- 10 Eylül 2020
- 1.391
- 1.192
alirsan kaucuk alirsin daha iyi silikondan. bilemedim hersey hakkinda hep farkli gorusler oluyor, bebegin ve annenin ihtiyacina gore ilerlemek en iyisi sanirim ne anne bunalsin ne bebek zorlansin. ben sureci rahat gecirme taraftariyim yoksa stres insani bitiren birsey emzik mi alir mama mi biberon mu artik nasil buyuyorsa en az zahmetle olursa ben de kafa olarak saglikli anne olurum.. ben de kendimle ilgilenmek istiyorum dogumdan sonra, su an cok saldim sacim basim tipim vucudum sporum yuruyusum biraz kendimi de mutlu etmek istiyorum ayni zamanda bebegimi de buyutmek istiyorum kendimi parcalamadanBana bugün 5 aya kadar emzik verme dediler ama 5 aylık bebek emzik mi kabul eder Allah aşkına o saatten sonra. Bebeğin ağzında plastik bir şeye hiç gerek yok dediler. Ama dün izlediğim bir doktor 1 aydan sonra emziğin hem ani bebek ölüm sendromunu önlediği hem bebeği sakin ve güvende hissettirdiği hem de diş damak yapısını, emme refleksini güçlendirdiğini söyledi mesela. Ben de veririm diye düşünüyorum 15-20 günlük veya bir aylık olduktan sonra. Bir de bebişler emzikle daha bir tatlı olmuyorlar mı
Ben goremedım ya yaptığınız anda hemen cıktı mıKızlar adete 2 gün kaldı test yaptım gün içinde bes dk gölgelik cıktı freeyl marka güvenilirmi
Ben o yüzden hastaneye ne bebek ne de kendim için en beğendiğim kıyafetleri koyamadımAy bide o var getir kullansanda kullanmasanda yika hepsini off hep is
Aynen gölge seklinde vardıBen goremedım ya yaptığınız anda hemen cıktı mı
Banada yasak ama ben artik son haftalara girdik benimkininde nemzn gelce belli degil bari kilo alsin biraz dikkat etmiyorum oyuzden fazlaDenesem mi bilemedim vallahi sanki yine çok yükselirmiş gibi. Diyetisyen kesinlikle yemeyelim önümüzdeki süreçte dedi
kullaniyorum pregnacare marka ayrica ektradan demir ve magnezyumda kullaniyorum anca boyle ayaktayim ben. hatta emzirirken de tam dogumdan sonra pregnacare breastfeeding a gecicem emzirme icin ozel olani. gecen hamileligimde de oyle yapmistim. gucten dusunce hemen basim donuyor benim dusuk tansiyonum var zaten. cok da yemegi seven biri degilim porsiyonlarim az oluyor beni vitamin toparliyor bu donemlerdeKizlar hala multivitamin kullaniyirmusunuz birakaniniz varmi
Bende cok ilac kullaniyirum cok skldm birakmak isdiyorum sabah demir kahvalti sonrasi d3 b12 sprey oglen multivitamin progestan fitil magnezyum gunde 2 bende cok skldm vegan oldum icinde birakmadim bugune kadar ama elinde 36.haftaya kadar kaldi tekrar almakda isdemiyroum biyandan da bilmiyorum cocuk vitamin ondanmi aliyor acaba yoksa bende hic vitaminli seyler yok biraksam yinede bakliyatdan sebzedende alirmi acabakullaniyorum pregnacare marka ayrica ektradan demir ve magnezyumda kullaniyorum anca boyle ayaktayim ben. hatta emzirirken de tam dogumdan sonra pregnacare breastfeeding a gecicem emzirme icin ozel olani. gecen hamileligimde de oyle yapmistim. gucten dusunce hemen basim donuyor benim dusuk tansiyonum var zaten. cok da yemegi seven biri degilim porsiyonlarim az oluyor beni vitamin toparliyor bu donemlerde
Bebek senin depolardan besleniyor. Bebek alır alacağını ama sen halsiz düşebilirsin benceBende cok ilac kullaniyirum cok skldm birakmak isdiyorum sabah demir kahvalti sonrasi d3 b12 sprey oglen multivitamin progestan fitil magnezyum gunde 2 bende cok skldm vegan oldum icinde birakmadim bugune kadar ama elinde 36.haftaya kadar kaldi tekrar almakda isdemiyroum biyandan da bilmiyorum cocuk vitamin ondanmi aliyor acaba yoksa bende hic vitaminli seyler yok biraksam yinede bakliyatdan sebzedende alirmi acaba
Ben de öyle canım. Yani otellerde falan da çok takmazdım zaten aşırı seyahat ediyordum işim gereği her defasında çarşaf nevresim uğraşmaya kalksam kesin gittiğim otellerde unuturdumBenim teyzem var asiri titiz . Carsaf falan goturecekmisin dedi dedim tabiki hayirotele falan gittigimde genelde hep gotururum ama hastanede cok kaldim gayet temiz zaten bi de o halde onunla ugrasamam yani. Bebek icin gotur bari dedi. Dedim cok lazim muslin goturucem sererim onu . Annemde asiri titizdir inanilmaz hic benzemiyorum temizimdir ama asiri titz degilim belli seylerde .
Yani tabi bunun kararını doktorun verse daha iyi ama 4 aydan sonra içmeyen biri olarak ben içmesen de olur derimBende birakmayi dusunuyorum ama son kutum var artik tekrar almak isdemiyorumda 35 haftamdayim vegan oldum icin uzun sure kullandim ama biraksam artik sorun olmmaz heralde ya cocuk icin iciyordum omega3 var diye ama tekrarda almak isdemiyorum biraksam kilo alirmi kafam karisdi
Iciyorum kuzum ya cok ilac kullaniyirum inan cok skldm doktoruma soyledim ara verebilirsin dedi ilacda 36 haftada bitiyor tekrarda almak isdemiyroum yaYani tabi bunun kararını doktorun verse daha iyi ama 4 aydan sonra içmeyen biri olarak ben içmesen de olur derimAma haricen kan ilacı falan içiyor musun? İçmiyorsan kansızlığın artabilir.
Valla kuzum skldm ilac kullanmakdan cok kullaniyorum ya kararsiz da kaldim oyuzden bilmiyorum 36 da bitiyir ilac sonrasinda almasam diyorum amaBebek senin depolardan besleniyor. Bebek alır alacağını ama sen halsiz düşebilirsin bence
Haklısın canım diğer türlüsünde depresyon belirtileri çok daha belirgin oluyor. Benim bir arkadaşım kendini emzik olarak kullandırıp bundan keyif alanlardandı. 3 yaşına kadar da emzirdi %100 bebeğine göre yaşadı hayatını. Yani bebeği merkeze koyup. Bundan hala pişmanlık duymuyor ama öte yandan evliliği de bitme noktasına geldi. Yani 3 senedir eşiyle uyumadı bile adamın ne kadına ne çocuğa tahammülü yok. Süreci çok daha rahat götüren bir arkadaşımsa hem öz bakımını ihmal etmedi hem de çocuğunu. Sonuç olarak iki çocuğun da birbirinden çok fark yok bence gelişimsel açıdan. Birinin babasıyla ilişkisi yok gibi bir şey diğerinin annesiyle de babasıyla da ilişkisi gayet güzel. Anne babanın da birbiri ile ilişkisi güzel. Biz bebeği herkese göre geç yaptık. 4.5 senelik evliyiz şu anda, 31 yaşına gelmek üzereyiz ama ben bu sayede herkesi çok fazla gözlemledim. İnşallah çıkardığım dersleri kendi hayatıma uygulamakta başarılı olurum da çok beklememiz bir işe yararalirsan kaucuk alirsin daha iyi silikondan. bilemedim hersey hakkinda hep farkli gorusler oluyor, bebegin ve annenin ihtiyacina gore ilerlemek en iyisi sanirim ne anne bunalsin ne bebek zorlansin. ben sureci rahat gecirme taraftariyim yoksa stres insani bitiren birsey emzik mi alir mama mi biberon mu artik nasil buyuyorsa en az zahmetle olursa ben de kafa olarak saglikli anne olurum.. ben de kendimle ilgilenmek istiyorum dogumdan sonra, su an cok saldim sacim basim tipim vucudum sporum yuruyusum biraz kendimi de mutlu etmek istiyorum ayni zamanda bebegimi de buyutmek istiyorum kendimi parcalamadan
Bence boşver o zaman. Bebek alması gerekeni alır. Sen de eksik olanı doğum sonrası telafi edersin. Hem vegan beslenmede de protein dengesini koruyacak şekilde beslenirsen çok açığın oluşmaz bence.Iciyorum kuzum ya cok ilac kullaniyirum inan cok skldm doktoruma soyledim ara verebilirsin dedi ilacda 36 haftada bitiyor tekrarda almak isdemiyroum ya
Eğer sadece kafa öndeyse belki şüphelenip bakılabilir. Bana bütün ölçümler ileride olduğu için sıkıntı yok demişti. 3 hafta ileride olması bence çok önemli değil ama perinatolog görse daha rahat eder belki içiHanımlar bebeğin kafası önden gidenler, doktorunuz herhangi bi sıkıntıdan bahsetti mi ya? Şimdi sanırım Ocak ya da Şubat annesi bi konu açmış toksoplazmadan şüpheleniyolarmış, bebeğin kafası 3 hafta ilerideymiş hidrosefali riskini artırıyormuş toksoplazma. Tekrar bi detaylıya girecekmiş. Benim doktor sorun görmüyor internete de bakma diyor ama okuyunca bi panik oldum şimdi
O perinatologa gidecekmiş evet ben kendime dertlendimEğer sadece kafa öndeyse belki şüphelenip bakılabilir. Bana bütün ölçümler ileride olduğu için sıkıntı yok demişti. 3 hafta ileride olması bence çok önemli değil ama perinatolog görse daha rahat eder belki içi
Doktorlar ne diyor? Pembik pembikler mi, nasıllar anlatsana
Yaaaaaa nasıllar
Çok pembik değiller , daha önce görmüştüm ama ameliyattan yeni çıkmıştım çok anlamamışım bugün ilk defa gördüm sanki . Küçük insan taneleriOyy minnoşlaar yaa, zaman su gibi aksın gecsin senin için inşallah hemencik al bebişleri kucagına
Inslh kuzum sagolBence boşver o zaman. Bebek alması gerekeni alır. Sen de eksik olanı doğum sonrası telafi edersin. Hem vegan beslenmede de protein dengesini koruyacak şekilde beslenirsen çok açığın oluşmaz bence.
Görürdü ya illa, zaten diğer ölçümlerde ilerdeymiş baksana, benim mesela genel ölçümler 35le uyumlu başı 37yle uyumluydu. Ben sata göre 32 haftalıkkenO perinatologa gidecekmiş evet ben kendime dertlendimbenim uyluk haftasıyla uyumlu, geri kalan başı göbeği hep önde. Bpd 3.5 hafta kadar önde galiba. Sıvı falan olsa doktor görür mü ki ultrasonda :/