Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
Ay ben kendimde de değilim ya ben evden 1 yıl çıkmasam niye çıkmadım demem normalde, lohusa halimle farklı olur illaki ama bebeğin çıkması lazım evin içinde bebek mi büyütülür savaşta mıyız yani. Dedim kuzeyde insanlar karın ortasına atıyolar mecbur çünkü alışması lazım, şimdi evde büyütürsek zorluk yaşarız. Bi geçiştirdi de ben giydirir çıkarırım

araniz ne kadar az hemen hamile kalmis daha elinde minicik bebek varken alti bezlenirken bir tane daha bebek geliyor eve
Bez konusu da bambaşka Bezi bırakmıştın, kardeşin gelince kıskançlıktan yeniden başladın diyor. O yaşta bez bırakmak ya da kardeşini kıskanmamak normalmiş gibi üstünüze yapmadığıma dua edin

Emzik konusunu yine ablamdan gördüğümle anlatıcam. O genelde uykuya geçişlerde verirdi. Uyurken de emzikle uyutur zaten derin uykuya geçişte emziği atardı bebeleri. Diğer türlü çok aşırı dediğin gibi kriz harici vermedi. Uyku arkadaşı modunda olunca bırakması da kolay oldu genelde hepsinde. Emziğe bağımlı olduklarını fark etmediler. Bazen emziksiz uyudu bazen emzikli çünkü. Ama yolda kriz anlarında uyku zamanlarında kurtarıcı oldu 7-8 ay sonra da genelde artık ihtiyaç duymadılar.
Emzirme ile ilgili tecrübem olmayınca bişey diyemedim. Ama çok gelince önce sağın az geliyorsa da şırınga ile emerken bi yandan çaktırmadan süt damlatın meme ucuna bebek de geliyor sanıp daha çok emsin daha çok gelsin gibi şeyler görmüştüm. Bi bu iki bilgi var ama nasıl çok geldiğini biliyoruz nasıl az geldiğini o kısım bende yok sanırım yutkunma falan ölçüyoruz. Yutkunma hızına bağlı doluluğuna bağlı da az çok geldiğini anlıyoz diye tahmin ediyorum teoriler var da pratikler nasıl olur sizlerden duyacağız artık

E tamam bu da benim yolum, yolu açın bir müsaade edin desene canım. Gerekirse koy elini beline cemkir, bu ne yahu? Hepsi de çok biliyor maşallah. Sen niye ağlıyorsun, ağlatsana. (yine sevgi saçtım ama hakettiler )
Ben direkt saf dışı bırakacağım inşallah. Hastane ve sonrası için annemi yanımda istiyorum dedim hatta annemde gidip kalacağım 4-5 gün kimse gelip gitmez ona

Yok hayır kendin için de çok önemli bu konu. Ben de kendi kendime kalsam çıkmam, çok da iyi hissediyorum derim ama uzun vadede aynı evin içinde aynı insanlarla iyi olmuyor.

Merhaba, bana da aynılarını dedi doktorum sadece omuz takılma olayindan bahsetmedi. Bu bebeğin kilosu ile mi alakalı ? 37. Haftada 2800 benim bebeğimin kilosu acaba o yüzden mi öyle bir şey demedi
Çatı kemiğim basık olduğu için dedi daha çok. Çocuğun da kemik yapısı geniş dedi. Karnı ve omuzları genişmiş. Yani hesabımız yanlış olup da kilosu 3kg bile olsa iri yapılı bir bebek olduğundan omzu kemiğine takılabilir bu da seni de beni de aşırı zorlar. İlla olacak diyemem ama ihtimali yüksek dedi.
37.haftada 2800 gram iyi aslında haftasıyla uyumlu.

onceden erken birakiliyormus bizde 1 bucuk 2 yasina gelmeden birakmisiz kardesimle benim oglum 2 bucuktu bezi biraktiginda. herhalde simdiki bezler konforlu geliyor birakmasi zaman aliyor.

Kalan posasını blenderdan çeksek içilir mi acaba o da ?

Yok hayır kendin için de çok önemli bu konu. Ben de kendi kendime kalsam çıkmam, çok da iyi hissediyorum derim ama uzun vadede aynı evin içinde aynı insanlarla iyi olmuyor.
İşte normalde değil benim için aynı evin içinde aynı insanlarla 50 sene yaşarım, cidden rahatsız olmam ki olmadım da bu zamana kadar. Eşim tuvalete gitse dötünün peşinden gidip kapıda bekleyip sohbet etmeye çalışan bi insanım normal şartlarda öyle diyim abartmadığımı anla Ama işte bebekli yaşama adapte olmak zaten zor, onun bunaltısı ağır gelebilir haklısın o konuda. Çıkmam lazım tabii ki hem kendim hem bebek için

Ayy bebek gelmicek gibi hissediyorum dedim doktor bana sezaryan günü verdi 25 kasıma. Bebek ters bir de kordon gördü boynunda belki de o dönmesine engel oldu dedi. Nst hareketli cıktı ufak ufak sancılar varmış zaten akşamları kasılma hissediyorum demiştim Alttan da muayene yaptı 3 cm açıklıgım varmış bebeğin kafa asagıda olsaymış her an dogurabilirdin dedi. Tabi pzartesiye kadar beklemeyedebilirmiş agrı, sancı, nişan, bir damlacık su bile gelse hemen arıyorsun dedi. Cok acaip duygular içindeyim karnıma agrılar girdi mideme bulantılar heyecandan, aglayasım var hoff sizinle de paylaşmak istedim

ben emzik vericem valla alirsa, ilkine de verdim buyuk rahatlik. ne emmesini engelledi ne agiz yapisini bozdu ne de birakmasi zor oldu, zamani gelince birakiliyor. simdiki emzikler kaucuk ortodontik agiz yapisina da uygun. ben 10 ay emzirdim emzik engel olmadi, ne engel oldu dersen emzirmeye, ek gidaya gecmesiyle birlikte yemeklerin tadina varmasi ve yavas yavas memeden uzaklasmasi. emzik kullandirmayan arkadaslarim memelerini emzik yerine kullandirdilar cocuklar beslenmiyordu memeden ama bos emiyordu emzik niyetine, bu da anneyi cok yoruyor ne gerek var

hayirlisi olsun canim benim endiselenme oylr olmasi gerekiyorsa oyle olur saglikli sekilde dogsunda nasil dogarsa

Aynen doktor da öyle söyledi. Hani şu an doğum olsa belki normal olur derim ama daha da büyür doğum zamanına kadar minyon bir kadınsın senin 4kg doğurmanla 1.75 bir insanın 4kg doğurması bir değil sen daha çok yıpranırsın açılman vs her şey uygun olsa bile dedi. Yine de ben yapamazsın demiyorum kararlıysan göze alıyorsan deneyebiliriz de dedi. Vajinal doğumdan yanayım ama riskleri söylemek zorundayım korkutma amacım yok falan dedi. Bana risk dediği an ben zaten vazgeçtim. Annemden biliyorum o 3.5kg doğurmasına rağmen 8-9 dikiş atılmış çatısı dar olduğundan çok zor olmuş doğumları. Orada kesik olacağına karnında olsun dedi. Kadına halen daha zorluk çıkarıyor o dikişler.
Vakum, omuz takılması, vajinal kesi benim için yeterli riskler sezaryen için
Aralığı bekleyecek mi bakalım daha iki hafta var ama niyeyse beklemez gibi geliyor bana

Ay 1 hafta kaldı yani, hayırlı olsun şimdiden kaç haftalık olacak 25 Kasım'da?

hayirlisi olsun canim benim endiselenme oylr olmasi gerekiyorsa oyle olur saglikli sekilde dogsunda nasil dogarsa
Oyle tabi canım onu kabullendim artık da işte son günler olunca bir duygu seli yasanıyor☺ kilosu 3200 boyu 51 gözüküyor o da ideal.
o diil de kızımın dogumgününden sonra bari dogsaydı öne gecti sıpa o takıldı aklıma simdi de

Canım bir anda beklemediğin şeyleri üst üste duyunca şok olmuşsundur tabii ki ama aslında baktığında çok şükür hiç kötü haber yok. Sen ve bebeğinin sağlığı yerinde Aylardır beklediğin bebeğinin bir hafta sonra kucağında olacağını duymak çok büyük heyecan tabii ki zaman olarak da 38 haftayı geçmiş olacaksın kalbini ferah tut, inşallah her şey çok güzel olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…