• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,1%
  • erkek

OY: 108 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    207
Ben de soğuk olduğu için rahat edemiyorum ama ıslak mendil de bayağı soğuk oluyor. Sen nasıl yapıyorsun?
Ben küçük pet şişenin kapağını deldim. Kalorifer üstünde tutuyorum tam ılık oluyor. Kapaktan da pıt pıt ıslatıyorum hemen 😁 bişey açmama kapatmama gerek kalmadan gece bile çok rahat oluyor

Kızlar kaka yapıyor ama az az yani bazen altını değiştirdikten 2 dakika sonra yine azıcık yapıyor o sebepten azıcık pişik olmuş sanki kantaron yağı ve pişik kremi kullanıyorum ama sizin etkili bulduğunuz bi yöntem var mı?
Ben her seferinde pişik önleyici krem sürüyorum. Mustela’dan memnun kalmadım hastane hediye olarak B-Good B-Baby Pişik kremi vermişti onu kullanıyorum çok daha iyi. Sürekli bende değiştiriyorum. Birde doktor hamazinc diye bir krem yazdı aşırı pişik görürsem bunu sürüyorum hemen toparlıyor, eczaneden aldım. Islak mendil kullanmıyorum termosa ılık su koyuyorum pamuğu ıslatıp siliyorum. Yoğun kaka yapmış ise musluğun altında mutlaka poposunu yıkıyorum. Doktor tropikal meyveler asitli meyve sebzeler pişik yapar deneyerek ye dedi. Portakal, mandalina vs takip ediyorum bir şey yapıyor mu diye..

Ben her seferinde pişik önleyici krem sürüyorum. Mustela’dan memnun kalmadım hastane hediye olarak B-Good B-Baby Pişik kremi vermişti onu kullanıyorum çok daha iyi. Sürekli bende değiştiriyorum. Birde doktor hamazinc diye bir krem yazdı aşırı pişik görürsem bunu sürüyorum hemen toparlıyor, eczaneden aldım. Islak mendil kullanmıyorum termosa ılık su koyuyorum pamuğu ıslatıp siliyorum. Yoğun kaka yapmış ise musluğun altında mutlaka poposunu yıkıyorum. Doktor tropikal meyveler asitli meyve sebzeler pişik yapar deneyerek ye dedi. Portakal, mandalina vs takip ediyorum bir şey yapıyor mu diye..
Asitli pek yemedim ama ekstra dikkat edeyim bende. Olmadı doktora sorarım canım sağol aynı dediğin gibi temizliyorum bende

kızlar doğum paralarınız yattı mı yattıysa ne kadar yattı maaşınıza oranla? paylaşmak isteyenler paylaşırsa sevinirim benimki eksik sanki
Benim maaşım brüt 26.5 du. Elime geçen 22 civarı idi. 1 kasımda 33+1de sanırım izne ayrıldım. Kasım ve 26 aralık arası yatmış gözüküyor e devlette toplam 30 bin 200 falan yattı. Sanırım birde ocak ve şubat için yatacak. İznim 21 şubatta bitiyor

Bebisin altını acıyorum canım o keyif yaparken muslukta su isininca hemen ısınıyor zaten ıslatıp sıkıyorum. Sicacikken siliyorum. Gece gündüz hep böyle yaptım. 2 yıl + 46 gün 🤣
Valla helal olsun bacım, çok mantıklı 😂 bizim ilk bebiş olduğundan mıdır nedir hep bir telaşe var, bir şeyleri unutuyorum devamlı.

Bebegin ihtiyaci o kadar farklı ki. Ben ilk ay çok dert ettim 3 dk 5 dk emiyor tek meme emiyor diye. Ama maşallah çok iyi kilo aldı. 3. Gün kontrolünde bile artiya geçmişti yani. Demek ki bu kadarı ona yetiyor. Senin kızın için de böyledir. Ya çok güzel emiyordur bir seferde ya sütün çok yagladir uzun süre tok tutuyordur. Sarılık yoksa 15. Günden sonra saate bakmamak lazım bence.
Sarılık yok canım kilosu da iyi, 16 günlük bugün. Hala uyuyor emmedi umarım bir sıkıntı olmaz

Kızlar kaka yapıyor ama az az yani bazen altını değiştirdikten 2 dakika sonra yine azıcık yapıyor o sebepten azıcık pişik olmuş sanki kantaron yağı ve pişik kremi kullanıyorum ama sizin etkili bulduğunuz bi yöntem var mı?
Benimki de öyle, devamlı bez değiştiriyorum. Molfix izotonik sulu ıslak mendil ve ıslak pamuk kullanıyorum, neredeyse her alt açmada da mustela pişik önleyici sürüyorum. Pişik olursa diye sudocrem almıştım ama hemşire dikkatli kullanın dedi kalın bi tabaka olarak kalıyor, pişikte çok etkiliymiş

D derya32 Gece nasıl geçti canım, biraz olsun dinlenebildin mi, toparlanabildin mi?
Yok valla yine aynı 2-3 dkda bir ıkınıp uyanmaca en son kucagıma aldım 1 saat falan uyumuşuz oyle kucakta kalkınca babasına verdim uyuyayım diye 2 gibiydi saat sonra sesini duydum hep dayanamadım kalktım uyuyamadım. Oturduk dizi izledik biz de madem uyumuyoruz diye😀 4ten sonra uyudu sıpa kolumun üstünde oyle anca uyuyabildim sabaha kadar. Bugün 40 ımız cıktı cocuk akıllanacagına hiç uyumama güncellemesi veldi valla cok ilginç

Benimki de öyle, devamlı bez değiştiriyorum. Molfix izotonik sulu ıslak mendil ve ıslak pamuk kullanıyorum, neredeyse her alt açmada da mustela pişik önleyici sürüyorum. Pişik olursa diye sudocrem almıştım ama hemşire dikkatli kullanın dedi kalın bi tabaka olarak kalıyor, pişikte çok etkiliymiş
Mustelayı bizimki sevmedim hiç ya direkt pişik oldu hiç önlemedi :/ ben sudocrem kullanıyorum her alt açmada olmasa da sürüyorum gün içinde

Mustelayı bizimki sevmedim hiç ya direkt pişik oldu hiç önlemedi :/ ben sudocrem kullanıyorum her alt açmada olmasa da sürüyorum gün içinde
Ya bulamadım nette bana arkadaş pureseed markasının pişik kremini getirmiş. İçeriği en temiz pişik kremiymiş. O kendi çocuğunda kullanmış her alt açmada sür dedi bana. Sen de böyle bi tane daha alıp en azından her alt açmada sürebilceğin bişey edinebilirsin. Hastanede bepanthol baby sürüyorlardı her alt açışta ben de eve ondan almıştım. Biraz pişik gibi olunca o da geçirdi

Ya bulamadım nette bana arkadaş pureseed markasının pişik kremini getirmiş. İçeriği en temiz pişik kremiymiş. O kendi çocuğunda kullanmış her alt açmada sür dedi bana. Sen de böyle bi tane daha alıp en azından her alt açmada sürebilceğin bişey edinebilirsin. Hastanede bepanthol baby sürüyorlardı her alt açışta ben de eve ondan almıştım. Biraz pişik gibi olunca o da geçirdi
Üstte C cewriye nin yazdığı kreme de bakcam bi eczanede vardır belki

Diğer günlerden farklı olarak 1 fincan Türk kahvesi içtim. Çocuk ememiyor inanın. 1 dk emiyor bağırıyor gazını çıkarıyoruz bir daha emiyor gaz geliyor ağlıyor bağırıyor. Yazık yavruma ya :( hamileyken en azından içebiliyordum şimdi vicdanım hiç rahat etmez içemem gibi :((

Diğer günlerden farklı olarak 1 fincan Türk kahvesi içtim. Çocuk ememiyor inanın. 1 dk emiyor bağırıyor gazını çıkarıyoruz bir daha emiyor gaz geliyor ağlıyor bağırıyor. Yazık yavruma ya :( hamileyken en azından içebiliyordum şimdi vicdanım hiç rahat etmez içemem gibi :((
Türk kahvesi öyle şey yapar mı ya o çığlık dönemleri saçma zamanlarda geliyor bence ya türk kahvesinden olduğunu sanmam. Benim memem morardı ya çığlık atarak emmekten çekiştirmekten 🤣

Kafeinsiz türk kahvesi var cano kuru Kahveci Mehmet Efendi'nin, ona bak istersen

Türk kahvesi öyle şey yapar mı ya o çığlık dönemleri saçma zamanlarda geliyor bence ya türk kahvesinden olduğunu sanmam. Benim memem morardı ya çığlık atarak emmekten çekiştirmekten 🤣
Sağlık ocağındaki hemşire söyledi bana da Türk kahvesi yapabilir diye bende hemen inandım ay 😂😂

Back
X