• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,3%
  • erkek

OY: 108 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    206
Ben ilk hafta şırınga ile mama verdim sonra bıraktık. Sağım da çok nadir yapıyorum. Sadece emzirme diyebiliriz kaldı ki sağınca süt de öyle dolu dolu gelmiyor belki de yetmiyordur bilmiyorum ama muayenede kilosu iyi geldi maşallah demek ki yolunda dedi doktor da
Benimde sağınca hiç gelmiyor, 7. Gün kontrolde kilo almıştı, 15. Günde bakıcaz bide. Ama çiş kaka takip ediyorum iyi gidiyor

Bebeğim ben o otomatik Törpü kullanıyorum ama o dönen kısmını parmağımla sanki yavaşlatıyor gibi böyle biraz bastırıyorum o zaman dönme hızı yavaşlıyor sanki manuel kontrol edilebilir bir hal alıyormuş gibi oluyor o zaman rahat törpülüyorum kısaltıyorum kesmeye asla cesaretim yok
Ay çok tırstık biz o otomatik törpüden, ben kendimde denedim duruyor ete değince ama bebede hiç öyle olmadı anlamadım.

Masallah ne guzel benim kiz doymuyor ama mama da artik iyi gelmiyor meme -mama seklinde ilerliyorum . Gurul gurul karni cocugun hic huzurlu uyuyamiyor ama benden de geciyo olsbilir bende de feci gaz var. Kilosunu da asiri merak ediyorum. Ama aldi yani hissediyorum agirlasti artik.
Ya bzmkinin de karnı gurul gurul dün gece resmen 1den 3 e kadar güya uyuyor ama tam 2 dakkada bir kişniyor gibi sesler cıkarıp ıkınıyor ha uyandı ha uyanacak diye uyuyamadım da en son dayanamadım aldım kucagıma kucagımda beraber uyuduk karnı karnıma basılı vaziyette benim sıcagımla rahatladı heralde bilmiyorum oyle ıkı mayı bıraktı. Bugün gündüz uyurken de en fazla 10 dk huzurlu uyuyor sonra ıkınıp kendini uyandırıyor basında oturuyorım resmen hafif hafif sallıyorum anca öyle devam edebiliyo uykuya. Hiç birsey yapamıyorum haliyle

Ya bzmkinin de karnı gurul gurul dün gece resmen 1den 3 e kadar güya uyuyor ama tam 2 dakkada bir kişniyor gibi sesler cıkarıp ıkınıyor ha uyandı ha uyanacak diye uyuyamadım da en son dayanamadım aldım kucagıma kucagımda beraber uyuduk karnı karnıma basılı vaziyette benim sıcagımla rahatladı heralde bilmiyorum oyle ıkı mayı bıraktı. Bugün gündüz uyurken de en fazla 10 dk huzurlu uyuyor sonra ıkınıp kendini uyandırıyor basında oturuyorım resmen hafif hafif sallıyorum anca öyle devam edebiliyo uykuya. Hiç birsey yapamıyorum haliyle
Dejavu yasadim bildigin suan 🙈

Kızlar bebelerin tırnaklarını nasıl kısaltıyorsunuz? Bu otomatik törpüyle eşim yapmaya çalışıyor ama aşırı hızlı çalışıyor sanki tedirgin olduk. Bebek törpüsü de çok az kısaltıyor gibi tırnakları çok yumuşak çünkü. Eldiven takmak istemiyorum ama çiziyor suratını ne yapsam bilemedim
Törpü kullanıyorum parmağını iyice tutuyorum elimle, değdirip çekiyorum. Elini sabitleyince bişi olmuyor sabitlemezsem parmak bi o yana bi bu yana gidiyo gibi

Benimde sağınca hiç gelmiyor, 7. Gün kontrolde kilo almıştı, 15. Günde bakıcaz bide. Ama çiş kaka takip ediyorum iyi gidiyor
Benim de sağınca 10-20 ml geliyor. Bebemin her emişte 60-80 ml içmesi lazım. Aradakı dengesizlik kafayı yedirtiyor ama şimdi çişli bez sayısı iyi gibi ondan çok kafaya takmamaya çalışıyorum. Bugün şimdiye kadar 4 tane hem çişli hem kakalı bez çıktı. Heralde sütüm yetiyordur amin. Yarın doktor kontrolü var bakalım kaç kilo oldu beyfendi.

Masallah ne guzel benim kiz doymuyor ama mama da artik iyi gelmiyor meme -mama seklinde ilerliyorum . Gurul gurul karni cocugun hic huzurlu uyuyamiyor ama benden de geciyo olsbilir bende de feci gaz var. Kilosunu da asiri merak ediyorum. Ama aldi yani hissediyorum agirlasti artik.
Mama verince yatağına yatırabiliyor musun canım ya da kucaga emmeye ara veriyor, biraz uzun uyuyor mu? Sükürsüzlük gibi olmasın ama bileklerim ağrıdı artık, memeler dile gelse ne derler bilmiyorum.

Mama verince yatağına yatırabiliyor musun canım ya da kucaga emmeye ara veriyor, biraz uzun uyuyor mu? Sükürsüzlük gibi olmasın ama bileklerim ağrıdı artık, memeler dile gelse ne derler bilmiyorum.
Yok anam nerdeee canimi aldi bugun ne olduysa. Cok gazi var ama tek olay bu degil . Biraz uyuyim diye anneme veriyorum 15 dakikaya geri geliyorum olucem artik. Bilek,kol , bel birakmadi bende😢 bugun top nokta. Memeleri hic soylemiyorum bile. 70 ml mama veriyorum yetmiyo ama 100 de versem meme mutlaka istiyo sonrasinda . Boyle nereye kadar gidecek bakalim .

Bugün ilk büyük krizimizi yaşadık oğlumla. 3 saat meme gaz ağlama döngüsünde takıldık kaldık. En son cidden yoruldum emzirmekten ağlama krizine girdi. O ağladı ben ağladım, toktu eminim ama mama vermek zorunda kaldım 30 ml. Tabi mama bayılttı hemen ama üzerimden tır geçmiş gibi su an. Allah hepimize güç kuvvet versin 🙏

dun oyleydi bugun tamamen farkli eski ayarlarina geri donmus gibi :)

Bugün ilk büyük krizimizi yaşadık oğlumla. 3 saat meme gaz ağlama döngüsünde takıldık kaldık. En son cidden yoruldum emzirmekten ağlama krizine girdi. O ağladı ben ağladım, toktu eminim ama mama vermek zorunda kaldım 30 ml. Tabi mama bayılttı hemen ama üzerimden tır geçmiş gibi su an. Allah hepimize güç kuvvet versin 🙏
dun oyleydik biz ben de sabrimin sinirina gelmistim evde hastaneden kalma kucuk mama vardi hazir onu verecektim buraya yazdim arkadaslar soyledi acliktan degildir diye esim de oyle deyince vazgectim mamayi da doktum zaten 20 gun oldu nerdeyse buzdolabina bile koymamistim bozulmustur sanirim. Bugun bebegim eski haline dondu huzurlu normal uyuyor gunduz uykusu da iyi gece de iyiydi sanki dun baska bir bebekti bugun baska bebek.. bence belki bir atak gibi birseydi geldi gecti seninki de oyle olabilir bir gozlemle devam edecek mi yoksa bir gunde gececek mi diye. ac degildir ama eminim artik insan oyle dusunuyor ama disardan bir insan soyleyince kendine geliyorsun. gaz sorunlari cok fazla bagirsaklar gelismemis henuz

dun oyleydik biz ben de sabrimin sinirina gelmistim evde hastaneden kalma kucuk mama vardi hazir onu verecektim buraya yazdim arkadaslar soyledi acliktan degildir diye esim de oyle deyince vazgectim mamayi da doktum zaten 20 gun oldu nerdeyse buzdolabina bile koymamistim bozulmustur sanirim. Bugun bebegim eski haline dondu huzurlu normal uyuyor gunduz uykusu da iyi gece de iyiydi sanki dun baska bir bebekti bugun baska bebek.. bence belki bir atak gibi birseydi geldi gecti seninki de oyle olabilir bir gozlemle devam edecek mi yoksa bir gunde gececek mi diye. ac degildir ama eminim artik insan oyle dusunuyor ama disardan bir insan soyleyince kendine geliyorsun. gaz sorunlari cok fazla bagirsaklar gelismemis henuz
Dün sabahta 2 saat kadar ağlama krizi yaşadık ama o kaka yapamadığı içindi, yaptı rahatladı. Bugünki neydi hiç anlamadım. Kaynanam da vardı normalde ciddi mama karşıtı bir insandır. Çaresizlikten o bile hadi biraz mama ver dedi. Gerçekten mentalim çöktü bir anda. Eşim geldi biraz ona verip gözümü kapattım. Şimdi daha iyiyim ama zormuş bu yenidoğan zamanları. Hemen büyüsün derdini anlatabilsin istiyorum 🥲

Back
X