Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Hastanesine göre değişiyor o bence. Bilindik büyük hastanelerde olacaksa dogum zaten otel gibi veriyorlar havluyu oda terliğini vs yoksa da alınabilir bence

ben hic olcturmedigm icin bilmiyorum glukoz testini atlamistim kendim de bebek de normal kiloda ilerleyince suyumda iyi ailede seker de yok hic oyle olunca tamam demisti hastane sorun yok..
sen dikkat et canim karbonhidrat ve tatlilara zaten doguma cok az kaldi azcik disini siksan yeterli. doktor ne diyor?

emzik goturecegim ben rahatlatiyor bebegi. biberon aldim sutum yetmezse diye. sarilik olunca da veriyorlarmis ilk cocugumda olmadi ama ne olur olmaz diye bunda tedbirliyim memelerim sondu sanki benim ya dolgundu nolduyss yumusak simdi.3 kilo vermisim bir de durduk yere, herkes alirken kilo vermek nerden cikti bilmem, bebek buyuyor ama onun kilosu iyi

emzik goturecegim ben rahatlatiyor bebegi. biberon aldim sutum yetmezse diye. sarilik olunca da veriyorlarmis ilk cocugumda olmadi ama ne olur olmaz diye bunda tedbirliyim memelerim sondu sanki benim ya dolgundu nolduyss yumusak simdi.3 kilo vermisim bir de durduk yere, herkes alirken kilo vermek nerden cikti bilmem, bebek buyuyor ama onun kilosu iyi

emzik goturecegim ben rahatlatiyor bebegi. biberon aldim sutum yetmezse diye. sarilik olunca da veriyorlarmis ilk cocugumda olmadi ama ne olur olmaz diye bunda tedbirliyim memelerim sondu sanki benim ya dolgundu nolduysa yumusak simdi.3 kilo vermisim bir de durduk yere, herkes kilo alirken bana noluyor bilmem, bebegin kilosu iyi ama

Normal biberona geçmezler mi ya o zaman yoksa çok mu cahilim kesin tutar meme ya….
O zaman bıraktırmak çok zor oluyo diyolar, dün bir konu okudum kadının çocuğu küvözdeyken biberonla vermişler eve gelince memeye hiç alıştıramamış en azından kaşık biberonla verin belki biberonu bırakır yazmıştı diğer analar

Dogurali 24 saat olmuş bir kadının başına gitmek için yangın olmak gerekiyor bence

Keşke yapmayınca olsa, hele evde çocuk olunca. Maşallah Allah karşına iyi insan çıkarmış da işini gücünü yoluna koymuşsun. Temizlik yemek işinin düzenli halledileceginden emin olmak çok büyük kafa rahatlığı

Yok ya sakın kendini yorma, imkanın varsa mutlaka yardım al. Benim hem annem burda değil kv zaten yok, ama yani şu aşamada yorgunluk iyice psikolojik olarak zorluyor. Sen elinden geleni yaparsın zaten, gerisi de olduğu kadar. ( bi yandan da kendimi ikna etmeye çalışıyorum ndjdjdjd)
Doğurmadan anne olunmaz, yarım annelik o demesi
Valla ben bu cümleyi daha bu sene duydum doğum esnasında bütün dualar kabul olurmuş derler ya bi akrabamız şey dedi o normal doğum için yalnız kfjfjd
İnşallah ya valla meme reddiyle falan uğraşmayalım nolur

İlk çocuğuma emzik vermedim, yolda ağladığı için sürekli emzirmeye dur kalk yapmaktan dışarı çıkmaya korkar olmuştum, öyle öyle eve kapandım. Bu defa ilk bir ay evde değil ama gerekirse hastane dönüşünde bile vermek için yanıma alacağım.

Bende meme olayından baya tırsıyorum. Emzik biberon ile ilgili baya korkutucu şeyler söylüyor herkes. Yaşayıp göreceğim bakalım. Mayo Clinic kitabında 33.haftada şöyle yazıyordu. ‘Doğuma yaklaştıkça kilo alımınız yavaşlayacak ama bebek için olağanüstü bir büyüme dönemi olacak.’ Bende 2-3 haftadır doğru düzgün kilo almadım. Ama bebek alıyor. Zaten mide yanmasından dolayı bir çok şeyi yiyemiyorum. Şekerden korkumdan tatlı da sınırlı yiyorum. Akşamları canım aşırı abur cubur çekiyor sadece onu da zararlı diye kendimi tutmaya çalışıyorum. Açım sürekli genel olarak ama önümde engeller var

Ne zamandır canım boza istiyodu, normalde bayılmam ama aşerdiğim nadir şeylerden biriydi galiba, buldum sonunda şükürler

Ay kuzenim çok kilo almayan kadınlara takıktır, kıskanır falan. Çok kilo almadığım için kiloma bk atamadı, yüzümü uzun uzun inceleyip dedi ki cildin çok bozulmuş ama üzülme kız güzelliği alırmış cildim birkaç haftadır bozuk ama o günlerde hiç olmadığı kadar iyiydi bu arada. Neyse, kime kaç kilo aldığımı söylesem -soruyorlar çünkü- hmmmmm “son 1.5 ay çok alınıyo cnm ztn” cevabıyla karşılaşıyorum. Bunu duyduğuma çok sevindim o yüzden

emzik kullandi benim oglum 2 yasina kadar falan ama emmesine engel olmadi hic 10 aya kadar meme de emdi. biberonu bilemicem 6 aydan sonra verdik biz takviye mama olarak ek gidayla birlikte, hala emiyordu ama benim sutum yetecek gibi degildi ona.

aynen emzik vermeyen arkadaslarim kendi memelerini kullandilar cok yiprandilar cocuk bagimlisi olmustu artik. artik beslenmede degil rahatlama olarak emiyordu cocuklari, anneyi cok yoruyor o durum. emzigin bir zararini gormedim ben hatta emme refleksi cok baskin oluyor bebeklerde cok rahatlatiyor onlari. Kaucuk agiz yapisina uygun ortodontik birsey alinabilir ben Nuk almistim yine oyle aldim
zamanla gece uykusundan onceye cekilir, gun ici vermezsin hasta olmadigi surece, sonra da tamamen kesilir emzik.

Ayy gerzek yaa şu insanların kilo konusunda moral bozlarına ayar oluyorum. Bende şimdiye kadar 10 kilo aldım bu arada ama son aylarda hem midenin baskı yapması, şeker ve mide yanması sorunları bence zaten istesekte yiyemiyoruz ki. Yani farkındayım ben eskiye göre porsiyonlarım aşırı küçüldü. Bence mantıklı yani annenin kilo alımının yavaşlaması. Son haftalarda benim bildiğim bebek çok hızlı büyüyor ve kilo alıyor onunla karıştırıyorlar.

Hey allaam insanlar da ne fesat yaa neye bk atacagını bilemiyorlar resmen. İlginç bir sekilde habire kilo alan ben de 34ten 36ya aynı kalmışım halbuki karnım baya büyüdü artık tuvalete zor oturuyorum nerdeyse demek ki son haftalar cok kilo alınmıyomuş cidden.

Merhaba kızlar bu ara pek okuyamıyorum burayı işten güçten.
Bugün kontrole gittim 35+3 teyim. Bebiş yine tosuncuk çıktı 3234 gram 49.7 boy tabi fl ye göre. Kafası 38.haftada biraz koca kafalı olacak dedi doktorum Nst de sancım 75 lere çıktı ara ara da 20-30 arası gidip geldi. Bu bebeğin bir yere toplanıp hassasiyet,ağrı ve baskı olduğu zamanlar sancıymış 75 çıktığında öyle oldu çünkü. Yalnız ben evde daha ağırlarını hissediyorum onun o zaman ne kadar artıyor kim bilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…