• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Ben sezeryani bebegi goremem diye istemiyorum. Ama normal dogum cesaretim olur mu vücudum buna izin verirmi asla bilmiyorum. Yarim anestezi oldu ablam. 1 hafta yaşadığı bas ağrılarını anlatamam size. Cildiracakti. Kendisi hemşire kendi kendine bacağından agri kesici igne yapmisti 🤦‍♀️
Hepsi zor ya 😑
Aslında şöyle söyleyeyim sez. bence bizim isteyip istemeyebileceğimiz bir şey değil. İlk doğum olduğu için kesinlikle normali bekleyin siz doktor aksini demedikçe. Ben de bekledim 7 cm açıklıkla sez. oldum acil olarak. Üzüldüm mü? Tabi ki üzüldüm ama o anda doktorun bebeğin sağlığı için verdiği bir karardı. Sorgulamadım.
Şöyle de bir şey var sezeryan ikisini de ben yarım uyanıktım. Her şeyi gördüm bebeğin çıkışını filan. Çok duygusal bir an 😢 Zaten uyanık olduğun için ameliyattan hemen sonra da bebeği kucağına alıp emzirebilirsin yani sıkıntı yok.

Ağrı için de anestezi uzmanı bana bol su ve kahve iç demişti. Hemen ameliyattan sonra içilmesi gerekiyor. Hiç yaşamadım. Kötü anestezi uzamanı denk gelmiş ablana:( Bu iş iyi yapılırsa ağrı gibi bir yan etkisi olmuyor aslında.

Kızlar herkese iyi pazarlar :) 13. Haftadan bildiriyorum galiba 13 haftanında ortalarındayım. Bebek önden gidiyordu 1 hafta. Allahım bu nasıl bir iştah açılmasıdır. Kendimi durdurmaya çalışıyorum çünkü geçmişte yendiğim bir yeme bozukluğu geçmişim var. Kilo her zaman benim için bir takıntı olmuştu. Kilo alacağımı biliyorum ama inanılmaz korkuyorum . Bu da tetiklenmem için bir sebep. Öğünlerimi dengeli yapmaya çalışıyorum ama tatildeyim de. Bu omega -3 ve devit takviyelerin de iştah açtığını düşünüyorum. Benim gibi bir an da iştahı açılanlar da vardır umarım. Hormonlarım deli gibi oldu yine 🤣

Merhaba arkadaşlar ben Mart ayın annesiyim ama haftam 9+4 sanırım şubatın son haftasında doğum yapacağım Allah izin verirse. Şimdi benden tecrübeli olduğunuz için danışmak istiyorum inanılmaz bulantılarım var son 2 haftadir aralıksız devam ediyor su bile içemiyorum hergğn serum takılıyor bu durumları yaşayıp atlatanlar var mı ne zamana kadar sürecek her şeyden kendimden bile nefret ettim 10 gündür annem bakıyordu şimdi de kız kardeşime geçtim evimi de özledim keşke iyi olsam da yemeğimi temizliğimi yapabilsem. Yatalak gibiyim ayağa kalksam midem bulanıyor. Çok mutsuzum arkadaşlar moralim çok bozuk nasıl başettüniz devam ediyor mu sizin yoksa bitti mi doktorum 1 aya düzelirsin dedi bilmiyorum 😢😢😢

Kızlar bişey sormak istiyorum. İkili testte sadece ense kalınlığı ölçüldü . Burun kemiği olculuyormus bir de o nedir? Ne için ölçülür ki sizin olctuler mi

Herkese günaydın ☀️ Dün alışveriş günümdü, artık işe giderken biraz zorlanıyordum özellikle alt grup giyeceklerde. Ben de 2 pant. Bir etek bir de şort aldım. İlk kez hamile kıyafeti giydiğim için beli vs değişik geliyor ana olsun, normal kıyafette bebeğin sıkışmasından iyidir diye düşündüm. Mağazalarda şöyle göz ucuyla bebek kıyafetlerine de baktım 🥰

Merhaba arkadaşlar ben Mart ayın annesiyim ama haftam 9+4 sanırım şubatın son haftasında doğum yapacağım Allah izin verirse. Şimdi benden tecrübeli olduğunuz için danışmak istiyorum inanılmaz bulantılarım var son 2 haftadir aralıksız devam ediyor su bile içemiyorum hergğn serum takılıyor bu durumları yaşayıp atlatanlar var mı ne zamana kadar sürecek her şeyden kendimden bile nefret ettim 10 gündür annem bakıyordu şimdi de kız kardeşime geçtim evimi de özledim keşke iyi olsam da yemeğimi temizliğimi yapabilsem. Yatalak gibiyim ayağa kalksam midem bulanıyor. Çok mutsuzum arkadaşlar moralim çok bozuk nasıl başettüniz devam ediyor mu sizin yoksa bitti mi doktorum 1 aya düzelirsin dedi bilmiyorum 😢😢😢
Ben yaşadım , merak etme kardeşim .benim gerçekten de senden daha zordu. Kanamam da vardı . Doktorumu değiştirdim. Bu doktor bana çok iyi geldi. Bana prilam verdi. Bir haftada ayağa kalktım şuan yemek yiyor ve yemek yapıyorum ve evimin işine bakıyorum . Öncelikle imkanın varsa doktorunla iletişim kurmalısın ve muhakkak burdaki herkes de benim gibi düşünüyor ikinci bir göz yani doktora danışmalısın. Ama geçiyor hiç merak etme. Hepimiz aynı şeyleri yaşadık. Benim yaşım 41 olduğu için perinatoloğa gittim iyiki de gittim . İyi araştır. Devletin de iyi doktorları var. Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Hepimizin inşallah

Ben yaşadım , merak etme kardeşim .benim gerçekten de senden daha zordu. Kanamam da vardı . Doktorumu değiştirdim. Bu doktor bana çok iyi geldi. Bana prilam verdi. Bir haftada ayağa kalktım şuan yemek yiyor ve yemek yapıyorum ve evimin işine bakıyorum . Öncelikle imkanın varsa doktorunla iletişim kurmalısın ve muhakkak burdaki herkes de benim gibi düşünüyor ikinci bir göz yani doktora danışmalısın. Ama geçiyor hiç merak etme. Hepimiz aynı şeyleri yaşadık. Benim yaşım 41 olduğu için perinatoloğa gittim iyiki de gittim . İyi araştır. Devletin de iyi doktorları var. Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Hepimizin inşallah
Prilam kullanıyorum verdi doktorum zofer verdi kesmeyince en güçlüsü bu bunun üstüne veremeyiz dedi doktorum gerçekten de çok ilgili gece gündüz 7/24 arasam cevap veriyor çok seviyoruz. O da en fazla 1 aya düzelirsin dedi o yüzden serum yazdı bana su içemediğim için adam da benimle birlikte üzülüyor. 6 düşük geçmişim var ilk defa sağlıklı bir gebelik yaşıyorum bunun üzerine Covit oldum 10 gün önce hastanede kaldım 2 gün yüksek ateşten her şey üst üste geldi covitten sonra bulantılarım daha fazla arttı. Afedersiniz affınıza sığınarak söylüyorum balgam yaptı bende hastalık o yüzden bulantılarım arşa çıktı şimdi hala da hasta gibiyim ve ben gerçekten de çok fazla yoruldum. Size de çok geçmiş olsun hem benim durumumu yaşamışsınız hem de kanamanız olmuş Allah bir şekilde bizi sınıyor herhalde annelik gerçekten de zor. İnşallah şu süreçleri sağlıkla atlatırız 😢

Şimdi aradı doktor . Enseye bakarken burnuna da bakıyorum aslında ama söylemiyorum dedi. Yarın gel tekrar bakalım dedi
burunun görünüp görünmediği sanırım asıl önemli olan. çünkü benimki bakarken “burun görünüyor bu bizim için önemli” dedi, ölçüsünü söylemedi. zaten doktor bir anormallik görürse söyler🙂

Canm benm biraz sabret başa gelen çekiliyor kafanı dagıt dısarı ya çıkmaya çalış benm ilk hamileliğin gözümün önüne geldi ama 3 4 aydan sonrada çok iyi olcaksn emin ol inş
Merhaba arkadaşlar ben Mart ayın annesiyim ama haftam 9+4 sanırım şubatın son haftasında doğum yapacağım Allah izin verirse. Şimdi benden tecrübeli olduğunuz için danışmak istiyorum inanılmaz bulantılarım var son 2 haftadir aralıksız devam ediyor su bile içemiyorum hergğn serum takılıyor bu durumları yaşayıp atlatanlar var mı ne zamana kadar sürecek her şeyden kendimden bile nefret ettim 10 gündür annem bakıyordu şimdi de kız kardeşime geçtim evimi de özledim keşke iyi olsam da yemeğimi temizliğimi yapabilsem. Yatalak gibiyim ayağa kalksam midem bulanıyor. Çok mutsuzum arkadaşlar moralim çok bozuk nasıl başettüniz devam ediyor mu sizin yoksa bitti mi doktorum 1 aya düzelirsin dedi bilmiyorum 😢😢😢men

burunun görünüp görünmediği sanırım asıl önemli olan. çünkü benimki bakarken “burun görünüyor bu bizim için önemli” dedi, ölçüsünü söylemedi. zaten doktor bir anormallik görürse söyler🙂
Ay niye böyleyiz ya . Neden hep bir telaş hep bir kaygı. Ben muhtemelen görmüşümdür burnu ama soylememisimdir gel bakalım dedi. Şimdi dedi eskiden down sendromuna önce burundan bakılırdi dedi bu riskin yüzde 30 doğruluk payi vardır derdik dedi. Bu konuda prof.lar ikiye ayrıldı kimi burun kemiği yeter der kimi yetmez der dedi. Sonra teknoloji gelişti buluşlar gelişti ense kalınlığı ve kan tahlili çıktı bu da bize yüzde 90 bilgi verir dedik dedi. Sonraki haftalarda bebeğin bacak boyunun uzunluguna bakarız kısa mi diye bu daha net bilgi verir dedi. Yani senin yaşından dolayı 1/240 olan risk burun kemiği yoksa 1/200 e çıkar dedi. Ama ikili tarama testinin sonucunu değiştirmez dedi

Ay niye böyleyiz ya . Neden hep bir telaş hep bir kaygı. Ben muhtemelen görmüşümdür burnu ama soylememisimdir gel bakalım dedi. Şimdi dedi eskiden down sendromuna önce burundan bakılırdi dedi bu riskin yüzde 30 doğruluk payi vardır derdik dedi. Bu konuda prof.lar ikiye ayrıldı kimi burun kemiği yeter der kimi yetmez der dedi. Sonra teknoloji gelişti buluşlar gelişti ense kalınlığı ve kan tahlili çıktı bu da bize yüzde 90 bilgi verir dedik dedi. Sonraki haftalarda bebeğin bacak boyunun uzunluguna bakarız kısa mi diye bu daha net bilgi verir dedi. Yani senin yaşından dolayı 1/240 olan risk burun kemiği yoksa 1/200 e çıkar dedi. Ama ikili tarama testinin sonucunu değiştirmez dedi
Bence görünmüştür ve bir sıkıntı olmadığı için söylememiştir doktorunuz. Ben de sorunca söyledi, burnu var ve boyutu güzel dedi canınızı sıkmayın sormasam söylemeyecekti muhtemelen. Ense kalınlığını da ölçerken ense kalınlığına mı bakıyorsunuz dedim. Daha ölçmeden merak etme kalın değil dedi daha sonra ölçtü boyutunu söylemedi. Ben tekrar sordum öyle söyledi. Bazen doktorlara sormadan söylemeyi unutuyorlar önemli birşey olsa muhakkak söylerdi 🙏🏻

Kızlar bişey sormak istiyorum. İkili testte sadece ense kalınlığı ölçüldü . Burun kemiği olculuyormus bir de o nedir? Ne için ölçülür ki sizin olctuler mi
İkili test yalnızca kan testi canım. Onunla alakası yok.

Ense kalınlığı ve burun kemiğine doktor 12. haftada bakar ultrasound ile. Mutlaka yapmıştır ölçümleri sana söylemese bile. Bir de yine bu ölçümler 20. haftada bakılacak ayrıntılıda da.

Canm benm biraz sabret başa gelen çekiliyor kafanı dagıt dısarı ya çıkmaya çalış benm ilk hamileliğin gözümün önüne geldi ama 3 4 aydan sonrada çok iyi olcaksn emin ol inş
İnşallah öyle dediğin gibi olurum canım

Back