Acı biber yiyebiliyorsan onu ye o zamanEkledim ya ama az ekledim tabi anlamsız bişi olduben önden de içmek istedim birkaç gündür kabız gibiyim, etki de etmedi gerçi ıkına sıkıla içtiğimden olabilir
Ay ben kendimde de değilim ya ben evden 1 yıl çıkmasam niye çıkmadım demem normalde, lohusa halimle farklı olur illaki ama bebeğin çıkması lazım evin içinde bebek mi büyütülür savaşta mıyız yani. Dedim kuzeyde insanlar karın ortasına atıyolar mecbur çünkü alışması lazım, şimdi evde büyütürsek zorluk yaşarız. Bi geçiştirdi de ben giydirir çıkarırımDaha dün konuştuk bunu eşimle. İki hafta veriyorum sonrasında koltuğa yapışsam, zorla olsa beni dışarı çıkaracaksın, mutluyum, iyiyim desem yine çıkaracaksın dedim. Aman diyim kuzum, sakın. O an içindeyken fark etmiyorsun belki ama sonra birikiyor. İnsanın açık havaya, harekete, kısacık bile olsa odağının değişmesine ihtiyacı var.
Bak bu cok mantikli hic aklima gelmedi once engelli hamile ve cocuklularEn güzelini yapmışsın bende park yeri bulamayınca engelli park yerlerine ediyorum bazen ayıp mı ediyorum sizce hocam sonuçta her an altıma işeyebilirim
Bez konusu da bambaşkaaraniz ne kadar az hemen hamile kalmis daha elinde minicik bebek varken alti bezlenirken bir tane daha bebek geliyor eve
Emzik konusunu yine ablamdan gördüğümle anlatıcam. O genelde uykuya geçişlerde verirdi. Uyurken de emzikle uyutur zaten derin uykuya geçişte emziği atardı bebeleri. Diğer türlü çok aşırı dediğin gibi kriz harici vermedi. Uyku arkadaşı modunda olunca bırakması da kolay oldu genelde hepsinde. Emziğe bağımlı olduklarını fark etmediler. Bazen emziksiz uyudu bazen emzikli çünkü. Ama yolda kriz anlarında uyku zamanlarında kurtarıcı oldu 7-8 ay sonra da genelde artık ihtiyaç duymadılar.Ara sıra denk geldiğim şeylere yazayım bende benim hastanede biberon emzik olayı istemiyorlar kesinlikle süt sağmayıda meme ucunda kuruluk yapar diye önermiyorlar zaten ilk süt azıcık bir şey elinle hafif bastırsan geliyor emziğide bende bir ara hiç susmadı o zaman verdim sıkıştığım an kullanıyorum yani ama iki yada üç kez vermişimdir dün emmiyor diyordum bugün sağlık ocağına gittik ordaki hemşireye göstericem böyle yapıyor emmiyor diye öncesinde topuk kanı alınmıştı ondan mıdır bilmem yapıştı göğsüme colk colk çekiyor dedim evde aynısı ama emmiyordu emer dedi sürekli dene dedi saat başı gerekiyor yarım saatte bir diye ama orda öyle emdi ya nasıl mutlu oldum birde kontrolde doktor sarılık gözüküyor dedi kan aldılar umarım ileri seviye değildir ama küçük doğan bebeklerde genelde görülürmüş bakalım
Ben direkt saf dışı bırakacağım inşallah. Hastane ve sonrası için annemi yanımda istiyorum dedim hatta annemde gidip kalacağım 4-5 gün kimse gelip gitmez onaE tamam bu da benim yolum, yolu açın bir müsaade edin desene canım. Gerekirse koy elini beline cemkir, bu ne yahu? Hepsi de çok biliyor maşallah. Sen niye ağlıyorsun, ağlatsana. (yine sevgi saçtım ama hakettiler)
Yok hayır kendin için de çok önemli bu konu. Ben de kendi kendime kalsam çıkmam, çok da iyi hissediyorum derim ama uzun vadede aynı evin içinde aynı insanlarla iyi olmuyor.Ay ben kendimde de değilim ya ben evden 1 yıl çıkmasam niye çıkmadım demem normalde, lohusa halimle farklı olur illaki ama bebeğin çıkması lazım evin içinde bebek mi büyütülür savaşta mıyız yani. Dedim kuzeyde insanlar karın ortasına atıyolar mecbur çünkü alışması lazım, şimdi evde büyütürsek zorluk yaşarız. Bi geçiştirdi de ben giydirir çıkarırım
Çatı kemiğim basık olduğu için dedi daha çok. Çocuğun da kemik yapısı geniş dedi. Karnı ve omuzları genişmiş. Yani hesabımız yanlış olup da kilosu 3kg bile olsa iri yapılı bir bebek olduğundan omzu kemiğine takılabilir bu da seni de beni de aşırı zorlar. İlla olacak diyemem ama ihtimali yüksek dedi.Merhaba, bana da aynılarını dedi doktorum sadece omuz takılma olayindan bahsetmedi. Bu bebeğin kilosu ile mi alakalı ? 37. Haftada 2800 benim bebeğimin kilosu acaba o yüzden mi öyle bir şey demedi
onceden erken birakiliyormus bizde 1 bucuk 2 yasina gelmeden birakmisiz kardesimle benim oglum 2 bucuktu bezi biraktiginda. herhalde simdiki bezler konforlu geliyor birakmasi zaman aliyor.Bez konusu da bambaşkaBezi bırakmıştın, kardeşin gelince kıskançlıktan yeniden başladın diyor. O yaşta bez bırakmak ya da kardeşini kıskanmamak normalmiş gibi üstünüze yapmadığıma dua edin
Kalan posasını blenderdan çeksek içilir mi acaba o da ?Öncelikle aminDaha bugün konserve komposto yaptım ben donmuş erikten yaptım ama mantık aynı sonuçta kurudan da olur. İstediğim meyveler + çubuk tarçın + isteğe bağlı kuru üzüm, kuru dut gibi tatlandırıcı meyveler şeklinde yapıyorum. Ben düdüklü tencerenin 1 numaralı ayarında 13 dk pişiriyorum, her şey erimiş gitmiş oluyor. Bu ayar ve dk anlamsız gelebilir ama sonuçta düdüklüde yapıyorum yani, bana çok pratik geliyor. Buharı çıkar çıkmaz da posasını süzüp, kavanozluyorum. Güzel günlerde içelim, afiyet şifa olsun
Bakış açına hayran kaldım, maşallahsen bu kafa rahatlığıyla hiç yaşlanmazsın, çocuğunu da inşallah rahatlıkla büyütürsün
İşte normalde değil benim içinYok hayır kendin için de çok önemli bu konu. Ben de kendi kendime kalsam çıkmam, çok da iyi hissediyorum derim ama uzun vadede aynı evin içinde aynı insanlarla iyi olmuyor.
ben emzik vericem valla alirsa, ilkine de verdim buyuk rahatlik. ne emmesini engelledi ne agiz yapisini bozdu ne de birakmasi zor oldu, zamani gelince birakiliyor. simdiki emzikler kaucuk ortodontik agiz yapisina da uygun. ben 10 ay emzirdim emzik engel olmadi, ne engel oldu dersen emzirmeye, ek gidaya gecmesiyle birlikte yemeklerin tadina varmasi ve yavas yavas memeden uzaklasmasi. emzik kullandirmayan arkadaslarim memelerini emzik yerine kullandirdilar cocuklar beslenmiyordu memeden ama bos emiyordu emzik niyetine, bu da anneyi cok yoruyor ne gerek varEmzik konusunu yine ablamdan gördüğümle anlatıcam. O genelde uykuya geçişlerde verirdi. Uyurken de emzikle uyutur zaten derin uykuya geçişte emziği atardı bebeleri. Diğer türlü çok aşırı dediğin gibi kriz harici vermedi. Uyku arkadaşı modunda olunca bırakması da kolay oldu genelde hepsinde. Emziğe bağımlı olduklarını fark etmediler. Bazen emziksiz uyudu bazen emzikli çünkü. Ama yolda kriz anlarında uyku zamanlarında kurtarıcı oldu 7-8 ay sonra da genelde artık ihtiyaç duymadılar.
Emzirme ile ilgili tecrübem olmayınca bişey diyemedim. Ama çok gelince önce sağın az geliyorsa da şırınga ile emerken bi yandan çaktırmadan süt damlatın meme ucuna bebek de geliyor sanıp daha çok emsin daha çok gelsin gibi şeyler görmüştüm. Bi bu iki bilgi var ama nasıl çok geldiğini biliyoruz nasıl az geldiğini o kısım bende yoksanırım yutkunma falan ölçüyoruz. Yutkunma hızına bağlı doluluğuna bağlı da az çok geldiğini anlıyoz diye tahmin ediyorum teoriler var da pratikler nasıl olur sizlerden duyacağız artık
hayirlisi olsun canim benim endiselenme oylr olmasi gerekiyorsa oyle olur saglikli sekilde dogsunda nasil dogarsaAyy bebek gelmicek gibi hissediyorum dedim doktor bana sezaryan günü verdi 25 kasıma. Bebek ters bir de kordon gördü boynunda belki de o dönmesine engel oldu dedi. Nst hareketli cıktı ufak ufak sancılar varmış zaten akşamları kasılma hissediyorum demiştim Alttan da muayene yaptı 3 cm açıklıgım varmış bebeğin kafa asagıda olsaymış her an dogurabilirdin dedi. Tabi pzartesiye kadar beklemeyedebilirmiş agrı, sancı, nişan, bir damlacık su bile gelse hemen arıyorsun dedi. Cok acaip duygular içindeyim karnıma agrılar girdi mideme bulantılar heyecandan, aglayasım var hoff sizinle de paylaşmak istedim
Çekirdekli meyve yoksa içinde tabii posali daha faydalı olur. Benimki çekirdekli erik olduğu için ben süzgeçten geçiriyorum. Yoksa daha bile güzel olur.Kalan posasını blenderdan çeksek içilir mi acaba o da ?
Aynen doktor da öyle söyledi. Hani şu an doğum olsa belki normal olur derim ama daha da büyür doğum zamanına kadar minyon bir kadınsın senin 4kg doğurmanla 1.75 bir insanın 4kg doğurması bir değil sen daha çok yıpranırsın açılman vs her şey uygun olsa bile dedi. Yine de ben yapamazsın demiyorum kararlıysan göze alıyorsan deneyebiliriz de dedi. Vajinal doğumdan yanayım ama riskleri söylemek zorundayım korkutma amacım yok falan dedi. Bana risk dediği an ben zaten vazgeçtim. Annemden biliyorum o 3.5kg doğurmasına rağmen 8-9 dikiş atılmış çatısı dar olduğundan çok zor olmuş doğumları. Orada kesik olacağına karnında olsun dedi. Kadına halen daha zorluk çıkarıyor o dikişler.Oy maşallah kuzucuğaBence en doğru kararı vermişsin canım. Risk alınacak konular değil bunlar. Daha 2 hafta içinde de kilo alacak genişleyecek. Bakarsın 4e de ulaşır. Doktor aksini belirttiği anda normal doğumda ısrarcı olmamakta yarar var benim düşüncem ki kendim de öyle yaparım sanırım..
Aralık’a gün verilen ilk baby oldu sanırımAma evet bakalım bekleyecek mi Geleceği zamanı en iyi kendisi bilir bütün tospikler
Ay 1 hafta kaldı yani, hayırlı olsun şimdidenAyy bebek gelmicek gibi hissediyorum dedim doktor bana sezaryan günü verdi 25 kasıma. Bebek ters bir de kordon gördü boynunda belki de o dönmesine engel oldu dedi. Nst hareketli cıktı ufak ufak sancılar varmış zaten akşamları kasılma hissediyorum demiştim Alttan da muayene yaptı 3 cm açıklıgım varmış bebeğin kafa asagıda olsaymış her an dogurabilirdin dedi. Tabi pzartesiye kadar beklemeyedebilirmiş agrı, sancı, nişan, bir damlacık su bile gelse hemen arıyorsun dedi. Cok acaip duygular içindeyim karnıma agrılar girdi mideme bulantılar heyecandan, aglayasım var hoff sizinle de paylaşmak istedim
Oyle tabi canım onu kabullendim artık da işte son günler olunca bir duygu seli yasanıyor☺hayirlisi olsun canim benim endiselenme oylr olmasi gerekiyorsa oyle olur saglikli sekilde dogsunda nasil dogarsa
Canım bir anda beklemediğin şeyleri üst üste duyunca şok olmuşsundur tabii ki ama aslında baktığında çok şükür hiç kötü haber yok. Sen ve bebeğinin sağlığı yerindeAyy bebek gelmicek gibi hissediyorum dedim doktor bana sezaryan günü verdi 25 kasıma. Bebek ters bir de kordon gördü boynunda belki de o dönmesine engel oldu dedi. Nst hareketli cıktı ufak ufak sancılar varmış zaten akşamları kasılma hissediyorum demiştim Alttan da muayene yaptı 3 cm açıklıgım varmış bebeğin kafa asagıda olsaymış her an dogurabilirdin dedi. Tabi pzartesiye kadar beklemeyedebilirmiş agrı, sancı, nişan, bir damlacık su bile gelse hemen arıyorsun dedi. Cok acaip duygular içindeyim karnıma agrılar girdi mideme bulantılar heyecandan, aglayasım var hoff sizinle de paylaşmak istedim
38+5 oluyor tam vakti aslında da böyle önden onden söylenince bir tuhaf oldumAy 1 hafta kaldı yani, hayırlı olsun şimdidenkaç haftalık olacak 25 Kasım'da?