Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
Ben araştırırken birkaç forumda falan okudum şey demişlerdi genel 2 parça yatıyor ilk parça bebek doğduktan sonra birkaç hafta içinde ikinci parça izin bittikten sonra. Keşke toplu tek seferde doğurunca yatsa. Toplu para daha güzel gelirdi. Ödenmesi içinde sanki bebeğin sağlıklı şekilde dünyaya gelmesi gerekiyormuş gibi okudum ama tabii yüzde yüz bende emin değilim. Ben normal rapor aldığımda hep sonraki ayın 1inde yatırıyor sgk normalde

Memurların kesinti olmadan aylık yatıyormuş onu hende duydum özel sektör farklı maalesef

Ay şu insanların karışması çok sinir bozucu ya süt zaten gelmiycek falan ne kadar motivasyon düşürücü bir üslup

Aynı güne sezaryen tarihi verdi bana da doktorum. İnşallah kolaylıkla geçiririz Ben çoğunluk kuru sarı kayısı biraz da tat versin diye gün kurusu atarak yaptım şeker eklemedim ekstra. Kaynatıp mikserden geçirdim kilitli poşetlerle buzluğa attım. Kabızlık ve süt açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Haricinde dut kurusu çayını ya da kompostosunu da öneriyorlar.

Memurlarda aylık, özel sektörde toplu 4 ayın sonunda yatıyor kuzum kesintili

Pof benim şu toplanma/kasılmalarım çok fazla 2 saattir falan. Ağrı vs hiçbir şey yok, kısa sürüyor ama rahat 10 kere olmuştur, birden bire toplanıyor karnım yamuluyor. Doktor günde 5i ve 30 saniyeyi geçmesin dedi, 30 saniyeyi geçmiyor ama devamlı oluyor.

o kadar mutlu oldum ki şu mesaja o günler de tez vakitte gelsin

Maşallah ne güzel haberler bunlar damar yolu da çıktığına göre en kısa zamanda evinizdesiniz inşallah eve bi gelsin ne sütler olur annesi

Ay şekerli su veren hala ver hemde yeni nesilden. Anneannemin ablasının torunları falan evli hep gelinlerde böyle tek derdi evlenme olan kızlar oğulları da öyle hepsi o kafadalar yani. Bebek kilo alsın diye şekerli su veriyorlarmış. Meyveli kavanoz maması veriyorlarmış daha ek gıdaya geçmemiş bebeklere ve hepsinin çocukları şişman şişmanbunun iyi ve doğru bir şey olduğuna inanıyorlar 22 23 yaşında kızlar hepsinin dersi altın takıp düğün gün gezmek.. üstelik bilgiye erişmek bu kadar kolayken hala böyle şeylerden devam ediyorlar

Aaaa öyle miii kesin bilgi değil mi?
Bizde çok yeni doğum yaptı 2 kişi, onlarda böyleydi, 4 ayı toplu aldılar %75lik kısmı yanlış hatırlamıyorsam. Hatta hemen de yatmamıştı 1-2 ay sürmüştü ama hemen yatan da görmüştüm o biraz SGK ile alakalı galiba.

Alp gürakar bence soy adına daha çok uymuş gibi geldi bana hem de sizin için çok kıymetli bi anısı var hikayesi olan şeyler çok tatlı

Oy oy maşallah ikinize de Çok az kaldı belli ki kuzum çok yakında evinizde saat başı emzirmeye çalışıyor olacaksın

Kuzum naçizane eğer kısaltacaksanız da çok beklemeden yaptırın, hem bebek hem tüy stresi peş peşe gelmesin araya biraz zaman girse daha iyi
kuzum normalde ben evde yapıyordum. hiç stres olmuyorlardı. şimdi bu göbekle yapmak istemedim haliyle. dışarıda stres olabilirler belki evet. normalde hiç dert etmiyorlar aslında.
zaman da kalmadı pek gerçi:/

Biraz cenin pozisyonunda soluna uzan yat anacım, az dinlen geçecek mi bi bak bence

Ben sezaryen olacağım ya zaten ilk hafta ben de çok toparlanamam belki ama evet sonra her gün çıkmalı ya, doncak hali yok çocuğun çıplak mı çıkarcaz :))
Bende ilk bir ya da iki hafta toparlanma haftası olarak düşünüyorum sonra her gün azıcıkta olsa çıkaracağım. Sitenin bahçesine falan çıkarırım 10 dk en kötü bir tur atarım hem bize hem bebikoya iyi gelir en en kötü balkonda 5 dk da olsa temiz hava aldırılmalı bencede

Nasıl yani 4 aylık ödemeyi de 1-2 ay geciktirip mi yatırdılar? Ay bu SGK da yani… iş yeri onlara sigortamızı yatırmıyor mu sonuçta biz izindeyken de? Neyin yavaşlığı bu yani.. Desene şubata kadar para yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…