Merhaba, geçen ay bebeğim 36 günlükken kalça ultrasonu için hastaneye gittik doktor kalçaya ek olarak karın ultrasonu da istedi kontrol amaçlı. Ve ultrasonda sağ kasıkta fıtık tespit edildi. 3 farklı doktor ile görüştükten sonra ameliyattan başka çare olmadığına ikna olup ameliyat için gün aldık. Ameliyattan 1 gün önce hastaneye yatış yaptık, sadece anne sütü ile beslendiği için 5 saatlik açlık süresi gerekiyordu bu sebeple gece saat 04:00'dan sonra emzirmeyi bıraktım, kan şekeri düşmesin diye damar yolu açıldı ve serum bağladılar. Sabah 08:40'da bebeği ameliyata aldılar, genel anestezi ile uyutulup ameliyatı yapıldı. 09:40'da bebeğim uyanmıştı. 1 yaşından küçük olduğu için yenidogan yoğun bakımda birkaç saat takip edildi, sonra 5 dk emzirdim ve çişli bezini bekledik. Çiş yaptıktan sonra yeniden emzirdim, tekrar çişini yapınca odaya çıkardılar. 1 gece de odada takibi yapıldı fakat burada bir sorun yaşamadık. Beslenmesinde ve dışkılamasında sorun yaşamadığımız için taburcu oldu. Ameliyat öncesinde çok endişelenmiştim fakat sandığımdan kolay oldu. Böyle bir durumla karşılaşacak ebeveynler için deneyimimizi paylaşmak istedim, umarım faydası dokunur.
Ek olarak bebeğimin karnı gazdan dolayı şişkindi, aslında masajlarla gazını çıkarıyordu dışkılamasında sorun yoktu fakat şişkinlik bir türlü geçmemişti. Nurse Harvey ve probiyotik kullanıyorduk. Ameliyattan sonra lavman yapmış hemşireler şişkinliği için, epey işe yaradı ve şişkinlik geçti. Önceden kakasını gaz çıkararak gürültülü şekilde yapıyordu, altını temizlerken kakası gazla beraber çıktığı için üstümüzü birkaç kez kirlettiği de olmuştu :) lavmandan sonra sessizce kaka yapmaya başladı.