- 26 Şubat 2024
- 4.866
- 4.690
Doğa güzel bir isim bence :) akıl vermek gibi olmasın ama Elisa gibi isimler bana zorlama gibi geliyor biraz. Eliz de çok güzel bir isim ona benziyor :)Hayır aslında güzel isimler ama biz hiç o isimleri düşünmemiştik. Rüyamda kayınvalidem elisa olsun ismi diyordu ben de hayır doğa olacak diyordumaradan kısa bir zaman geçti bu sefer de eşim Gökçen ismini gördü. Şimdi de hangisini koymak lazım bilemiyorum birini 2. İsim olarak kulağına okuyacağız. Sizce doğru olan hangisini koymak olur kızlar bana bi akıl verin
Bu konuyla ilgili kaynak çıkarsa karşına bana da atabilir misin eşime göndereyimBir yerde yazı okumuştum. Anne ya da babadan biri rüyasında çocuğunu ve ona koyduğu adı görürse o ismi versin. Bazı çocuklar kendi ismini seçermiş onu koymak gerekirmiş diye. Rüyamda oğlumun adı Ömer Asaf’tı. Ben ona öyle sesleniyordum ama sonradan hayır Arda’ya karar verilmişti sanırım Arda koyuldu falan diyorum. Bu saatten sonra yok Arda olmasın Ömer Asaf olsun da diyemem. Eşime diyorum kulağına okuyalım bari Ömer’i kimliğe yazdırmasak bile o da sıcak bakmıyor. İçim bi burkuldu ya. Kendi ismini mi seçti de zorla başka bir şey koyuyoruz acaba diye
elisa veya doğa ismini hiiiçç düşünmemiştik nasıl oldu da rüyama girdi biz de anlamadıkDoğa güzel bir isim bence :) akıl vermek gibi olmasın ama Elisa gibi isimler bana zorlama gibi geliyor biraz. Eliz de çok güzel bir isim ona benziyor :)
Şimdi hareket etti biliyor musun çok teşekkür ederim
Ya bayılıyorumm şu meraklarınaa canımm kedolarAyy hem de nasıl geçen dolabı kuran adamları izlicem diye bas bas bağırdı en son adamlar yıldı tamam izlesin girsin odaya dediler sdkjflskj
Yani mesela benim raporu muhasebeci girmiş aylık yatsın diye ama sgk kabul etmiyor bebek doğum tarihi bekliyor yatmazsa bi gidin dedi sgk ya sorunca böyle dediler bende 15 ekimde ayrılmıştım.yani atıyorum 28inde doğacak 1 hafta 10 güne yatacak sanırım e devlette rapor görünüyor benimde ama ödeme yok benimde kendi banka hesabım tanımlı. Doğumdan sonrada doğum sonrası yatıcak bence 2 seferde yatıcak benimAaaaa. Bunu ilk defa duydum. Tanıdığım bir iki kişiye sordum bize aylık ödendi dediler ama onlar memurdu. Bilmiyorum ki farklı mı? Bir de neden farklı olsun madem SGK ödüyorsa. Çok ilginç ya. Hani sorun değil isterse 4 ay sonra toplu yatırsınlar o da sorun olmaz ama bir bilgilendirme olsa en azından ona göre plan program yapılır.
Bence de bu hareket sayma olayı strese sokuyor dediğiniz gibi. Benim doktorum günde 10 hareket yeterli diyor, genel olarak hareket varsa hiç saymıyorum ben. Bazı günler daha sakin oluyor bu arada, benim bebo öğlen 3e kadar falan çok az hareket ediyor sonra başlıyor, dün hep dışardaydım hıçkırık dışında hareket hissetmedim. Gece yatağa girince hareketlendi. Doktorum 2-3 saat hareket yoksa tatlı yiyip sol tarafına yat, öyle de olmazsa yüksek sesle müzik aç demişti.Şimdi hareket etti biliyor musun çok teşekkür ederimdoktorum 10 tane hareketini say mutlaka diyor da o ben de stres yapıyor dediğini mutlaka yapıcam teşekkür ederim
Anne olunca anlarsın deseydinKızlar yine ben anesteziyle görüştüm tüm tektikler tamam doktor haftaya salı gel gün belirleyelim dedi39 a kadar tutmak istiyorum dedi bebetomu haftaya salı 38 oluyorum zaten bennnce perşembe alıcak ama heyecanlanmam için demedi uçuklarımıda güldü zaten yine ne bu korku diyo ahh bi de bana sor ahmetcim demek isterdim
Kaldım iki arada bir derede. Arda da herkesin işine çok sindi. Kimse Ömer Asaf’ı beğenmez de artıkKötü olmuş çok da yorum yapmak doğru değildir ama ben de rüyalarıma çok inanırım ve önem veririm
Yaaa anladım canım. Baktığında çok saçma yani. Bebek doğumundan onlara ne erken doğana erken geç doğurana geç vermek de ne demek oluyor, bu kazanılmış bir hak sonuçta. Garip. Yarın ben de bir İK’ya sorayım belki aynı durum vardır. Normal zamanda rapor aldığımda maaştan evvel rapor yatıyordu, maaş kesintili yatıyordu daha sonradan.Ya bayılıyorumm şu meraklarınaa canımm kedolar
Yani mesela benim raporu muhasebeci girmiş aylık yatsın diye ama sgk kabul etmiyor bebek doğum tarihi bekliyor yatmazsa bi gidin dedi sgk ya sorunca böyle dediler bende 15 ekimde ayrılmıştım.yani atıyorum 28inde doğacak 1 hafta 10 güne yatacak sanırım e devlette rapor görünüyor benimde ama ödeme yok benimde kendi banka hesabım tanımlı. Doğumdan sonrada doğum sonrası yatıcak bence 2 seferde yatıcak benim
Bulabilirsem tekrardan göndereyim canım, ben hamile değilken hamile bir arkadaşıma göndermiştim. yani rüyayı hem görmek hem de hatırlamak ilginç oldu benim için. Çok rüya görüyorum bir gecede 3-5 bağımsız bölüm en az. Sadece bu aklımda. Bu da biraz geç geldi aklıma hatta. Anlam yükledimBu konuyla ilgili kaynak çıkarsa karşına bana da atabilir misin eşime göndereyim
Ya aslında hiç acımadı alttan bakınca zaten oyle catı muayenesi de yapmadı cok hafifti doktorun eli anlamadım bile nerdeyse. Psikolojik olmuş olabilir benimki ya da yokluyor hafiften bilmiyorum. Cok hafif adet sancısı gibi takip edicem kendimi artık bu hafta mecbur makat geliş bebeği durduk yere kanala sokup da iş acmayalım basımıza
erkek doktorum ancakk eşinden anlar anlarsa o daAnne olunca anlarsın deseydin
Tabiki yine sor kuzum daha iyi bilgilendirirler seniYaaa anladım canım. Baktığında çok saçma yani. Bebek doğumundan onlara ne erken doğana erken geç doğurana geç vermek de ne demek oluyor, bu kazanılmış bir hak sonuçta. Garip. Yarın ben de bir İK’ya sorayım belki aynı durum vardır. Normal zamanda rapor aldığımda maaştan evvel rapor yatıyordu, maaş kesintili yatıyordu daha sonradan.
Ona istinaden dedim zaten, anlayamazerkek doktorum ancakk eşinden anlar anlarsa o daerkekler heep raahat biliyosun
O yazının tersi sanki çıkmıştı bende. KuzucumŞu etikette 0-3 yaş yazan taraf değil mi daha sert sanki orası
Ben de ilk isminin Ömer olması için biraz üstelerim ama sanmıyorum ki işe yarasın. Eşimin bir kuzeni var işe yaramazın teki, çok sorumsuz ve sülaleyi bıktıran bir tip direkt o geliyor aklına. Ben o niyetle koymam oysa ki. Hz Ömer gibi adaletli olsun, adil olsun, herkesin hakkını gözetsin niyetiyle koymayı düşünürdüm. Öte yandan Ömer Arda olarak da kulağa pek hoş gelmiyor gibi tamamlamıyor birbirini sanki. Yani kulağına ikisini okutup kimliğe sadece Arda yazdıralım diyorum ama dur bakalım kabul edecek mi… Ben bunu biraz daha ilmi bilgisine güvendiğim birilerine de soracağım ya onlar nasıl yorumlayacak bakalım.outoffit canım bende senin gibi rüya görmüştüm. Hamileliğimi ilk öğrendiğimde bir çocukla telefonla konuşuyordum. Cinsiyetini öğrenmek istediğim için adını soruyorum. Senin adın ne diyorum “Aslan” diyor. O zaman eşime söylemiştim bizim oğlumuz olacak ve kendi ismini aslan olarak söyledi. Aslan mı koysak. Bizimki olaya başka açıdan baktı biz Galatasaraylı değiliz Kartal olsun ismi dedi yok dedim Şahin olsun istersen… neyse sonuç olarak aslan ismini koymadık ama kulağına aslan diye okutup ikinci isim vereceğiz. Çünkü kendi seçtiği isim olduğunu düşünüyorum. Çocuğa kimlikte yazacak ismi hala bulamadık iki hafta sonra doğum var. Benim ismim yağmur olduğu için Bulut koyalım diyoruz ama kesin kararımız belli değil onun için hastane odasına süs bile yaptıramadım
Kulagına okutabilirsiniz aslında Allah katında konmuş olur işteBir yerde yazı okumuştum. Anne ya da babadan biri rüyasında çocuğunu ve ona koyduğu adı görürse o ismi versin. Bazı çocuklar kendi ismini seçermiş onu koymak gerekirmiş diye. Rüyamda oğlumun adı Ömer Asaf’tı. Ben ona öyle sesleniyordum ama sonradan hayır Arda’ya karar verilmişti sanırım Arda koyuldu falan diyorum. Bu saatten sonra yok Arda olmasın Ömer Asaf olsun da diyemem. Eşime diyorum kulağına okuyalım bari Ömer’i kimliğe yazdırmasak bile o da sıcak bakmıyor. İçim bi burkuldu ya. Kendi ismini mi seçti de zorla başka bir şey koyuyoruz acaba diye