- 24 Kasım 2022
- 935
- 993
- 23
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #35.081
Canım gündüz 4 ten sonra uyutmamaya bak. 4 ten önce yapmış olsun gündüz uykusunu. Bebeler artık büyük.ben gündüz iki uykuya geçtim. Sabah 10 da uyuyoruz 11 buçuk civarı kalkıyor. Bir de 2 buçukta uyuyoruz 3 buçuk ta kalkıyor. Son uykumuz akşam 7.30 bazen 8 oluyor bayılıyor. Bı de yeni emekliyor benimki öyle yoruluyorki oyalamazsam 6 da uyur da ben oyaliyorum yoksa sabah ezanı okunmadan diker beni ayağaSelam kizlar mesela 2. Uyku 5 ile 6.30 da uyuyan bebek gece uykusuna devam edebilir mi yoksa 3 saat ekleyip 9.30 da mi uyur bilgisi olan var mi ? Cok gozleri uykiluydi ama suan acti
Allahım allahım yaa daha benimki emeklemedi ama çok hareketli yürür ise neler olur düşünemiyorumKizlar benim oğlum bugün bır iki adım atıp düşüyor yakındır yürümesi :)
Benimki de emeklemiyo ama yürümeye çok hevesli elinden az destek verince çok güzel yürüyo yerinde durmuyo sürekli yürümek istiyoAllahım allahım yaa daha benimki emeklemedi ama çok hareketli yürür ise neler olur düşünemiyorum
Nasıl kullanıyosun serumu?Kizlar benim bebeğimin burnu tıkalı günlerdir açamıyorum başka bir sikayeti yok ama burnu yüzünden rahat nefes alamıyo biberonla mama yemekte uyumakta zorlanıyo siz nasıl açıyorsunuz serum fizyolojik sıkıyorum sonra otribebeyle çekmeye çalışıyorum
Her bebek farklı tabi şuan oda oda geziyorAllahım allahım yaa daha benimki emeklemedi ama çok hareketli yürür ise neler olur düşünemiyorum
Şırıngayla yavaşça burnuna sıkıyorum sonra otribebeyle çekiyorum sonra da nebulizatorle burnuna veriyorumNasıl kullanıyosun serumu?
Her bebek farklı tabi şuan oda oda geziyor
Senin temmuzda doğmuştu yanlış hatırlamıyorsam bizimki aceleci çıktı Haziran'da geldi:)
Yavaş yapıyorsan boşaltamayabilirsin genzini. Ben 5ml şırıngayı hızlıca basıyorum burnuna genelde yeterli oluyo çekmeme gerek kalmıyo. Ama tıkalı olduğunda bir seferde 3 4 şırınga kullandığım bile oluyo. Genzindeki mukusu çıkarmak için basınç lazım.Şırıngayla yavaşça burnuna sıkıyorum sonra otribebeyle çekiyorum sonra da nebulizatorle burnuna veriyorum
Yavaş yapıyorsan boşaltamayabilirsin genzini. Ben 5ml şırıngayı hızlıca basıyorum burnuna genelde yeterli oluyo çekmeme gerek kalmıyo. Ama tıkalı olduğunda bir seferde 3 4 şırınga kullandığım bile oluyo. Genzindeki mukusu çıkarmak için basınç lazım.
Gunduz genel de cok az uyuyor toplam 1.30 saat kadar o yuzdeb aksam erken uyumak isteyebiliyir , son uyku icin o zaman az uyusa sa gunduz 4 ten sonraya birakmamak mi gerekiyorCanım gündüz 4 ten sonra uyutmamaya bak. 4 ten önce yapmış olsun gündüz uykusunu. Bebeler artık büyük.ben gündüz iki uykuya geçtim. Sabah 10 da uyuyoruz 11 buçuk civarı kalkıyor. Bir de 2 buçukta uyuyoruz 3 buçuk ta kalkıyor. Son uykumuz akşam 7.30 bazen 8 oluyor bayılıyor. Bı de yeni emekliyor benimki öyle yoruluyorki oyalamazsam 6 da uyur da ben oyaliyorum yoksa sabah ezanı okunmadan diker beni ayağa
Eşim hızlıca yapmama izin vermiyor internette bir doktor zararlı demiş o yüzden yavaş yap diyo o da dediğin gibi yeterli olmuyoYavaş yapıyorsan boşaltamayabilirsin genzini. Ben 5ml şırıngayı hızlıca basıyorum burnuna genelde yeterli oluyo çekmeme gerek kalmıyo. Ama tıkalı olduğunda bir seferde 3 4 şırınga kullandığım bile oluyo. Genzindeki mukusu çıkarmak için basınç lazım.
Görüş farkı tabi siz yine doktorunuzu dinleyin. Ben yenidoğandan itibaren 2ml ile başladım sonra 5e çıktık ihtiyaç olduğu kadar kullanıyorumYaşı küçük oldugu için bizim bebeklerin bana doktor şırınga ile dogrudan boşaltma fikrine izin vermedi, hele 5ml desem hiç izin vermez
Bende 2ml i iki burna bölüştürüyorum, sonra aspiratör ile çekiyorum
Malesef işte basınç lazım ki rahatlasın. Asıl aspiratör için tahriş yapar diyolar serum sıkmanın burna su çekip sümkürmekten farkı yok baktığında.Eşim hızlıca yapmama izin vermiyor internette bir doktor zararlı demiş o yüzden yavaş yap diyo o da dediğin gibi yeterli olmuyo
Benimki iki uyku yapıyor ama az değil her uykusu bı saati geçkin uyur o yüzden yeterli olabilir ama canım seninki üç uyku yapiyosa kısa kısa uyumasi normal. Bence yine de son uykuyu 4 en geç 4 buçukta bitirmeli ki akşam uykusuna verimli şekilde geçsin. Yavaş yavaş geciktire geciktire alıştırGunduz genel de cok az uyuyor toplam 1.30 saat kadar o yuzdeb aksam erken uyumak isteyebiliyir , son uyku icin o zaman az uyusa sa gunduz 4 ten sonraya birakmamak mi gerekiyor
Ben kucağımda banyoda serumfizyolojik çekiyorum duruma göre. Çok tikaliysa miktarı ve basıncı ona göre ayarlıyorum. Çekmeye gerek kalmıyor bı delikten diğerine çıkıveriyor. İlk başta benim de eşim zararliymis dedi ama baktım emziği atıyor mama yemiyor nefes alamıyor geçtim direkt şırıngaya ve çok rahat ettim. üfleyerek çektiğimiz daha zararlı gibi geldi bana da. Gerçekten de basınç olmazsa temizlenmiyorKizlar benim bebeğimin burnu tıkalı günlerdir açamıyorum başka bir sikayeti yok ama burnu yüzünden rahat nefes alamıyo biberonla mama yemekte uyumakta zorlanıyo siz nasıl açıyorsunuz serum fizyolojik sıkıyorum sonra otribebeyle çekmeye çalışıyorum
Dokunduğumda anladım. Kızarmıştı boynu. Ona bakarken farkettim. Ben sadece solda sanıyordum. Sağ tarafta da varmış.İnşallah bişey çıkmaz
Dıştan görününce belli ediyormu lenf bezi yoksa dokunduğundami anladın?
Ne demek yahu rica ederim çok sevindim gerçekten insanın moralini şevkini toparlıyor çocuğunun uyumasıPheebs bu eğitim bir harika
Şimdi sadece saatleri düzenledim ama yine de uyku süreleri uzadı bu bile çok rahatlatıcı geceleri uyanmıyor ya da 1 kere uyaniyor o da sabah 5 gibi acıktığı için emip hemen uyuyor 7 de zorla uyandırıyorum. Allah senden razı olsun çok dua ettim sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?