2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben doktoruma söyledim aslında devlette ve ya sağlık ocağında da yaptırabilirim diye ama bana dedi ki bazı tahlilleri Ankara'ya göndercez sonuç bir kaç güne çıkar başka yerler yapmaz dedi 🤦 Sonuçlar 2 saat sonra çıktı bir baktım hepsi de her yerde yapılan testler eşimde bir daha gitmek istemedi 😅 800 lira ödedik ama değmez bence
Ankara’ya mı göndeririz ? Nerde yaşıyorsun ki şuan ? Ben burda Ankara’nın belki de en küçük hastanelerinden birinde yaptırdım. Çoğu Ankaralıya söylesem bilmez hastanenin adını.

Ne koymayı düşünüyorsun :)
Canım eşimin ailesinde hep nehir göl isimleri koymak gibi bir adet var. Kaç nesildir hep aynı şeyi yapmışlar. Benim de hoşuma gitti bana uyar dedim 🙂 Göksu ismini çok seviyordum eskiden beri. Hiç başka isim düşünmeden Göksu’da anlaştık❤️Erkek olursa da eşim Menderes dedi ama olmaz dedim. Meriç de sevmiyorum. Hazar düşündüm o da unisex bi isim olduğu için istemedim. Çift isim hiç istemiyorum ama galiba tuna ve yanına başka bir isim koyacağım. Tek tuna pek hoşuma gitmiyor. Ay içime sinmiyor erkek isimleri. Sırf isim yüzünden bile kız istiyorum 😂 Bu arada isim olabilecek göl nehir deniz ismi falan biliyorsanız yardımcı olursanız çok sevinirim kızlar 🙏🏻

Canım eşimin ailesinde hep nehir göl isimleri koymak gibi bir adet var. Kaç nesildir hep aynı şeyi yapmışlar. Benim de hoşuma gitti bana uyar dedim 🙂 Göksu ismini çok seviyordum eskiden beri. Hiç başka isim düşünmeden Göksu’da anlaştık❤️Erkek olursa da eşim Menderes dedi ama olmaz dedim. Meriç de sevmiyorum. Hazar düşündüm o da unisex bi isim olduğu için istemedim. Çift isim hiç istemiyorum ama galiba tuna ve yanına başka bir isim koyacağım. Tek tuna pek hoşuma gitmiyor. Ay içime sinmiyor erkek isimleri. Sırf isim yüzünden bile kız istiyorum 😂 Bu arada isim olabilecek göl nehir deniz ismi falan biliyorsanız yardımcı olursanız çok sevinirim kızlar 🙏🏻
Gökdeniz

Ben de eskiden bu tarafa Kuzey ismini seviyordum.Eşimde dedim direk tamam dedi Ege ve yiğit de güzel isim ama Türkçe karakter olsun istemiyorum. Kız ismi de eva mira ılgın Eylül hoşuma gidiyor. Eşim Asya olsun dedi önceden çok hoşuma giderdi ama etrafındakiler de aa evet çok güzel diyince vazgeçtim.

Intte baktimda hormonal degisikliklarden kaynakli kiminin yüzünde kiminin karninda koyuluk olurmuş. Hatirladigima göre ablamin h3m yüzü hem karnı kiz cocugunda lekeli cizikliydi. Oglunda oyle leke hatirlamadim. Kismetimizde hayırlısı ne ise o olsun . 🤍😀 cinsiyetler belli olunca aklimizda olsun cizgi alttami ustte mi yazalim sonrakilere fikir olur 😅
Tamamdır heralde cinsiyeti ilk ogrenceklerden biri benim. 2 hafta sonra dağa taşa söylerim duyarsınız zaten 😂

Ben de eskiden bu tarafa Kuzey ismini seviyordum.Eşimde dedim direk tamam dedi Ege ve yiğit de güzel isim ama Türkçe karakter olsun istemiyorum. Kız ismi de eva mira ılgın Eylül hoşuma gidiyor. Eşim Asya olsun dedi önceden çok hoşuma giderdi ama etrafındakiler de aa evet çok güzel diyince vazgeçtim.
Türkçe karakter ben de istemiyorum aslında ama Göksu bebek deyince çok hoşuma gidiyor 😀 Asya çok güzel isim ama baya popüler. Çok fazla kullanılmasa ben erkeğe direkt Ege koyardım mesela. Ama etrafımdaki tüm çocuklar Ege sanki 😂 İsim olayı zor. Atlastan ıncık gıncık bi nehir falan bulacağım bu gidişle Afrika’dan falan😂

Tünaydın canım, bana da ek bir şey vermedi d vitaminim düşük diye d vitamini verdi bi tek . Demirim de düşük hatta biraz ama 3 Aysan sonra zaten kullanacaksın mide bulantısı yapar ek bir şey kullanma yeterli olur dedi.
O zaman benim kanda eksik olmadıgı için vermedi bende dedim bana nie vermedi vitamin takviyesi d vitamini falan

Benim doktorum vitamin (dekavit kullanirim yazarsa), d vitamin ve kan ilacini 3.aydan sonra uygun dedi. Oncesinde ornegin kan ilaci bebekte dikkat eksikligine yol aciyor bilgisini paylasti. Ben de soyle bir baktim, guncel yayinlar ile uyumlu paylastigi bilgi.
Kan ilacı dediğiniz demir mi

Normalde et pek tüketmem vejeteryan bir anne ile büyüdüm alışkanlığım da yok evlendikten sonra eşim et tükettiği için sürekli etli yemek yaptım onunla alıştım ete. Ama şimdi hergün et istiyor canım sürekli et yiyorum. Eşim bugün ne hazırlayım kahvaltıya dedi canım bir şey istemiyor adana dürüm yemeye mi gitsek dedim. 1 aydır eşime aslen urfalı olmadığıma ikna etmeye çalışıyorum.
Ne güzel ya. Biz de eti çok severiz genelde yaparım. Ama hamilelikten beri yapamıyorum. Kokusu bile beni mahvediyor

Kız kesin Asya erkeğe net değil Çınar iyi gbi geldi bakalım:)
Ben şok 😄 aynı isimleri konuştuk geçen eşimle. Tabii bakalım nasip. Asya bizim iş yerinin orda bi kızın ismi. 3 yaşında. Allah'ım o kadar tatlı kiiii 🥰 ondan dolayı seviyorum bu ismi.

Ne güzel ya. Biz de eti çok severiz genelde yaparım. Ama hamilelikten beri yapamıyorum. Kokusu bile beni mahvediyor
Ben de eşime yaptırıyorum ya da annemlere. Yerken problemim yok yaparken olabilir diye yapmamayı tercih ediyorum daha doğrusu işime geliyor 🙊Geçecek inşallah az kaldı 3. Aya giriyoruz.

Naçizane tavsiyem ismi bulduktan sonra etrafınıza söylemeyin sonra isimle ilgili yorumlardan dolayı isimden soguyorsunuz. Biz 7 aylikken bulmuştuk ismi ve kimseye söylemedik

Ayy hadi bakalım 😇 kacinci haftada belli oluyordu yada ilk çocukları olan annelerimiz sizin kacinci haftada belli oldu
Benim aslında bugün 9+4 olması gerekiyor ama ultrasonda 6 gün büyük çıkıyor. 10+3 gibi şuan. 2 hafta sonra kontrolüm var 12. Hafta olucak. Ikili test için de gidicem hem baş boyun bir şeylerine de bakiliyormus. Uygun pozisyondaysa 12. Haftada öğrenen oluyormuş bakalim 🤗

Merhaba bayanlar.. bende 6+2 haftalık hamileyim. Çok fena kasik ağrım var.. iccamasirim sürekli ıslak. Bel ağrım da var batmalar ara sıra ..yatınca azalıyor. Sizde de oluyor mu. Kese olusmus 15 gün sonra gideceğim kalp atışı için inşallah. Rabbim sağlıkla kucağımıza versin rabbim
İlerleyen zamanlarda azalıyor canım
İccamasrini korkudan açık giyiyorum o derece valla. Açlık her an ama yiyemiyorum. Canım herşey istiyor ama gelince yok. En cokda et ve tatlı. Baklava aldırdım eşimi aradım şekerli şeyler gönder diye . canınız istediyse affedin oderece düşünün. Ama yiyemiyorum. Bir ısırık sonrası bulantı
Benim de canım hep et çekiyor, tatlı değil ama 🤗
Kızlar günaydın kafama bir şey takıldı doktor benden tsh beta hcg progesteron baktırmamı istedi geçen hafta gittim aile hekimliğinde baktırdım progesteron dışında diğerlerini ve detaylı kan tahlili yaptırdım dün de giderken götürmeyi unutmuşum e nabızı açıp bakmadı bile önemsemedi yani doktor. Progesteron bakacak mısınız dedim sonra bakarız dedi jdjdjdjf şaka mı ya çok mu umursamaz yoksa normal mi bu? Okuyorum diğer gebelerden idrar tahlili falan istenmiş benden onu da istemedi. Ne yapayım sizce?
Kalp atışı duyunca 12 ye yakın test istedi kan birde idrar hatta idrar yolu enfeksiyonu yüksek çıktı hemen bi idrar kültürü baktiralim dedi, icine sinmediyse değiştir canım

Canim 12 haftalikken yapılan tahmine bence cok güvenmeyin birkac arkadaşımın başına geldi erkek gibi dedi doktor sonra kız çıktı.
Napalim heyecan olur 😋😂 ben alışverişi son zamanlara birakirim zaten sanirim. Doktor da bi oran verir heralde cinsiyet hakkinda bakalim haber veririm sizlere de 🌸

X