kızlar selam şeker yüklemesi konuşulmuş. ben ilk hamileliğimde yaptırmadım doktoruma 1 hafta boyunca evde cihazla ölçecegimi soyledim, açlık tokluk şeklinde sabah-akşam ölçtüm ve normal değerlerde cıktı. bu gebeliğimde de aynı yolu izlemeyi düşünüyorum. zaten rutin kan testlerinde de herhangi bir şüphe bulunmuyordu oyuzden icim rahat etti.
Şeker yüklemesinin zararlı olmadıgı kanıtlanmış değil, en fazla 15-20 yıldır yapılan bir uygulama ve gebelik şekerini tespit etmenin tek yolu şeker yüklemesi değil, normal öğünlerden önce ve sonra kan şekeri ölçümü yapılarak da takip edilebilir, bazı doktorlar bunu destekliyor. Ayrıca kanda bakılan bazı değerler var. Test icin verilen 50 gr glukozun 2 dilim baklavada da bulunduğu söylenerek testin masum olduğu iddia ediliyor. Ancak doğal beslenmede aynen baklavada olduğu gibi şekerleri yağlarla liflerle proteinlerle bileşik olarak alıyoruz. Sade glukoz şurubunu içmiyoruz. ve test esnasında hamileler sıklıkla bulantı kusma, baygınlık, baş dönmesi geçiriyor. Anneyi böyle etkileyen bir testin bebeği de etkileme olasılığı tabiki bulunuyor.
Aşağıda bir doktorun konuyla ilgili okuduğum detaylı açıklamaları var, vaktiniz olursa mutlaka okumanızı tavsiye ederim.
https://m.facebook.com/saglikliyasiyoruzcom/photos/a.307180999391637/797532867023112/?type=3