• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,1%
  • erkek

OY: 108 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    207
Gel de anlat valla ağlıcam artık. Eşim bile darlandım diyor ne desek küscek diyor
Benim kv de gaza iyi geliyor diye 4 tane dut kurusu kaynattı soguyan suyundan 2 cay kasıgı bebeye içirdi. Dedim anne benim bildigim süt yapıyor dut kurusu gaz ne alaka yok biz hep veririz yeni dogana dedi verdi. Ses etmedim 3. Kasıgı verirken yetsin anne artık dedim bi durdu. Ay bi onceki gece kaç saat gazdan barbar bagıran cocuk dün gece normal normal uyudu ya. Artık dutum kerameti mi başka bişi mi bilmiyorum 😀
Cougumuz başında var oyle büyük allah yardımcımız olsun ne diyim

Yapıyorum cano uyanmıyor ya. Sıcaktan bence evde soycam
Ayy ilk günleri hatırladım asla uyandıramazdık 😔 altını açardık, ayak altlarını gıdıklardık, yüzünü ıslak elimle biraz ıslatırdım böyle böyle uyandırmaya çalışırdık. Ama merak etme canım şimdi 18 günlüğüz kendi uyanıyor her günleri yeni bi güncelleme 🧿🥰

Sütü ne zaman iner hastanın diyor kayınvalidem. Gayet de var sütüm yav sanki :KK43:
Bir daha uzun bir süre süt ve inmek kelimelerini aynı cümle içinde duymak istemiyorum. Allah bu yaşlıları bildiği gibi yapsın. Benim kayınvalidem de hem sürekli başımda süt geliyor mu diye bekledi bir de tüm köye yaydı arayanlar süt indi mi diye soruyorlardı. Ki benim gerçekten 5 gün bi damla bile çıkmadı ne yapayım yani mama verdik ona rağmen sarılık oldu yavrum sonra kimseyi dinlemedim sallamadım

Selam kızlar 🤍 Kontrolden geldim, bugün 39+5. Doktorum çok şükür her şeyin yolunda olduğunu, bebeğin suyunun, kan akışının iyi olduğunu söyledi. Elle muayene etmedi ama ultrasondan görüyorum, açılma yok, bebek gerçekten çok çok aşağıda dedi. 3 cm açıklıkla 1 hafta gezip doğurmayan hamile de gördüm, öğlen 1de muayene ettiğimde açılması olmayıp akşam 8de ilk doğumunu yapan da dedi. Şu an açıklık olmaması bir şeyin belirtisi değil dedi sonuç olarak.

Adaçayı, hurma ve ananas önerdi. Merdiven indiğimi falan anlattım, belki biraz da stresten doğmuyor, bir sal, akışına bırak, bir de öyle bakalım dedi. Benim içimi çok rahatlattı bu sözleri. Eliptik bisiklet üstünde kendimi paralamayacağım artık, ilk dogumumda da yapmadım ve zamanı gelince doğdu nihayetinde. Pazartesiye kadar bebek gelmezse gel o nişanı temizleme işlemini yapalım dedi. Aynı şekilde onu defalarca yaptığı halde doğurmayan hastası da olmuş. Hiçbiri kesin değil, bebeğin zamanı gelince doğacağı kesin olarak rahatladım ben de. 41. haftaya kadar bekleyeceğiz, sonrasına öyle bakacağız, artık suni sancı mı olur ne olur. Bence o zamana kadar çoktan doğar ama kader kısmet, yaşayıp göreceğiz.

Ortada negatif bir durum yokken enseyi biraz fazla kararttık bence, hiç gerek yok. Allah hepimize yavrularımızı sağlıkla, kolaylıkla kucağımıza almayı, bu süreci fiziksel ve ruhsal olarak ferahlık içinde tamamlamayı nasip kısmet etsin hepimize 🙏🏻🤍

Selam kızlar 🤍 Kontrolden geldim, bugün 39+5. Doktorum çok şükür her şeyin yolunda olduğunu, bebeğin suyunun, kan akışının iyi olduğunu söyledi. Elle muayene etmedi ama ultrasondan görüyorum, açılma yok, bebek gerçekten çok çok aşağıda dedi. 3 cm açıklıkla 1 hafta gezip doğurmayan hamile de gördüm, öğlen 1de muayene ettiğimde açılması olmayıp akşam 8de ilk doğumunu yapan da dedi. Şu an açıklık olmaması bir şeyin belirtisi değil dedi sonuç olarak.

Adaçayı, hurma ve ananas önerdi. Merdiven indiğimi falan anlattım, belki biraz da stresten doğmuyor, bir sal, akışına bırak, bir de öyle bakalım dedi. Benim içimi çok rahatlattı bu sözleri. Eliptik bisiklet üstünde kendimi paralamayacağım artık, ilk dogumumda da yapmadım ve zamanı gelince doğdu nihayetinde. Pazartesiye kadar bebek gelmezse gel o nişanı temizleme işlemini yapalım dedi. Aynı şekilde onu defalarca yaptığı halde doğurmayan hastası da olmuş. Hiçbiri kesin değil, bebeğin zamanı gelince doğacağı kesin olarak rahatladım ben de. 41. haftaya kadar bekleyeceğiz, sonrasına öyle bakacağız, artık suni sancı mı olur ne olur. Bence o zamana kadar çoktan doğar ama kader kısmet, yaşayıp göreceğiz.

Ortada negatif bir durum yokken enseyi biraz fazla kararttık bence, hiç gerek yok. Allah hepimize yavrularımızı sağlıkla, kolaylıkla kucağımıza almayı, bu süreci fiziksel ve ruhsal olarak ferahlık içinde tamamlamayı nasip kısmet etsin hepimize 🙏🏻🤍
guzel konusmus sana. ben de su an 2cm aciklikla bekliyorum ama benim sorunum acikliktan cok hafif kanama. serviksin disinda cok takilma ona dese de insan takiliyor. benim sancilarim sık hastanede kalmaya hazirladim kendimi ama bir yandan da evde kalis suremi uzatmaya calisiyorim.
haftaya cuma tam 40+6 da sezaryen tarihi verdi bana ama benim durumum farkli onceki sezaryenimden dolayi suni alamiyorum cok uzun sure bekleyemiyorum
sana suni verir en kotu yada bebek iyiyse uzatir sureci kesin yok sonucta risk olusturan.

guzel konusmus sana. ben de su an 2cm aciklikla bekliyorum ama benim sorunum acikliktan cok hafif kanama. serviksin disinda cok takilma ona dese de insan takiliyor. benim sancilarim sık hastanede kalmaya hazirladim kendimi ama bir yandan da evde kalis suremi uzatmaya calisiyorim.
haftaya cuma tam 40+6 da sezaryen tarihi verdi bana ama benim durumum farkli onceki sezaryenimden dolayi suni alamiyorum cok uzun sure bekleyemiyorum
sana suni verir en kotu yada bebek iyiyse uzatir sureci kesin yok sonucta risk olusturan.
Takılma canım çünkü riske atmazlar, öyle düşün. Şimdi açıklık daha da artmıştır muhtemelen, sancılar da sık diyorsun zaten. E az kaldı hadi 🥰 ne haftaya cuması, bugün yarın artık bebeğin kucağında olacak Allahın izniyle 🙏🏻 Bize bir yazarsın hastaneye gidiyorum, bir yazarsın doğurdum. Bize vereceğin güzel haberlere, bebeğini kucağına alacağın ana odaklan artık sen 🤍

Çok şükür 🥹 ben de baktım profiline bugün doğurdun sandım girmeyince

Ben kısa kollu zıbın, çorap, alt üst takım veya tulum giydiriyorum sadece. Penye battaniye ile hafif kundak gibi duruyor uyuyunca da örme battaniye örtüyorum üstüne. Ev 24-24.5 derece arası. Ateşine bakıyorum sürekli bu şekilde çok ideal kafada 36.5 derece oluyor. İç tarafları 37 civarı oluyor. Şapkayı ilk günler kullandık ama evin içinde kafası terliyor hem rahatsız oluyor diye takmıyoruz. Dışarı çıkarırsam takarım tabi ki.
Reflü yatağında yön değiştirerek sağa sola çok hafif meyilli ama tam yan değil sırt üstü yatırıyorum. Battaniye ile de destekliyorum.
Doğru mu yaptıklarım acaba 🙄

Yaa nolduuu :) bebek heyecanı mıı ? Bu arada ben aldım kızımı da tamam oldum kalbim kocaman 🥰♥️💙
Yaaa sen ne diyorsun bu nasıl güzel haber Allahım 😍😍😍🧿🧿🧿 sonsuz şükürler olsun, gözün aydın canım 🥹 Ay daha yazarken yaşlar indi, ikisini iki kucağında tuttun mu 🥹🥹🥹 yaşayacağınız tüm zorluklar geçmiş gitmiş, bundan sonrası hep düzlük, hep ferahlık, sağlık güzellik olsun 🙏🏻🤍 inanılmaz mutlu oldum, Allah eşinle sana evlatlarınızla çok güzel bir hayat nasip kısmet etsin 🤍🤍🤍 ikizlerimiz evdeler çok şükür 🥹🥹🙏🏻🙏🏻🧿🧿

Çok şükür 🥹 ben de baktım profiline bugün doğurdun sandım girmeyince
Duanızı alarak, sakince, ferah ferah giderim inşallah 🩷

Mama iyi bir şey değil evet ama eğer bebege süt yetmiyorsa veyahut sarılık tehlikesi varsa doktor mama verin diyorsa verilmeli. Bence bu şekilde şahsi yorumlar yapmayın. Sizin bebeğinizin ihtiyacı yoktur sarılık tehlikesi yoktur belki ama her bebek aynı degil. Mama verip vermemek bazı durumlarda annenin inisiyatifinde olamıyor maalesef.
Bu durumlar benim için de geçerli. Bana da doktor mama verin sarılığı artmasın dedi iki gün boyunca. Bu doktorların genel olarak risk almadan söylediği bir cümle bence. Çok üzerine düşünüp de söylemiyorlar. Güvenli tarafta kalıyorlar. Orange sütüm geliyor dediği için ben bunu önerdim. Kimse mama vermesin çocuğuna demedim. Siz üzerinize alınmayabilirsiniz.

Evet bizimki de uykulu 2 saat oldu şimdi ama emziremedim mesela uyanamadı çünkü bi türlü. 2 kat zıbın var üstünde haksız mı çocuk
Hastanede bizimki de tüm gün uyumak istemişti. Ebe ablaları acıtacak kadar topuğuna vurup ağlatarak uyandırıyorlardı. Zar zor birkaç damla emebiliyor sonra yine uyuyordu. 20 saate kadar uyumaları normalmiş yenidoğanların doktoru da öyle dedi. Sadece şekeri düşmesin diye zoraki uyandırıp birkaç damla da olsa besleyebilmek gerekiyor 🥹 Hastaneden çıkmadıysanız bir şekerine baktırabilirsin canım iyi çıkarsa kaygılanmazsın en azından çok fazla

Bizimde bugün birinci ay kontrolümüz vardı şükür kilo alımı iyi boyuda uzamış ama kan değerinde tsh yüksek çıkmış doktor takip edelim dedi ultrason çekilcek yarın endokrine görünün dedi ona canım sıkıldı diğer değerler de biraz düşmüş b12 si d vitamini falan doktor muhtemelen senin değerlerinde düşüktür o sebeptendir dedi benim kan vermemi söyledi 😔

Bizimde bugün birinci ay kontrolümüz vardı şükür kilo alımı iyi boyuda uzamış ama kan değerinde tsh yüksek çıkmış doktor takip edelim dedi ultrason çekilcek yarın endokrine görünün dedi ona canım sıkıldı diğer değerler de biraz düşmüş b12 si d vitamini falan doktor muhtemelen senin değerlerinde düşüktür o sebeptendir dedi benim kan vermemi söyledi 😔
Geçmiş olsun canım canını sıkma olmadı birkac takviyeyle toparlanır inşallah zaten d vit kullaniyorsundur. 1. Ay kontrolü için yeniden kan mı aldılar yoksa daha önce alınan topuk kanına göre mi söylendi tsh.

Geçmiş olsun canım canını sıkma olmadı birkac takviyeyle toparlanır inşallah zaten d vit kullaniyorsundur. 1. Ay kontrolü için yeniden kan mı aldılar yoksa daha önce alınan topuk kanına göre mi söylendi tsh.
Topuk kanında tsh 7 çıkmıştı doktor normal yenidoğanda bu değer demişti şimdi tekrar baktı 11 e çıkmış o yüzden canım sıkıldı gerçi doktor geçicide olabilir dedi çünkü bende tsh hiç yükselmemişti aile de yok öyle bir hastalık umarım geçicidir ultrasonu iyi çıkar

Merhabalar 40+0 da 11.12.2024 te kızım Güneş’im 3375 gr olarak doğdu 🥹 sürecim normal doğumla başladı hatta epidural bile aldım ama 5-6 cm açıklık varken sezeryan doğum istedim dayanamadım çünkü 3 gün sancı çektim resmen açılmam çok yavaş ilerledi sonuç olarak pamuk kızımda bende gayet iyiyiz darısı tüm bekleyenlerin başına 💓

Merhabalar 40+0 da 11.12.2024 te kızım Güneş’im 3375 gr olarak doğdu 🥹 sürecim normal doğumla başladı hatta epidural bile aldım ama 5-6 cm açıklık varken sezeryan doğum istedim dayanamadım çünkü 3 gün sancı çektim resmen açılmam çok yavaş ilerledi sonuç olarak pamuk kızımda bende gayet iyiyiz darısı tüm bekleyenlerin başına 💓
gozun aydin ❤️ epidurala ragmen cok mu dayanilmayacak gibiydi sancin? bir de ilk hastaneye gittiginde aciklik ne kadardi? ben simdi 2cm aciklikla ve sanciyla (dayanilmaz degil) evde bekliyorum aksam giderim diye dusundum..
bir de acikligi hizlandirmak icin birsey yaptin mi ya da onlar yapti mi jakuziye oturtmak dus almak gibi?

Yaaa sen ne diyorsun bu nasıl güzel haber Allahım 😍😍😍🧿🧿🧿 sonsuz şükürler olsun, gözün aydın canım 🥹 Ay daha yazarken yaşlar indi, ikisini iki kucağında tuttun mu 🥹🥹🥹 yaşayacağınız tüm zorluklar geçmiş gitmiş, bundan sonrası hep düzlük, hep ferahlık, sağlık güzellik olsun 🙏🏻🤍 inanılmaz mutlu oldum, Allah eşinle sana evlatlarınızla çok güzel bir hayat nasip kısmet etsin 🤍🤍🤍 ikizlerimiz evdeler çok şükür 🥹🥹🙏🏻🙏🏻🧿🧿

Duanızı alarak, sakince, ferah ferah giderim inşallah 🩷
Çok şükür kız kardeşim 🤍 süreçlerimiz devam ediyor tabi ama evdeler ya çok şükür . Desteğiniz hep çok kıymetli 🤍 sana da herkese de dua ediyorum herkes sağlıkla alsın bebeğini kucağına . Sonra sağlıkla büyütelim çocuklarımızı burda birbirimizin nice heyecanlarına tanıklık ettik 🥰

Back
X