- 5 Mart 2013
- 23.527
- 44.637
Anladım kuzu ben de bi sorucam bakim benim doktorun hemşiresine olmazsa ben de orda yaptırcamYok doktorun kendi muayenesine gidiyorum orada yapıyormuş kendi Hemşiresi canım.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anladım kuzu ben de bi sorucam bakim benim doktorun hemşiresine olmazsa ben de orda yaptırcamYok doktorun kendi muayenesine gidiyorum orada yapıyormuş kendi Hemşiresi canım.
Anladım canım. Bende yaptırcam doktorumda muhakkak yaptır dedi. Bir kaç dilim baklavaya tekabül ediyor abartılacak birşey değil dedi. Banada normal bir şey geldi yani açıkçası çünkü gün içinde zaten tatlı şeyler yiyorum ben.Hastanede damardan bakılıyor canım
Ben Canan Karatay'ın söylemlerini ciddiye almıyorum canım kendisi Kalp alanında uzman o konularda bilgi versin bence. Herkesin uzmanlık alanı başka. Gebelik şekeri yüzünden akrabam ölü doğum yaptı. Rheaa da önceki gebeliğinde bu problemle savaşmış o da anlatmıştı zorluk ve risklerini. İnsülin direnci geçmişim var. İçeceğim 75 gr lık glikosol şekerli su, 6 dilim baklavaya eşdeğer. Normalde hiç şeker tüketmeyen bi insan olsam ve şeker geçmişim olmasa dahi bu testi yaptırırm bebeğimin sağlığı bi kere içeceğim şekerli sudan daha önemli benim için Sadece bu parmak ve damar olayı kafamı karıştırdı onu da yarın perinatologa sorucam size de yazarım cevabını
İnşallah canım şimdilik bişey yok bakalım çalışmaktan daha koluma odaklanamadım
Evet yapıyorlar canım
Ben rüzgarlı havada Dışarda olunca ağrıyor başım genellikle canım diyorum rüzgar çarpıyor galibaBasınız ağrıyor mu bu aralar kizlar bi üç dört gündür sürekli ağrıyo havalardan mi rüzgarlardan mi yoksa yine gezegenler falan mi carpısıyo anlamadım tansiyon da normal şükür
Evet canım bakalım yarın dr a sorucam parmaktan sorun olmaz derse sağlık ocağına giderim, damardan bakılsın derse başka yerde yaptırırım. Ağrı henüz yok ben daha önce de vurulmuştum işe girerken o zaman da ağrım olmamıştı hiç bakalım şimdi nasıl olucakAnladım canım. Bende yaptırcam doktorumda muhakkak yaptır dedi. Bir kaç dilim baklavaya tekabül ediyor abartılacak birşey değil dedi. Banada normal bir şey geldi yani açıkçası çünkü gün içinde zaten tatlı şeyler yiyorum ben.
İnşallah olmaz canımm bugünü atlat bakalım
25 Kasım da benim şeker yüklemesi hastanede yaptırcam canım sor bakalım ona göre hareket edersin maşallah diyelim o zaman canımEvet canım bakalım yarın dr a sorucam parmaktan sorun olmaz derse sağlık ocağına giderim, damardan bakılsın derse başka yerde yaptırırım. Ağrı henüz yok ben daha önce de vurulmuştum işe girerken o zaman da ağrım olmamıştı hiç bakalım şimdi nasıl olucak
aaa demek hastanede de parmaktan baktıkları oluyor. bana parmak kol farketmez ya doğru sonuç çıksın daAçlık kan şekerine bakacaklar şeker yüklendikten sonra da tokluk olarak bakacaklar parmaktan bakılıyor doğru sonuç veriyor bizde hastanede de böyle bakıyorlardı. Ama genelde parmaktan vermek istemeyenler olduğundan koldan alıyorlar.
Demek ki öyle canım. Doktora gidince sorayım bi valla panik yapmak istemiyorum günde üç kere tansiyon ölçüyorum daha napiyim diyorumCanım baş ağrısı genelde anlık tansiyon oynamasından olur demişti doktorum ama senin de normalmiş. Bilmem benim ne zaman ağrısa hep düşük çıkıyordu tansiyonum gebelikteyken. Şimdi hergün ölçüyorum açken de ağrıyor fazla uzandığım zaman da ağrıyor. Değişiyor tabi bilmiyorum ben de. Hormonlar etkiliyor her türlü
Olabilir canım benim bulunduğum yerin de havası belli değil bir rüzgarlı bir açıyor etkiliyo muhtemelenBen rüzgarlı havada Dışarda olunca ağrıyor başım genellikle canım diyorum rüzgar çarpıyor galiba
Aynen üşümesin diye baska pamuklu bakacagim. Belki bunu foto cekiminde kullanirimBana pahalı geldi parça sayısına göre. Bı de arkadaşlar da demiş ince olur dofum vaktine göre. Zaten çok küçük kalıp olacağı için sanırım en fazla 1 hafta-10 gün falan giyebiliyor bebek.
Haydi bakalim tetanozlanmayan kalmasin bende haftaya insallah olucam. Agrin sızın olmasin insallah canimben de tetanozlandım bugün
21 kasımda da (24. Haftam) şeker yüklemesine ve 2. Doza çağırdı.
Ay benimki hastanede yapilir demisti ben zeynep kamile giderim sanirim orda cok ilgililerdi ya hemsireler. Kan alimi yapan resmen yakinim gibi davrandi tek gitmistim kan vermeye cok ilgilendi sağ olsun.yapılıyor canım ücretsiz, eczaneden 75 gr lık glikosol alıp gideceğim. ortalama 2 saat sürüyormuş parmaktan alıyolarmış kanı. ebene sor mutlaka
Aynen pamuklu alacagim guzellik ugruna üşümeyeyim bebeyiCanım biz de şöyle pamuklu bir takım aldık pamuklu bence de mantıklı üşütmesin Allah korusun
Benim de 10 cıkmış kirmizi oldugu icin ilk bi korktum dedim nedir . grip enfeksiyon varsa yükselirmiş brnde griptim zaten bogazim fenaydi. Cok onemsemedim simdilik referans 0-5 görünüyo. Haftaya dr uma sorcam bndeson zamanlar mide bulantım cok arttıgı için gidip idrar kan ve crp tahlili verdim CRP değerim 10 ekimde 6 iken şuan 16 olmus , boğazımdada hafif bir agrı ve şişlik mevcut birde alt karnımda hafif bir agr var tuvalette agrı artıyor ama oyle normal düzeyde bir agrı,birde avuc içi ve ayak taban altında kucuk kırmızı beneklerim cıkıyordu ama hep vardılar bu ara fazlalastılar yalnızca alerji gibi kasınıyolar, acaba yüksek bir deger mi 16 CRP bilginiz var mı
Maşallah kuzuya sağlıcakla gelsinKızlar mrb kontrolümüz vardı bugün 3 lu test icin kanda verdik buda fotomuz cinsiyetimiz kız
Sanırım benımde bogazımdaki şişlik gıcıklı durumundan kaynaklı yuksekdi , doktoruma yazdım atesın yükselirse dahiliyeye git demiş yalnızca, kötü acil bir durum olsa uyarır cagırır veya ilaç verirdi diye düşünüyorumBenim de 10 cıkmış kirmizi oldugu icin ilk bi korktum dedim nedir . grip enfeksiyon varsa yükselirmiş brnde griptim zaten bogazim fenaydi. Cok onemsemedim simdilik referans 0-5 görünüyo. Haftaya dr uma sorcam bnde
Bende tekme atacağı günü iple çekiyorum ya :)) sen tekme hissetim mi canım . 20 haftayı geçmişsındır. Ben 18 e gireceğimBen hala hissetmiyorum kuzucum 20+2 oldum ama i ih :)
Bende öyle ilk üç ay çok zordu… sonra akışına bırakıyorsun zatteGeçer canım ilk haftalar bana geçmiyordu sonra hızlandı sanki
Yani tabi ki gebelik şekeri çok önemli. Ihmale gelmez. Benim soylemek istedigim parmakla ayni ölçumu vermez. Asil o şekerli icecekle belli olur.Hastanede damardan bakılıyor canım
Ben Canan Karatay'ın söylemlerini ciddiye almıyorum canım kendisi Kalp alanında uzman o konularda bilgi versin bence. Herkesin uzmanlık alanı başka. Gebelik şekeri yüzünden akrabam ölü doğum yaptı. Rheaa da önceki gebeliğinde bu problemle savaşmış o da anlatmıştı zorluk ve risklerini. İnsülin direnci geçmişim var. İçeceğim 75 gr lık glikosol şekerli su, 6 dilim baklavaya eşdeğer. Normalde hiç şeker tüketmeyen bi insan olsam ve şeker geçmişim olmasa dahi bu testi yaptırırm bebeğimin sağlığı bi kere içeceğim şekerli sudan daha önemli benim için Sadece bu parmak ve damar olayı kafamı karıştırdı onu da yarın perinatologa sorucam size de yazarım cevabını
Evet yapıyorlar canım
Ha ayrica ben sey anlamisim içecegi icmeden sadece kan degerine bakip ölcecekleriniHastanede damardan bakılıyor canım
Evet yapıyorlar canım
Ay allah akıl fikir versin ya insana kalp krizi geçirtirlerAy kızlar bugun haftada bir oldugum pruluton iğnemi olmak için sağlık ocagına gittim 2 gündür bebek hareketlerini eskiye oranla daha az hissedıyordum zaten ama takmıyordum haftası daha kucuk ve ilk gebeliğim oldugu için , sonra orada beni yakalamıslarken bir tansıyon kilo vb bakarlarken kalp atısınada bakalım istersen telefon kadar bir aletle işte dediler tamam dedim problem etmedim , ay sonra bana demesin mi bir sesvar ama senin nabzında olabılır emin olamadım acile bir git baktır kalp atısına dedi emin olalım , ayyy nasıl kötü bir andı öncesindede 8 haftalıkken kalp durması sonucu düşüğüm oldugu için zaten travmalarım var koştur koştur acile gittim , acildekide doktor muydu pratisyende olabılır emin değilim garip biriydi ama en azından bebek iyi sorun görünmüyor kalp atısı var diyip kalp atısını dinletti , kızlar sakın bu sağlık ocaklarında ne oldugu belli olmayan sacma salak telefon kadar bir aletle kalp atısı bakılmasını ciddiye almayın acilde muayene eden kişide cok geliyorlar oyle 18-19 haftalık gebelik haftasında o el kadar aletlerle duyulmaz henüz dedi
İçeceği içtikten önce ve sonra parmaktan bakıyolar canımYani tabi ki gebelik şekeri çok önemli. Ihmale gelmez. Benim soylemek istedigim parmakla ayni ölçumu vermez. Asil o şekerli icecekle belli olur.
Yok yok içeceği içip bakıyorlar da emin olamadım ben parmak güvenilir sonuç verir mi diyeHa ayrica ben sey anlamisim içecegi icmeden sadece kan degerine bakip ölceceklerini