• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar bu arada Alya hala konuşmuyor yani konuşmayı bıraktı sizinse öyle mi çocuklar. Önceden yani 6 aylık cıvarı bıcır bıcır mama baba diyordu sürekli şimdi sadece ağlar gibi aaa aaa diyor belli bit dönemde bebeklerde suskunluk oluyormuş. Yine de bunu araştırıyorum hep. Pedagogta normal dedi yine başlar baba mama ya da farklı kelimelerş kullanmaya dedi. Suskunluk yaşayan var mı aranızda
Bebekler donem donem soyledigi hece ve kelimeleri soylemeyebiliyorlar canim, kelime biriktiriyorlar merak etme,ilk kizimda oyleydi bu kizimda oyle.Bir ara cok guzel mama diyordu simdi hic soylemiyor de de de gibi heceler cikariyor sadece

İstediği bir şey olursa çok net belli ediyor ama öyle parmakla işaret etmek yok bana kalırsa da erken canım.

İlk kizimda sanki bu aylarda 10 veya 11 aylikken baslamisti parmakla isaret bu kizim 15 mart dogumlu parmakla isaret yok daha.
Bence de henüz erken, bir gelişim videosunda 9.ayda kimisinde de 9-12 ay arasında gösterir diyor bir sormak istedim, bizimkinde de yok daha.

Canım bir yerde okumuştum kayıt dönemine geçiyorlarmış yani şuan her duyduğnu kayıt ediyor gibi düşün, seninki öyle olabilir. Benimki daha konuşmadığı için sorun olmadı bizim için
İnşallah öyledir canım seninkisi hiç mi konuşmadı şu ana kadar baba mama dede gibi ağzından çıkmadı mı böyle heceler 6 aylıkken falan sonra mı unuttu Alya gibi yoksa hiç demedi mi

Kızlar bebişleriniz parmakla işaret ediyor mu bişeyleri?
Benimkisi yapmıyor canım hatta bir bir babaya söyleyeceğim yapıyorum bakıyor sadece. İzliyor beni. El sallama yok tel sarar yok alkış yok hepsini yapıyorum sürekli ama sadece beni izliyor. Bende bunları stres yapıyorum ister istemez canım. Ne zaman öğrenecek diye.

Mesela kucagımda ıken Iıı dıye tum bedeniyle istedıgı seye yonelıyor. Parmakla işaret yok
Evet canım benimkisi de öyle istediği şeye uzanmaya çalışıyor ya kendisi alıyor ya da almaya çalışıyor ama işaret etmiyor

Bebekler donem donem soyledigi hece ve kelimeleri soylemeyebiliyorlar canim, kelime biriktiriyorlar merak etme,ilk kizimda oyleydi bu kizimda oyle.Bir ara cok guzel mama diyordu simdi hic soylemiyor de de de gibi heceler cikariyor sadece
Evet canım bir ara susmuyordu bababababa mamamamama avba falan diyordu ama tabi bunu bilinçsiz yapıyordu 5/6 aylık dönemlerinde sonra unuttu 2 aydır da sadece ses çıkarıyor ağlar gibi ama ağlamıyor. Ses çıkartmak için yapıyor onu da. İnşallah öyledirde bu suskunluktan sonra bilinçli şekilde konuşmaya başlıyorlarmış. Anne olunca insan hep bir tedirgin oluyor bu dönemlerinde. Yaptı mı yapacak mı oldumu olacak mı derken zaman geçiyor işte 🥹

İlk kizimda sanki bu aylarda 10 veya 11 aylikken baslamisti parmakla isaret bu kizim 15 mart dogumlu parmakla isaret yok daha.
Ben hatırlamıyorum canım ablasında parmakla işareti ama bir video yüklemişim Ablası tam 11 aylık adım adım yürüyor müzik açmışım popoyu salla kızım diyorum videoda hemen poposunu sallayıp oynuyordu. Şimdi Alyaya bakıyorum komut almıyor adımlamıyor hep oturup uzanmak isiyor ayaklarımın üzerine basıyor kuvvetli. Ama adım atmıyor sadece dik duruyor. Alya 36+2 de doğdu acaba o yüzden mi geriden gidiyor onu da anlamadım. Her çocuk farklı olur tabiki gelişin açısından ama ben komutları anlaması lazım sanıyorum böyle ama maalesef Alya anlamıyor henüz 🥹

Ben hatırlamıyorum canım ablasında parmakla işareti ama bir video yüklemişim Ablası tam 11 aylık adım adım yürüyor müzik açmışım popoyu salla kızım diyorum videoda hemen poposunu sallayıp oynuyordu. Şimdi Alyaya bakıyorum komut almıyor adımlamıyor hep oturup uzanmak isiyor ayaklarımın üzerine basıyor kuvvetli. Ama adım atmıyor sadece dik duruyor. Alya 36+2 de doğdu acaba o yüzden mi geriden gidiyor onu da anlamadım. Her çocuk farklı olur tabiki gelişin açısından ama ben komutları anlaması lazım sanıyorum böyle ama maalesef Alya anlamıyor henüz 🥹
Benim buyuk kiz(uc bucuk yasinda😄) on aylikken tutunup kalkiyordu. kanepeye tutunup yuruyordu,bu kizimin kollarindan tutuyorum adim atsin diye ama hop popo ustune dusuyor😃 Gercekten her cocuk cok farkli mesela ilk kizim yedi aylikken donmustu hic emeklemedi 11 aylikken yurudu,bu kizim dort aylikken dondu şu an emekliyor ama tutunup kalkma adim atma yok.

Bu arada bizde de alkis,bay bay,tel sarma yok,sadece gel gel yapiyor.Bildigim kadariyla bunlar gelisim basamagi da degil,zira ilk kizimda da hic biri yoktu.Cak yaptirmaya calisiyorim bazen elini kaldirip sanki vuracakmis gibi yapiyor ya da ben oyle olmasini istedigim icin bana oyle geliyor.Gelisim basamaklarinda baş baş yapmasi var o da nedemek bilmiyorum bilen yazsin lutfen ogrenelim😀

Bence de henüz erken, bir gelişim videosunda 9.ayda kimisinde de 9-12 ay arasında gösterir diyor bir sormak istedim, bizimkinde de yok daha.
Yani canım açıkçası biz de hiç o yönde bir şeyler yapmıyoruz oğlana. Biraz üstüne düşmek lazım sanki.

Kesinlikle her çocuk kendine özel. Ama senin bu kadar yakından takip etmen de çok iyi.
Gel dediğinde gelmesi de bir komut olmuyor mu?

Yine hiç uyumadık oğlum sağ olsun :işsiz: Başım dönüyor öylece okula geldim.
Gece 2’den sonra bir şey oluyor arkadaşlar sürekli ama sürekli (abartmıyorum) dönüyor 🙄
Ne kendi uyuyabiliyor ne bizi uyutuyor 🤦🏼‍♀️

Yine hiç uyumadık oğlum sağ olsun :işsiz: Başım dönüyor öylece okula geldim.
Gece 2’den sonra bir şey oluyor arkadaşlar sürekli ama sürekli (abartmıyorum) dönüyor 🙄
Ne kendi uyuyabiliyor ne bizi uyutuyor 🤦🏼‍♀️
Ekin 2-3 gündür böyleydi dün diş patlatmış, dün gece normal uyudu. Diş çıkarma evresi bu kendini sağa sola atma durumu çok oluyor.😮‍💨

Evet dusuk cikti (132) 😔
Canım beslenmesinde kuruyemiş, yumurta ve süt ürünlerine ne sıklıkla yer veriyorsun? Her gün 1 badem, 1 ceviz, 1 fındık vermeye gayret et. Ben ara öğünde rendeleyip meyve püresine koyuyorum. Onun harici yoğurt ve yumurta da çok önemli. Tüm bunlari uygulamaya rağmen referans altında çıktıysa kronik bir durumdur takviye ile yükselir merak etme.

Back
X