• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,1%
  • erkek

OY: 108 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    207
canım çok tıkalı ise doktora git derim. ben kendim düzeltememiştim şahsen. bi de tıkanıklık sümükten mi yoksa kuruluktan mı onu anlayabiliyor musun? bizim mesela fış fış sümük sesi geliyordu. kuruluktansa evet buhar makinesi iş görür. diğer türlü hastanede temizlik yapıyorlar çıkıyor ne varsa.

gözünün içinde mi? sütümle ıslattığım ağız mendiliyle alıyorum ben kenarlarda bi şeyler olunca
Ya normalde nefes alıyor rahat. Ama memeye alınca hırıl hırıl. Neden olur ki böyle

Ay bebeğin üstüne atladı kedi eşim ayağım dolandı yav amaan. Yani saldırmak için değil oturmak için atlar ya öyle atladı Allah'tan ben de kediye bakıyodum o sırada hemen tuttum

Evet herkesin bi fikri var. Bende internette okudum kalp ekstra çalıştığı için yoruluyor çarpıntı yapıyormuş. Daha çok kan pompalıyır zorlanıyor felan yazıyordu. Bence hepsi birleşince oluyor tek birşeyden değil yani
Ya neden iki ayrı şey görüyorum acaba soldaki kese ise sağdaki ne ? Fikri olan var mı

Eklentiler

• IMG_2047.jpeg
    IMG_2047.jpeg
    112,4 KB · Görüntüleme: 82
Arkadaşlar konudan bağımsız ama hamileliğinizde kaç kilo aldınız ben 70ile hamile kaldım 33.haftadayım 95 olmuşum bebeğim 2500 gram çok kilo almışım pskolojim bozuldu yeminle yüzüm ayaklarım vücudum şişlik içerisinde geceleri yaz üstü dönücemde çocuğu zarar gelicek diyede korkudan uyuyamıyorum sırt üstü yatsam bebeğime kan gitmiycek diye korkuyorum 😅😅uykuya hasret kaldım yeminle ya
Soldaki kese ise sağdaki nedir fikri olan var mıııııı

Eklentiler

• IMG_2047.jpeg
    IMG_2047.jpeg
    112,4 KB · Görüntüleme: 83
Kızlar üstümde arada gelen bir hüzün var ya normal mi? Ağlayasım geliyor durduk yere herşeye.
Çok normal. Ben bunalıma girmiştim, sürekli ağlıyordum, eşimi pencere kenarında bekliyordum, herşey üstüme üstüme geliyordu. Geçti sonradan. Lohusalıkta yaşanabilir bu tip durumlar, içinizi ferah tutun elbet geçecek.

Laktoz intoleransı için diye hatırlıyorum, sütü laktozsuz süt haline çevirmek için laktaz enzimiydi herhalde. Emzirmeden hemen önce kullanılıyor. Dediğin gibi gaz çıksa bile bitmiyor yine ıkınma ağlama devam 🙁

İlk çocukta da laktaz enzimi, nurse Harvey, biogaia, sab simplex hepsini kullanmıştık. Şimdi yine aynı yerde olmak canımı sıkıp modumu bu kadar düşürüyor sanırım. Bir hafta daha bir şeyler deneyeceğim, bu relactazı da denerim ama hiçbir ilerleme olmazsa yine alerji diyetine başlayacağım. Allah hepimizin yardımcısı olsun, yavrularımıza şifa olacak ne varsa karşımıza sağlıkla, kolaylıkla çıkarsın 🙏🏻
Senin ufaklık daha cok küçük ama ya düzelir inşallah kısa süre içinde. Dün valla Allah affetsin bir cay kasığı calpol verdik gece 1 de. Bir yeri agrıyormuş gibi bagırarak aglıyordu sünnet oldgunda bile oyle aglamamıştı. Esim dedi versek mi verdik sonra uyuttum cocuk uyudu valla deliksiz kaç saat. Heralde dogdugundan beri o kadar deliksiz uyumamıştır. Ya da artık yorgunluktan bayıldı bilmiyorum. Ben de tüm tuşlara basıyorum su anda kimyon rezene papatya cayına yeni başladım kahve bagımlısı gibi birşeydim onu içmemeye karar verdim bgn. Damlalarını düzenli veriyorun karnını sıcak tutucam daha da aklıma birsey gelmiyor😅 son care ben de süt ürünleri diyeti yapıcam artık

Benim bazen uykusu varsa 10 dk emip uyuyor bazen oyalanıyor arada ağzını çekiyor yarım saat falan sürüyor bebeğin keyfine göre

Çok değişiyor, bazen 15-20 dk ama sıklıkla 40 dk falan. Çok uzun emdiğinde uzun süre emmiyor ama

Benim de bi düzen oturmadı. Uzun süre emince acaba süt az mı geliyor doymuyor mu diye endişeleniyorum. Sonra memeye bakıyorum süt var ağzı da süt dolu. Bu işi çözemedim🥲

Senin ufaklık daha cok küçük ama ya düzelir inşallah kısa süre içinde. Dün valla Allah affetsin bir cay kasığı calpol verdik gece 1 de. Bir yeri agrıyormuş gibi bagırarak aglıyordu sünnet oldgunda bile oyle aglamamıştı. Esim dedi versek mi verdik sonra uyuttum cocuk uyudu valla deliksiz kaç saat. Heralde dogdugundan beri o kadar deliksiz uyumamıştır. Ya da artık yorgunluktan bayıldı bilmiyorum. Ben de tüm tuşlara basıyorum su anda kimyon rezene papatya cayına yeni başladım kahve bagımlısı gibi birşeydim onu içmemeye karar verdim bgn. Damlalarını düzenli veriyorun karnını sıcak tutucam daha da aklıma birsey gelmiyor😅 son care ben de süt ürünleri diyeti yapıcam artık
Eşim dışarı çıkınca şu kiraz çekirdeği kemerini sipariş etmiştim yazık adam patiğini de almış 😀 Ben de bir çay kaşığı kimyon çayı mı versek dedim ama eşim korkuttu nasıl etkiler bilmiyoruz, kaynağı da belli değil diyerek. Çayı sabah akşam aç karna içiyorum. Gaz yapan yiyecekler yemiyorum ama oluyor 🤷🏻‍♀️ Sab simplex kullanıyor muydun sen? Çok küçük diye başlamak istemedik ama çare olur mu onu da bilmiyorum.

Eşim dışarı çıkınca şu kiraz çekirdeği kemerini sipariş etmiştim yazık adam patiğini de almış 😀 Ben de bir çay kaşığı kimyon çayı mı versek dedim ama eşim korkuttu nasıl etkiler bilmiyoruz, kaynağı da belli değil diyerek. Çayı sabah akşam aç karna içiyorum. Gaz yapan yiyecekler yemiyorum ama oluyor 🤷🏻‍♀️ Sab simplex kullanıyor muydun sen? Çok küçük diye başlamak istemedik ama çare olur mu onu da bilmiyorum.
Ben verdim canim kimyon cayimdan 1 cay kasigi o gece guzel uyudu ama sebebi o mu bilmiyorum denk gelmis de olabilir :) bazi carelere mantikliysa karsi degilim ya ben.

canım çok tıkalı ise doktora git derim. ben kendim düzeltememiştim şahsen. bi de tıkanıklık sümükten mi yoksa kuruluktan mı onu anlayabiliyor musun? bizim mesela fış fış sümük sesi geliyordu. kuruluktansa evet buhar makinesi iş görür. diğer türlü hastanede temizlik yapıyorlar çıkıyor ne varsa.

gözünün içinde mi? sütümle ıslattığım ağız mendiliyle alıyorum ben kenarlarda bi şeyler olunca
Direk retinanin ustunde.

Bende elektrikle ısıtılan sıcak su torbalarından sipariş ettim. Eğer mikrodalga yoksa kiraz çekirdeğini ısıtmak zor oluyor. Fırında ısıtmak uzun sürüyor çünkü 20dk falan. Ama mikrodalga ile 2dk. İkizleri olan abim gaz sancılı bir gecede onu fırında ısıtmaktan bunalıp mikrodalga almıştı marketten 🤣

Çok şükür 🙏🏻 var ufak tefek şeyler ama bugünüme çok şükür . İnanılmaz bir şey iki bebek . Hani bebeğine baktığında Allahım bu ne böyle benim mi bu güzellik naısl bi mucize diyosun ya o hissettiğini çarpı 10 falan hissediyorum. Ama çok zor bu gerçek yani 🤣 tabi şu an ikisinden de vazgeçmem transfer günüme dönsem iki tane isterim . Şöyle bir kötü hissediyorum doyasıya ikisini de sevemiyorum. Mesela sen 24 saatni ayırıyorsun ya mercana ben yarısını verebiliyorum. Hangisini alsam ötekinde aklım kalıyor . Birine fazla anne sütü versem ötekine haksızlık etmişim gibi oluyor . Bi de fabrka işçisi tezgahı gibi hissediyorum bazen üst deişirken alt açarken ya da yedirirken . Anne olmak çok güzel bişimiş . Allah isteyen herkese nasip etsin . Kalbim patlayacak sevgiden çocukları nazar eden biri varsa başı ben çekiyorum galiba 😅 senin nasıl çok giremiyorum buraya mercan çiçeğimiz alıştı mı dünyaya
Ahahaha offf o kadar tatlısın ki 😂🥰 kalbin bölünmüş sanki, çok güzel ama eminim ki çok çok zordur dediğin gibi. Ama hep aynı zorlukta geçmeyecek, en zor zamanlar bu ilk 3 sene, 3 senenin içinde de bazen daha rahat olacağız bazen daha fazla zorlanacağız diye tahmin ediyorum. Seninki x2 tabi :) hastanedeyken allahım ikiz olsa nasıl bakardım acaba diye düşündüm hep bana da çift embriyo transferi yapılmıştı ikinci denemede hep aklıma sen geldin 😂 allah dağına göre kar veriyor bence 🙈 biz iyiyiz annem işe dönecek yarın dün ayrıldık, düzen oluşturmaya çalışıyorum bazen saatlerce uyanık kalıyor bazen beslenmek için uyandıramıyorum. En büyük kaygım aç mı tok mu yani 🥲 cuma günü doktor kontrolü vardı her şey yolundaydı ama insan rahat olacağım dese de olamıyormuş gerçekten

Benim de bi düzen oturmadı. Uzun süre emince acaba süt az mı geliyor doymuyor mu diye endişeleniyorum. Sonra memeye bakıyorum süt var ağzı da süt dolu. Bu işi çözemedim🥲
+3738373. Deli gibi aç mı tok mu anksiyetem var, bazen yarım saatte bir emiyor bazen 4-5 saat emmiyor. Acaba yetmedi mi diye mama vermeye çalışıyorum onu da almıyor, şekeri falan düşecek diye ödüm kopuyor.

Back
X