Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 82 40,8%
  • erkek

OY: 105 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,5%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    201
Oy kuzum yaa bu büyüklerim giydirme merakı oldürcek bizi. Evi havalandıramıyorum cocuk üşür diye. Banyo yaptırıyoruz 3 dkda felan cocuk üşür altını almak bile mesele üşümesin diye😬 uyumaya meyilli cocukları ki ilk günlee hep oyle oluyor soyup sadece badiyle emzirtiyor hemşireler bize de öyle yaptılar. İnce bir battaniyeye sar sen madem zıbının üzerine oyle al emzirirken sagından solundan acarsın battaniyeyi. Ben oyle yapmıştım hastanede
Bizde de annem aynı 😂 O sarıyor ben soyuyorum ama bebek de uyurken sarıp sarmalanmaktan hoşlandı o yüzden illa ki soymakta diretmiyorum. Emerken üzerindeki kıyafet neyse o. Bazen ayaklarını çıkarıyorum tulumundan 😀 bebeği geçtim ben yarı çıplak geziyorum diye beni bile devamlı giydirme çabasında annem. Neymiş ben üşürsem sütüm üşürmüş bebek gazlı olurmuş 😅 Ya da mesela altını açınca hapşırıyor bebek üşüttü bebek üşüttü eyvah hasta olacak 😂 Üşümekle üşütmenin farkını asla anlatamıyorum artık çabalamıyorum bile. Kv'm gelince o da aynısı olacak eminim 😂
Ben bir zombiyim 🥲 kocam kişisi kafayı yedi dün gece, annem babam üzülmesin diye evde duruyorum şu an, o kadar.
Ah bu kocalar ah.. Doğum stresi de lohusalık da bizden evvel bunları çarpıyor herhalde. Bizimki de yeni yeni normalleşiyor gibi bir haftanın sonunda.

Boşver beni çiçeğim anamın evine döndüm tadınızı kaçırmayayım hiç. Çok sevindim, bir daha hiç ayrılmadan koyniş koyniş olun ana kız ❤️❤️🥹
Her neyse geçer merak etme 🤍 son zamanlar her zaman çok daha stresli geçer . Bu her dönüm noktasının arefesinde yaşanır . Duygular çok yoğun umuyorum her neyse geçsin gitsin . Şu süreçte bebeğini düşün , gelecek günlerin o kadar güzel ve mis kokulu ki kumral 🤍 Allah can sağlığı versin gerisi gerçekten teferruat . Ayy bu arada bana bi merhamet yüklendi hee en sinir olduğum insana bile tahammül edebiliyorum 😅
analık mod on

Topuk kanında tsh 7 çıkmıştı doktor normal yenidoğanda bu değer demişti şimdi tekrar baktı 11 e çıkmış o yüzden canım sıkıldı gerçi doktor geçicide olabilir dedi çünkü bende tsh hiç yükselmemişti aile de yok öyle bir hastalık umarım geçicidir ultrasonu iyi çıkar
Bizimle bu bilgiler hiç paylaşılmadı ya nasıl öğrendiniz? Kalıtsal hastalıklarla ilgili sağlık bakanlığı dönüş yapacak olumsuz bir durum varsa dediler o kadar. Tiroite 6. ayda bakılması mı sağlıklı sonuç veriyormuş öyle bir şeyler de anlattılar. Yenidoğanların değerleri yanıltıcıymış canım evet. Hatta 6 ayda kan grubuna da yeniden bakacağız dediler çünkü antikor oluşumu tamamlanmamış olduğu için değişebiliyormuş. Şimdilik benle aynı olmuş oğluşun kan grubu 💖

Bizde de annem aynı 😂 O sarıyor ben soyuyorum ama bebek de uyurken sarıp sarmalanmaktan hoşlandı o yüzden illa ki soymakta diretmiyorum. Emerken üzerindeki kıyafet neyse o. Bazen ayaklarını çıkarıyorum tulumundan 😀 bebeği geçtim ben yarı çıplak geziyorum diye beni bile devamlı giydirme çabasında annem. Neymiş ben üşürsem sütüm üşürmüş bebek gazlı olurmuş 😅 Ya da mesela altını açınca hapşırıyor bebek üşüttü bebek üşüttü eyvah hasta olacak 😂 Üşümekle üşütmenin farkını asla anlatamıyorum artık çabalamıyorum bile. Kv'm gelince o da aynısı olacak eminim 😂

Ah bu kocalar ah.. Doğum stresi de lohusalık da bizden evvel bunları çarpıyor herhalde. Bizimki de yeni yeni normalleşiyor gibi bir haftanın sonunda.
Senin annen benim annem olabilir mi acaba 😅 ben saldım şekerim itaat et rahat et moduna aldım kendimi

hemsire desin siz birsey demeyin her konuda yardimci size alinmasin bos yere.. ordaki saglik personeli soylerse anlar
Hemşire diyor kuzum zaten. Sabah çocuk doktoru geldi sarı örtüyü sarılık olmasın diye mi örttünüz dedi. Yok hocam turuncu o ben çok seviyorum ondan dedim. İşte sarı örtü 10 gün kullanmayın sarılık olursa da fark etmezsiniz dedi. Adam odadan çıkınca sen çok biliyosun diyor arkasından. E biliyor doktor çünkü 🥹
Hastanede bizimki de tüm gün uyumak istemişti. Ebe ablaları acıtacak kadar topuğuna vurup ağlatarak uyandırıyorlardı. Zar zor birkaç damla emebiliyor sonra yine uyuyordu. 20 saate kadar uyumaları normalmiş yenidoğanların doktoru da öyle dedi. Sadece şekeri düşmesin diye zoraki uyandırıp birkaç damla da olsa besleyebilmek gerekiyor 🥹 Hastaneden çıkmadıysanız bir şekerine baktırabilirsin canım iyi çıkarsa kaygılanmazsın en azından çok fazla
Kaç olması lazım şekerin 40 küsür dedi doktora normal dedi ama bilemedim

Hemşire diyor kuzum zaten. Sabah çocuk doktoru geldi sarı örtüyü sarılık olmasın diye mi örttünüz dedi. Yok hocam turuncu o ben çok seviyorum ondan dedim. İşte sarı örtü 10 gün kullanmayın sarılık olursa da fark etmezsiniz dedi. Adam odadan çıkınca sen çok biliyosun diyor arkasından. E biliyor doktor çünkü 🥹

Kaç olması lazım şekerin 40 küsür dedi doktora normal dedi ama bilemedim
senin kv de cocuk bakim uzmani olmus kimseyi begenmiyor mubarek 😂

Bizimle bu bilgiler hiç paylaşılmadı ya nasıl öğrendiniz? Kalıtsal hastalıklarla ilgili sağlık bakanlığı dönüş yapacak olumsuz bir durum varsa dediler o kadar. Tiroite 6. ayda bakılması mı sağlıklı sonuç veriyormuş öyle bir şeyler de anlattılar. Yenidoğanların değerleri yanıltıcıymış canım evet. Hatta 6 ayda kan grubuna da yeniden bakacağız dediler çünkü antikor oluşumu tamamlanmamış olduğu için değişebiliyormuş. Şimdilik benle aynı olmuş oğluşun kan grubu 💖
Bana da sorun olursa ararlar aramazlarsa sorun yoktur dedi

Doktor kendi istedi bu değeri canım erken teşhis için galiba gerekli demişti şüphelenilen durum olursa takip için doktor da zaten serbest t4 normal dedi tsh yüksek çıkmış oda aşırı yüksek değil dedi ama yine de içiniz rahat etmesi açısından ultrason çekilip çocuk endokrinine görünün dedi umarım dediğin gibidir bu değerler yanıltıcıdır canım yoksa ömür boyu ilaç kullanması demek olur

gozun aydin ❤️ epidurala ragmen cok mu dayanilmayacak gibiydi sancin? bir de ilk hastaneye gittiginde aciklik ne kadardi? ben simdi 2cm aciklikla ve sanciyla (dayanilmaz degil) evde bekliyorum aksam giderim diye dusundum..
bir de acikligi hizlandirmak icin birsey yaptin mi ya da onlar yapti mi jakuziye oturtmak dus almak gibi?
Teşekkür ederiim 🤍 ilk gittiğimde burayada yazmıştım nişanım gelmişti açıklık kontrolü yaptıklarında açılma başlamış dediler cm bilgisi vermediler. Daha sonra eve geldim sancılarım başladı ki bence açıklık kontrolü kesinlikle sancıları arttırıyor. 7-8 saatte toplam 3 cm açılmam olmuştu tekrar hastane sonra tekrar eve geldik. Açıklığa baktıktan sonra inanılmaz sancılar hissetmeye başladım ama benim acı eşiğim çok düşüktür onunla alakalı diye düşünüyorum. 4 cmden sonra epidural istedim saat başı doz alımı yapılabiliyor ilk yapıldığında kuş gibi hafifledim çok rahattım hep öyle olsaydı kesinlikle yapardım yani. Daha sonra açıklık kontrolü yapıldıkça sancılar benim için dayanılmaz hale geldi ve artık makatımda bile sancı hissi vardı afedersin büyük tuvaletim gelmiş hissi çok rahatsız ediciydi. Epidural karın ve kasık bölgesindeki ağrılara iyi geliyordu ama makatta sancımsı şey olunca beni sezeryana almaları için sıkıştırdım resmen 😁 bir de epidural açıklık 10 cm olmaya yakınken kesiliyormuş ıkınma yapabilmek için onuda gözüm yemedi cesaretim tamamen gitti o an. Bu arada ebeler plates topu, yürüyüş, bel masajı vs yaptılar ama ben bi faydasını göremedim. Açıklığım bu denli yavaş ilerlemeseydi vajinal doğumu deneyimlemek isterdim ama yapamadım. Sezeryana girdikten sonrada epidural ile uyuşturulmaya devam edildi sonra hafif uyutabiliriz dediler gözümü açtığımda ameliyathaneden çıkıyordum. Her iki doğum şeklide zormuş gerçekten bunu öğrenmiş oldum :)

Teşekkür ederiim 🤍 ilk gittiğimde burayada yazmıştım nişanım gelmişti açıklık kontrolü yaptıklarında açılma başlamış dediler cm bilgisi vermediler. Daha sonra eve geldim sancılarım başladı ki bence açıklık kontrolü kesinlikle sancıları arttırıyor. 7-8 saatte toplam 3 cm açılmam olmuştu tekrar hastane sonra tekrar eve geldik. Açıklığa baktıktan sonra inanılmaz sancılar hissetmeye başladım ama benim acı eşiğim çok düşüktür onunla alakalı diye düşünüyorum. 4 cmden sonra epidural istedim saat başı doz alımı yapılabiliyor ilk yapıldığında kuş gibi hafifledim çok rahattım hep öyle olsaydı kesinlikle yapardım yani. Daha sonra açıklık kontrolü yapıldıkça sancılar benim için dayanılmaz hale geldi ve artık makatımda bile sancı hissi vardı afedersin büyük tuvaletim gelmiş hissi çok rahatsız ediciydi. Epidural karın ve kasık bölgesindeki ağrılara iyi geliyordu ama makatta sancımsı şey olunca beni sezeryana almaları için sıkıştırdım resmen 😁 bir de epidural açıklık 10 cm olmaya yakınken kesiliyormuş ıkınma yapabilmek için onuda gözüm yemedi cesaretim tamamen gitti o an. Bu arada ebeler plates topu, yürüyüş, bel masajı vs yaptılar ama ben bi faydasını göremedim. Açıklığım bu denli yavaş ilerlemeseydi vajinal doğumu deneyimlemek isterdim ama yapamadım. Sezeryana girdikten sonrada epidural ile uyuşturulmaya devam edildi sonra hafif uyutabiliriz dediler gözümü açtığımda ameliyathaneden çıkıyordum. Her iki doğum şeklide zormuş gerçekten bunu öğrenmiş oldum :)
cok sag ol her detayi anlattigin icin bana da fikir olsun. yani ben de senin gibiyim aslinda aci esigimde dusuk her an diyebilirim sezaryene donun diye ki onu deneyimledim ilk dogumumda- sonrasi biraz zorlu onun da , belki bu beni durdurabilir ya da esim yanimda olacak ikna edebilir ama aciyla bas edemezsem ben de teklif edicem. aciklik muayenesi iki kez oldum ben hic zorlamadi beni nedense, birinde acilma sifirdi dunkunde 2 cm. sadece eliyle bakti degil mi acilmaya?
ya dogum bastan sona zor cidden, herkss icin degil belki ama benim gibi zTen soguk kanli olamayan hastane sureclerinden tirsan biri icin zor. ne sezaryene gozum yiyor tekrar ne normal doguma 🙂 basa geleni cekecegim biraz da

Orangegreysky Orangegreysky 3. Gün kontrolü vardı bebenin bugün sabah doktora gitmişken kahvaltıya gidelim ordan da yürüyüş yapar bir yerde kahve içer döneriz dedik bu saat oldu hala dışardayız. Senin kv geldi aklıma sonra taşlamazsa bizi söyle 3 günlük çocukla geziyorlarmış de 😂😂.
(Pis aile büyükleri bizimle kalmadığı için tüm bu olaylar onların bilgisi olmadan kendi özgür irademizle ve uykusuzlukla yapılmıştır😂)

X