Selam kızlar
Kontrolden geldim, bugün 39+5. Doktorum çok şükür her şeyin yolunda olduğunu, bebeğin suyunun, kan akışının iyi olduğunu söyledi. Elle muayene etmedi ama ultrasondan görüyorum, açılma yok, bebek gerçekten çok çok aşağıda dedi. 3 cm açıklıkla 1 hafta gezip doğurmayan hamile de gördüm, öğlen 1de muayene ettiğimde açılması olmayıp akşam 8de ilk doğumunu yapan da dedi. Şu an açıklık olmaması bir şeyin belirtisi değil dedi sonuç olarak.
Adaçayı, hurma ve ananas önerdi. Merdiven indiğimi falan anlattım, belki biraz da stresten doğmuyor, bir sal, akışına bırak, bir de öyle bakalım dedi. Benim içimi çok rahatlattı bu sözleri. Eliptik bisiklet üstünde kendimi paralamayacağım artık, ilk dogumumda da yapmadım ve zamanı gelince doğdu nihayetinde. Pazartesiye kadar bebek gelmezse gel o nişanı temizleme işlemini yapalım dedi. Aynı şekilde onu defalarca yaptığı halde doğurmayan hastası da olmuş. Hiçbiri kesin değil, bebeğin zamanı gelince doğacağı kesin olarak rahatladım ben de. 41. haftaya kadar bekleyeceğiz, sonrasına öyle bakacağız, artık suni sancı mı olur ne olur. Bence o zamana kadar çoktan doğar ama kader kısmet, yaşayıp göreceğiz.
Ortada negatif bir durum yokken enseyi biraz fazla kararttık bence, hiç gerek yok. Allah hepimize yavrularımızı sağlıkla, kolaylıkla kucağımıza almayı, bu süreci fiziksel ve ruhsal olarak ferahlık içinde tamamlamayı nasip kısmet etsin hepimize