• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kucağımda bir ton abur cuburları bu mesajı okudum  ben yapamam ya öyle
İnanır mısın 41 gün diyetini yaparken ağladığımı bilirim o derece çikolata, tatlı bağımlısıydım.
Benim bebeğim olmuyordu o bana hedef oldu sanırım onun gücüyle başardım canım. Motive edici bir sebep şart ☺️

Ben de 2 çocuk biri okullu olunca fazla giremez oldum. Benim oğlum biraz tembel çıktı ne emekleme, ne ayağa kalkma var. Yerde sürünüyor geri geri o da senin dediğin gibi. 😀
Aynı şeyleri yaşıyoruz canım ayakta tutunca duruyor ama kendisi tutunmuyor slaym gibi olduğu yere süzülüyor 😅

İnanır mısın 41 gün diyetini yaparken ağladığımı bilirim o derece çikolata, tatlı bağımlısıydım.
Benim bebeğim olmuyordu o bana hedef oldu sanırım onun gücüyle başardım canım. Motive edici bir sebep şart ☺️

Canım bravo sana 👏🏻 ben de 15 gündür dikkat ediyorum; şeker ve karbonhidrat tüketmemeye çalışıyorum yani bu kadar mı farkeder.. daha zinde daha tahammüllü çok daha iyi hissediyorum. Sadece kilo değil, temiz beslenmek bana çok iyi geldi.

Bayadır bakamıyorum. Öyle diyet mi varmış, bakayım hemen. Ben hamileylem bile bu kiloda değildim. Başlayamıyorum. Ve girer girmez gördüğüm mesaj hahah bana uyarı sanırım

Canım bravo sana 👏🏻 ben de 15 gündür dikkat ediyorum; şeker ve karbonhidrat tüketmemeye çalışıyorum yani bu kadar mı farkeder.. daha zinde daha tahammüllü çok daha iyi hissediyorum. Sadece kilo değil, temiz beslenmek bana çok iyi geldi.
Psikolojik olarak da insan rahatlıyor ☺️
Bayadır bakamıyorum. Öyle diyet mi varmış, bakayım hemen. Ben hamileylem bile bu kiloda değildim. Başlayamıyorum. Ve girer girmez gördüğüm mesaj hahah bana uyarı sanırım
Aslında bu bir diyet değil de canım eskiye dönük mesajları okursan daha iyi anlarsın.
Hani derler ya bir şeyi 41 gün yaparsan o artık senin için alışkanlık olur ve zorlanmazsın.
Ben de kendimce 41 gün şeker, çikolata, süt ürünleri tüketmeme kararı almıştım. 41 günün sonunda canım hiç tatlı çekmiyordu ☺️
Ve o zamanlar yumurtalarım çok daha güzel olgunlaştı. Sivilcelerim ve saç derimdeki egzamam gitmişti.
Bu mevzu da egzamadan açıldı bir nevi ☺️

5.50’de uyandı 🤦🏼‍♀️ nerde tehlikeli bir şey var ona gitmek istiyor. Yerler soğuk oluyor çok bırakmak istemiyorum, ısrarla koltuk altlarına gidiyor sonra kafası sıkışıyor sinirlenip bağırıyor 😅 Yani seviyorum bu hallerini ama yorucuuu 😢

Sen kendin mi yatıyorsun? Annenin yatmasıyla alakalı değil diyor ebeler. E bebeği kucağımızda yatırıyoruz, başı biraz dik oluyor daha nasıl yapmamız lazım yani? 🤷🏼‍♀️

Kerem’ler de aynı, bknz: ben 😒

Kuduruklar 😂

Kesinlikle yemek seçiyorlar. Benim sıpa Kars kaşarına bayılıyor :sus::olamaz:
Kerem lerde ayniya katılıyorum 👍🤯

Ama kendim kullanırken öyle bir şey olmuyor 🤔 başka türlü nasıl dikkat ederim bilmiyorum o ürünlerden bir bakarım eczaneye

Canım benim de kafa derisinde egzama var yani saç diplerimde. Sana şöyle özetleyeyim. Gebeliğimden bir yıl önce hamile kalamadığım için şeker, çikolata ve süt ürünü diyetine girdim. Tam 41 gün sıfır şeker, sıfır çikolata, sıfır süt ürünü.
41 gün sonunda ne küçücük bir aknem ne küçücük bir egzamalı bölgem vardı. Kesinlikle egzama doğrudan beslenme ile alakalı.
Diyet zordu ama 41 gün sonunda merak edip yediğim minicik hobby çikolata bana iğrenç gelmişti 😃 Kesinlikle işe yarıyor.
Şimdi fonksiyonel beslenmeye merak sardım araştırıyorum çok zıt kutuplar var. Bir kesim -ki Cem Özkök de onlardan biri- hayvansal süt ürünlerini tamamen hayatınızdan çıkarın derken bir kesim fermente şekilde tüketebilirsiniz diyor.
Çikolata ve paketli gıdalar hayatımda nadiren bulunur. Geçen gün söylemiştim hatta makarna bile ayda bir yeriz yani beslenmeme dikkat ederim.
Ama yine de egzamam var, eminim süt ürünlerini kessem o da duracak. Uzunca yazdım ama bendeki etkileri böyle canım.
Defneciğime geçmiş olsun biz de yeni atlatıyoruz canım kış hastalıkları malum 🥺 Ateş havale olmasın da 🙏🏻
Benimde kafamda egzama var hatta 8-10 sene civarı var. Son 2-3 senedir kaş, burun ve yanaklarıma da geçti egzama. Ne yaparsam yapayım geçmiyor. Kaşınması saç dökmesi de çok kötü. İyi dermatoloja gitmiştim 6 yıl kadar önce süt ürünlerini kes bak nasıl gider demişti. Kestim 1 ay kadar egzama gitti ve cildim de çok düzeldi baya da kilo verdim. Ama eşim evde sürekli tatlı sütlü tatlılar vs her türlü tatlı türünü tükettiği için süt ürününü kesemiyorum 😏

Benimde kafamda egzama var hatta 8-10 sene civarı var. Son 2-3 senedir kaş, burun ve yanaklarıma da geçti egzama. Ne yaparsam yapayım geçmiyor. Kaşınması saç dökmesi de çok kötü. İyi dermatoloja gitmiştim 6 yıl kadar önce süt ürünlerini kes bak nasıl gider demişti. Kestim 1 ay kadar egzama gitti ve cildim de çok düzeldi baya da kilo verdim. Ama eşim evde sürekli tatlı sütlü tatlılar vs her türlü tatlı türünü tükettiği için süt ürününü kesemiyorum 😏
Canım kesinlikle süt ürünü egzamayı besliyor. Biz çok tatlı, kek vs yiyen bir aile değiliz ama emzirdiğim için her gün mutlaka peynir ve yoğurt tüketiyorum. Onları kessem her şey geçecek 😢

Kızlar benim oğlanın beli dün gece böyle kızarmıştı benek benek , daha önce de iki kere daha oldu neden olduğunu anlayamadım hep aynı yer ve vücudunda başka yok böyle kızarıklık, o an bezinin markasını değiştirdim ve bel kısmını katlayıp uyuduk, sabah solmuştu ama 2 gündür kahvaltıda yumurta yediriyordum alerji midir bezden midir bilemedim kızlar ya bide neden hep aynı yer kafam karıştı, fotoları ekliyorum

Eklentiler

• IMG_5944.webp
    IMG_5944.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_5946.webp
    IMG_5946.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 53
Kızlar benim oğlanın beli dün gece böyle kızarmıştı benek benek , daha önce de iki kere daha oldu neden olduğunu anlayamadım hep aynı yer ve vücudunda başka yok böyle kızarıklık, o an bezinin markasını değiştirdim ve bel kısmını katlayıp uyuduk, sabah solmuştu ama 2 gündür kahvaltıda yumurta yediriyordum alerji midir bezden midir bilemedim kızlar ya bide neden hep aynı yer kafam karıştı, fotoları ekliyorum
Canım sanki terlemiş kurumuş egzama olmuş gibi... Çok geçmiş olsun💐

Back
X