2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Teşekkür ederim 🫶🏻 Farklı yöntemler var biraz bebeğine göre ilerleyeceksin bambam memede ayakta sallanırken uyuyodu. Önce memede uyutmayı kestim. Sonra ayakta sallanırken hızımı sallanma sayımı azalttım. En son mayışıkken yatağına yatırdım şşş derken sırtına pat pat vurarak uyuttum. Tabi ilk iki gün belki 150 defa kalkmıştır her seferinde yatırdım devam ettim aynı şekilde. İlk gece 3 saat sürdü uyuması ama ikinci gün 50 dk üçüncü gün 20 derken şuan 10 dk içince uykuya geçiyor. İlk 1 hafta sabır ve istikrar şart. Ağlıyo evet ilk günler hem uykuya geçmek zor oluyor hem ağlama derken her ağladığında kucağıma aldım sakinleştiği an geri yatırdım tekrar başladı ağlamaya tekrar aldım. Bi tık yorucu ama 10 gün olmak üzere başlayalı sırtına bile vurmuyorum artık şşş diyorum baş ucunda kendi kendine konuşurken uykuya dalıyo👍🏻
Uya gibi bir sey insallah bizde de yarar🥰🙏

Gece emmeye hala kalkiyor mu peki ? Yoksa gece full uyuyor mu artik
Kalkıyor hala onu eğitimi biraz kemikleştirelim öyle halledicem inşallah. Zaten 1 yaşta kesicem memeden çocuk doktorumda kadın doğumcumda kesmemi söyledi o yüzden acele etmiyorum onun için 1 yaşa gelsin bitiricez yavaştan. Bu arada en önemlisini söylememişim uyanıklık saatlerini netleştirdim 3.5 saat ayakta daha fazla yada daha az tutmuyorum

Pheebs Pheebs bende başladım eğitime tekrardan bu sefer olacak inşallah ama bir sorunum var, bugün kendisi yatağında uyudu ama yarım saat sonra uyandı normalde 1 saatten az uyumaz. Kendisi uyuyunca daha çok uyur dedim ama hiç öyle olmadı. Bambam ne kadar uyuyor

Pheebs Pheebs bende başladım eğitime tekrardan bu sefer olacak inşallah ama bir sorunum var, bugün kendisi yatağında uyudu ama yarım saat sonra uyandı normalde 1 saatten az uyumaz. Kendisi uyuyunca daha çok uyur dedim ama hiç öyle olmadı. Bambam ne kadar uyuyor
Bizde de başts öyleydi 40 45 dk anca oda ben gidip tekrar uykuya geçsin diye pışpışlarsam uyuyodu. Şimdi ilk gündüz uykusunu 1.30 saatle 2 saat arasında yapıyor ikinciyi 1 saat. Uyku aralığı 3 saatti 3.30 saat yapınca böyle oldu. O 30 dakika neler yapıyor işte bak gör 😀

Merhaba bebeklerinizin konuşma durumu nasil acaba? İkizlerimden bir tanesi baba-dede-mama-anane falan diyordu bir aydır. Şuan tekrardan aaa ooo diye bağırmaya döndü çok az babildiyor, diğeri ise sadece baba diyor kendi kendine bol bol anlamsiz ses cikartsa da baska ses yok. 8.5 aylik olduk babildama azalınca biraz gerildim

Bizde de başts öyleydi 40 45 dk anca oda ben gidip tekrar uykuya geçsin diye pışpışlarsam uyuyodu. Şimdi ilk gündüz uykusunu 1.30 saatle 2 saat arasında yapıyor ikinciyi 1 saat. Uyku aralığı 3 saatti 3.30 saat yapınca böyle oldu. O 30 dakika neler yapıyor işte bak gör 😀
Uyku araligi kesinlille cok onemli ama en optimum nasil bulunuyordue acaba bizim gunduz uykularimi baya kotu :(

Merhaba bebeklerinizin konuşma durumu nasil acaba? İkizlerimden bir tanesi baba-dede-mama-anane falan diyordu bir aydır. Şuan tekrardan aaa ooo diye bağırmaya döndü çok az babildiyor, diğeri ise sadece baba diyor kendi kendine bol bol anlamsiz ses cikartsa da baska ses yok. 8.5 aylik olduk babildama azalınca biraz gerildim
Benim kizim baya anne anneanne baba diyordu 1 aydir cok azaldi soylemesi neden bilmiyorum

Uyku araligi kesinlille cok onemli ama en optimum nasil bulunuyordue acaba bizim gunduz uykularimi baya kotu :(
Ben birkaç gün gözlemledim 4 saati aşmayacak şekilde. 3.15 gibi esnemelere başlıyor mesela yada gözünü ovuşturuyo öyle alıyorum emzirip kitap okuyorum müziği açıp dans ederken zaten gözler kapanmaya başlıyo yatağına koyuyorum 👍🏻 gözümde çok büyüyodu dişlerden fırsat bulamıyodum ama iyi ki yapmışım rahatladı çocuk 30 40 dk uyuyup kalkıyordu hep.

Ben birkaç gün gözlemledim 4 saati aşmayacak şekilde. 3.15 gibi esnemelere başlıyor mesela yada gözünü ovuşturuyo öyle alıyorum emzirip kitap okuyorum müziği açıp dans ederken zaten gözler kapanmaya başlıyo yatağına koyuyorum 👍🏻 gözümde çok büyüyodu dişlerden fırsat bulamıyodum ama iyi ki yapmışım rahatladı çocuk 30 40 dk uyuyup kalkıyordu hep.
Vallahi helal olsun ben de yapicam ama simdi bir seyehat plani var duzen bozulmasin diye bi 20 gun sonra baslicam insallah🙏

Merhaba canım bebeğinin durumu nasıl hastami?
Benimde başıma geldi bı ay önce 4 yaşındaki oğlumda boynunda lenf bezi çıktı ama baya büyüktü doktor bile çok sismiş dedi
Bide hastaydı o aralar
Bu lenf bezleri enfeksiyondan dolayı şişe biliyor antibiyotik verdi günde 3 kaşık
O 10 gün çok zordu zaman geçmedi çok şükür antibiyotikle dinde
Dinmese o kötüymuş
Hasta değil canım. Neşesi yerinde. Kan tahlili yapıldı enfeksiyon görünmüyor canım kanda. Boğaz enfeksiyonu filan da geçirmedi. O yüzden takip edelim dedi.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım lenf nodları bizde de var iki tane aylık takipteyiz enfeksiyon kaynaklı olabilir dediler. 2 cm in yukarısı olmamalı sanırım yine de insanın aklına takılıyor
Kan değerlerinde bir eksik bir fazla çok da önemli değil diye biliyorum çünkü referans değerleri değişiklik gösteriyormuş birinci ve üçüncü kan değeri normal gibi yani. İkinciyi bileneyeceğim
Gönlümüzü ferah tutalım
Sağ ol canım. İnşallah geçmez 2 santimi ama 17 mm biri. 2 ye az kalmış.. Enfeksiyon çıkmadı kanda. Bi hastalık da atlatmadı. Size de çok geçmiş olsun.

Ben anlamıyorum canim ama çok geçmiş olsun. Doktor tam olarak ne dedi. Önemli bı şey değildir inşallah🙏 Yağ bezesi gibi zararsız da olabilir kötü düşünme bebeğine de yansır
İnşallah canım. Doktor kötü huylu mu şuan bilmiyoruz dedi. Kanlanma görüldü yazıyor ultrasonda. 1 ay sonra tekrar ultrason çekeceğiz dedi. Ele baya geliyor. Bir sürü pıtır pıtır 😞

Hasta değil canım. Neşesi yerinde. Kan tahlili yapıldı enfeksiyon görünmüyor canım kanda. Boğaz enfeksiyonu filan da geçirmedi. O yüzden takip edelim dedi.
İnşallah bişey çıkmaz
Dıştan görününce belli ediyormu lenf bezi yoksa dokunduğundami anladın?

İnşallah canım. Doktor kötü huylu mu şuan bilmiyoruz dedi. Kanlanma görüldü yazıyor ultrasonda. 1 ay sonra tekrar ultrason çekeceğiz dedi. Ele baya geliyor. Bir sürü pıtır pıtır 😞
Rabbim şifasını versin inşallah 🙏 Sürekli bebeğine o şişliklere dokunup ya şafi çek. Dağılsın çabucak. Üzme kendini dicem ama annelik biliyorum boş a söylemiş olucam😔ama daha çok küçük merak etme iyi olacak Allah'ın izniyle

Sağ ol canım. İnşallah geçmez 2 santimi ama 17 mm biri. 2 ye az kalmış.. Enfeksiyon çıkmadı kanda. Bi hastalık da atlatmadı. Size de çok geçmiş olsun.
Bizimki de bir hastalık atlatmadı ama doktor farkında olman geçirmiş olabilşyorlar dedi

Oo çok iyi maşallah, kısa uyuyunca bir korkmuştum 😂

Back