Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Ben daha kaşık biberon almadım bi onu alıcam. Onun dışında 3 tane emzik var, biberon var götürmeyi planlamıyorum ama yıkarım ya da kaynatırım yine ne yazıyorsa. Bi de bebebao göğüs pompası var sanırım başka bişi yok. Kilitli poşet de çok iyi oluyor diyolar bak iyi hatırlattın ondan da alayım

Ben Milkbaby kaşık biberon aldım ucu silikonlu yumuşak diye bir ebe önermişti. Hem mama vermek gerekirse diye aldım hemde süt sağarsam onla veririm diye düşündüm. Silikon uçta ilk aşamada tutamazsa yada yara olduğunda da iyileşme sürecinde işe yarıyormuş onu da aynı ebe Lansinoh önermişti ondan aldım. Emzik ve biberon bende götürmeyi düşünmüyorum. Biberon Comotomo aldım ama yinede. Siz büyükşehirdesiniz lazım olduğunda hemen ebebek vs alabilirsiniz belki önceden almaya gerek yoktur. Ben şehire epey uzakta yaşıyorum git gel 2 saat her yer. Acil bir durumda elimin altında hemen olması adına indirim buldukça aldım.

Ben daha kaşık biberon almadım bi onu alıcam. Onun dışında 3 tane emzik var, biberon var götürmeyi planlamıyorum ama yıkarım ya da kaynatırım yine ne yazıyorsa. Bi de bebebao göğüs pompası var sanırım başka bişi yok. Kilitli poşet de çok iyi oluyor diyolar bak iyi hatırlattın ondan da alayım
Almadıysan kaşık biberonu düşün bi daha orange, kimden duyduysam hiç gerek yok şırıngayla hallediliyor dedi. Ben de onlara güvenip almadım valla🥲

Ben Milkbaby kaşık biberon aldım ucu silikonlu yumuşak diye bir ebe önermişti. Hem mama vermek gerekirse diye aldım hemde süt sağarsam onla veririm diye düşündüm. Silikon uçta ilk aşamada tutamazsa yada yara olduğunda da iyileşme sürecinde işe yarıyormuş onu da aynı ebe Lansinoh önermişti ondan aldım. Emzik ve biberon bende götürmeyi düşünmüyorum. Biberon Comotomo aldım ama yinede. Siz büyükşehirdesiniz lazım olduğunda hemen ebebek vs alabilirsiniz belki önceden almaya gerek yoktur. Ben şehire epey uzakta yaşıyorum git gel 2 saat her yer. Acil bir durumda elimin altında hemen olması adına indirim buldukça aldım.
Ben korkuyorum anam elimin altında olmazsa gereken şey diye dkfn illaki alınır eczanelerde bile bolca seçenek var artık yoksa 🥹

İşte aradığım o sandalye. Gerekirse koltuk takımlarını dışarı atarım 🤣🤣 42 bin tl olması dışında sorun yok🥲🥲🥲🥲

Ben korkuyorum anam elimin altında olmazsa gereken şey diye dkfn illaki alınır eczanelerde bile bolca seçenek var artık yoksa 🥹

Evet bende her şeyi dibine kadar araştırdığım için en düzgünü hangisi ise alayım elimin altında dursun istiyorum kafam öyle daha rahat ediyor. Eczanelerde var mesela ama weebaby markası var hep burada. İşime yaramaz kullanmazsam kardeşime saklarım arkadaşıma veririm vs diye düşündüm artık aldım koydum kenara.

YouTube’da önüme doktorlar dizisi kesitinin çıkması, benim onu izlemem ve iri bebeğe normal doğum diye tutturan bir kadının hazin sonunun olduğu bölüme denk gelmem 🥲🥲😂😂 9. dk’dan sonra..

Aradan yıllar geçmesine rağmen bence bi değişiklik yok güzide ülkemizde😅 hele şu tarlada nasıl doğuruyor kadınlar muhabbeti….

Benim de annem sakın hiçbir şey yapma ben gelicem dedi ama bende manyak bir huy var. Ben yaparım, ben hallederim diye. Hala bütün evi tek başıma temizliyorum ki evim baya büyük benim neredeyse 5+1. Eşime sadece belli görevler veriyorum zavallı onları yapabildiği için mutlu hdjdjd yemek falan da öyle, en az 3 çeşit yemek yapıyorum hala ve her gün olmak zorunda, bunun için kendimi zorluyorum. Bütün kıyafetleri tek başıma yıkadım, sadece belli kısmını eşim ütüledi. Bazen ruhum mu amele acaba diye düşünüyorum, annem de kızıyor eşim de kızıyor ama her şey düzgün ve temiz olmazsa ya da o günkü planım sekteye uğrarsa gece uyuyamıyorum. Çocukla ne yapacağım acaba, psikolog arkadaşlar bi bakın bana hdjdjd
Bende öyle olabilmek isterdim genel anlamda çok düzenli bir insan değilim yemek bende yapıyorum 3 çeşit yapmaya çalışıyorum ama şu an birsürü katlanması gereken ütülenecek yıkanacak evim istediğim gibi dört dörtlük tertemiz olamıyor asla ve bu da huzursuz ediyor beni🥲şöyle mükemmel temiz her işi halledebilen düzenli biri olmak isterdim. Annemde çok öyle değil yapar yemek konusunda çok iyidir anne şunu yap deyince her işi yapar eder ama çok düzenli ve temiz değil, kv baya düzenli temiz pratik o yüzden o temizlikte daha iyi annem bir tık daha üstünden yapıp geçiyor öyle alışmış hep öyle.
Kv ye minnet borçlanmak istemiyorum hiç ama annem yaparsa da tamamen temiz olmıycak tek zaten zorlanır. Bakalım bir iki haftaya yapacaklar büyk temizliğimi

Normal biberona geçmezler mi ya o zaman yoksa çok mu cahilim 🥲 kesin tutar meme ya….

O aşamada sanırım silikon meme uçlarını kullanıyorlar işte. Ama çocuklar ona da alışıyor bu sefer onu bıraktırmaya çalışıyormuşsun. Gece kendi memeni teklif ediyormuşsun vs vs bir şekilde memeyi tutturmaya çalışacağız inş böyle bir sıkıntı yaşamayız tabiki.

Bu hafta teyzemleri anneannemleri çağırdım kahvaltıya(hepsi bir şeyler yapıp getirdi sonra evi topladılar falan) kolay bir misafirlikti yani.
Yarında en yakın arkadaşlarım gelecek kahvaltıya yine aynı şekilde yaparlar.
Sonra cumartesi kv gelecek bir hafta kalacak izne ayrılınca gelirim demişti temizlik falan yapar yardım eder, sonra o gidecek annem diğer hafta geliyim diyor bebeğin kıyafetlerni falan halletcez. Sonraki hafta zaten kasım sonu gelmiş kv de gelecek annemle ev temizliycekler dip köşe. annemde ben doğuma kadar kalırım diyor, kvde belki kalayım der ya da doğuma bir hafta kala geleyim kalayım falan diyordu.
Resmen hiç boşluğum kalmadı ya🥲içim daraldı evi temizleyip gitsinler istiyorum. Biraz yalnız kalmak istiyorum tek başıma evde vakit geçirmek ama hem işler var yapılacak hemde annem nolur nolmaz tek kalma falan diyor biraz yalnız da kalacak zamanım olsun istiyorum diyorum anlıyor ama olsun kalırım diyor annem 43 yaşında çok genç anlaşıyoruz arkadaş gibi ama hep iş iş şu an işten çıkmışken biraz kendimle kalmak istiyorum sanırım ama yapamayacak gibiyim 🥲
Evde yalnız olup kafa dinlemek müthiş bir olay gerçekten 😀 Ben izne ayrıldığım ilk hafta eşim de 5 gün il dışına göreve gitmişti, tatile çıkmış gibi hissettim 😂 şimdi de gündüz işte akşam evde yine gayet güzel. İmkan olsa tavsiye ederdim. Şu sıralar özellikle. Belki 38-39dan sonra biri kalsa daha iyi de şu aralar işler o kadar zor değil yalnız olmak çok iyi dinlendirirdi seni 🥰

Kızlar ben hastane çantamı hazırlıyorum yavaş yavaş. outoffit outoffit ın ilk sayfada yayınladığı maddeleri baz alıyorum, kendisine teşekkür ederim ❤ size sorum şu? Havlu falan almak lazım mı?

Bebekler ilk 1-2 ayda meme başı şaşkınlığı diye bir şeyi çok yaşarmış. Emzik, silikon uç, biberon, anne memesi hani hepsini bir arada denersen işine geleni benimser dedi ebe bugün. O nedenle memede ısrarcı olmak en iyisi dedi. Tabi aç kalır şekeri düşerse falan şırınga ya da kaşık biberonla mama verilir de kendini ona hiç şartlama dedi. Bebek doğar doğmaz eğer hemen süt geldiyse o sütle memeyi ıslat bebeği de oraya koy kokusundan araya araya bulsun falan dedi. Süt gelmezse dedim mutlaka gelecek uyar sen devamlı dedi.

Kızlar ben hastane çantamı hazırlıyorum yavaş yavaş. outoffit outoffit ın ilk sayfada yayınladığı maddeleri baz alıyorum, kendisine teşekkür ederim ❤ size sorum şu? Havlu falan almak lazım mı?
Ben almamıştım ama arkadaşım hijyen açısından ihtiyaç olabilir dedi. Öyle deyince koydum sonradan. Eşim de olmadı hastaneninkilerle de ben alırım dedi 😂

Bunun ne kadar sinir bozucu olduğunu o an hiç anlamadım biliyor musun, sonradan farkettim. Bu defa kimseyi istemiyorum da, gelene de çay kuru pasta, olmadı püskevit.

Aynı akşama bir de bize sormadan misafir kabul ettiler. Amcam, yengem, kuzenim, eşi, biri büyük biri küçük iki çocuğu. Ev sahibine sormadan misafirliğe gelmek isteyene mi, ev sahibine sormadan kabul edene mi kızarsın? Babam sonra bir de dedi ki ama pasta getirdiler. Sanki pastaya muhtaçtık 🤬 Olayların devamı da geldi tabii ki, şimdi bakınca doğum sonrası depresyonuna girişimi tesadüf görmüyorum 😂

Yakın oturmanız ve kayınvalidenle iyi anlaşmaları ne büyük şans olmuş 🧿 Senin zaten abla iyiymiş, o en büyük şans 😂🧿 İnşallah yine her şey su gibi kolaylıkla, sağlıkla yaşanır 🤍
yani ne acelesi varmış amcanların da sanki kacıyorsunuz insanlar ne kadar düşğncesiz ve cahil böyle duyunca sinir oluyorum.
Bana de eşimden yana bir yardım yok uzun saatler calışıyor ev işlerine katkı 0 hatta sıfırın altında bana sen de yapma ne var der mesela o modda rahat biridir sanki yapmadan oluyormuş gibi. O yüzden akıl ve fiziki saglığım için careyi düzenli gelen ablada buldum şükür allah da denk getirdi. Bebek bakımına da katkısı olmaz pek eşimin büyüklerle ilgilenir simdi ancak. Oyle Allah dagına göre kar veriyor sanırım

X