Aynen kuzum çok şükür sona geldik gibi biz de 🤲 Amin, inşallah sağlıkla gelsin bebişlerimiz 🙏 Doğumlardan sonra da kopmyalım yaa çok alıştım buraya 🥹
Tabi canım daha gaz, ek gıda, kakalı bez falan konuşacağız. Benim çevremde hiç doğuran akrabam yok. Arkadaşlarıma da zırt pırt soramam. Hep size sorucam, sizinle dertleşicez, burdayız burda 🫂🥰🙏🏼

Herkesin bebesi kocaman değil ki anca büyüyorlar 🤣🤣 ben de diyorum akrebi geçtik yaya geldik nihayet derken bi de oğlağa geçiş yapar mıyım Allahım sen koru 🤣🤣🤣🤣
Bugün Nst’de karşımda bir kadın vardı biz yaşlarda. İlk bebeği, 37 haftada 2,5 kiloymuş. Vajinal doğum istiyormuş. Hareketlerini hissedemediği için gelmiş. Aslında devamlı kasılması vardı 30-40-50 gidiyordu gördüm ama hiçbir şey hissetmiyor. Benim 30ları geçtiği an kulaklarım bile kıpkırmızı oluyor gösterdim hatta kendine de 😂 Galiba bebek küçük diye çok hissedemiyor bunları. Çok ilginç geldi mesela bana. Sonra dedi ki sizin karnınız tam erkek tipi karın ama yanlış anlamazsanız kaç kilo bebiş dedi. 4 civarı bizimki dedim. Ay ne güzel ya ne yesem kilo alır ki dedi. O işler o kadar ona bakmıyor ki dedim. Alacak bebek diyete rağmen aç kalmamıza rağmen alıyor almayacak bebeğe de dünyaları ye. Ben bu gebeliğin sonunda bunu anladım yani. Bir daha nasip olursa hiç kasmam artık. İri mi tamam abisi de iriydi bitti gitti 😂
Ahahhahaha ne zaman senin beklenen doğum 40 haftaya göre ? 😂

Tabi canım daha gaz, ek gıda, kakalı bez falan konuşacağız. Benim çevremde hiç doğuran akrabam yok. Arkadaşlarıma da zırt pırt soramam. Hep size sorucam, sizinle dertleşicez, burdayız burda 🫂🥰🙏🏼
Yaşasın 🥹 Biz bizeyiz yine o zaman 🥹 Benim de akraba yok, ilk bebek kuzenlerimiz arasında bizimki 🥰 Eşimin ablası var ama yaşına geldi o da. Arkadaşlarım da büyütmüş unutmuşlar yaa. Ne sorsam unuttuk diyorlar. Galiba beyin kendini resetliyor. Doğumda resetleyip hamileliği unutturuyor kısmen, birkaç sene sonra da ilk zamanları unutturuyor 😂 O sayede millet ikinci üçüncü çocuk yapıyor galiba 😂

Ay yiyebilir miyim ya nolur smfm

Yes cano ben de kullanıyorum, inşallah düşer 40 gün sonra da bırakırız. Bazılarında bebekte de çıkmış üzüldüm biraz inşallah bizimkinde çıkmaz, bizde gebelikle başlamıştı diye çıkmaz umudum var. D vitaminini ben de sormuştum doktor sen kullanmaya devam edeceksin hatta bebek de kullanacak demişti, demiri sormamıştım o ocağımıza incir ağacı dikmeye devam edecek demek ki
Yersin tabi ki ne olacak yemediğimiz kalmadı her iki doğumdan sonra da doktora da sordum buldugunu ye diyip gülmüştü 😂yedim de yani. En az 2 yil emziren aNne olursan ne yapacaksın? Oyle her okuduğun duyduğunda kendini germe canin ne cekiosa azar azar kilo almayacak kadar ye iste😂

Bir kere daha oldu canım ilkinden yarım saat sonra. Daha sonra yemek yedik ve sızmış kalmışım bir saatliğine olmadı o arada.
Eşim de diyor ki kıyamam kendini ne kadar kastıysan yorulmuş vücudun uyudun kaldın diyor yok canım dedim iki dk sancı çektik diye de uyumamışızdır 😅😅
Ahahhah🤣 Eşin bu göbeği seviyor belliki😍 doğumdan sonra şanslı olacaksın bEnce
eş konusunda😍😂

Yersin tabi ki ne olacak yemediğimiz kalmadı her iki doğumdan sonra da doktora da sordum buldugunu ye diyip gülmüştü 😂yedim de yani. En az 2 yil emziren aNne olursan ne yapacaksın? Oyle her okuduğun duyduğunda kendini germe canin ne cekiosa azar azar kilo almayacak kadar ye iste😂
Ay yok anam kilo derdinde değilim ya şu toksoplazma korkusundan salam yiyemedim ama aşırı istiyodu canım, beni mutlu ettin dkfk

Ç
Geçen hafta bugün planlı suni sancı ile doğum yaptım, yine olsa yine yaparım. Benim de ne sancim ne acilmam yoktu. Planlı olması bence çok iyi oluyor her şeye hazırlıklı gidiliyor. Vajinal denemek istiyorsanız planlı suni sancı güzel bir şey.
Çok küçük ihtimal de olsa bende planlı normal doğum yapabilirim o yüzden sormak istedim. Doğuma daha 9 gün var ne olacağını bilemeyiz ama olurda son güne kalırsam açılma, sancı, nişan ve su gelmesi bunlar yoksa direkt sezeryan istemeyi düşünüyorum doktorumdan hata mı yapmış olurum. Ama bu saydıklarımdan biri varsa denerim normali ama sıfırdan denemek korkutuyor beni biraz sanki yapamam gereksiz yıpranırım diye düşünüyorum sonra sezeryana girmek zorunda kalırım süreç uzar vs senin doğum kaç saat sürdü. Bide bebek kaç kg doğdu

Bugün Nst’de karşımda bir kadın vardı biz yaşlarda. İlk bebeği, 37 haftada 2,5 kiloymuş. Vajinal doğum istiyormuş. Hareketlerini hissedemediği için gelmiş. Aslında devamlı kasılması vardı 30-40-50 gidiyordu gördüm ama hiçbir şey hissetmiyor. Benim 30ları geçtiği an kulaklarım bile kıpkırmızı oluyor gösterdim hatta kendine de 😂 Galiba bebek küçük diye çok hissedemiyor bunları. Çok ilginç geldi mesela bana. Sonra dedi ki sizin karnınız tam erkek tipi karın ama yanlış anlamazsanız kaç kilo bebiş dedi. 4 civarı bizimki dedim. Ay ne güzel ya ne yesem kilo alır ki dedi. O işler o kadar ona bakmıyor ki dedim. Alacak bebek diyete rağmen aç kalmamıza rağmen alıyor almayacak bebeğe de dünyaları ye. Ben bu gebeliğin sonunda bunu anladım yani. Bir daha nasip olursa hiç kasmam artık. İri mi tamam abisi de iriydi bitti gitti 😂
Ahahhahaha ne zaman senin beklenen doğum 40 haftaya göre ? 😂
Ay bak aynı kasılma bende de artık 100leri görüyorum demek bebek büyüdüğü için daha çok hissediyorum. Doktor valla diyo kasılmaların da iyi aslında bakalım ne zaman gelcek 😁 ben bu hafta full et yedim sanırım kan olsun diye bu sefer de bebeğin kilosuna etkisi oldu sanırım 300 gr almış 1 haftada doğmadıkça tosun olma yolunda ilerliyor bu sefer djdjdj 🥹🥹 14ü 40. Hafta oluyor ucundan sanırım oğlak ihtimali kalkıyor. 41e kalmadan 🥹🥹🥹

Ay yiyebilir miyim ya nolur smfm

Yes cano ben de kullanıyorum, inşallah düşer 40 gün sonra da bırakırız. Bazılarında bebekte de çıkmış üzüldüm biraz inşallah bizimkinde çıkmaz, bizde gebelikle başlamıştı diye çıkmaz umudum var. D vitaminini ben de sormuştum doktor sen kullanmaya devam edeceksin hatta bebek de kullanacak demişti, demiri sormamıştım o ocağımıza incir ağacı dikmeye devam edecek demek ki
Bende 15 senedir tiroid hastasıyım 50 mg içerim her sabah aç karnına geçen hafta benim kızıma da tahlil yaptı çocuk doktorumuz çok şükür normal çıktı ona geçmemiş diğer çocuklarında normal ama yigenimin kızında var şuan 5 yaşında babada var onun ilaç kullaniyo malesef
Bence de öyle inşallah 🥰🥹 Biz olayın o kadar farkında değiliz ki eşim doktora şey soruyor kaç refakatçi için yatak var?. Bir dedi doktor, ama kv de de olacak hocam ben yatsam o yatamaz dedi. Oğlum sen o gece ne olacağını sanıyorsun sabaha kadar vurup kafayı deliksiz uyuyacak mısınız dedi 😂 O bebek saat başı uyanır ağlar, bu kızın ağrısı sancısı olabilir, hemşireler ebeler sürekli odaya gelecek, anneyi bebeği muayene edecek, anne devamlı bebeği emzirmeye çalışacak neler neler dedi. Bana da dönmüş diyor senin adam otele tatile geldiğini düşünüyor galiba diyor 😂
Doktor ne güzel.aciklamis tam uyucaksin pat hemşire tam uyucan tuvalete gitmen gerekiyo bebe acikiyo uyumuyo sabaha karşı çocuk doktoru geliyo eşinde uyumuyo ytaktan kalkamiyosun bebeği ver bebeği al tuvalete götür suyum orda kaldı altını değiştir😅😅😅gündüz gelen giden eve geldiginizde ancak uyuyosunuz

Ay bak aynı kasılma bende de artık 100leri görüyorum demek bebek büyüdüğü için daha çok hissediyorum. Doktor valla diyo kasılmaların da iyi aslında bakalım ne zaman gelcek 😁 ben bu hafta full et yedim sanırım kan olsun diye bu sefer de bebeğin kilosuna etkisi oldu sanırım 300 gr almış 1 haftada doğmadıkça tosun olma yolunda ilerliyor bu sefer djdjdj 🥹🥹 14ü 40. Hafta oluyor ucundan sanırım oğlak ihtimali kalkıyor. 41e kalmadan 🥹🥹🥹
Oooo ben 100leri hiç görmedim maks 75-80 gördüm kız. Ama 20 dakikada 1 - 2 kere girdiği için hiç anlam yüklemedi doktor. 100leri gördüysen senin baby is coming galibaaa 🥰 Aman tosun yapma yoksa 40ı beklediğinle kalırsın bak derler ki doğuramazsın alalım sezaryenle 😂 Benim de 13üydü 40 hafta aynıymışız zaten kalmazsın bence sen de 40’a ☺️

Bende 15 senedir tiroid hastasıyım 50 mg içerim her sabah aç karnına geçen hafta benim kızıma da tahlil yaptı çocuk doktorumuz çok şükür normal çıktı ona geçmemiş diğer çocuklarında normal ama yigenimin kızında var şuan 5 yaşında babada var onun ilaç kullaniyo malesef

Doktor ne güzel.aciklamis tam uyucaksin pat hemşire tam uyucan tuvalete gitmen gerekiyo bebe acikiyo uyumuyo sabaha karşı çocuk doktoru geliyo eşinde uyumuyo ytaktan kalkamiyosun bebeği ver bebeği al tuvalete götür suyum orda kaldı altını değiştir😅😅😅gündüz gelen giden eve geldiginizde ancak uyuyosunuz
Aynen bunu anlattı o da canım 😅 Bizimki de o gece tecrübe edinecek artık inşallah. Şimdilik olayların pek farkında değil, değiliz 😅

Oooo ben 100leri hiç görmedim maks 75-80 gördüm kız. Ama 20 dakikada 1 - 2 kere girdiği için hiç anlam yüklemedi doktor. 100leri gördüysen senin baby is coming galibaaa 🥰 Aman tosun yapma yoksa 40ı beklediğinle kalırsın bak derler ki doğuramazsın alalım sezaryenle 😂 Benim de 13üydü 40 hafta aynıymışız zaten kalmazsın bence sen de 40’a ☺️
Valla sabahtır kaç sefer squat yaptım bacaklar tutmuyor artık dizlerim çok ağrıyor. Eşim hadi yapabilirsin 6 aralığı düşün diye diye gaza getiriyor 🤣🤣🤣 benim kasılmalar baya çok ama sancı hissi yok hiç. Karın ağrısı şeklinde hiç sancı görmedim. Hangisi önemli bilmiyorum djdjdj

Benim sancılar arttı ya, daha önce de aynısını dediydim gerçi ama bu sefer muayenemde tarih vermek yerine doğuma almasa bari doktor dkfk

Ahahhah🤣 Eşin bu göbeği seviyor belliki😍 doğumdan sonra şanslı olacaksın bEnce
eş konusunda😍😂
Ah inşallah canım öyle umuyorum 🙏 🥰
Bir erkek hamilelikte eşinin duasını alacak ya. Dün çok dua ettim kendisine, hemen bugün kıdem teklif etmişler iş yerinden. Yarın başka bir şirketin mülakatına girecekti tam da. Kısmeti açıldı gibi. Bunların hepsinin Allahın rızasını almakla alakası var bence. İncitmedi, yormadı sağ olsun bir dediğimi iki etmedi. Evladına karşı daha özverili, merhametli olacağına inanıyorum 🙏 🥰 Hepsi öyle olsunlar inşallah 🙏

Valla sabahtır kaç sefer squat yaptım bacaklar tutmuyor artık dizlerim çok ağrıyor. Eşim hadi yapabilirsin 6 aralığı düşün diye diye gaza getiriyor 🤣🤣🤣 benim kasılmalar baya çok ama sancı hissi yok hiç. Karın ağrısı şeklinde hiç sancı görmedim. Hangisi önemli bilmiyorum djdjdj
Doğurmak için canını acıtan o adet sancısına ihtiyaç varmış canım. Karnından belinden şöyle sağlı sollu 😂 Kasılmalar hazırlık gibi bir şey galiba. Benim de akşamları çok fena ama gündüz nst de bir şey çıkmıyor 🥹 Hadi kız ha gayret sen de doğur 6sında. You can do it blocked 💪😂

kızlar şu kuru kayısı ile hoşaf mı meyve suyu mu neydi nasıl yapılıyor? az kaldı doğuma yapayım küçük kavanozlara koyayım diyorum. tarifi olan yapan var mı? 🍑

X