2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Günaydın kızlar
dely dely canım nasıl geçti gece?

Kızlar ben dün çok üşütmüşüm 😪 kız denize soktu beni su çok soğuktu açıkçası 🥶 sabahtan beri burnum tıkalı, hafif hafif üşüme geliyor, dakika başı nerdeyse hapşuruyorum, böyle gözlerim yanıyor gibi oluyor bazen de... kızım benden daha iyi durumda Allahtan. Onda hapşurma burun tikanikliligi vs hiç yok. Sadece çişini tutamıyor hiç 🤭🤭🤭 tuvalet eğitiminin başına dönüş yaptık resmen 🙄

Benim normalde martın başına geliyordu doğumum ama sata göre 1 hafta öndeyiz Şubat sonu gibi olacak 15+6 dayım. Varsa 15 16 haftalarda olanlar yazsın bana @beyzosh vardı galiba canım nasılsın?
Canım 1 hafta önde olmasını baz alma, çünkü bazen 1 hafta öne geçiyor bazen 3 gün geriye düşüyor sonra tam haftasında ilerliyor. En doğrusu sat a göre takip etmek...

Merhaba, geçmiş olsun.
Benim oğlum da öyleydi plasenta aşağıda denildi, ben sürekli yatmıştım ayakları kaldırarak.
Şükür şu anda 9 yaşında oğlum
Sürekli derken, gündüzleri de mi acaba canim. Benim de asagida, haftaya doktoruma gideceğim umarım sürekli yat demez, çalışıyorum ve zaten mümkün değil 4.5 yaşında oğlum var

nasıl başardın sadece 300 gr almayı çok iyi bence sonuçta bebeğinde gayet sağlıklıymış :) bir yolu varsa hemen denerim valla
Abur cubur cok sevmem..sabah 2 yumurta yesillik ceviz peynir zeytin normal kahvalti yaptim.yuruyus yasakti bana .ev isi serbestti.oglen sebze aksam da et agirlikli beslendim .patates kizartmasini cok severim 1 tane patatesten kizarttim da yedim.ayran soda ictim hergun.karistirarak.yesil eksi elma severim hergun 3 tane yedim.4 litre su ictim.tatliyla aram yok .hamilelik boyunca 5 kere tatli anca yedim.koruk erik elma nar yedim bol bol 😊 sadece gobegim sisti.yuzum ayagim hic sismedi..dr ilk gun bana kilo alacagim diye cabalama sakin demisti .

Benimki de SAT'a gore aslinda suanda 12+5 ama gec dollenme olmus. Doktorum bu yuzden Sat'i bir hafta ileri aldi. Yani 14 hazirandi, 21 haziran yapti. Buna karar vermek icin ilk 2 ay 2 haftada bir cagirdi. Bazend de erken dollenme oluyormus. O zaman da geriye aliyorlarmis. Aslinda bebek onde degil yani, SAT o oluyor.

Kızlar neredeyse günlük pedi dolduracak kadar açık kırmızı kahve arası akinti olmuş. Yer yer kırmızılıklar var. Adet baslarken gibi.. Simdi değiştim ama peçeteyle sildikce de geliyor az az hala.. Doktora gitmeyeceğim simdi ama gece hep tetikte olacağım. Nasıl uykum vardı stres oldum kaldım böyle.. 1 haftadır da başım ağrıyor gecmedi o da bir türlü.. Yatacaktım tam.. Yine yatmaya çalışacağım ama nasıl bakalım . Umarım devam etmez yaa😪 Yarın dayanamam yine doktora giderim de.. lütfen devam etmesin.. Plasenta aşağıda diye böyle oluyormuş ama ilk defa biraz cok oldu. Ağrım falan yok şükür.. Umarım kötü bir şey yoktur yaa.. Ben sürekli böyle stres mi olacağım 😓 Oğlum da bebişim diye diye karnımı öpüp duruyor.. Allah yavrumu korusun 🙏🏻🙏🏻
Canim endişelenme, benim doktorum kendi kizkardesini örnek vermişti şakır şakır kanaması oluyormuş ama bebegini sağlıkla kucağına almış. Bana en başından beri progestan i sabah akşam günde 2 vermişti ve kahverengi lekelenmem başladığında proluton depot diye bir düşük önleyici iğne vermişti. Bugun gittiğinde durumuna göre sana da biseyler verir. Ben de bir hafta sonra gideceğim 15.haftada gel demisti ama endişeliyim ben de kasık ağrılarım oluyor, bi arkadaş yoga önerisinde bulunmuş ben de bunu deneyecegim belki plasenta nin yukarı çıkmasına katkısı olur

Abur cubur cok sevmem..sabah 2 yumurta yesillik ceviz peynir zeytin normal kahvalti yaptim.yuruyus yasakti bana .ev isi serbestti.oglen sebze aksam da et agirlikli beslendim .patates kizartmasini cok severim 1 tane patatesten kizarttim da yedim.ayran soda ictim hergun.karistirarak.yesil eksi elma severim hergun 3 tane yedim.4 litre su ictim.tatliyla aram yok .hamilelik boyunca 5 kere tatli anca yedim.koruk erik elma nar yedim bol bol 😊 sadece gobegim sisti.yuzum ayagim hic sismedi..dr ilk gun bana kilo alacagim diye cabalama sakin demisti .
Çok sağlık beslenmissiniz karbonhidrat olmayınca demek fazla da kilo alınmadan gayet sağlık bebekler dogabiliyor

Kısacası sağlıklı beslenmişsin ne güzel. Ben arada kaçamak yapıyorum maalesef 🥴

Kısacası sağlıklı beslenmişsin ne güzel. Ben arada kaçamak yapıyorum maalesef 🥴
Evet oyleymis masallah. Ben ilk gebelikten totalde 20kg almistim. 53 ile kalip, 73 ile doguma gittim. Dogumdan 2 ay sonra 51 idim. Bunda 57 ile kaldim. Hatta 57,6. Suanda 57,2 idim bu sabah. Bulanti faktoru tamamen. Insallah ilkindeki gibi olurda veririm gene. Ancak 2.3.cocugu olanlar ikincide kalici kalabiliyor falan dio :(

Kızlar neredeyse günlük pedi dolduracak kadar açık kırmızı kahve arası akinti olmuş. Yer yer kırmızılıklar var. Adet baslarken gibi.. Simdi değiştim ama peçeteyle sildikce de geliyor az az hala.. Doktora gitmeyeceğim simdi ama gece hep tetikte olacağım. Nasıl uykum vardı stres oldum kaldım böyle.. 1 haftadır da başım ağrıyor gecmedi o da bir türlü.. Yatacaktım tam.. Yine yatmaya çalışacağım ama nasıl bakalım . Umarım devam etmez yaa😪 Yarın dayanamam yine doktora giderim de.. lütfen devam etmesin.. Plasenta aşağıda diye böyle oluyormuş ama ilk defa biraz cok oldu. Ağrım falan yok şükür.. Umarım kötü bir şey yoktur yaa.. Ben sürekli böyle stres mi olacağım 😓 Oğlum da bebişim diye diye karnımı öpüp duruyor.. Allah yavrumu korusun 🙏🏻🙏🏻
Sizin plesanta asagidaymis ama genelde sizin haftalarinizda oluyormuş. Benim de 12+3 te başladı hemen Dr a gitmiştim, plesanta büyürken olabiliyor demişti. Çok şükür bebek iyiydi. 1,5 hafta fln sürdü o lekelenme. Progestan başlatıyor Dr hemen. Birçok arkadaşımda da o haftalarda olmuş. İnşallah sizde de öyledir. Allah korusun🤲

Kızlar ben de şuan -3 kilodayım. 66 ile hamile kalmıştım 63 üm şuan. Yine ilk gebeliğimde 5-6 kilo vermiş ve 67 kilo doğum yapmıştım. İlk aylarda bulantı kusma zayıflatıyor ama çok da yiyen biri değilim. İnşallah ideal kilo ile doğum yapmak kısmet olur.

Bende abur cubur tatlı yemiyorum ama sanırım gerisini abartıyorum deniycem sizin sistemde beslenmeyi teşekkür ederim.

Doktor olabilir dedi. Zaten sürekli kahverengi lekelenmem oluyordu ama kahve ise önemli degil diyordu. Hatta pembe ise bile önemli degil diyordu. Ama bu biraz çok olmuş kısa sürede korkuttu beni.. Bana günde 1 verdi. Belki arttırır benimkini de.. :KK43: geçecekse arttirsin.
Sana da geçmiş olsun canim ya.. Lekelenme kırmızı gibi mi..? Evet ağrı da olabilir dedi bana da. Bu hep böyle gidecek mi acaba..? Çok stres.. Nasıl uyucam..
Benim de pembe kan ile basladi sonra tamamen kahverengiye döndü. Ama günde iki tane kullanıyordum. Bı hafta olmazsa ozaman teke düşürüp yavaş yavaş birakacagiz dedi. Daha yeni teke düşürdü. Ağır kaldırma, kendini yorma, uzun yürüyüş yapma dedi. Ki lekelenme olmadan önce domates almıştım konserve için. Dinleme dinlene yaptım ama konserve yaptığım günlerde daha çok lekelenmem oldu.. dinlenmek gerçekten önemli bence oyuzden. Plesantasi aşağıda olanların zamanla yukarı cikabiliyormus. Siz calismiyorsaniz bolbol dinlenin, uzanın. Çalışıyorsanız da bı hafta rapor versin Dr. Bana o hafta hemen rapor vermişti sürekli uzanmıştım konserve yaptığım zamanlar hariç.

Kızlar selam nasılsınız 🌺 az biraz okuyabildim mesajları ☺️ ya ben 3 aylık oldum, dün tartıldım sadece 400 gr almışım. Normal mi sizce yada az mı. Bebek besleniyordur dimi 🤰
Gayet normal ben 16. Haftadayim henüz 500 Gr kadar aldım ki bulantı sorunum hiç olmadı. Beslenme tarzım hiç değişmedi.ilk 3ay zaten de lar kilo almamaya calisin diyorlar 😌

Back