2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Canım test yapılmalı bebişe influenza şuan çok yaygın eğer öyleyse tek bir ilacı var sadece o geçiriyor ona göre ilaç verilir birde peditus yerine iburamin zero kullan doktora danışarak bu aydaki bebeklere onu veriyorlar

Çok şükür ne ateşi oldu ne de ciğerlerine indi. Biz hemen alerji doktorumuza götürdük yine. Çünkü sadece alerji değil her şeyiyle ilgileniyor zaten.
Eczaneye 2 karışım hazırlattı. Adamın tarzı bu.
Bi burun damlası bi de şurup. Onları kullanıyoruz. Daha iyiye gidiyor.
Kan değerlerine de baktırdı. Çok iyi beslemişsiniz. Böyle devam edin dedi.
Ama bu üşütmede kulakları başı vücudu ağıracak. İştahsız olacak. Biraz süre vereceksiniz. 1 haftaya geçer dedi. En azından bu gece daha iyi uyuyabildi.

Canım çok geçmiş olsun şuan benim ki de arada kuru kuru öksürüyor, acaba götürsem mi dedim sen böyle yazınca ilerler mi , başka bişeyi yok gece hiç öksürmedi ateşi yok arada bi öksürük geliyor nedense

Bizde de önce öyleydi. Burnu da aktı sonradan. Balgamı da var. Yediklerini de öksürdüğü için çok kez kustu. Öyle bir süreç yaşadık. Ama ateşi olmadı şükürler olsun. Gece de rahat yatıyordu ama işte 2 gün önce çok kötü oldu. Çok ağlayınca doktora gittik. Sen de gözlemle. Bir de burnu tıkanıyordu hep.

Bizde de önce öyleydi. Burnu da aktı sonradan. Balgamı da var. Yediklerini de öksürdüğü için çok kez kustu. Öyle bir süreç yaşadık. Ama ateşi olmadı şükürler olsun. Gece de rahat yatıyordu ama işte 2 gün önce çok kötü oldu. Çok ağlayınca doktora gittik. Sen de gözlemle. Bir de burnu tıkanıyordu hep.
Ay inşallah artmaz korku içinde bekliyorum ama bugün öksürük azaldı gece de hiç öksürmüyor

Kizlar burda birisi atakent acibademe gidiyordu sanırım acaba bu mesajımı görür mü
merhaba, mesajınızı yazalı çok olmuş ama umarım görürsünüz, ben de kayıplarımdan sonra iyi bir perinatoloji uzmanı arıyorum İbrahim bildirici'nin ücretleri çok yüksek olduğundan sizin mesajınıza denk geldim ve sormak istedim. Aytaç hoca Acıbadem atakent hastanesindemiydi? Memnunmuydunuz?

Kızımın nezle durumu ilerledi. En son götürdüğüm doktor hiçbir şey vermedi iyi olması için. Kötüleşti yavrum. Öksürüğü arttı. Çok fazla ağladı gece boyunca.
Eşim de şikayet etti hastaneyi arayıp. Sonra hastaneye gitti reçete işi vardı. Doktor iletişime geçmek istemiş eşimle. Ki eşim hiçbir şekilde istemiyordu ama yüz yüze gelmişler ve kendini açıklamaya çalışmış doktor.
Lütfen bebeğinizi getirin demiş. Asla götürmeyiz tabii ki. Ve bu doktor da iyi bir üniversiteden mezun aynı zamanda öğretim görevlisi ve 2 uzmanlık alanı var. Yazıklar olsun böyle doktorumsulara. Kendi kendine okuyup yükselip etrafındakilere ışık olamayan biri doktor olmamalı.
Meğer kadının googledaki yorumları da çok kötüymüş. Ben onları görmedim. Doktorsitesinde 5 yıldız verenler çok diye gitmiştim. Bu hataya düşmeyin doktor araştırırken. Google yorumlarını görmek lazım.

öyle feci bir hastalık dönemi ki. Çok çok dikkat etmeli.
Canım doktorlar bebeklere antibiyotik kullandırmak istemiyorlar kötüleşene kadar ama şunu da düşünemiyorlar yahu bu el kadar bebekler kötüleştikten sonra toparlaması çok daha zor oluyor.
Benim bebeğim bir gece ateşlendi 39 derece ile devlet acile götürdük, serum üstüne birsürü tahlil vs idrar yolu enfeksiyonu dediler ve antibiyotik verdiler 14 gün kullandık. 15.gün bu sefer ateş hapşırma burun akıntısı çocuk başını kaldıramıyor nezle olmuş. Özel bir kliniğe götürdüm , doktor normalde antibiyotik vermemem lazım çünkü 14 gündür kullanıyorsunuz ama bebek kötüleşir bronşit olursa toparlaması çok ama çok zor olur üst solunum yollarına uygun antibiyotik kullandıralım dedi. Bir haftadır kullanıyoruz ve çocuğum düzeldi çok şükür. Herkes antibiyotik kullanma daha bebek o zararlı falan dediler ama hiç dinlemedim. Çünkü eşim ve ben bile 21 gündür gribiz ve geçmiyor öyle beter birşey...Bebek doğru düzgün ek gıda yemiyor, vitamin takviyesi almıyor kendi kendine nasıl iyileşecek... Biz bir sürü şey kullanmamıza rağmen 29 yaşındayız hâlâ toparlamış değiliz. Antibiyotik kullanmaktan bence çekinmeyin.

Canım doktorlar bebeklere antibiyotik kullandırmak istemiyorlar kötüleşene kadar ama şunu da düşünemiyorlar yahu bu el kadar bebekler kötüleştikten sonra toparlaması çok daha zor oluyor.
Benim bebeğim bir gece ateşlendi 39 derece ile devlet acile götürdük, serum üstüne birsürü tahlil vs idrar yolu enfeksiyonu dediler ve antibiyotik verdiler 14 gün kullandık. 15.gün bu sefer ateş hapşırma burun akıntısı çocuk başını kaldıramıyor nezle olmuş. Özel bir kliniğe götürdüm , doktor normalde antibiyotik vermemem lazım çünkü 14 gündür kullanıyorsunuz ama bebek kötüleşir bronşit olursa toparlaması çok ama çok zor olur üst solunum yollarına uygun antibiyotik kullandıralım dedi. Bir haftadır kullanıyoruz ve çocuğum düzeldi çok şükür. Herkes antibiyotik kullanma daha bebek o zararlı falan dediler ama hiç dinlemedim. Çünkü eşim ve ben bile 21 gündür gribiz ve geçmiyor öyle beter birşey...Bebek doğru düzgün ek gıda yemiyor, vitamin takviyesi almıyor kendi kendine nasıl iyileşecek... Biz bir sürü şey kullanmamıza rağmen 29 yaşındayız hâlâ toparlamış değiliz. Antibiyotik kullanmaktan bence çekinmeyin.

Sana katılıyorum kesinlikle. Asla ilaca karşı değilim. Zaten o yüzden ilk götürdüğümüz doktoru şikayet ettik. Hiçbir şey vermeden gönderdi. Kötüleşince her şey daha beter olacak ve daha da ağır ilaçlara maruz kalacak sonuçta.
hemen müdahale gerekiyor. Antibiyotik gerekiyorsa tabii ki kullanmalı.

Öteki doktorumuz antibiyotiğe gerek yok diye özellikle belirtti. O yüzden şurup ve damla kullanıyoruz. Hala nezle.

Onun verdiği burun damlasıyla burnu akmaya başladı. Akınca da hemen serum fizyolojik sıkıp otribebeyle çekiyoruz. Burnu temizleniyor. Öyle rahatlıyor. en büyük sorun zaten burun tıkanıklığı.

Benim kızım da iştahsızlaştı ki çok normal. Dün hiç ekgıda yemedi. Normalde 120 cc mama içer. Şimdi zar zor 90lık oluyor. Bazen daha da az. Saatlerce yemek istemediği oluyor. Daha çok su içiyor. Ama bugün kahvaltısını etti. Ihlamurla ıslatıyor annem yediklerini. Yavaş yavaş iyileşiyor sanırım. Bir de annem 1 çaykaşığı pekmez+zeytinyağını ılıtıp veriyor. Öyle alternatif yöntemler de deniyoruz ek olarak.
İnşallah tüm hasta bebekler bir an önce iyileşir.

Kızlar başıma ne geldi😑 dün gece aniden bi kaşıntı tuttu sonra heryerim kabardı sabah doktorda aldım soluğu ve Kurdeşen olmuşum, kanlarıma bakıldı temiz doktor yorgunluk ve stresten olur dedi, ilaç verdi ama çok moralim bozuldu ya ben 9 ayda neden böyle oldum herkes çocuk büyütüyor dedim 😓

Kızlar başıma ne geldi😑 dün gece aniden bi kaşıntı tuttu sonra heryerim kabardı sabah doktorda aldım soluğu ve Kurdeşen olmuşum, kanlarıma bakıldı temiz doktor yorgunluk ve stresten olur dedi, ilaç verdi ama çok moralim bozuldu ya ben 9 ayda neden böyle oldum herkes çocuk büyütüyor dedim 😓
Çok geçmiş olsun canım.
Dikkat et çağırabilecgin kimse yok mu gelip yükünü hafifletseler biraz. Bebek insanı ruhen bedenen çok yoruyor ya farkında değiliz ama çok yoruluyoruz 2 3 çocuklular da peygamber sabrı var resmen.

Çok geçmiş olsun canım.
Dikkat et çağırabilecgin kimse yok mu gelip yükünü hafifletseler biraz. Bebek insanı ruhen bedenen çok yoruyor ya farkında değiliz ama çok yoruluyoruz 2 3 çocuklular da peygamber sabrı var resmen.
Vallahi öyleymiş doğurmadan bana biri söylese inan abartıyor derdim ama tek çocuk bak ailelerden uzakta çok zormuş, bi çare bakacağım canım ya bi süre dinlenmem lazım çünkü doktor yorgunluk ve stres dedi

Vallahi öyleymiş doğurmadan bana biri söylese inan abartıyor derdim ama tek çocuk bak ailelerden uzakta çok zormuş, bi çare bakacağım canım ya bi süre dinlenmem lazım çünkü doktor yorgunluk ve stres dedi
O kadar iyi anlıyorum ki seni bende kaç gündür diş ağrısından ölüyordm gitim çektim ve tek başıma olsaydım inan kafayı yerdim iyi ki memlekete geldim de ailem hep yanımdaydi. İnsan çoğu zaman çok ihtiyaç duyuyor aileye 🤲
Annen gelsin bi süreliğine hem bebek konusunda hemde sana arkadaşlık yapar bi süre, çok iyi hissedersin o zaman 🌺

O kadar iyi anlıyorum ki seni bende kaç gündür diş ağrısından ölüyordm gitim çektim ve tek başıma olsaydım inan kafayı yerdim iyi ki memlekete geldim de ailem hep yanımdaydi. İnsan çoğu zaman çok ihtiyaç duyuyor aileye 🤲
Annen gelsin bi süreliğine hem bebek konusunda hemde sana arkadaşlık yapar bi süre, çok iyi hissedersin o zaman 🌺
Kızlar günaydın. Çok yeni hamileyim. 25 yaşındayım ilk hamileliğim daha önce düşük vs olmadı. Geç döllenme oldugu için kaç haftalık oldugunu bilmiyorum. Çünkü 27 Aralıkta kan vermiştim 0.1 çıkmıştı. Hala adet olmayınca ve annemin içine doğması sonucu tekrar test yaptım ilk defa o gün silik çizgi gördüm. Hatta birden fazla test yaptım bikaç gün hepsi pozitif çıktı. 2 Ocakta kan verdşim 48.3 e yükseldi. 4 Ocakta tekrar verdim 112 ye yükseldi. Son adet tarihim 20 Kasım. Bat 20 Aralıktı ama ben 15 aralıkta yumurtanın çatlamasını gördüm ovülasyon testiyle. Haftaya pazartesi kontrole gidicez kısmetse keseyi görür müyüz bilmiyorum. Benide eklerseniz çok sevinirim. Birde küçük ipuçları ve tavsiyeleriniz varsa harika olur hepiniz iyi ki varsınız 🥰

Kızlar günaydın. Çok yeni hamileyim. 25 yaşındayım ilk hamileliğim daha önce düşük vs olmadı. Geç döllenme oldugu için kaç haftalık oldugunu bilmiyorum. Çünkü 27 Aralıkta kan vermiştim 0.1 çıkmıştı. Hala adet olmayınca ve annemin içine doğması sonucu tekrar test yaptım ilk defa o gün silik çizgi gördüm. Hatta birden fazla test yaptım bikaç gün hepsi pozitif çıktı. 2 Ocakta kan verdşim 48.3 e yükseldi. 4 Ocakta tekrar verdim 112 ye yükseldi. Son adet tarihim 20 Kasım. Bat 20 Aralıktı ama ben 15 aralıkta yumurtanın çatlamasını gördüm ovülasyon testiyle. Haftaya pazartesi kontrole gidicez kısmetse keseyi görür müyüz bilmiyorum. Benide eklerseniz çok sevinirim. Birde küçük ipuçları ve tavsiyeleriniz varsa harika olur hepiniz iyi ki varsınız 🥰
Canım burası 2023 Nisan anneleri yani bizim bebekler 9 aylık oldular bile, tahmini doğum tarihin ne zamansa o zamanın anne grubuna yazarsan çok daha faydalı olur ve yardımcı olunur, ayrıca gözün aydın 🌸 Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin🥰

Geçmiş olsun canım ❤️ tek değilsin, merak etme. Hepimiz zorlanıyoruz, hatta ben çok ama çok zorlanıyorum. Sürekli hastayım ve toparlanamıyorum çünkü uyku problemimiz 9 aydır düzelmedi, dinlenemiyorum. Annem bana neden sürekli hastasın, altı üstü bir bebek dedi ve ona bıraktığımın birinci saati dolmadan arayıp kızım çabuk gel dedi 😃 bir gece bizde kaldı sabaha kadar ayağında salladı, ah yavrum sne çok haklıymışsın dedi. Öyle yani, bazı bebekler çok uyumlu ben de buna üzülüyorum benimki neden böyle huzursuz diye... Napalım, biz istedik

Geçmiş olsun canım ❤️ tek değilsin, merak etme. Hepimiz zorlanıyoruz, hatta ben çok ama çok zorlanıyorum. Sürekli hastayım ve toparlanamıyorum çünkü uyku problemimiz 9 aydır düzelmedi, dinlenemiyorum. Annem bana neden sürekli hastasın, altı üstü bir bebek dedi ve ona bıraktığımın birinci saati dolmadan arayıp kızım çabuk gel dedi 😃 bir gece bizde kaldı sabaha kadar ayağında salladı, ah yavrum sne çok haklıymışsın dedi. Öyle yani, bazı bebekler çok uyumlu ben de buna üzülüyorum benimki neden böyle huzursuz diye... Napalım, biz istedik
Sorma canım ya onu bende düşünüyorum uyku konusunda gerçekten öyle eğitim falan almadan da gece 2-3 Kalkan bebekler var benim ki neden böyle diye ama karşılaştırmak doğru değil onu da biliyorum, dua ediyorum Allah gücümüzü kuvvetimizi sabrımızı artırsın inşallah

Bebeklerinizin uyku düzeni nasıl kızlar? Akşamları kaçta uyuyor, sabah kaçta kalkıyorlar ve geceleri kaç kere uyanıyorlar? Ben artık bende mi bir sorun var, ben mi bir düzen kuramadım diye düşünmeye başladım. Az önce zorla uyuttum ya 9 aylık bebeği 🤦🏻‍♀️😥 sabahta 8-9 arası uyanıyor ama gece çok uyanıyor, dün gece 6-7 defa uyandık.

Bebeklerinizin uyku düzeni nasıl kızlar? Akşamları kaçta uyuyor, sabah kaçta kalkıyorlar ve geceleri kaç kere uyanıyorlar? Ben artık bende mi bir sorun var, ben mi bir düzen kuramadım diye düşünmeye başladım. Az önce zorla uyuttum ya 9 aylık bebeği 🤦🏻‍♀️😥 sabahta 8-9 arası uyanıyor ama gece çok uyanıyor, dün gece 6-7 defa uyandık.
Gece uykusu 10 veya 12 gibi olur çoğunlukla 12 yi buluyor uyuması, ilk uyanışlari saat başı olur sonra sabaha doğru 2 saatte bir uyanır öğlen 11 veya 12 gibi de tam uyanır. Yani benim ki de gece çok uyanır. Daha sonra da saat 3 buçuk civarı 2 saatlik bir uykusu olur başka yok.
Eski uykusu hiç yok birazda zayıfladı bu son ay da ben uykuya bağlıyorm bu durumu.

Gece uykusu 10 veya 12 gibi olur çoğunlukla 12 yi buluyor uyuması, ilk uyanışlari saat başı olur sonra sabaha doğru 2 saatte bir uyanır öğlen 11 veya 12 gibi de tam uyanır. Yani benim ki de gece çok uyanır. Daha sonra da saat 3 buçuk civarı 2 saatlik bir uykusu olur başka yok.
Eski uykusu hiç yok birazda zayıfladı bu son ay da ben uykuya bağlıyorm bu durumu.
11-12 ye kadar nasıl uyuyor? Sürekli uyanıyor emziriip geri mi koyuyorsunuz? Biz de emzirme yok, geceleri mama alıyor 3 saatte bir. Onu da en son 7.30 gibi yer ve bir saat kadar uyuyup komple uyanır 8.30 gibi...

11-12 ye kadar nasıl uyuyor? Sürekli uyanıyor emziriip geri mi koyuyorsunuz? Biz de emzirme yok, geceleri mama alıyor 3 saatte bir. Onu da en son 7.30 gibi yer ve bir saat kadar uyuyup komple uyanır 8.30 gibi...
Evet her uyandığında emzirip tekrar yerine yatırıyorum gündüz uykusu pek yok ya o saate kadar ondan uyuyo galiba. Aslında karnı tam tok olsa belki bu kadar çok kalkmaz da bilmiyorum.
Sizin gündüz uykuları nasıl ?
3 saatte bir mama veriyorsan neden o kadar çok uyaniyo ki her uyandığında mama içmiyor anladığım kadarıyla uyanınca ne yapıyorsunuz

Kızım hasta diye bizde ekgıda yine yalan oldu.
Yemiyor. Yese de kusuyor öksürünce.
3 gündür sadece kahvaltısını yedi. Diğer öğünler yok. 🤦🏻‍♀️ kilo vermiştir belki de.
Az önce burnunu çekip zeytinyağı koyduğum mamasını içirdim. Neyse ki 120cc içebildi. 90lığı bile bitiremediği oldu bu süreçte. O yüzden Buna sevindim.
Bitse de kurtulsak. İstanbul’da da hava çok soğudu. Hiçbir yere çıkamıyorum yavrum hasta. Yoksa bugün boş günüm. Çıkmak isterdim.
Bir anne paylaşmıştı dün instagramda. Temel ihtiyaçlarımın lüks olduğu bir süreçteyim diye. Bence biz de öyleyiz. Bazen duşa dahi giremiyorum hiç durmuyor diye. Evde teksem oldukça kısıtlanıyor hayatım.
Ama ona değer ne diyim😇

Ben 9dan önce mutlaka uyutuyorum. Bazen 7 bazen 8 gibi yatıyor. Gece uykusuna mutlaka 9dan önce geçmeliymiş bebek.
Buna hep dikkat ettim doğduğundan beri.
Ama benim sorunum şu; sabahın köründe kalkıyor. 5 buçuk 6 gibi.
6.5-7 gibi kalksa çok şükür derim.
7.5 - 8 falan hayal zaten.
Yalnız 6da kalkmaya da ben işe gitmek için o saatte kalkıyorum diye alıştı. Mecburen öyle uyanıyor. Sonra anneme bırakıyorum onu. Bazı günler de annem geliyor.
Böyle alıştığı için Çalışmadığım günlerde de erkenden ayaktayım yani. O sıkıntı.

Geceleri de sıkça kalkıyor. Sürekli tetikte gibiyim. Su ve mamasını veriyorum uyanınca.
Gündüz uykusu çok az. 2 kez uyur. Birinde en fazla 1 saat. Diğer uykuda 10 dk falan. Uzun uyuduğu nadir maalesef. Bu yüzden kendime hiç vakit ayıramıyorum gündüz genelde.

X