- 23 Şubat 2023
- 482
- 196
- 40
Kızlar birazda olsa sizlere umut olmaya geldim. 24 yaşındayım pcos hastasıyım evliliğimin ilk ayı bir gebelik yaşadım fakat 12 haftada gelişimi durdu kürtaj oldum. 2,5 senelik evliyim sonra kalamayimca doktora gittim pcos olduğumu öğrendim klomen femara ovritelle bunları 3 ay denedim olmadı ve tüp bebeğe karar verdik esimde bir sıkıntı yok bende pcos var sadece sonra doktorum çok inandı benide inandırdı ama ben hep umutsuz bakıyordum. 19 yumurtam toplandı 9 tanesi 5.gun donduruldu 2 ay aradan sonra tek embiriyo transferi oldum. İçimde hep bir umutsuzluk vardı hiçbir zaman çift cizgiyi göremem sanıyordum ama oldu hamileyim 14 ünde kan testi günüm sizlere inşallah umut olurum pcos olan arkadaşlarım sakin kendinizi üzmeyin pcos zor bir yolculuk ama değiyor sonunda rabbim isteyen herkese nasip etsin. Olanlarında sağlıkla ilerlesin süreci
goOpudan sonra doktorum 7 ile 10 gün arasında regl olabilirsin demişti 5. Gün olmuştum bende normal canim
Bende nisanda dondurlmus embrio transferi olucam estrofemMerhaba kızlar, bugün adet oldum perşembe günü 10 da doktora gideceğim. Transfer zamanını öğrenmek için. Estrofem vermişti doktor adetten sonra kullan diye. Doktora gidince ona başlayacağım hangi gün başla derse ortalama 18 gün falan kullanılıyor galiba bu ilaç. Sonra transfer olurum diye düşünüyorum. Yani inşallah olurumyani nisanda transfer olacağım inşallah. Çok çok heyecanlıyım.
Perşembe günü doktordan çıkınca yazarım buraya da. İnsallah çok iyi geçer her şey.
Öncelikle hayırlı olsun canım tedavin umarım herşey yolunda giderBende nisanda dondurlmus embrio transferi olucam estrofem
Verdi adetinn3 gunu kulanicam gunde 3 kere 9
Gunmus
Bana 2 kutu verdi doktor. Şimdi birinci kutu bitecek 25inde randevum var. Sonra 2. Kutu ya başlayacağım oda transfere kadar hatta transferden de sonra kullanılıyormuş galiba.Bende nisanda dondurlmus embrio transferi olucam estrofem
Gunmus
Tedavin hayırlı olsun inşallah bu mübarek aylar uğurlu olur hepimiz için. Burda gördüğüm kadarıyla tek tip bir tedavi yok herkese aynı ilaç dahi olsa farklı kullanma talimatı veriliyor hepimizin bünyesi farklı inşallah bize iyi gelir tedaviler olumlu sonuçlar alırızBenim gecen sene nisan ayında tüplerim poliplerim 1 adette küçük miyon üm alındı Eylül ayında klasik iğneler ile yumurta toplama takibi başladı 13 yumurta toplandı 1 adet 5 AA embriyo 2 adet 5. Gün embriyo 2 adet 6. Gün embriyo oluştu hepsi donduruldu ekim ayına gelince 5Aa embriyo transfer edildi hiç tutmadı kasım ayında 2 adet 5. Gün embriyolar transfer edildi kimyasal oldu sonra doktorum o hastaneden ayrıldı kalan 6. Gün embriyoları transfer için hastaneye gittiğimde oranın Prof u ile görüştüm kendi doktorum gittiği için Prof bana 6. Gün embriyoları transfer etmek istemediğini tekrar yumurta toplamak istediğini söyledi fakat bir öncekinden farklı olarak bir çok vitamin verdi kuenzım Q10 vb vitaminler hatta damar yolu ile enjekte edilen bir vitamin vardı ki ona çok şaşırdım oda vücuttaki sigara ve alkol zehrini atmaya çalışan bir vitamin miş neyse akabinde bu yıl subat 21 de 8 adet yumurta toplandı 6 adet 5Aa embriyo hepsi donduruldu oluştu büyük bi ihtimal 31 martta transfer var bir de saizen diye büyüme hormonu kullandırıyorlar bu ay Prof un önerdiği vitaminlerin etkisini embriyolarda gördüm hatta hecen Prof a saizen in neden verildiğini sordum kendisi tutunmayı arttıracak dedi fakat kafamın tek karıştığı konu herkes 2 ay rahim dinlendiriyor benim doktorum hiç o konuya girmiyor hakkımızda hayırlısı benim tüm hikaye bu çok da yoruldum aslında
Bende estrofem kullanıyorum 1-4 gün sabah 2 5-8 sabah 2 akşam 1, 9 ve sonrası sabah ve akşam 2 şekilde kullanıcam. 4. Gün bitti bugünBende nisanda dondurlmus embrio transferi olucam estrofem
Gunmus
Öyle tqbiki kuzum nasipte öte yol yok bayram şekeriniz olsun isterizHayırlısı canım biz planlar yapıyoruz ama rabbimin bir planı var. Dua edelim tez vakitte hayırlı sağlıklı bebeklerimiz olsun
Ah kuzum seni öyle iyi anlıyorum ki o süreç insanı mahvediyor. Ben 1 yıl boyunca doktora gidebilmek için bekledim adetlerim hep haftasonuna denk geldi doktor bakamadı 2 ay adet olamadım defalarca bir baktım süt hormonum tavan yapmış tedavi süreci değişti onu düşürmek için uğraştık o ara üst üste dedemei annanemi kaybettim psikolojik olarak toplamam gerekti vs vs. Çok şükür ocak ayında başlayabildim çok şükür ki su an bir umutla tedaviye başlayabiliyoruz bu bile bir nimet. Doktorun senin için en hayırlısı neyse onu bilip uygulayacaktik içini ferah tut ki hersey çok güzel olsunBenim gecen sene nisan ayında tüplerim poliplerim 1 adette küçük miyon üm alındı Eylül ayında klasik iğneler ile yumurta toplama takibi başladı 13 yumurta toplandı 1 adet 5 AA embriyo 2 adet 5. Gün embriyo 2 adet 6. Gün embriyo oluştu hepsi donduruldu ekim ayına gelince 5Aa embriyo transfer edildi hiç tutmadı kasım ayında 2 adet 5. Gün embriyolar transfer edildi kimyasal oldu sonra doktorum o hastaneden ayrıldı kalan 6. Gün embriyoları transfer için hastaneye gittiğimde oranın Prof u ile görüştüm kendi doktorum gittiği için Prof bana 6. Gün embriyoları transfer etmek istemediğini tekrar yumurta toplamak istediğini söyledi fakat bir öncekinden farklı olarak bir çok vitamin verdi kuenzım Q10 vb vitaminler hatta damar yolu ile enjekte edilen bir vitamin vardı ki ona çok şaşırdım oda vücuttaki sigara ve alkol zehrini atmaya çalışan bir vitamin miş neyse akabinde bu yıl subat 21 de 8 adet yumurta toplandı 6 adet 5Aa embriyo hepsi donduruldu oluştu büyük bi ihtimal 31 martta transfer var bir de saizen diye büyüme hormonu kullandırıyorlar bu ay Prof un önerdiği vitaminlerin etkisini embriyolarda gördüm hatta hecen Prof a saizen in neden verildiğini sordum kendisi tutunmayı arttıracak dedi fakat kafamın tek karıştığı konu herkes 2 ay rahim dinlendiriyor benim doktorum hiç o konuya girmiyor hakkımızda hayırlısı benim tüm hikaye bu çok da yoruldum aslında
Hosgeldin canimmm masllah az kalmış senin transferine inşallah hersey şu gibi akar geçer çok güzel şeyler olurMerhaba kızlar ben de hayırlısıyla nisan ayında transfer olacaklardanım. Evleneli 3 yıl olacak temmuzda bir dış gebelik geçirdim bir daha olmadı. 29 yaşındayım. Bizim herşeyimiz normal eşimle ama kısmet olmadı demek ki imtihanmış biz de tüp bebek yapmaya karar verdik ama benim sağ yumurtalığımda çikolata kisti ve rahmimde de miyom çıktı normal denemek istedim olmayınca büyüdü kistim ve miyomum ameliyat dediler çok fazla ağrılarım oluyordu. Ocak ayında açık ameliyat oldum Mart 20 de tam iki ay oldu doktorum zaten iki ay sonra gel demişti. Ameliyat öncesi yumurtalar toplandı çünkü amh değeri düşebiliyormuş.12 yumurtadan 10 tanesi döllendi 3 tanesi 5. Güne gitti hepsi en iyi kalitede. Bugün adetimin 2. günü estrofem folik asit coraspirin ve bir tane de antibiyotik başladık.1 nisanda kontrolüm var inşallah rahim istenilen kaliteye gelirse nisan başı transfer ortasına da test sonucu belli olmuş olur. Rabbim hepimizin duasını kabul eder inşallah kimsenin kucağı boş kalmaz herkesin evinden bebek sesleri gelir. Maddi ve manevi anlamda yıpratıcı bir süreç hepimize sabır diliyorum. Dualarım sizinle umarım pozitif vermek nasip olur bizlere de
Hoşgeldin hayırlı olsun inşallah hep birlikte pozitifi görürüz . Allah hayırlı sağlıklı bebekler nasip etsinMerhaba kızlar ben de hayırlısıyla nisan ayında transfer olacaklardanım. Evleneli 3 yıl olacak temmuzda bir dış gebelik geçirdim bir daha olmadı. 29 yaşındayım. Bizim herşeyimiz normal eşimle ama kısmet olmadı demek ki imtihanmış biz de tüp bebek yapmaya karar verdik ama benim sağ yumurtalığımda çikolata kisti ve rahmimde de miyom çıktı normal denemek istedim olmayınca büyüdü kistim ve miyomum ameliyat dediler çok fazla ağrılarım oluyordu. Ocak ayında açık ameliyat oldum Mart 20 de tam iki ay oldu doktorum zaten iki ay sonra gel demişti. Ameliyat öncesi yumurtalar toplandı çünkü amh değeri düşebiliyormuş.12 yumurtadan 10 tanesi döllendi 3 tanesi 5. Güne gitti hepsi en iyi kalitede. Bugün adetimin 2. günü estrofem folik asit coraspirin ve bir tane de antibiyotik başladık.1 nisanda kontrolüm var inşallah rahim istenilen kaliteye gelirse nisan başı transfer ortasına da test sonucu belli olmuş olur. Rabbim hepimizin duasını kabul eder inşallah kimsenin kucağı boş kalmaz herkesin evinden bebek sesleri gelir. Maddi ve manevi anlamda yıpratıcı bir süreç hepimize sabır diliyorum. Dualarım sizinle umarım pozitif vermek nasip olur bizlere de
Teşekkür ederim canım hoş bulduk inşallah hepimizin adına herşey çok güzel olurHosgeldin canimmm masllah az kalmış senin transferine inşallah hersey şu gibi akar geçer çok güzel şeyler olur
İnşallah canım hep birlikte pozitif verelim birbirimize inşallah bol bebekli bir ay olsunHoşgeldin hayırlı olsun inşallah hep birlikte pozitifi görürüz . Allah hayırlı sağlıklı bebekler nasip etsin
Benim de 6 embriyo var gecen ay toplandı bugun kan verdim e2 380 progesteron 0.430 çıktı hastaneden haber bekliyorum değerleri uygun bulursa 29 Mart ta transferim var nisan basında sonucum belli olur umudum yok amaMerhaba kızlar ben de hayırlısıyla nisan ayında transfer olacaklardanım. Evleneli 3 yıl olacak temmuzda bir dış gebelik geçirdim bir daha olmadı. 29 yaşındayım. Bizim herşeyimiz normal eşimle ama kısmet olmadı demek ki imtihanmış biz de tüp bebek yapmaya karar verdik ama benim sağ yumurtalığımda çikolata kisti ve rahmimde de miyom çıktı normal denemek istedim olmayınca büyüdü kistim ve miyomum ameliyat dediler çok fazla ağrılarım oluyordu. Ocak ayında açık ameliyat oldum Mart 20 de tam iki ay oldu doktorum zaten iki ay sonra gel demişti. Ameliyat öncesi yumurtalar toplandı çünkü amh değeri düşebiliyormuş.12 yumurtadan 10 tanesi döllendi 3 tanesi 5. Güne gitti hepsi en iyi kalitede. Bugün adetimin 2. günü estrofem folik asit coraspirin ve bir tane de antibiyotik başladık.1 nisanda kontrolüm var inşallah rahim istenilen kaliteye gelirse nisan başı transfer ortasına da test sonucu belli olmuş olur. Rabbim hepimizin duasını kabul eder inşallah kimsenin kucağı boş kalmaz herkesin evinden bebek sesleri gelir. Maddi ve manevi anlamda yıpratıcı bir süreç hepimize sabır diliyorum. Dualarım sizinle umarım pozitif vermek nasip olur bizlere de
Bu değerlerin kaç olması gerekiyor acaba? Bende yakında transfer olacağım. 25inde randevum var.Benim de 6 embriyo var gecen ay toplandı bugun kan verdim e2 380 progesteron 0.430 çıktı hastaneden haber bekliyorum değerleri uygun bulursa 29 Mart ta transferim var nisan basında sonucum belli olur umudum yok ama
Şimdi aradılar hastaneden değerleriniz iyi progesteron u 1 in altında istiyoruz zaten dedi çarsamba günü transfer olacakmışım yarında tutunmayı arttırmak için bir serum vermek için hastaneye çağırdılarBu değerlerin kaç olması gerekiyor acaba? Bende yakında transfer olacağım. 25inde randevum var.
Çok iyi hayırlı olsun inşallah. Bende yarın gideceğim çok heyecanlıyımŞimdi aradılar hastaneden değerleriniz iyi progesteron u 1 in altında istiyoruz zaten dedi çarsamba günü transfer olacakmışım yarında tutunmayı arttırmak için bir serum vermek için hastaneye çağırdılar
İlk deneme mi sizin ?Çok iyi hayırlı olsun inşallah. Bende yarın gideceğim çok heyecanlıyım
Evetİlk deneme mi sizin ?
Rahim filminiz temiz ise tüplerde sıvı yoksa rahimde miyon polip kist yoksa rahim kalınlığı istenilen seviye ye ulaşırsa sigara içmiyorsanız embriyo da sağlıklı ise yüzde 70 tutunuyor zaten hiç merak etmeyin