- 12 Temmuz 2022
- 22.516
- 83.495
Bana hiç internete bakma dedi doktorum ondan sorarsam kızar dkfk beyimin kafası büyük bi de 4.5 doğmuş iri bi bebekmiş yani doktor da ondandır diyor. Ben de okudum hem kkde hem diğer forumlarda normal demişlerGörürdü ya illa, zaten diğer ölçümlerde ilerdeymiş baksana, benim mesela genel ölçümler 35le uyumlu başı 37yle uyumluydu. Ben sata göre 32 haftalıkkenyani bi sorun yoktur ben bakmıştı kkda bir sürü böyle ileride olan ve gayet normal doğan beniş varmış. Bir de benim eşimin kafası büyük senin ya da eşinin de öyleyse ondan da olur bence. Ben öyle düşünüyorum yani ama bi gidince yine sorarım doktoruma
Aiiiyyy oğlum yazıyorsun, kızım yazıyorsunÇok pembik değiller , daha önce görmüştüm ama ameliyattan yeni çıkmıştım çok anlamamışım bugün ilk defa gördüm sanki . Küçük insan tanelerioğlum gözlerini açtı bu sefer , kızım daha küçük , beslenmede bugün biraz sorun yaşamış o yüzden mavi ışıktaydı gözleri kapalıydı göremedim ama o da hareketli . Yani ikisi de küçük yani gerçekten küçükler . Enteresan bir duygu annelik çok anlatamıyorum kendimde şoktayım iki bebeğim var gördüğümden beri dut yemiş bülbül gibi oldum
Benim ilk aylardan beri geliyor canım. Prokaktin hormonuyla alakalı doktora söylemiştim sen elleme sıkma dedi. Rahmin kasılmasına sebep olduğu için erken doğum riski olmasın dedi.Kızlar sizinde meme uçlarınızdan minik minik süt geliyor mu? Benim sütyenimde bir kaç nokta kurumuş oluyor, bazen bakayım diyorum ellediğimde minicik doluyor ucuna sıvı, şimdi kedim üstüme çıkmıştı patisi geldi bastırdı, ıslak hissettim bi baktım minicik çıkıyor sıvı, biliyordum gelebileceğini de böyle tahmin etmemiştim
veganlik hakkinda cok bilgim yok ama protein ve kalsiyum yonunden cok takviye almak zorundalar sanirim. sadece bakliyat ve sebze yetersiz kalir bence en iyi cevabi diyetisyen verir simdi icinde bebek var ben gunluk yumurta ve sut tuketiyorum ornegin bunun yerine senin takviye alman lazim bence kesme vitaminlerini. et turevleri ben de sevmem ama zorluyorum kendimi yemek icin.Bende cok ilac kullaniyirum cok skldm birakmak isdiyorum sabah demir kahvalti sonrasi d3 b12 sprey oglen multivitamin progestan fitil magnezyum gunde 2 bende cok skldm vegan oldum icinde birakmadim bugune kadar ama elinde 36.haftaya kadar kaldi tekrar almakda isdemiyroum biyandan da bilmiyorum cocuk vitamin ondanmi aliyor acaba yoksa bende hic vitaminli seyler yok biraksam yinede bakliyatdan sebzedende alirmi acaba
Ben de öyleyim 2 haftadan beri ilk defa çamaşır yıkadım dün fnfjKızlar bende yine mütthiş halsizlik var hiçbirşey yapasım yok sizlerde öylemisiniz ? Evi b.. götürüyor resmen umrumda değilbirde Sanırım kaygıdan ya da stresten uçuğum çıkıyor yine
Evet dokunmamak gerekiyor erken doğumu tetikleyebiliyormuş, benimde 24. Haftalardan beri gördüm ama şimdi biraz artmış gibi, değişik bir şey gerçekten vücudumuz her şeye full hazırlanıyorBenim ilk aylardan beri geliyor canım. Prokaktin hormonuyla alakalı doktora söylemiştim sen elleme sıkma dedi. Rahmin kasılmasına sebep olduğu için erken doğum riski olmasın dedi.
Ay niye böyle olduk yaaaBen de öyleyim 2 haftadan beri ilk defa çamaşır yıkadım dün fnfj
Senin kanında aslında baya düşük birde normal doğumda sezaryenden daha fazla kan kaybı oluyor diye biliyorum tansiyonun baya düşer gibi neden önemsemiyorlar acaba sen yinede kanını yükseltmek için takviyeler al fazlasının zararı yok yaferritin 15, hemoglabin 10.1 benimde ozellikle sordum demiri yukseltelim mi diye yok dedi bana da . 25 mg demir aliyorum ayrica multi vit icinde de 17 mg aliyorum gunluk.
halsizlik falan yok ama degerler sinirin az altinda
Genetik olma ihtimali yüksek bence. Bi kaç kişi daha vardı sanki kafası ileride olan ama bilemedim.Bana hiç internete bakma dedi doktorum ondan sorarsam kızar dkfk beyimin kafası büyük bi de 4.5 doğmuş iri bi bebekmiş yani doktor da ondandır diyor. Ben de okudum hem kkde hem diğer forumlarda normal demişler
Organizasyon hiç benim işim değil ya :) ben çok düz bi insanım öyle romantik şeyler hiç beceremem ama başkasında görünce beğenirim ben kendime uğraşmamAiiiyyy oğlum yazıyorsun, kızım yazıyorsun
Canları içlerinde olsun, büyüyecekler, kucağına geleceklerEve geliş partisi yapacak mısınız? Benim parti anlayışım çay demleyip yanına pasta yemek, hani influencer tarzı bir organizasyon sormuyorum
Yok kuzum ya bende malesef hicbiri yok diyetisyenede hic gitmedim zaten yemekle arasi iyi olanbiiri degilim bebiş sayesinde yine biraz duzene girdi onun icin yiyirum yinede ama diger gidalar malesef yok isdesemdeveganlik hakkinda cok bilgim yok ama protein ve kalsiyum yonunden cok takviye almak zorundalar sanirim. sadece bakliyat ve sebze yetersiz kalir bence en iyi cevabi diyetisyen verir simdi icinde bebek var ben gunluk yumurta ve sut tuketiyorum ornegin bunun yerine senin takviye alman lazim bence kesme vitaminlerini. et turevleri ben de sevmem ama zorluyorum kendimi yemek icin.
İleride canım 4 hafta kadar hem de. Ama kendisi de 3,5 hafta ileride olduğu için orantılı sanırım kendine göre.Genetik olma ihtimali yüksek bence. Bi kaç kişi daha vardı sanki kafası ileride olan ama bilemedim.outoffit mesela senin de bebiş ilerde ya kafa ölçüleri nasıl?
Ay yok yeme sen o zaman zaten cok birsey kalmadı az sabır ha gayretDenesem mi bilemedim vallahi sanki yine çok yükselirmiş gibi. Diyetisyen kesinlikle yemeyelim önümüzdeki süreçte dedi
Sat'a göre kendisi 3.5 mu ilerde? Ben normalde sat'a göre 31'dim, ultrasonda hep önde gittiği için doktor 1 hafta öne çekti 32, genel ortalamaya göre 34 görünüyor, kafa 36İleride canım 4 hafta kadar hem de. Ama kendisi de 3,5 hafta ileride olduğu için orantılı sanırım kendine göre.
Aynen öyle yapalım diş sıkalım bakalımAy yok yeme sen o zaman zaten cok birsey kalmadı az sabır ha gayret
Ahah hiç fena sayılmamSen de azdeğilmişsin
Evet canım. Ben 34ken o 37+5ti. Kafa 38+1. Sat’a göre doğumu 13 Aralık, ultrasona göre 18 Kasım.Sat'a göre kendisi 3.5 mu ilerde? Ben normalde sat'a göre 31'dim, ultrasonda hep önde gittiği için doktor 1 hafta öne çekti 32, genel ortalamaya göre 34 görünüyor, kafa 36
Ben varım , 30. Haftamda ikiz bebeklerimi doğurdum . Beş on dk görebiliyorum zaten öyle bir nutkum tutuluyor ki bişi sormak gelmiyor aklıma zaten sesim kaçıyor sanki . Ultrasonda bile ekrana bakarken kilitleniyordum bu böyle canlı canlı . Ben korkuyorum enfeksiyon kaparlar falan diye çok yaklaşamıyorum .Bu arada ben 1.5 yıl yenidoğan yoğun bakımda hemşirelik yaptım arkadaşlar, doğum yapan arkadaşlar gördüm sayfamızda, hayırlısı olsuninanın prematürelerin gücü o kadar fazla ki inanamazsınız, o yüzden her ziyaretinizde ne kadar güçlü olduklarını göreceksiniz, gittikçe size kavuşmaya bir adım yaklaşıyorlar. Bebeklere ziyaretlerde konuşun ninni söyleyin, kuvözün küçük yan pancereleri var duyarlar sizi birde anne ile bağ hissi için oyuncak ahtapot kabul ediliyorsa onlardan alıp temizleyip verebilirsiniz, temizlenme sonrası göğsünüzde de ağız mendillerinden bir süre tutup kokunuzu ona geçirip yenidoğana verebilirsiniz doktor kabul ediyorsa, danışabilirsiniz