Merhaba , ilk ay bizim kilo alımımız sınırdaydı , ikinci ay ilk aya göre baya toparladık.Neler yaptım isterseniz anlatıyım.
1. Ortada stres kaynağı varsa mutlaka onu ortadan kaldırdım , kaldıramazsam kafaya takmamaya çalıştım.
2. Önce meme doymayınca mama , meme aralığı 2-3 saatten fazla olacak gibi ise mutlaka sağım yapılmalı , gece uykusunda 3-4 saatte kalkıp emmezse sağıp verdim.
Unutmayın mamanın sindirimi anne sütüne göre biraz uzayabilir. Emzirme aralığını açmaya neden olmasın , sağım önemli.
3. Göğüslere günde bir kez sıcak su uygulaması.
4. Gündüz olmasa bile gece bebeğim ile aynı vakitte uyumaya çalıştım , uyku önemli .
5. Çay kahve vs sıvılar hariç 3 lt su ve ara öğünleri de olan beslenme düzeni yaptım.
6. Bulgur , yeşillik ağırlıklı salatalar , tahin pekmez bende süt artıran besinler oldu.
7. Yan etkisi prolaktini artıran bir ilaç var . Doktorumun tavsiyesi ile ona başladım.Ayrıca her gün düzenli still tee , bestlak damla , brewer yeast , malt içeceği ve lactamil tüketiyorum.
8. Sütüm yok dememeye çalıştım .Sütüme ve bebeğime inandım . Akşamları göğsüm çok yumuşak kalıyordu , dolmadığını hissediyordum ama çişli bez saydım gün içinde yeterli bez sayısına ulaştıysak mama vermeyi düşünmedim.
Emzirme danışmanlığı da var isterseniz bir araştırın .
Bol sütler miniğinize