Anladım teşekkür ediyorum, benim de çatı kemiğim basikmis ama bebiş minyon muhtemelen o yüzden omuz takılması riskinden bahsetmedi o zaman.Çatı kemiğim basık olduğu için dedi daha çok. Çocuğun da kemik yapısı geniş dedi. Karnı ve omuzları genişmiş. Yani hesabımız yanlış olup da kilosu 3kg bile olsa iri yapılı bir bebek olduğundan omzu kemiğine takılabilir bu da seni de beni de aşırı zorlar. İlla olacak diyemem ama ihtimali yüksek dedi.
37.haftada 2800 gram iyi aslında haftasıyla uyumlu.
Ben de çok söyledim onuEvet bebek süreci özellikle tedaviyle olduysa o süreç çok zor ve kaygili gecti benim için derabbim bu aşamalardan geçenlere sabır ve mucizeler versin artik yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik çok yaklaştık ne güzel oldu ben de bu süreçte destek aldım ama pek bi ise yaramamış sanki . Fırsatım olsa bebeği de doğurup bi kenara koycam şimdiden zamani gelince devreye sokardık ne var yani
Doğru doğru canım alınacak risk var alınmayacak risk var. Bakalım ne zaman gelmek isteyecek ben de hem kendimi hem herkesi çok merak ediyorum vallaAynen doktor da öyle söyledi. Hani şu an doğum olsa belki normal olur derim ama daha da büyür doğum zamanına kadar minyon bir kadınsın senin 4kg doğurmanla 1.75 bir insanın 4kg doğurması bir değil sen daha çok yıpranırsın açılman vs her şey uygun olsa bile dedi. Yine de ben yapamazsın demiyorum kararlıysan göze alıyorsan deneyebiliriz de dedi. Vajinal doğumdan yanayım ama riskleri söylemek zorundayım korkutma amacım yok falan dedi. Bana risk dediği an ben zaten vazgeçtim. Annemden biliyorum o 3.5kg doğurmasına rağmen 8-9 dikiş atılmış çatısı dar olduğundan çok zor olmuş doğumları. Orada kesik olacağına karnında olsun dedi. Kadına halen daha zorluk çıkarıyor o dikişler.
Vakum, omuz takılması, vajinal kesi benim için yeterli riskler sezaryen için
Aralığı bekleyecek mi bakalım daha iki hafta var ama niyeyse beklemez gibi geliyor bana
Bebiş iri olmasa kemik yapın için normal doğurmanda bir risk görmezdim dedi zaten. O yüzden bence bir şey dememiştir size. Benim çocuk iri, kemik basık doğum kanalına girmekte bile zorlanır çocuk omzu takılabilir, vakum kullanmak zorunda kalırım ve kesi mutlaka olur dedi hatta o bebek iri olmasa bile olurmuş kemik basık olduğu için.Anladım teşekkür ediyorum, benim de çatı kemiğim basikmis ama bebiş minyon muhtemelen o yüzden omuz takılması riskinden bahsetmedi o zaman.
Evet canim tebrikler hepimizeBen de çok söyledim onu9 ay çok uzunmuş 3-5 ay olsaydı bu gebelik süreci ne güzel olurdu öyle böyle 9 ayı da geçirdik şükür, çok şaşkınım kendimden bu performansı beklemezdim hiç bence bi tebriği de hakediyoruz, hepimize Maşallah
Hayırlı olsun. Doktor ilk tarihi söyleyince öyle oluyor. Ben de ilk gün kendime gelememiştimAyy bebek gelmicek gibi hissediyorum dedim doktor bana sezaryan günü verdi 25 kasıma. Bebek ters bir de kordon gördü boynunda belki de o dönmesine engel oldu dedi. Nst hareketli cıktı ufak ufak sancılar varmış zaten akşamları kasılma hissediyorum demiştim Alttan da muayene yaptı 3 cm açıklıgım varmış bebeğin kafa asagıda olsaymış her an dogurabilirdin dedi. Tabi pzartesiye kadar beklemeyedebilirmiş agrı, sancı, nişan, bir damlacık su bile gelse hemen arıyorsun dedi. Cok acaip duygular içindeyim karnıma agrılar girdi mideme bulantılar heyecandan, aglayasım var hoff sizinle de paylaşmak istedim
Vakum ihtimali bende de var ne yazık ki onu soyledi doktorum ama kesi olur olmaz bir şey demedi. Bakalım hayırlısı ya hangisi saglikliysa oyle olur inşallahBebiş iri olmasa kemik yapın için normal doğurmanda bir risk görmezdim dedi zaten. O yüzden bence bir şey dememiştir size. Benim çocuk iri, kemik basık doğum kanalına girmekte bile zorlanır çocuk omzu takılabilir, vakum kullanmak zorunda kalırım ve kesi mutlaka olur dedi hatta o bebek iri olmasa bile olurmuş kemik basık olduğu için.
İnşallah sizin sıkıntısız geçer doğumunuz sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişinizi
Kötü olmuş çok da yorum yapmak doğru değildir ama ben de rüyalarıma çok inanırım ve önem veririmBir yerde yazı okumuştum. Anne ya da babadan biri rüyasında çocuğunu ve ona koyduğu adı görürse o ismi versin. Bazı çocuklar kendi ismini seçermiş onu koymak gerekirmiş diye. Rüyamda oğlumun adı Ömer Asaf’tı. Ben ona öyle sesleniyordum ama sonradan hayır Arda’ya karar verilmişti sanırım Arda koyuldu falan diyorum. Bu saatten sonra yok Arda olmasın Ömer Asaf olsun da diyemem. Eşime diyorum kulağına okuyalım bari Ömer’i kimliğe yazdırmasak bile o da sıcak bakmıyor. İçim bi burkuldu ya. Kendi ismini mi seçti de zorla başka bir şey koyuyoruz acaba diye
Ben henüz cinsiyeti bilmezken rüyamda görmüştüm erkek oldugunu. Kimseye de soylememistim öğrenene kadar. 8. Aya kadar da isim secemedik, herkese dedim ki ben rüyamda gorucem ismi bekleyin. 2 hafta önce rüyamda birisi Yalın koysaniza diyordu bana, ben de aa evet olur diyordum. Sonuç olarak Yalın olacak isimBir yerde yazı okumuştum. Anne ya da babadan biri rüyasında çocuğunu ve ona koyduğu adı görürse o ismi versin. Bazı çocuklar kendi ismini seçermiş onu koymak gerekirmiş diye. Rüyamda oğlumun adı Ömer Asaf’tı. Ben ona öyle sesleniyordum ama sonradan hayır Arda’ya karar verilmişti sanırım Arda koyuldu falan diyorum. Bu saatten sonra yok Arda olmasın Ömer Asaf olsun da diyemem. Eşime diyorum kulağına okuyalım bari Ömer’i kimliğe yazdırmasak bile o da sıcak bakmıyor. İçim bi burkuldu ya. Kendi ismini mi seçti de zorla başka bir şey koyuyoruz acaba diye
Hamileliğimi öğrendiğimden beri 2-3 farklı isim gördük rüyamızda ama bambaşka bir isim seçtik. Gördüğümüz isimlerden birini kulağına okutacağız ama ilk gördüğümüz ismimi koymak daha doğru olur bilemiyorumBir yerde yazı okumuştum. Anne ya da babadan biri rüyasında çocuğunu ve ona koyduğu adı görürse o ismi versin. Bazı çocuklar kendi ismini seçermiş onu koymak gerekirmiş diye. Rüyamda oğlumun adı Ömer Asaf’tı. Ben ona öyle sesleniyordum ama sonradan hayır Arda’ya karar verilmişti sanırım Arda koyuldu falan diyorum. Bu saatten sonra yok Arda olmasın Ömer Asaf olsun da diyemem. Eşime diyorum kulağına okuyalım bari Ömer’i kimliğe yazdırmasak bile o da sıcak bakmıyor. İçim bi burkuldu ya. Kendi ismini mi seçti de zorla başka bir şey koyuyoruz acaba diye
Teşekkür ederimmm evet inşallah süreci hayırlısıyla sıkıntısız saglıkla en az agrı sızıyla atlatırızHayırlı olsun. Doktor ilk tarihi söyleyince öyle oluyor. Ben de ilk gün kendime gelememiştimhiç endişelenme doktorlar herşeyi görüyor ve bizi riske atmıyor. Önemli olan sağ salim evlatlarımıza kavuşmamız sen de sağlıkla al kucağına. Biz de 27 kasım demiştik ama ben de 25ine istediğimi söyleyeceğim aynı gün doğururuz belki
Benim eşim de aynı sekilde daha cinsiyeti bile belli değilken rüyasında gördü ismi bir de peygamberimizin ismi diye istedi. Neyse ikinci ismini ben modern isim koydum biraz uzun oldu soyadımızla beraber ama olsun artık napimHamileliğimi öğrendiğimden beri 2-3 farklı isim gördük rüyamızda ama bambaşka bir isim seçtik. Gördüğümüz isimlerden birini kulağına okutacağız ama ilk gördüğümüz ismimi koymak daha doğru olur bilemiyorum
Hayır aslında güzel isimler ama biz hiç o isimleri düşünmemiştik. Rüyamda kayınvalidem elisa olsun ismi diyordu ben de hayır doğa olacak diyordumBenim eşim de aynı sekilde daha cinsiyeti bile belli değilken rüyasında gördü ismi bir de peygamberimizin ismi diye istedi. Neyse ikinci ismini ben modern isim koydum biraz uzun oldu soyadımızla beraber ama olsun artık napimilk isim olarak koyulamayacak kadar begenmediğniz bir isim mi rüyadaki isim. Ben işaretlere inanırım ama tercih meselesi tabi
Bak çarşamba cuma olayını bilmiyordum o zaman ben de pazartesiye aldırayım günü. Ağrı hem psikolojik hem de muayenenin etkisi olabilir endişelenme.Teşekkür ederimmm evet inşallah süreci hayırlısıyla sıkıntısız saglıkla en az agrı sızıyla atlatırızBenim doktor planlı sezaryanlarda çrş ve cumayı tercih etmiyorum O günlerde hacamat falan da yapılmıyor dedi pazartesi bence de iyi bir gün. Pzar günü de gidip hastaneye kan falan vericez. Ctsye de kayınvaldemi cagırdım ona bilet alırız bu akşam. İnşallah bekler pazartesiyi. Simdi psikolojik mi bilmiyorum alttan muayene etti diye mi hafiften belim ve karnım agrımaya başladı bu hafta hergüm doguruyor muyum ben diye doktorun yanına gitmesem bari panikle
Akıl vermek için değil ama Gökçen bence diğerlerine göre açık ara baya baya güzel :) Ben kızım olsaydı Ayyüce, Aybala ya da Gökçen isimlerinden birini seçecektim o yüzdenHayır aslında güzel isimler ama biz hiç o isimleri düşünmemiştik. Rüyamda kayınvalidem elisa olsun ismi diyordu ben de hayır doğa olacak diyordumaradan kısa bir zaman geçti bu sefer de eşim Gökçen ismini gördü. Şimdi de hangisini koymak lazım bilemiyorum birini 2. İsim olarak kulağına okuyacağız. Sizce doğru olan hangisini koymak olur kızlar bana bi akıl verin
Biz bebisin ismini duru koyduk ama ben rüyamda hiç aklımda hayalimde olmayan sare diye bi isim gördüm aynı şekilde esime soyledim 2. İsim olarak koyalım diye o da kabul etmiyorBir yerde yazı okumuştum. Anne ya da babadan biri rüyasında çocuğunu ve ona koyduğu adı görürse o ismi versin. Bazı çocuklar kendi ismini seçermiş onu koymak gerekirmiş diye. Rüyamda oğlumun adı Ömer Asaf’tı. Ben ona öyle sesleniyordum ama sonradan hayır Arda’ya karar verilmişti sanırım Arda koyuldu falan diyorum. Bu saatten sonra yok Arda olmasın Ömer Asaf olsun da diyemem. Eşime diyorum kulağına okuyalım bari Ömer’i kimliğe yazdırmasak bile o da sıcak bakmıyor. İçim bi burkuldu ya. Kendi ismini mi seçti de zorla başka bir şey koyuyoruz acaba diye