2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Basınız ağrıyor mu bu aralar kizlar bi üç dört gündür sürekli ağrıyo havalardan mi rüzgarlardan mi yoksa yine gezegenler falan mi carpısıyo anlamadım😂 tansiyon da normal şükür
Benim fena ağrıyor canım. Nadiren geçiyor ama akşamları çatlıyor resmen😁

Yok yok içeceği içip bakıyorlar da emin olamadım ben parmak güvenilir sonuç verir mi diye
Anladim canim o konuda bilgim yok. Saglik ocaginda yaptirmamistim. Ama soracagim eger bizim burdaki saglik ocagi da yapiyorsa ben de orda yaptiririm hem daha rahat olur bana da. inşallah kimse de cikmaz gebelik şekeri cok zor. Ablam hic abartmiyorum kucucuk bir parça ekmek bile yese şekeri çok artiyordu.

Ay kızlar bugun haftada bir oldugum pruluton iğnemi olmak için sağlık ocagına gittim 2 gündür bebek hareketlerini eskiye oranla daha az hissedıyordum zaten ama takmıyordum haftası daha kucuk ve ilk gebeliğim oldugu için , sonra orada beni yakalamıslarken bir tansıyon kilo vb bakarlarken kalp atısınada bakalım istersen telefon kadar bir aletle işte dediler tamam dedim problem etmedim , ay sonra bana demesin mi bir sesvar ama senin nabzında olabılır emin olamadım acile bir git baktır kalp atısına dedi emin olalım , ayyy nasıl kötü bir andı öncesindede 8 haftalıkken kalp durması sonucu düşüğüm oldugu için zaten travmalarım var koştur koştur acile gittim , acildekide doktor muydu pratisyende olabılır emin değilim garip biriydi ama en azından bebek iyi sorun görünmüyor kalp atısı var diyip kalp atısını dinletti , kızlar sakın bu sağlık ocaklarında ne oldugu belli olmayan sacma salak telefon kadar bir aletle kalp atısı bakılmasını ciddiye almayın acilde muayene eden kişide cok geliyorlar oyle 18-19 haftalık gebelik haftasında o el kadar aletlerle duyulmaz henüz dedi
Ayy canım geçmiş olsun seni o kadar iyi anladım ki bugun bende gittim o el kadar aletle kalp atışına bakmaya çalıştı ilk baya bulamadı sonra duydu. Ama çok saçma zaten aletler çok kötü keşke daha iyi aletler olsa. Saçma bir durum.

kızlar selam şeker yüklemesi konuşulmuş. ben ilk hamileliğimde yaptırmadım doktoruma 1 hafta boyunca evde cihazla ölçecegimi soyledim, açlık tokluk şeklinde sabah-akşam ölçtüm ve normal değerlerde cıktı. bu gebeliğimde de aynı yolu izlemeyi düşünüyorum. zaten rutin kan testlerinde de herhangi bir şüphe bulunmuyordu oyuzden icim rahat etti.

Şeker yüklemesinin zararlı olmadıgı kanıtlanmış değil, en fazla 15-20 yıldır yapılan bir uygulama ve gebelik şekerini tespit etmenin tek yolu şeker yüklemesi değil, normal öğünlerden önce ve sonra kan şekeri ölçümü yapılarak da takip edilebilir, bazı doktorlar bunu destekliyor. Ayrıca kanda bakılan bazı değerler var. Test icin verilen 50 gr glukozun 2 dilim baklavada da bulunduğu söylenerek testin masum olduğu iddia ediliyor. Ancak doğal beslenmede aynen baklavada olduğu gibi şekerleri yağlarla liflerle proteinlerle bileşik olarak alıyoruz. Sade glukoz şurubunu içmiyoruz. ve test esnasında hamileler sıklıkla bulantı kusma, baygınlık, baş dönmesi geçiriyor. Anneyi böyle etkileyen bir testin bebeği de etkileme olasılığı tabiki bulunuyor.

Aşağıda bir doktorun konuyla ilgili okuduğum detaylı açıklamaları var, vaktiniz olursa mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

https://m.facebook.com/saglikliyasiyoruzcom/photos/a.307180999391637/797532867023112/?type=3

Eklentiler

• Screenshot_20221021_140319.jpg
    Screenshot_20221021_140319.jpg
    420,7 KB · Görüntüleme: 29
Bugun baya asm ye giden olmuş 😁 Bende gittm kan testi idrar testi tekrar istendi. Hemşire boy kilo tansiyon ölçümü yaptı. 47den 50 çıkmışım 🙈 3 kilo almışım 1 ayda nasıl oldu anlamadım🤦🏻‍♀️ 22. Haftada aşı için çağıracağım dedi. Bide bebeğin kalp atışını dinlemeye çalışto ama alet çok fenaydı

Ayy canım geçmiş olsun seni o kadar iyi anladım ki bugun bende gittim o el kadar aletle kalp atışına bakmaya çalıştı ilk baya bulamadı sonra duydu. Ama çok saçma zaten aletler çok kötü keşke daha iyi aletler olsa. Saçma bir durum.
Ya bana koydugu alet kırık dökük saçma bi alet bakan kişide sağlık meslek lisesi stajyeri felandı herhalde neyse sonrasında acile gittim rahatladım, oradada artan mide bulantımdan bahsedınce idrar crp verdim crp 16 cıkmıs korktum biraz ama wbc 11,55 sorun yoktur umarım doktoruma attım tahlillerimi ateşin cokarsa dahiliyeye bir uğra demiş yalnızca

Anladim canim o konuda bilgim yok. Saglik ocaginda yaptirmamistim. Ama soracagim eger bizim burdaki saglik ocagi da yapiyorsa ben de orda yaptiririm hem daha rahat olur bana da. inşallah kimse de cikmaz gebelik şekeri cok zor. Ablam hic abartmiyorum kucucuk bir parça ekmek bile yese şekeri çok artiyordu.
Yapıyolardır canım bütün sağlık ocaklarında yapılıyo diye biliyorum. İçecek eczaneden alınıyor 15 tlymiş. Allah korusun en korktuğum ve en tehlikeli şey 😩

Bugun baya asm ye giden olmuş 😁 Bende gittm kan testi idrar testi tekrar istendi. Hemşire boy kilo tansiyon ölçümü yaptı. 47den 50 çıkmışım 🙈 3 kilo almışım 1 ayda nasıl oldu anlamadım🤦🏻‍♀️ 22. Haftada aşı için çağıracağım dedi. Bide bebeğin kalp atışını dinlemeye çalışto ama alet çok fenaydı
Ay benimkini dinlemedi ben de hiç istemedim allahtan istememişim 😅

kızlar selam şeker yüklemesi konuşulmuş. ben ilk hamileliğimde yaptırmadım doktoruma 1 hafta boyunca evde cihazla ölçecegimi soyledim, açlık tokluk şeklinde sabah-akşam ölçtüm ve normal değerlerde cıktı. bu gebeliğimde de aynı yolu izlemeyi düşünüyorum. zaten rutin kan testlerinde de herhangi bir şüphe bulunmuyordu oyuzden icim rahat etti.

Şeker yüklemesinin zararlı olmadıgı kanıtlanmış değil, en fazla 15-20 yıldır yapılan bir uygulama ve gebelik şekerini tespit etmenin tek yolu şeker yüklemesi değil, normal öğünlerden önce ve sonra kan şekeri ölçümü yapılarak da takip edilebilir, bazı doktorlar bunu destekliyor. Ayrıca kanda bakılan bazı değerler var. Test icin verilen 50 gr glukozun 2 dilim baklavada da bulunduğu söylenerek testin masum olduğu iddia ediliyor. Ancak doğal beslenmede aynen baklavada olduğu gibi şekerleri yağlarla liflerle proteinlerle bileşik olarak alıyoruz. Sade glukoz şurubunu içmiyoruz. ve test esnasında hamileler sıklıkla bulantı kusma, baygınlık, baş dönmesi geçiriyor. Anneyi böyle etkileyen bir testin bebeği de etkileme olasılığı tabiki bulunuyor.

Aşağıda bir doktorun konuyla ilgili okuduğum detaylı açıklamaları var, vaktiniz olursa mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

https://m.facebook.com/saglikliyasiyoruzcom/photos/a.307180999391637/797532867023112/?type=3
Gebelik şekeri bazen baktirmasan da kendini zaten belli.ettiriyormus mesela bebeğin çok önde gitmesi ,suyunun fazla olmasi vs. Evet kesinlikle tartişilan bir konu.Tespit edilmezse de çok tehlikeli🤷‍♀️

Demek ki öyle canım. Doktora gidince sorayım bi valla panik yapmak istemiyorum günde üç kere tansiyon ölçüyorum daha napiyim diyorum 😁

Olabilir canım benim bulunduğum yerin de havası belli değil bir rüzgarlı bir açıyor etkiliyo muhtemelen 🫠
Aynen öyle canım muhtemelen o etkiliyor 😌

Gebelik şekeri bazen baktirmasan da kendini zaten belli.ettiriyormus mesela bebeğin çok önde gitmesi ,suyunun fazla olmasi vs. Evet kesinlikle tartişilan bir konu.Tespit edilmezse de çok tehlikeli🤷‍♀️
aynen öyle, hem annede hem bebekte mutlaka belirtileri oluyor. tabi ki mutlaka önemsenmesi gereken bir konu ama bunu tespit etmenin yolu tartışmalı

Canım bu doktor aşı karşıtı sen bilirsin ama ben anti bilimsel fikirleri olan bir doktoru ciddiye alıp da şeker yükleme testi yaptırmamazlık yapmazdım :)

Basınız ağrıyor mu bu aralar kizlar bi üç dört gündür sürekli ağrıyo havalardan mi rüzgarlardan mi yoksa yine gezegenler falan mi carpısıyo anlamadım😂 tansiyon da normal şükür
canım benim de 1 aydır ağrıyor başım. çok şiddetli değil ama hafif hafif ağrıyor. ve de geçer gibi oluyo ama geçmiyo

Canım bu doktor aşı karşıtı sen bilirsin ama ben anti bilimsel fikirleri olan bir doktoru ciddiye alıp da şeker yükleme testi yaptırmamazlık yapmazdım :)
ben sadece bu doktorun görüşüne dayanarak yaptırmadıgımı soylemedim:) ilk hamileliğimde oldukca fazla arastırdım, şeker yüklemesinin zararlı olmadıgına dair bir arastırmaya ulaşamadım. herkesin kendi görüşü saygı duyuyorum. yanlış anlaşılmak istemem zaten yazdım konu önemli, gebelikte şeker konusu ihmal edilemez sadece tespit etmenin farklı yolları da var.

X