Eşime göstermek için çektiğim ultrason videolarından doktorun bebeği yanlış ölçütüğünü farkettim başka doktorlara gittim aslında bebeğin tam haftamda değilde 3 haftaya yakın geride olduğunu öğrendim. Bebeğe kan akışı gitmiyormuş strese girmiş 2 3 güne doğum için tarih alacaktık. Gecesinde sancım tuttu. 36+5 haftalıkken doğum sancısıyla gittim. Doğduğunda stresten muhtemelen anne karnında dışkısını yemiş. 7 gün başka hastanede 10 günde reyap hastanesinde toplamda 17 gün yoğun bakımda kaldı beslenmiyordu sontayla beslediler hep. Ama anneyi emmesi bebeğin öyle mucizevi birşeyki 15 gün benim emzirmeme izin vermedikleri yavruma emmez ama denesin dedi doktor ve emdi emdiği gün sontaya gerek kalmadan biberonla yemiş mamasını
reyapta bazı klasik genetik testler yapıldı avuç içinde simya çizgisi vardı tam adını bilmiyorum. 4-5 çeşit teste bakıldı birşey çıkmadı. 4 aylıkken kafasını sağa sola çok salladığı için çocuk doktoruna sorduk nörolojiye yönlendirdi. Bir sürü doktor gezdik bir sürü bölüme gittik kanlar testler hiç birşey çıkmadı en son bizi genetiğe gönderdiler orda öğrendik 6-7 aylıktı. Hemen eğitimlerine başladık. Henüz yürümüyor konuşmuyor. Baba abi 2-3 kelime var tek. Ama yinede çok çok iyi duruma geldi kollarını hiç kullanmıyordu yok gibiydi. Yürür inşallah zamanla 3 yaşına girecek. Tanısı 4p trizomisi 10q monozomisiydi yanlış hatırlamıyorsam. Tam terside olabilir. Nadir yani. Bi adı yok nadir olduğu için.