Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
benimki de 18 aralık görünüyor, 10 aralık haftasına planlarız diyor. 12.12.24 olsa fena olmaz 🤪 hayat biz planlar yaparken başımıza gelenler olmasın da bari doğumda 🤣
Biraz öyle olacak gibi yaa 😂 Ben Kasım olsun istemiyorum yani gönlümden geçen Aralık’a kalması. Geçen bir arkadaş abuk sabuk hesaplama yaptı dedi 29 Kasım muhtemelen, gözüm seğirdi yani o anda. 29.11.2024 ne kadar yorucu bir tarih Allahım dedim 😅🥹 1 Aralık olur, 2 olur, 5 olur, 10 olur. Yani Aralık olur inşallah hayırlısıyla 😂😂

Hiç öyle bir şey yazmıyor desem 😕 Doktor da hiçbir şey demedi doğum zamanı ile alakalı. Sat’a göre 13 Aralık, bir kere ayrıntılı ultrasonda 9 Aralık muhtemelen demişti doktor. Bu başka bir doktordu. Kendi doktorum herhangi bir şey söylemedi. Ben 32 hafta kontrolüne gittiğimde bebek 34+5 haftalık görünüyordu. Ona göre olursa zaten 25 Kasım falan oluyor 😢 Ama doktor bebeğin gelişimi doğum zamanı ile ilgili bilgi vermez dedi sadece bebeğin küçük mü iri mi olacağı hakkında fikir verir dedi.
Gelişimi bence doğum zamanı için önemli doğru hesap yapamazlarsa bebek küçükte doğabilir yani planlı doğum yapacaklarsa. Yani bende 31 de gittim bende de işte belirlenen kısmın da 33+4 karşısında 2 Aralık yazıyor aynı senin gibi iki hafta önde çıkıyor. Yani önde gittiği için doğum vakti de öne çekiliyor bu mantıkla. Hani son tarih kaç doktor kaça kadar bekliyor o kısmı merak etmiştim. Son tarih 12 Aralık geldi geldi gelmedi artık mecburi mi alacak bebeği. Veya 2 aralığa çekti ya artık benim son tarihim 2 Aralık mı kendi doğmazsa diyelim mecburi 2 aralıkta mı alacak onları merak etmiştim. Belli ki karışık işler zamanla bekleyip göreceğiz 😅

Hiç öyle bir şey yazmıyor desem 😕 Doktor da hiçbir şey demedi doğum zamanı ile alakalı. Sat’a göre 13 Aralık, bir kere ayrıntılı ultrasonda 9 Aralık muhtemelen demişti doktor. Bu başka bir doktordu. Kendi doktorum herhangi bir şey söylemedi. Ben 32 hafta kontrolüne gittiğimde bebek 34+5 haftalık görünüyordu. Ona göre olursa zaten 25 Kasım falan oluyor 😢 Ama doktor bebeğin gelişimi doğum zamanı ile ilgili bilgi vermez dedi sadece bebeğin küçük mü iri mi olacağı hakkında fikir verir dedi.
Aslında ultrason da yazması lazım ya doktora göre değişiyor mu. Lmp yazan hiç değişmeyen sat a göre hesap 12 Aralık sabit. AUA yazan belirlenen doğum tarihi işte bende sürekli değişiyor o kısım en son 2 Aralığa çekilmiş. O belirlenen kısım da bebek kaç hafta önde gözüküyorsa o kadar hafta düşüyor sat tarihinden

Gelişimi bence doğum zamanı için önemli doğru hesap yapamazlarsa bebek küçükte doğabilir yani planlı doğum yapacaklarsa. Yani bende 31 de gittim bende de işte belirlenen kısmın da 33+4 karşısında 2 Aralık yazıyor aynı senin gibi iki hafta önde çıkıyor. Yani önde gittiği için doğum vakti de öne çekiliyor bu mantıkla. Hani son tarih kaç doktor kaça kadar bekliyor o kısmı merak etmiştim. Son tarih 12 Aralık geldi geldi gelmedi artık mecburi mi alacak bebeği. Veya 2 aralığa çekti ya artık benim son tarihim 2 Aralık mı kendi doğmazsa diyelim mecburi 2 aralıkta mı alacak onları merak etmiştim. Belli ki karışık işler zamanla bekleyip göreceğiz 😅
Hiç konuşmadık kuzum haftaya 34+0’da gideceğiz. O zaman bir sorayım öngörünüz var mı nasıl yaparız diye. Ben 40 hafta dolmadan gelmesin istiyorum aslında bakarsan hele ki sezaryenle. Ay inşallah Allah gönlümüze göre verir bu konuda yaaa 🥹🥹

Aslında ultrason da yazması lazım ya doktora göre değişiyor mu. Lmp yazan hiç değişmeyen sat a göre hesap 12 Aralık sabit. AUA yazan belirlenen doğum tarihi işte bende sürekli değişiyor o kısım en son 2 Aralığa çekilmiş. O belirlenen kısım da bebek kaç hafta önde gözüküyorsa o kadar hafta düşüyor sat tarihinden
Aaaaa hiç bilmiyordum sen deyince baktım ilk defa. AUA 25 Kasım yazıyor ciddi ciddi 🥺

Hiç konuşmadık kuzum haftaya 34+0’da gideceğiz. O zaman bir sorayım öngörünüz var mı nasıl yaparız diye. Ben 40 hafta dolmadan gelmesin istiyorum aslında bakarsan hele ki sezaryenle. Ay inşallah Allah gönlümüze göre verir bu konuda yaaa 🥹🥹
Bende hiç konuşmadım sormadım. Öyle gidip geliyorum 😅 Amin amin bende 40 ı istemiyorum yoksa mecburi sezeryan 🥹

Çok büyük rahatlık gerçekten kazanlı ütü ama pratik değil işte, çok ütümüz çıkmıyor o yüzden kendim yaparken ayda 1 falan yapıyordum hiç sorun olmuyordu ama kurutma kırıştırıyor kıyafetleri. Bebo gelince pratik olmayacak sanırım, ben de uygun fiyatlı bir şey alırım diye düşünüyorum. Kv ile görüşmüyorum değiştiremem de anama bi danışayım yarın o akıl verir bana
Ah hadsizlik patavatsızlık yapmadım umarım 🫶🏻

İlk kıyafetlerini ütüledikten sonra çoğu insan bir daha ütülemiyor aslında, bebeğim doğduktan sonra bakarsın olmadı çok gerekirse alırsın

Aaaaa hiç bilmiyordum sen deyince baktım ilk defa. AUA 25 Kasım yazıyor ciddi ciddi 🥺
Aslında senin bebek de benim ki kadar önde gidiyor senin de 1 Aralık felan olması lazımdı baya geriye çekmiş. Zaten bu bebekler ne zaman isterse o zaman doğacaklar önemli olan doğmazsa ne zamana kadar uzatacaklar. Seni mesela en fazla 25 kasıma kadar mı bekleyecek yoksa sat a göre 13 aralığı mı bekleyelim diyecek veya beni 2 aralığa kadar mı bekler yoksa 12 aralığa kadar mı bekler, ancak doktora gidince detaylıca sormak lazım 😊

Ah hadsizlik patavatsızlık yapmadım umarım 🫶🏻

İlk kıyafetlerini ütüledikten sonra çoğu insan bir daha ütülemiyor aslında, bebeğim doğduktan sonra bakarsın olmadı çok gerekirse alırsın
Ben de ilkinden sonra bir daha ütü yapacağımı sanmıyorum 😂 İlk zaman teni daha hassas göbek bağı falan var diye sonra yıkayıp, çırpıp, kurutmak iş görür bence ☺️

Aslında senin bebek de benim ki kadar önde gidiyor senin de 1 Aralık felan olması lazımdı baya geriye çekmiş. Zaten bu bebekler ne zaman isterse o zaman doğacaklar önemli olan doğmazsa ne zamana kadar uzatacaklar. Seni mesela en fazla 25 kasıma kadar mı fazlasını beklemeyecek mi veya beni 2 aralığa kadar mı gibi gibi ancak doktora gidince detaylıca sormak lazım 😊
34+4 görünmüş gelişimi canım senin kaçtı? Kilosu 2350 gramdı 32 haftada en son. O dediklerini bir soracağım ya hiç öyle bir izlenim almamıştım ama dur bakalım 🤔

34+4 görünmüş gelişimi canım senin kaçtı? Kilosu 2350 gramdı 32 haftada en son. O dediklerini bir soracağım ya hiç öyle bir izlenim almamıştım ama dur bakalım 🤔
Evet doktora sormak lazım. Bazı bebekler geç doğuyor ya acaba bizi hangi tarihe kadar bekletecekler sat hesabına göre mi. Belirlenene göre mi öyleyse ben en geç iki Aralık sen en geç 25 kasım da, doğurmuş olman gerekiyor. Bide bebek gitgide kilo alıyor bu tarih daha da öne çekilir mi bilmiyorum 🫣 ben en son 31+ 4 de gittim benim ki 2065 kg 33 hafta gibi görünmüş.Bu arada doktorum bana önde gidiyor vs hiç demedi bi kere sadece demişti. Ben kendim kilosuna gelişimine ve ultrason kağıdına bakarak anlıyorum önde gittiğini

Aaa ben de bilmiyordum. Benim de 15 Aralık diyor. Sezeryan olacak bir hafta önce gelse Aralık başı.
Bazı bebekler gelmiyor ya zorla sezeryan ile doğurtuyor doktorlar 😅😅 işte bu hesap ondan önemli yoksa normal doğum olacağı günü doktorlar da kestiremez. Önemli olan doktor hangi tarihe kadar bekleyecek bebek gelmezse sat a göre olan tarihe kadar mı yoksa aua tarihine göre mi

Evet doktora sormak lazım. Bazı bebekler geç doğuyor ya acaba bizi hangi tarihe kadar bekletecekler sat hesabına göre mi. Belirlenene göre mi öyleyse ben en geç iki Aralık sen en geç 25 kasım da, doğurmuş olman gerekiyor. Bide bebek gitgide kilo alıyor bu tarih daha da öne çekilir mi bilmiyorum 🫣 ben en son 31+ 4 de gittim benim ki 2065 kg 33 hafta gibi görünmüş.Bu arada doktorum bana önde gidiyor vs hiç demedi bi kere sadece demişti. Ben kendim kilosuna gelişimine ve ultrason kağıdına bakarak anlıyorum önde gittiğini
Benim doktorum önde gittiğini, iri olduğunu hep söylüyor canım. Yapısal diyor ama benim kiloma vs bağlamıyor. Ben 10 kilo aldım şu ana kadar. Bebekle ilgili de bak dediğim gibi şöyle diyor gelişiminin önde olması erken doğacağı anlamına gelmez sadece iri olacağı anlamına gelir diyor. Hatta bir ara da konuşma arasında 32 haftalığız 2 ayımız var dedi. Yani bence biz aksi söylenmedikçe Sat’a göre düşünelim bence doğumu 🥰

Benimdee 12 aralıı sat a göre ama çalışamaz raporumda 9 aralık görünüyor kuzum😬 aynı zamanlarda doğurcax galiba ptsi 32+6 oluyoruz kontorlüm var😍

Aaa ben de bilmiyordum. Benim de 15 Aralık diyor. Sezeryan olacak bir hafta önce gelse Aralık başı.
Ben yine de böyle olacağını düşünmüyorum. 40 haftayı tamamlamak çok önemli ya inşallah nasip olur 🙏 Bebeğin beyin gelişimi 38-40 hafta arasında tamamlanırmış. Ve içeride geçirdiği bir gün dışarıda haftalar geçirmesi demekmiş 😕 İnşallah 40’ı en azından 39’u görürüz 🙏

Evet bana da iri yapılı bi bebek demişti. Bide normal doğum aniden olabilir tam tarihi doktorlar da veremez zaten. Kafama takılan bazı bebekler doğmuyor ya artık günü doluyor mecburi sezeryana alıyorlar birgün daha bekleme hakları kalmıyor. İşte o tarih hangisi sat tarihi mi aua yazan mı 2 Aralık bana çok erken geldi sanırım tırstım ondan 😂😂😂😂 dediğin gibi bence sat a göre zamanında doğuracağız iyi düşünelim iyi olsun 🥰
Benim doktorum önde gittiğini, iri olduğunu hep söylüyor canım. Yapısal diyor ama benim kiloma vs bağlamıyor. Ben 10 kilo aldım şu ana kadar. Bebekle ilgili de bak dediğim gibi şöyle diyor gelişiminin önde olması erken doğacağı anlamına gelmez sadece iri olacağı anlamına gelir diyor. Hatta bir ara da konuşma arasında 32 haftalığız 2 ayımız var dedi. Yani bence biz aksi söylenmedikçe Sat’a göre düşünelim bence doğumu 🥰

Benimdee 12 aralıı sat a göre ama çalışamaz raporumda 9 aralık görünüyor kuzum😬 aynı zamanlarda doğurcax galiba ptsi 32+6 oluyoruz kontorlüm var😍
Ay acaba kimler aynı gün doğuracak şimdi bunu da merak ettim bak 🥰 1 ay sonra pat pat doğurmaya başlarız gibi sanki offf çok heyecanlı 🥹🥹

X