- 20 Mart 2011
- 13.875
- 32.451
- 798
Otizmli ikinci sınıfta bir öğrencimiz var. Konuşması anne, baba, bardak, tabak şeklinde. Bunlardan ibaret.Bana da doktor zamanı var acele etme demişti. İnsan ister istemez tedirgin oluyorDeisa nın da dediği gibi heceleme yok diyorum ya sürünerek koltuğun altına girse bile tarzan gibi sesler çıkarıyor. Birde benim kız Tv izledi arada yine açıyorum izletiyorum. Tek başıma yapamıyorum gerçekten de. Mecbur kalıyorum. Ben de ona bağladım ama pedagog bağlama dedi sıfır ekran Tv yüzü görmeyen çocuklarda da çok sık karşılaşıyoruz dedi. Gerçekten de öyle benim arkadaşım da kesinlikle açmadı evinde. Taş devri gibi baktı 14/15 ayına kadar sonra açmaya başladı. Tv izledi diye otizm olmaz dedi ya da gelişin geriliği. Sadece altında patolojik bulgusu varsa ortaya çıkartmaya destek oluyor dedi. Yine de korktum tabi ya altında varsa diye. O kadar çok araştırdım okudum doktor pedagog fizyoterapiste sordum işin içinde olduğumdan sağ olsunlar çok yardımcı oldular da. 8 aylık tutunarak yürüyen arkadaşa sordum ben Tv açıyorum mecburum çünkü 2 yaşında bir kızım daha var o izliyor o izleyince bu da izliyor dedi. Yoksa tek başıma bakamıyorum dedi. Baba dede diyor alkış yapıyor da. Tabi insan üzülüyor anne olmak çok tuhaf his baba öyle değil ama. Yapar boşver diyor
ben burda okuyorum ne ya araştırsam otizm belirtisi yazıyorlar yorumlarda. O yüzden de etkileniyoruz bence. Ben bunları söylüyorum ama yine hala stres yapıyorum elimde olmuyor işte.
Annesiyle konuştum bir buçuk iki yaşına kadar tamamen normaldi diyor, benim de korkulu rüyam ama bu tarz şeyleri çok dillendirmemek akla getirmemek lazım. Ben buna da çok inanıyorum