- 11 Şubat 2011
- 1.205
- 665
ben ilk hafta belki çıkarmam. sonra her gün 20 dk falan mutlaka çıkaracağım dışarıAy yürünür ya yaza kadar 6-7 ay var napcak çocuk 7 ay evde. Sonra dışarıdan korkan çocuklar oluyormuş zaten alıştırmak çok zor oluyor diyolar
Ben sezaryen olacağım ya zaten ilk hafta ben de çok toparlanamam belki ama evet sonra her gün çıkmalı ya, doncak hali yok çocuğun çıplak mı çıkarcaz :))ben ilk hafta belki çıkarmam. sonra her gün 20 dk falan mutlaka çıkaracağım dışarı
Ben araştırırken birkaç forumda falan okudum şey demişlerdi genel 2 parça yatıyor ilk parça bebek doğduktan sonra birkaç hafta içinde ikinci parça izin bittikten sonra. Keşke toplu tek seferde doğurunca yatsa. Toplu para daha güzel gelirdi. Ödenmesi içinde sanki bebeğin sağlıklı şekilde dünyaya gelmesi gerekiyormuş gibi okudum ama tabii yüzde yüz bende emin değilim. Ben normal rapor aldığımda hep sonraki ayın 1inde yatırıyor sgk normaldeBizimkiler böyle bir şey söylememişti canım artık bizle işin bitti SGK ödeyecek sonrasını dedi. Ama ben anladım ki aydan aya ödeyecek. Neyse bir iki gün içinde yatmazsa yine de İK’ya bir sorayım bakalım.
Memurların kesinti olmadan aylık yatıyormuş onu hende duydum özel sektör farklı maalesefAaaaa. Bunu ilk defa duydum. Tanıdığım bir iki kişiye sordum bize aylık ödendi dediler ama onlar memurdu. Bilmiyorum ki farklı mı? Bir de neden farklı olsun madem SGK ödüyorsa. Çok ilginç ya. Hani sorun değil isterse 4 ay sonra toplu yatırsınlar o da sorun olmaz ama bir bilgilendirme olsa en azından ona göre plan program yapılır.
Ay şu insanların karışması çok sinir bozucu ya süt zaten gelmiycek falan ne kadar motivasyon düşürücü bir üslupAyy tam aradığım hastane ortamıBenim etrafımdakilere ben bunu anlatamıyorum bana sen çok biliyorsun bizde bu yollardan geçtik bakışı atıyorlar sürekli boğasım geliyor. Eşim bile biberon aldın mı yanına diyor sürekli laf anlatmaya çalışıyorum görümcem süt zaten gelmicek mama vermek zorundayız hemen diyip duruyor daha doğmamış çocuk için kayınvalidem emzik tutsun derdinde eşimde onlardan etkileniyor, kimse beni anlamıyor diye arada ağlama krizine giriyorum. Bizim hastanedekiler de inşallah bu şekilde hassas olurlar.
Aynı güne sezaryen tarihi verdi bana da doktorum. İnşallah kolaylıkla geçiririzSelam kızlardoktor dogum için 2 aralik tarih verdi sezaryen olacağım. Yazın kayısı kompostosu yapamamistim. Şimdi kuru kayisidan yapabilir miyim ? İse yarar mı bide nasıl yapacağım bilen aydınlatabilir mi? Zaman yaklaştıkça korku artıyor Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin
Memurlarda aylık, özel sektörde toplu 4 ayın sonunda yatıyor kuzum kesintiliAaaaa. Bunu ilk defa duydum. Tanıdığım bir iki kişiye sordum bize aylık ödendi dediler ama onlar memurdu. Bilmiyorum ki farklı mı? Bir de neden farklı olsun madem SGK ödüyorsa. Çok ilginç ya. Hani sorun değil isterse 4 ay sonra toplu yatırsınlar o da sorun olmaz ama bir bilgilendirme olsa en azından ona göre plan program yapılır.
o kadar mutlu oldum ki şu mesajakızlar geldim hastaneden . Kızımın damar yolunu falan da çıkarmışlar . 2 kere emzirdim bugün . İlk defa kucağıma aldımmükemmel bir şey tarif edemem asla . Rabbim isteyen herkese nasip etsin . tez vakitte evimize de getiririz inşallah . Doktor hala gün vermedi az kaldı diyip duruyor . Güzel emdi ama iki emiyor uyuyakalıyor o emdikten sonra sütüm daha çok gelmeye başladı . Her gün gidip emzirecekmişim yarın 10 da gene kızımla randevum var
Maşallahkızlar geldim hastaneden . Kızımın damar yolunu falan da çıkarmışlar . 2 kere emzirdim bugün . İlk defa kucağıma aldımmükemmel bir şey tarif edemem asla . Rabbim isteyen herkese nasip etsin . tez vakitte evimize de getiririz inşallah . Doktor hala gün vermedi az kaldı diyip duruyor . Güzel emdi ama iki emiyor uyuyakalıyor o emdikten sonra sütüm daha çok gelmeye başladı . Her gün gidip emzirecekmişim yarın 10 da gene kızımla randevum var
Aaaa öyle miii kesin bilgi değil mi?Memurlarda aylık, özel sektörde toplu 4 ayın sonunda yatıyor kuzum kesintili
Ay şekerli su veren hala ver hemde yeni nesilden. Anneannemin ablasının torunları falan evli hep gelinlerde böyle tek derdi evlenme olan kızlar oğulları da öyle hepsi o kafadalar yani. Bebek kilo alsın diye şekerli su veriyorlarmış. Meyveli kavanoz maması veriyorlarmış daha ek gıdaya geçmemiş bebeklere ve hepsinin çocukları şişman şişmanonceden annelik izni yokmus 40imiz cikinca kardesimle benim ise donmus emzirememiste pirinc unu sut kaynatip vermis ananem. ben yenidogan bakmadim bilmiyorum diyor. video izliyormus panik olmus bebegi cok narin tutun hassas oluyor yenidogan diye iyice ben tutamam moduna girdi.
ilk cocugumu bakti ama onu ilk gordugunde 6 aylikti oglum ek gidaya gecmisti falan
neyse ben bakarim artik yenidogani napayim.
biz agzina sekerli su veriyorduk dedi aman bakma bosver sen dedim
Bizde çok yeni doğum yaptı 2 kişi, onlarda böyleydi, 4 ayı toplu aldılar %75lik kısmı yanlış hatırlamıyorsam. Hatta hemen de yatmamıştı 1-2 ay sürmüştü ama hemen yatan da görmüştüm o biraz SGK ile alakalı galiba.Aaaa öyle miii kesin bilgi değil mi?
Alp gürakar benceKızlar bizde iki isim arasında gidip geliyoruz. Bulut mu yoksa Alp mi olsa diye kararsız kalıyoruz soyadı Gürkar olacak. Alp i istememin sebebi bizim için isviçrenin başka bir anlamı var. Alplerde dilek dilemiştik oğlumuz olsun diye, ama bulut ismi de yağmura bana uyuyor. Sizce hangisi olsun? İki isim istemiyoruz. Görüşlerinizi merak ediyorum yastık diktircem isme karar verirsem
Bulut Gürakar mı? Alp Gürakar mı?
Oy oy maşallah ikinize dekızlar geldim hastaneden . Kızımın damar yolunu falan da çıkarmışlar . 2 kere emzirdim bugün . İlk defa kucağıma aldımmükemmel bir şey tarif edemem asla . Rabbim isteyen herkese nasip etsin . tez vakitte evimize de getiririz inşallah . Doktor hala gün vermedi az kaldı diyip duruyor . Güzel emdi ama iki emiyor uyuyakalıyor o emdikten sonra sütüm daha çok gelmeye başladı . Her gün gidip emzirecekmişim yarın 10 da gene kızımla randevum var
kuzum normalde ben evde yapıyordum. hiç stres olmuyorlardı. şimdi bu göbekle yapmak istemedim haliyle. dışarıda stres olabilirler belki evet. normalde hiç dert etmiyorlar aslında.Kuzum naçizane eğer kısaltacaksanız da çok beklemeden yaptırın, hem bebek hem tüy stresi peş peşe gelmesin araya biraz zaman girse daha iyi
Biraz cenin pozisyonunda soluna uzan yat anacım, az dinlen geçecek mi bi bak bencePof benim şu toplanma/kasılmalarım çok fazla 2 saattir falan. Ağrı vs hiçbir şey yok, kısa sürüyor ama rahat 10 kere olmuştur, birden bire toplanıyor karnım yamuluyor. Doktor günde 5i ve 30 saniyeyi geçmesin dedi, 30 saniyeyi geçmiyor ama devamlı oluyor.
Bende ilk bir ya da iki hafta toparlanma haftası olarak düşünüyorum sonra her gün azıcıkta olsa çıkaracağım. Sitenin bahçesine falan çıkarırım 10 dk en kötü bir tur atarım hem bize hem bebikoya iyi gelir en en kötü balkonda 5 dk da olsa temiz hava aldırılmalı bencedeBen sezaryen olacağım ya zaten ilk hafta ben de çok toparlanamam belki ama evet sonra her gün çıkmalı ya, doncak hali yok çocuğun çıplak mı çıkarcaz :))
Nasıl yani 4 aylık ödemeyi de 1-2 ay geciktirip mi yatırdılar? Ay bu SGK da yani… iş yeri onlara sigortamızı yatırmıyor mu sonuçta biz izindeyken de? Neyin yavaşlığı bu yani.. Desene şubata kadar para yokBizde çok yeni doğum yaptı 2 kişi, onlarda böyleydi, 4 ayı toplu aldılar %75lik kısmı yanlış hatırlamıyorsam. Hatta hemen de yatmamıştı 1-2 ay sürmüştü ama hemen yatan da görmüştüm o biraz SGK ile alakalı galiba.
Ha seninkiler seviyorsa oki genelde sevmiyolar ya ondan dedimdiikuzum normalde ben evde yapıyordum. hiç stres olmuyorlardı. şimdi bu göbekle yapmak istemedim haliyle. dışarıda stres olabilirler belki evet. normalde hiç dert etmiyorlar aslında.
zaman da kalmadı pek gerçi:/