- 29 Temmuz 2022
- 1.111
- 2.609
- 63
- 33
Yaa ne güzel aferin Efe’ye grubun ilk yürüyeni madalyası sizeeee o zamanBu arada kızlar Efe yürüyor. Tüm evi turluyor, çekmece karıştırıyor, tezgah üstüne uzanıyor. Kızın odasında duvara monte kitaplığı var. Kendi rahat alsın diye aşağı monte ettik. Bir baktım oglan tırmanmiş. 2. Rafta mum gibi duruyor. Artık birseyleri işaret etmeyi geçti, istediği şeyi alıp bize getiriyor veya gelip parmağımı tutup beni götürüyor.
Evde yürürken dusmesi çok çok azaldı ama disarda yürürken tek başına cesaret edemiyor. Kat kat kıyafet mont vs olunca hareketi kısıtlı birde ayakkabıya alışamadı bir türlü. Evde yürürken rahatsız olunca oturup çoraplarını çıkartıyor sonra elinde çorap iki el havada koşa koşa kaçıyor benden ona corap giydirmeyeyim diye.
Gecen ayda yürüyordu ama 6-7 adım atıp popo üstü düşüyordu. Sonra kalkıp devam ediyordu:) ama şimdi düşmeden tüm evi turluyorYaa ne güzel aferin Efe’ye grubun ilk yürüyeni madalyası sizeeee o zaman
Yalnız bakmak... Bir saat bile biri alsa ne kadarda güzel olurdu! Çok zor! Dadımızın gelmesini dört gözle bekliyoruzGerçekten çok zor Allah kolaylık versin hepimizeBebek bakmak zor yalnız bakmak 1234 kat zor ama geçecek bu günler de inşallah ben de aynı durumdayım iki haftadır kasımı aldırıcam diyorum gidemedim bi. Giderim umarım
Çok geçmiş olsunKızlar yıldım. Yemin ederim yıldım. Hala hastalıkla uğraşıyoruz ve 1 ayı geçti. Haftada en az 3 kere doktordayiz. Bu hafta 4 kere acile gittik. Kızın inatçı ateşi geçiyor ki 3 günde donusumlu ateş düşürücü vererek anca düşürebiliyorum ateşini tam düştü iyileştiler diyorum oğlanın ateşi çıkıyor. Şuan 2 gündür oğlanın ateşi yüksek. Şuan 39. Ateş düşürücü verdim az önce. Ne yemek yiyor ne su içiyor. Ev içinde sırasıyla dönüşüme geçti. 2 gün ben perttim yataktan çıkamadım. Annemi çağırdım. O bakıyor hepimize. Öksürük hepimizde var. Bitmek bilmedi. Acile gidip serum yiyince kendime geliyorum anca. Çocuklarla ilgileniyorum böylece. Oğlan yemek yemiyor ateşi yüksek sürekli öksürüyor. 2 kutu Antibiyotik 2 kutu asist oksuruk surubu ustune ventolin -cortair yok geçmiyor. Doktor hepsini kesti. Ilaclar fazla gelecek bu sefer diye. 1 ayı geçti ve bende yorgunluk uykusuzluk ateş nöbeti yorgunluk hepsi bir arada. Ve ne yapacağımı şaşırdım.
Dün yine acile gittik , uzun sürünce öksürük uzman doktor çağırdılar. Ciğerler temiz ilaç vermiycem , öksürük artarsa gelin ciğer dinleyelim sürekli deyip gönderiyorlar. Aciller dolu. Yok gitmiyor bitmiyor. Oturup ağlayacak hale geldim. Günde 2 saat ya uyuyorum ya uyumuyorum.surekli birinde ateş oluyor. Kızın ateşi iniyor 8-10 saat sonra oglanda başlıyor. Onun iniyor diğerinde başlıyor , onda bitiyor ben bayılacak kadar hasta oluyorum. Ne yapacağımı şaşırdım yeminle şaşırdım....
Günaydın cnm ,Benimki var canım konuşmayan , hecelemeyen. Ama bugün yemek yedirirken ben sürekli ımmm mama derdim. O da ımm mam dedi. Aglarken de arkama ann diye ağlıyor. Bi yerde okudum kısa ve anlaşılır cümleler kurmamız lazımmış. Mesela şuan mama yiyorsun. Şuan kuşa bakıyoruz. Abla geldi. Abi gitti vs vs gibi. Tutup kalkmaya başladıysa sıralaması yakındır
Canım ortalıkta böyle bir salgın var kızın sınıfınfs öğrencilerin yarısı hastalandı maske taktırıyoruz bizde. Hep anlattığın şikayetler var çocuklarda. Düşmeyen bir Yüksek ateş tıkanıklık öksürük.. hastaneler doldu taştı. Yine bir salgın yatıştırdılar üzerimize ama neyse. Allah yardımcınız olsun çok geçmiş olsun tez zamanda geçer iyi olursunuz inşallahKızlar yıldım. Yemin ederim yıldım. Hala hastalıkla uğraşıyoruz ve 1 ayı geçti. Haftada en az 3 kere doktordayiz. Bu hafta 4 kere acile gittik. Kızın inatçı ateşi geçiyor ki 3 günde donusumlu ateş düşürücü vererek anca düşürebiliyorum ateşini tam düştü iyileştiler diyorum oğlanın ateşi çıkıyor. Şuan 2 gündür oğlanın ateşi yüksek. Şuan 39. Ateş düşürücü verdim az önce. Ne yemek yiyor ne su içiyor. Ev içinde sırasıyla dönüşüme geçti. 2 gün ben perttim yataktan çıkamadım. Annemi çağırdım. O bakıyor hepimize. Öksürük hepimizde var. Bitmek bilmedi. Acile gidip serum yiyince kendime geliyorum anca. Çocuklarla ilgileniyorum böylece. Oğlan yemek yemiyor ateşi yüksek sürekli öksürüyor. 2 kutu Antibiyotik 2 kutu asist oksuruk surubu ustune ventolin -cortair yok geçmiyor. Doktor hepsini kesti. Ilaclar fazla gelecek bu sefer diye. 1 ayı geçti ve bende yorgunluk uykusuzluk ateş nöbeti yorgunluk hepsi bir arada. Ve ne yapacağımı şaşırdım.
Dün yine acile gittik , uzun sürünce öksürük uzman doktor çağırdılar. Ciğerler temiz ilaç vermiycem , öksürük artarsa gelin ciğer dinleyelim sürekli deyip gönderiyorlar. Aciller dolu. Yok gitmiyor bitmiyor. Oturup ağlayacak hale geldim. Günde 2 saat ya uyuyorum ya uyumuyorum.surekli birinde ateş oluyor. Kızın ateşi iniyor 8-10 saat sonra oglanda başlıyor. Onun iniyor diğerinde başlıyor , onda bitiyor ben bayılacak kadar hasta oluyorum. Ne yapacağımı şaşırdım yeminle şaşırdım....
Canım evet anne baba için daha zor oyalamak bize düşüyor çünkü Ekin fotoğrafciya asla gülmedi olan bize olduNasıl geçti çekim diyeceğim ama gayet hareketliymiş baksana bizimki de öyle hiç durmuyor tırmanıyor sürekli ekin gibi konuşmuştuk zatennasıldı konseptniz? Biz de yenidoğanı da orada çektirdiğimiz için anne baba çekimi hediye olarak çekecekmiş ayy ne giyeceğim beni heyecan bastı sen ne giydin canım? yenidoğan’da ne güzel bana da beyaz elbise vermişti taç vermişti çekilmiştik ama şimdi ne yapacağım bilmiyorum hiçbir fikrim de yok
Tahmin etmiştim iyi durumda olmadığını çok çok geçmiş olsun tekrarKızlar yıldım. Yemin ederim yıldım. Hala hastalıkla uğraşıyoruz ve 1 ayı geçti. Haftada en az 3 kere doktordayiz. Bu hafta 4 kere acile gittik. Kızın inatçı ateşi geçiyor ki 3 günde donusumlu ateş düşürücü vererek anca düşürebiliyorum ateşini tam düştü iyileştiler diyorum oğlanın ateşi çıkıyor. Şuan 2 gündür oğlanın ateşi yüksek. Şuan 39. Ateş düşürücü verdim az önce. Ne yemek yiyor ne su içiyor. Ev içinde sırasıyla dönüşüme geçti. 2 gün ben perttim yataktan çıkamadım. Annemi çağırdım. O bakıyor hepimize. Öksürük hepimizde var. Bitmek bilmedi. Acile gidip serum yiyince kendime geliyorum anca. Çocuklarla ilgileniyorum böylece. Oğlan yemek yemiyor ateşi yüksek sürekli öksürüyor. 2 kutu Antibiyotik 2 kutu asist oksuruk surubu ustune ventolin -cortair yok geçmiyor. Doktor hepsini kesti. Ilaclar fazla gelecek bu sefer diye. 1 ayı geçti ve bende yorgunluk uykusuzluk ateş nöbeti yorgunluk hepsi bir arada. Ve ne yapacağımı şaşırdım.
Canım 1 ayı geçti tutunarak yürümeye kontrollü oturup kalkmaya alıştı iyice şimdi de elle tutup yürütürken bile istemezse totoyu hemen yere atıyor yürüme denemesi yaptırırken de karşılıklı geçiyoruz 2 3 metre yürüyor zaten güven gelince olay bir anda başlıyor ve hızlanıyorDüşmeyi biliyor mu canım? Benim oğlan patır patır tutunup yürüyor ama düşme tehlikesinin farkında değil. Şu haliyle yürümesin zaten
Çok geçmiş olsun canım herkesten duyduğum şikayetler malesef covid varyasyonları influenza rota hepsi birbirine karışmış durumda Rabbim acil şifalar versin 1 tane hastaya bakmak bile zorken 2. De hasta üstüne sen işin gerçekten çok zor bende de 2 çocuk olunca bizde de durumlar pek de farksız değil malesef ablamiz okuldan alıp geliyor ne varsa böyle böyle bağışıklık kazanacaklar inşallah Rabbim çaresiz dert vermesin bunlar geçecek umarım bir an önce toparlanirsinizKızlar yıldım. Yemin ederim yıldım. Hala hastalıkla uğraşıyoruz ve 1 ayı geçti. Haftada en az 3 kere doktordayiz. Bu hafta 4 kere acile gittik. Kızın inatçı ateşi geçiyor ki 3 günde donusumlu ateş düşürücü vererek anca düşürebiliyorum ateşini tam düştü iyileştiler diyorum oğlanın ateşi çıkıyor. Şuan 2 gündür oğlanın ateşi yüksek. Şuan 39. Ateş düşürücü verdim az önce. Ne yemek yiyor ne su içiyor. Ev içinde sırasıyla dönüşüme geçti. 2 gün ben perttim yataktan çıkamadım. Annemi çağırdım. O bakıyor hepimize. Öksürük hepimizde var. Bitmek bilmedi. Acile gidip serum yiyince kendime geliyorum anca. Çocuklarla ilgileniyorum böylece. Oğlan yemek yemiyor ateşi yüksek sürekli öksürüyor. 2 kutu Antibiyotik 2 kutu asist oksuruk surubu ustune ventolin -cortair yok geçmiyor. Doktor hepsini kesti. Ilaclar fazla gelecek bu sefer diye. 1 ayı geçti ve bende yorgunluk uykusuzluk ateş nöbeti yorgunluk hepsi bir arada. Ve ne yapacağımı şaşırdım.
Belki benimki de 20 güne öğrenirCanım 1 ayı geçti tutunarak yürümeye kontrollü oturup kalkmaya alıştı iyice şimdi de elle tutup yürütürken bile istemezse totoyu hemen yere atıyor yürüme denemesi yaptırırken de karşılıklı geçiyoruz 2 3 metre yürüyor zaten güven gelince olay bir anda başlıyor ve hızlanıyor
Benimkinin sürekli karnı gurulduyor ne alaka bilmiyorum. Reflü de geri hortladı şaka gibi ama en azından dışarı çıkmıyor da yutkunuyorKızlar Ekin 11 aylık bu aylarda çocuklarda gaz sorunu oluyor mu? Cumartesiden beri geğirme durumu vardı midesi aşırı gazlıydı sanırım hepsini çıkaramadı ve bağırsaklara indi dün gece hep gaz sancısı çekip pirtladi. Sabahta ishal gibi kaka yapmış gazdan dolayı. Bi google a bakayim dedim bakmaz olaydim yok çölyak hastalığı belirtisi vs. bir ton şeyinşallah üşütmedendir. Bugün karnına tarhana yakısı yapıp koyacak annem sıcak belki biraz rahatlatır.
valla ben de anlamadım acaba bu aylarda gazlanma olayı yaşanıyor muydu sanki daha önce bi yerde böyle bişey okudum ama bulamıyorum. Reflü olduğunu nasıl anladın ağzına mı geliyor o Ekin'de de var ara ara oluyor zaten bebekken de çok kusardı ama şu an kusma yok çok şükür. Çölyakta gelişim geriliği oluyormuş sanırım. Bir de ben ek gıdanın en başından beri gluten veriyorum bünyesi alışsın diye öyle bir durum olsa o zamandan tepkime verirdi diye düşünüyorum. Google pişmanlıktır cidden.Benimkinin sürekli karnı gurulduyor ne alaka bilmiyorum. Reflü de geri hortladı şaka gibi ama en azından dışarı çıkmıyor da yutkunuyorçölyaklı olup da Ekin gibi gelişim gösteren bebeğe hiç rastlamadım (her ne kadar her bebekte ayrı seyretse de)
Bizim ailede var çölyak o nedenle ben de gözlemliyorum oğlanı.
Bizim domates salçasından koyuyorum ben artık ama çok tuzlu bir salça değilBebekler icin hala bebek salcasi kullaniyor musunuz yazın onun için hazırladıklarım bitmek üzere ayrıca satın alsam mı yoksa kendi biber salcamizdan versem mi haftaya 11 aylik olacak
Kesinlikle hep birlikte düzelicez inşallahYalnız bakmak... Bir saat bile biri alsa ne kadarda güzel olurdu! Çok zor! Dadımızın gelmesini dört gözle bekliyoruzaahh bir ben değilim bakımsız sevindim ☺ yalnız olmamak güzel olan
Doğduğundan beri var reflüsü, ek gıda ile bitmişti. Bir aydır ağzına geliyor, nadiren de kusuyor ordan geri geldi diye düşündüm.valla ben de anlamadım acaba bu aylarda gazlanma olayı yaşanıyor muydu sanki daha önce bi yerde böyle bişey okudum ama bulamıyorum. Reflü olduğunu nasıl anladın ağzına mı geliyor o Ekin'de de var ara ara oluyor zaten bebekken de çok kusardı ama şu an kusma yok çok şükür. Çölyakta gelişim geriliği oluyormuş sanırım. Bir de ben ek gıdanın en başından beri gluten veriyorum bünyesi alışsın diye öyle bir durum olsa o zamandan tepkime verirdi diye düşünüyorum. Google pişmanlıktır cidden.Ailede olması geçiş sağlıyormuymuş? Belirtileri nelerdi? Zor bir hastalık
Migros’ta organik salça görmüştüm tat markasının. Tuzsuz. Biterse ondan alırım diye düşünüyorum. Belki denemek istersin.Bebekler icin hala bebek salcasi kullaniyor musunuz yazın onun için hazırladıklarım bitmek üzere ayrıca satın alsam mı yoksa kendi biber salcamizdan versem mi haftaya 11 aylik olacak
Ben de öyle yapayım boşuna almayalimBizim domates salçasından koyuyorum ben artık ama çok tuzlu bir salça değil
Bence de bir şey olmaz sanki zaten çok tuz atmıyoruz kendimiz yapıyoruz ara ara kendi ye eklerimizden veriyorum zaten onları daha iştahlı yiyor çocuk tuz seviyor herhaldeDoğduğundan beri var reflüsü, ek gıda ile bitmişti. Bir aydır ağzına geliyor, nadiren de kusuyor ordan geri geldi diye düşündüm.
Evet ailede varsa çocukta olma olasılığı daha yüksek. Sürekli karın ağrısı şikayeti, yedikten hemen sonra tuvalet ihtiyacı, boy kısalığı, zayıflık, halsizlik, yorgunluk belirtiler bunlar. Benim ablamda da var onda şişkinlik olarak seyrediyor mesela.
Allah kolaylık versin cidden zor, ilgi isteyen bir hastalık. Kuzenimin üç çocuğu var sadece biri çölyak.
Migros’ta organik salça görmüştüm tat markasının. Tuzsuz. Biterse ondan alırım diye düşünüyorum. Belki denemek istersin.
Onun dışında artık sadece salçadaki tuzu alsa ne olur ki
Amin canım dikkat ve ilgi istiyor kesinlikle. Reflü olaylarımız benzer inşallah büyüdükçe tamamen düzelir ben Ekini yastıkta yatırıyorum o baya fayda etti bizde .Doğduğundan beri var reflüsü, ek gıda ile bitmişti. Bir aydır ağzına geliyor, nadiren de kusuyor ordan geri geldi diye düşündüm.
Evet ailede varsa çocukta olma olasılığı daha yüksek. Sürekli karın ağrısı şikayeti, yedikten hemen sonra tuvalet ihtiyacı, boy kısalığı, zayıflık, halsizlik, yorgunluk belirtiler bunlar. Benim ablamda da var onda şişkinlik olarak seyrediyor mesela.
Allah kolaylık versin cidden zor, ilgi isteyen bir hastalık. Kuzenimin üç çocuğu var sadece biri çölyak.
Evet biliyorum ama 1 yaş altına bal yasak biliyorsun ki. Büyüğün öksürüğünu geçiriyorum küçükte başlıyor sonra tekrar kıza geçiyor.Çok geçmiş olsunöksürük için siyah turp içine bal hiç duydun mu? Corona öksürüğünü bile kesmişti en azından kendinde yapar rahatlarsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?