• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,1%
  • erkek

OY: 108 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    207
Bugün öğrendiğim bir bilgiyi size danışmak istiyorum kızlar. Benim bebişin her yanı isilik malesef. Evin derecesini yalvar yakar 23 e düşürebildim . Hala devam ama. Her gün de yıkıyoruz kızımı sönüyor geri çıkıyor ☹️

Çok uzattım neyse.
Emziren anne çok tatlı tüketirse bebekte isilik çoğalır dediler, be düşünüyorsunuz bu konu hakkında :( emzirdikten sonra baya şekerli şeyler yiyesim geliyor yiyorum malesef ki

Baştan beri meme ile ilerliyorum mama vermedim hiç sağım da yapmıyorum sırayla bir o memeden bir diğerinden gidiyorum. 3840 doğdu 3615 hastaneden çıktı. 17.gününde 4200 idi doktor iyi dedi. İnşallah iyi ilerliyoruzdur.
Bir memeyi kaç dakika emiyor canım her seferinde mi bir meme ve diğer memeyi veriyorsun Benimki 15 dakika emiyor bir memeyi iki memeyi o Yarım saatte yemiyor her seferinde iki memeyi de vermeye çalışıyorum zaten tek memem de çok süt yok gibi hissediyorum ikisiyle belki anca doyuyordur

Bugün öğrendiğim bir bilgiyi size danışmak istiyorum kızlar. Benim bebişin her yanı isilik malesef. Evin derecesini yalvar yakar 23 e düşürebildim . Hala devam ama. Her gün de yıkıyoruz kızımı sönüyor geri çıkıyor ☹️

Çok uzattım neyse.
Emziren anne çok tatlı tüketirse bebekte isilik çoğalır dediler, be düşünüyorsunuz bu konu hakkında :KK43: emzirdikten sonra baya şekerli şeyler yiyesim geliyor yiyorum malesef ki
Canım ben aşırı çikolata ve tatlı tüketiyorum Ama öyle böyle değil yani saat başı mutlaka yiyorum Benim çocuk da hiç esilik falan yok ben Bana göre doğru değil ama tabii ki tecrübem yok bu konuda Bebeği de haftada bir falan yıkıyoruz daha yeni hatta yıkamaya başladık geçen hafta Cumadan beri yıkıyoruz bana çok bağlantılı gelmedi

Bir memeyi kaç dakika emiyor canım her seferinde mi bir meme ve diğer memeyi veriyorsun Benimki 15 dakika emiyor bir memeyi iki memeyi o Yarım saatte yemiyor her seferinde iki memeyi de vermeye çalışıyorum zaten tek memem de çok süt yok gibi hissediyorum ikisiyle belki anca doyuyordur
Ya bir şey soracağım bu dakika meselesi bizde pek olmuyor bazen 6-7 dk emiyor bırakıyor asla emmiyor 10 dk sonra tekrar emmek istiyor bende o ne isterse onu yapıyorum ama doğru mu yanlış mı yapıyorum

Canım ben aşırı çikolata ve tatlı tüketiyorum Ama öyle böyle değil yani saat başı mutlaka yiyorum Benim çocuk da hiç esilik falan yok ben Bana göre doğru değil ama tabii ki tecrübem yok bu konuda Bebeği de haftada bir falan yıkıyoruz daha yeni hatta yıkamaya başladık geçen hafta Cumadan beri yıkıyoruz bana çok bağlantılı gelmedi
Teşekkür ederim canım. Bende bir şeye bağlamaya çalışıyorum işte ne bileyim ya :(

Ya şimdi taşlar yerine oturdu benimki hep kucakta ya, hangi ara takıp hangi ara çıkaracağım ki 😂 LeyLA84db LeyLA84db Sen şapka takıyor musun canım? Ben yatağında yatan bebeklere göre yapmamalıyım sonuçta 😂
Evet kafadan usuyor ama bana sadece banyodan hmeen sonra taksan yeter dedi hemsire. Hastanede bilem takmadik yahu 🤣 aynen yatagi harici heryerde yatanlar klubu kurucaz biz🤣🤣

Çok uzattım neyse.
Emziren anne çok tatlı tüketirse bebekte isilik çoğalır dediler, be düşünüyorsunuz bu konu hakkında :KK43: emzirdikten sonra baya şekerli şeyler yiyesim geliyor yiyorum malesef ki
Yeme içme %10 etkiliyor diyorlar aslında, bana pek mantıklı gelmedi ama en iyisini doktor bilir tabi

Ya bir şey soracağım bu dakika meselesi bizde pek olmuyor bazen 6-7 dk emiyor bırakıyor asla emmiyor 10 dk sonra tekrar emmek istiyor bende o ne isterse onu yapıyorum ama doğru mu yanlış mı yapıyorum
Bence doğru yapıyorsun çocuk ne zaman mıkırdansa memeyi verin diyorlar benimki de öyle 5-10 dakika falan emiyor Hani maksimum 15-20 dakika emiyor genelde memede uyuyor Bundan dolayı da doymuyor sürekli emmek istiyor Yarım saatte bir emmek istiyor

Bana hemsire geldiginden 10 gunluk falandi. Az kilo almisti oyuzden yarim saat bi saat bi meme dedi hi hi dedim ama bebis uyuyo ya i mumkun degil . Hadi uyandirdim uyandi max 20-25 dakka oyuzden eger kilosu normalse sen bildigin gibi ilerle.

Bence doğru yapıyorsun çocuk ne zaman mıkırdansa memeyi verin diyorlar benimki de öyle 5-10 dakika falan emiyor Hani maksimum 15-20 dakika emiyor genelde memede uyuyor Bundan dolayı da doymuyor sürekli emmek istiyor Yarım saatte bir emmek istiyor
Bazen 20-25 dk emiyor tabi uyuyakalıyor ama genelde daha kısa. İlk 15 dk daha sulu sonra daha yağlı besleyici süt oluyor diyorlar ya benim yağlı süt kalıyor mu acaba diye bi düşünüyorum bazen :)

Bana hemsire geldiginden 10 gunluk falandi. Az kilo almisti oyuzden yarim saat bi saat bi meme dedi hi hi dedim ama bebis uyuyo ya i mumkun degil . Hadi uyandirdim uyandi max 20-25 dakka oyuzden eger kilosu normalse sen bildigin gibi ilerle.
Normal ilerliyor şimdilik çok şükür 🤲🏻
ama yarım saat aralıksız biz bile yiyip içemeyiz ki bebiş nasıl beslensin. Dün özellikle yemekte dk tuttum yarım saat sürmüyor benim beslenmem bile 😂

Kızlar bebelerin tırnaklarını nasıl kısaltıyorsunuz? Bu otomatik törpüyle eşim yapmaya çalışıyor ama aşırı hızlı çalışıyor sanki tedirgin olduk. Bebek törpüsü de çok az kısaltıyor gibi tırnakları çok yumuşak çünkü. Eldiven takmak istemiyorum ama çiziyor suratını ne yapsam bilemedim

Ya aynen bizimki de rahat görünüyor ama boynu rahat ettirmedi beni. Ana kucağında da boynu bükük duruyor :/
Senin benim bebeyi gorsen kalp krizi gecirirsin o vakit 🤣 bak mesela ben saldim artik 🤣

Eklentiler

• IMG_0294.jpeg
    IMG_0294.jpeg
    148,7 KB · Görüntüleme: 67
  • IMG_0293.jpeg
    IMG_0293.jpeg
    80,2 KB · Görüntüleme: 68
Kızlar bebelerin tırnaklarını nasıl kısaltıyorsunuz? Bu otomatik törpüyle eşim yapmaya çalışıyor ama aşırı hızlı çalışıyor sanki tedirgin olduk. Bebek törpüsü de çok az kısaltıyor gibi tırnakları çok yumuşak çünkü. Eldiven takmak istemiyorum ama çiziyor suratını ne yapsam bilemedim
Bebeğim ben o otomatik Törpü kullanıyorum ama o dönen kısmını parmağımla sanki yavaşlatıyor gibi böyle biraz bastırıyorum o zaman dönme hızı yavaşlıyor sanki manuel kontrol edilebilir bir hal alıyormuş gibi oluyor o zaman rahat törpülüyorum kısaltıyorum kesmeye asla cesaretim yok

Sezaryenden sonra bir bacağım spor yapmış gibi et keser ya öyle ağrıyor. Üst tarafı özellikle normal mi acaba ya. İki bacağım olsa anlayacağım ama sadece sol bacak böyle. Bunu yaşayan var mı acaba?
Benimde öyle sol bacağımda bir kas uzunluğu çekiliyormuş gibi, ama hareketle hissediyorum durduk yere değil

Back
X