Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Kızlar size bir şey soracağım ya, benim eşim biraz pimpirik kralıdır. Şimdiden doğumdan sonra annelerimizden biri muhakkak 40 gün bizle kalsın sen ve bebekle uyusun diyor. Ama bence gerek olmayabilir. Mesele anne kv ayrımı değil gerçekten. İkisi de bize 10-15 dk mesafede oturuyor. Sizce yanımızda birileri be kadar kalmalı ben bu adamı nasıl ikna edeceğim 😂
Sezeryan olursan ablamın dediğine göre ilk 5 gün zor yani mutlaka yatılı biri olması şart bana gelecek sezeryan olursam çünkü ilk gün hareket edemiyorsun gelecek kişi eşin kardeşsin ancak sana bakar senden anlar dedi. Bebekten anlayan biri lazım dedi. Bebek tamamen açıkta kalıyor çünkü ne altını değişebilirsin ne gaz çıkarabilirsin emzirirken bile dikişim acıyor dedi. Tabi bu bahsettiği ilk üç gün işte. Sonrası için madem bu kadar yakınlar yatılıya gerek yok sen ayaklanınca dönsünler onlar da dinlensin arada uğrarlar birgün arayla.

40 gün çok ya, bence geceleri yalnız olmakta fayda var. Böyle durumlarda anneanne/babanne devreye giriyor babalar hiçbir şey yapmıyor gün doğuyor onlara da. Benim annem çalışıyor ve 1-1.5 saat uzaklıkta oturuyor 15 gün izin alacak benimle kalacak, sonrasında ihtiyaç oldukça gelecek. Kv daha yakın mesafe olarak ihtiyacım olsa o da gelir ama kalmaz, kalmasını da istemem. Bebek sen annen mi yatacakmışsınız yahu saçma değil mi 😂 annem salonda yatacak mesela, karı koca neden ayrılasınız ki. Gün içinde desteğe muhakkak ihtiyacımız olur kv veya anneni çağırırsın, onlar evi toplar ütüye yemeğe destek olur sen de çocuğa bakarsın. Bunaldıkça çocuğa da destek olurlar vs. Bu kocaların hiç fikir beyan etmemesi gereken bir karar bence, anayız biz bizim dediğimiz olmalı 😂
Bende aynen böyle düşünüyorum ama kocam biraz deli mi diyim manyak mı diyim öyle biri 😂 çocuğa gece bir şey olursaymışş biz deneyimsiz olduğumuzdan ne yapacakmışız 😂😂 yoksa suan gece ben uyanınca kalkıp hemen bir vir şey mi oldu bir şeye mi ihtiyacın var mı diye telaşlanıyor bebek bakımı konusunda elinden geleni yapacaktır gibi hissediyorum, uyumak için değil de sırf endişelendiği için böyle düşünüyor ( belki de ben çok masum düşünüyorum bilmiyorum 😂)
Annem de kayınvalidem de sağolsun ellerinden gelen desteği yapacaklardır biliyorum ama 40 da çok anam 😂

Sezeryan olursan ablamın dediğine göre ilk 5 gün zor yani mutlaka yatılı biri olması şart bana gelecek sezeryan olursam çünkü ilk gün hareket edemiyorsun gelecek kişi eşin kardeşsin ancak sana bakar senden anlar dedi. Bebekten anlayan biri lazım dedi. Bebek tamamen açıkta kalıyor çünkü ne altını değişebilirsin ne gaz çıkarabilirsin emzirirken bile dikişim acıyor dedi. Tabi bu bahsettiği ilk üç gün işte. Sonrası için madem bu kadar yakınlar yatılıya gerek yok sen ayaklanınca dönsünler onlar da dinlensin arada uğrarlar birgün arayla.
Ay di mi, alıştıktan sonra gece kalmalarına bence de gerek yok. Sonuçta onların da bir hayatı var

Bence gerek yok kalmalarına yakınlarmış zaten yakın olsalardı ben istemezdim tabi ıhtıyac olur bir durum olur kalınır eşin rahat uyumak istiyor galıba gece o da pişpişlesin benim planlarım o doğrultuda 😂😂😂
Kız ondan mı dersin 😂😂 o bir şey olursa çocuğa biz ne yapacağız gece diye korktuğundan kalsınlar istiyorum diyor aslında😂😂

33+4 canım kilosu 2.200 lerde . Elimden geldiğince olumlu düşünmeye çalışıyorum ama korku hep daha ağır basıyor maalesef.
Gerçekten hepimiz tehlikeli dönemlere girdik. Sağ salim Allahın izni ile atlatalım inşallah. Sende üzülme korkma doktorlar ilaçlarla durdururlar doğumu. Hem oldu ki en kötü 36 gibi doğurdun benim yeğenim de öylr doğdu şuan gayet sağlıklı. Vaktinde doğmasını hepimiz isteriz ama olmazsa da tehlikeli dönemleri geçtik bebek için 🤲🥰

Ay di mi, alıştıktan sonra gece kalmalarına bence de gerek yok. Sonuçta onların da bir hayatı var
Normal olursa eşin bende yardımcı olurum derse gerek yok kimseye idare edersiniz kendin ilk gün ayaklanıyorsun çünkü bebeğini sende emzirirsin altını temizlersin vs. Ama sezeryanda mutlaka yatılı şart tam etkisiz hale geliyorsun eşin ancak sana bakar. Bebekten anlayan biri olması şart. En kötü 4 gün kalıp dönerler nasıl olsa yakınmış evleri. Yani düşün gece kalkamıyorsun biri sana bebeği tutturmalı emzirdin sonra biri o bebeğin gazını çıkarıp altını temizleyip sallayıp uyumalı bunları yapamazsın ilk üç gün

Bende aynen böyle düşünüyorum ama kocam biraz deli mi diyim manyak mı diyim öyle biri 😂 çocuğa gece bir şey olursaymışş biz deneyimsiz olduğumuzdan ne yapacakmışız 😂😂 yoksa suan gece ben uyanınca kalkıp hemen bir vir şey mi oldu bir şeye mi ihtiyacın var mı diye telaşlanıyor bebek bakımı konusunda elinden geleni yapacaktır gibi hissediyorum, uyumak için değil de sırf endişelendiği için böyle düşünüyor ( belki de ben çok masum düşünüyorum bilmiyorum 😂)
Annem de kayınvalidem de sağolsun ellerinden gelen desteği yapacaklardır biliyorum ama 40 da çok anam 😂
Anneleriniz çocuk sahibi olduklarında sizden daha mı büyüklermis? Herkes akşam evine gidince, bebek de uyuyunca bir konuşur, anne baba zamanı yaparsınız. Çocuk uyanınca da birlikte bakarsınız hem çocuğuyla bağ kurmuş olur. Bilmiyorum annelerle birlikte uyumak bana biraz gereksiz geldi 😀

Kızlar size bir şey soracağım ya, benim eşim biraz pimpirik kralıdır. Şimdiden doğumdan sonra annelerimizden biri muhakkak 40 gün bizle kalsın sen ve bebekle uyusun diyor. Ama bence gerek olmayabilir. Mesele anne kv ayrımı değil gerçekten. İkisi de bize 10-15 dk mesafede oturuyor. Sizce yanımızda birileri be kadar kalmalı ben bu adamı nasıl ikna edeceğim 😂
Bence 10 gün yeterli belki 20 gün de olabilir sonrada adaptasyon süreci girer baktınız yapamıyorsunız tekrar gelirler madem o kadar yakınlar biraz da bana kaçıyormuş gibi geldi eşin anneler olunca nasılsa iş yükü olmayacak ona sadece bebeği sevmesi kalacak

Ay 10-15 dakika mesafedeki insanlar neden sizde kaliyor bi alo desen gelirler zaten. Ee gece mecbur sen ilgileneceksin annen emziremeyecegine gore soyle ona kendi rahatini dusunmesin🤣🤣🤣

Kaburga ağrısı nedense beni korkutmuyor yukarıdan olduğu için bebek sıkıştırıyor diye düşünüyorum. Beni korkutan alt kısım da yaşadığım ağrılar bel bacak yumurtalık onlar tehlikeli olabilir çünkü
Onlara alıştım valah cnku
Oha bu sadece nst fiyatımi benim hastanede 250.tl
bende ozel gııdyorum bızde nst ücretsiz. boyle yazınca bı sasırdım .

ben ishal olmusum, bagirsak ve midem ikiside fena. kusmadim ama midem agzimda geziyorum. geceden beri de 4 kez tuvalete ciktim. doktora gitmeli miyim yoksa evde basit seylerle gecer mi acaba pek bir ilaci yok sanirim.
hastaneye geldim ama detayli ultrasona burda sanmiyorum ishal bakmazlar dogum hstanesinde, ancak aile hekimine gitmek gerekir

ben ishal olmusum, bagirsak ve midem ikiside fena. kusmadim ama midem agzimda geziyorum. geceden beri de 4 kez tuvalete ciktim. doktora gitmeli miyim yoksa evde basit seylerle gecer mi acaba pek bir ilaci yok sanirim.
hastaneye geldim ama detayli ultrasona burda sanmiyorum ishal bakmazlar dogum hstanesinde, ancak aile hekimine gitmek gerekir
Ben ishal üşüme bulantı idrar yolu enfeksiyonu hepsi bi anda olmuştum çok kötü bi gündü. İkinci gün yavaş yavaş atlattım geçti. Bol bol su içtim enfeksiyonumda azaldı. Yarına kadar bekle istiyorsan geçmezse görün. Yada gitmişken görün aile hekimine

Ben ishal üşüme bulantı idrar yolu enfeksiyonu hepsi bi anda olmuştum çok kötü bi gündü. İkinci gün yavaş yavaş atlattım geçti. Bol bol su içtim enfeksiyonumda azaldı. Yarına kadar bekle istiyorsan geçmezse görün. Yada gitmişken görün aile hekimine
idrar yolu enfeksiyonu yoktur sanirim idrar testi olali 1 hafta olmadi sonucu temizdi.. dun gece basladi bu ishal ve mide bulantisi bekleyeyim biraz dogru soyluyorsun. bol su icicem de onu bile midem almiyor zorla. ictigim gaviskon bile geri geliyor agzima

Bugün hastane çantamı hazırladım gibi, bitmedi ama çok eksik kalan bir şey yok. Kendimi o kadar minimalist hissettim ki eklemek için birkaç video izledim 😂

Banyo malzemeleri ve bebek için losyon eksik. Senin aldığın balina tipli küveti çok beğendim 😍 Emzirme sutyeni var ama birkaç tane daha almak istiyorum. Buzluk hazırlığı bitmedi. Bu ayın ortasında yeniden perdeleri de yıkamak istiyorum. Bilmiyorum az mı kalmış, daha çok mu iş var :) Çok gaza basarak gidiyordum ama şimdi biraz yavaşladım, geçen çok yoruldum ve çok korktum çünkü. O durumu da Allah'tan bir mesaj olarak yorumladım, abartmayacağım 😀

Sende durumlar nasıl? Neler alıp, neler yapıyorsun? 🥰
ben büyük şeyleri (işte arabadır, pusettir, ana kucağı vs) aldım şükür. küçük aletleri de aldım.

şimdi kıyafet çalışıyorum:) 0-3 ay alacağım genel olarak. zıbın sadece 3-6 ay alırım biraz. kalanları sonradan almak istiyorum. hem hava hem de bebeğin büyüme şartlarına göre🥰 bu arada, en zevkli alışveriş bu kısım galiba.

alacağım oyuncak/eğitici setler de aklımda hazır, sanırım 1 günde hallederim onu da.

eşimi bekliyorum, sadece cumartesi günleri alışveriş yapabiliyoruz birlikte, o da her hafta olmuyor, ondan biraz yavaşlıyor süreç ama babası da olsun istiyorum 🥰

oda için de çoğu şey hazır ama işte duvar stickerı falan yapacağız bu hafta 🥰 halım da gelmek üzere.

ay müthiş şeyler yaşıyoruz aslında Allah’a şükür🙏

X