2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar göğüslerim aşırı doldu mochi kullanıyorum emzirirken ama anlık rahatlatsa da sonra yine ağrı çekiyorum 😔 Sızlıyor resmen. Elektrikli pompa mı alsam diye düşündüm faydası olur mu acaba ne diyosunuz öneriniz var mı bu konuda?
Göğüslerinin ne kadar süt üreteceğini bilmediğin döneme girmişsin canım,sağımla daha da çok süt üretirsin.2 saatte bi emzirmeden önce elle sağım yap istersen ön sütü alırsın son sütü bebeğin emer kiloyu da daha hızlı alır böylece ,baktın hala süt üretimi aşırı o zaman devreye sağım makinasını sokarsın ama aşırı sağım yapınca daha da çoğalıyor süt bilgin olsun.ben belli bi süre uğraştım sonra yavaş yavaş yumuşamaya başladı göğüslerim öyle olduğu an ne kadar süt üreteceğini anlamış oluyor zaten.

Bebeği yıkamak için ne aldınız hanımlar? Yere koyulan kayık gibi leğenlerden düşünüyorum. Bir de üstüne file satılıyor.

Bir de altını değiştirmek için ikeada satılan bebek değişim ünitesi çekmeceli olanlardan düşünüyorum. Siz ne yaptınız?

Benim bugun gobegim 6 aylikken olan haline dondu. Muhtemelen kanalda. Tuvalete tasincam bu gidisle... Insallah bugun dogmaz, resmen genital bolgemde hareket ediyor. Ust tarafim bosaldi...
Bende de aynı durum var 2 gündür sancı oluyor kolay kolay da geçmiyor artık iyice aşağıda ve çok hareketli bu doğum yakin olduğuna mi işaret? Geceleri uyuyamıyorum resmen hem doğsun istiyorum hem korkmaya başladım

Bebeği yıkamak için ne aldınız hanımlar? Yere koyulan kayık gibi leğenlerden düşünüyorum. Bir de üstüne file satılıyor.

Bir de altını değiştirmek için ikeada satılan bebek değişim ünitesi çekmeceli olanlardan düşünüyorum. Siz ne yaptınız?
Ben file yerine şundan aldım canım tabi bu fiyatlarda değildi aldığımda böyle bir de küvet aldım Screenshot_20230226-004817_ebebek.jpg

Aynen canım Nurse Harveys bende işe yaradı. Zaten bi dün verdim bugün akşama kadar sancısı kesildi. Gazını da kendisi çıkartıyor seninkisi gibi sadeve emzirmeye ya da mama vermeye kaldırıyorum. İnşallah böylede devam eder yoksa senin aldığın damladan alırım ben de eğer ileride fayda etmezse. D vitamini damla verdi doktor ben dün başladım bugün unuttum akşam da vermek istemedim gece gece yarın vermeye devam ederim artık. Sen de 15. Günde başlarsın 15.günde başlanıyormuş öyle söylediler.
Çok sevindim canım gaz gerçekten bela yeterki gazları çıksın her şey hallolur 😅 D vit saglik ocagindan verdiler bana da ama onu kullanmayacağım çocuk doktoru ocean yazdı sen ne kullaniyorsun kaç damla veriyorsun

Slm kızlar. Perşembe çıktım hastaneden. Nispeten evde daha iyiyim. 36+2 olduk. Pazartesi tekrar hastaneye kontrole gidicem. Dün ağdaya gideyim dedim kuaför ağda yapmadı doğumu tetikler dedi. Ben şimdi nasıl temizlik yapıcam hiç bilmiyorum siz nasıl hallettiniz ???
Canım ben daha önce lazerliyrim az var ama jilet işi çok can sıkıcı o yüzden ayna kullanarak ağda yaptım sancım gelince de duşta jiletleyip gideceğim kalanları çünkü tamamını görüp almak çok zor bence 37 yi bekle ağda yap yada yaptır bir yerler bulmaya çalış 1. Hamileliğimde de hep ağda yaptım problem yaşamadım ama bilemiyorum tabi
Arkadaşlar merhaba, benim bebişlerim bugün geldi çok şükür. Küvöze gitmediler. Çınar 2210 gr., Güneş 1970 gr. Sütüm gelmedi henüz. Ama ben emziriyorum. Bir yandan da mama veriyoruz tabi. Sezeryan ağrısı oldu bugün ama ağrı kesicilerle geçti. Şimdi hareket ettikçe oluyo. İdrarım tamam da gaz olayını halledemedim henüz. Bol bol yürüyüş yapıp gazda çıkarırsam 🙈🙈rahat edicem sanırım. Bebeklerim iyi ve benimleler ne tarifsiz bir duyguymuş. Şükürler olsun. Yıllarca uğraştıktan sonra kucağıma doldu iki tane melekle. Darısı tüm isteyenlerin başına. İsteyen kimse bu duygudan mahrum kalmasın. Kalbim Sevgi ve dua dolu 😍
Maşallah canım 🧿🐣🥰🐣 sağlıkla büyüsünler inşallah 🙏 umarım sende bir an önce toparlanırsın 🙏 iki meleğin oldu ne güzel darısı bizlere inşallah 🙏

Benimde aynı. Son bir haftadır nazlı nazlı hareket ediyor. Normalde çok hareketli bi bebekti. Son kontrolümde doktorum günde 10 hareket sayman yeterli dedi. Benek büyüdükçe hareket alanı daraldığı için yavaşlar dedi. Sende öyle yap canım saymaya çalış hareketlerini. Çok kafana takılırsa da tatlı ye ve uzan bekle bakalım tepki gösterecek mi diye.
Şekerli birşeyler yedim hemen kıpırdandı ama yine birkaç minik hareket. Birden mi daraldı yeri anlamadım 🙄 biraz da uzanıp bekleyeyim

Göğüslerinin ne kadar süt üreteceğini bilmediğin döneme girmişsin canım,sağımla daha da çok süt üretirsin.2 saatte bi emzirmeden önce elle sağım yap istersen ön sütü alırsın son sütü bebeğin emer kiloyu da daha hızlı alır böylece ,baktın hala süt üretimi aşırı o zaman devreye sağım makinasını sokarsın ama aşırı sağım yapınca daha da çoğalıyor süt bilgin olsun.ben belli bi süre uğraştım sonra yavaş yavaş yumuşamaya başladı göğüslerim öyle olduğu an ne kadar süt üreteceğini anlamış oluyor zaten.
Evet canım kafam çok karışık bu konuda ya. Bir de süt tazyikli mi geliyor anlamıyorum bazen güzel tutuyor memeyi bazen asla tutmuyor tutamayınca iyice sinirleniyor bizimki :/ Sağımla çoğalacağını ben de duymuştum ondan da korkuyorum açıkçası. Umarım düzelir mastit falan olmasam bari 😬

Bu arada kıl tüy ben de göremeyen kesimdenim. Jiletlemeyi de okuduğum bazı kaynaklar tavsiye etmiyor, iltihaba açıyor diye. Ben de iğneliye gitmiştim önceden. Öyle orman vaziyeti yok ama olanla da gitmeyi düşünüyorum açıkçası. Buralarda zaten kılı tüyü genelde kimse takmıyor ama bence siz de kendinizi çok sıkmayın hanımlar. Doğal bir durum. Normal doğumda belki kakamızı yapacağız, iki kıl görsünler bir şey olmaz.

Arkadaşlar merhaba, benim bebişlerim bugün geldi çok şükür. Küvöze gitmediler. Çınar 2210 gr., Güneş 1970 gr. Sütüm gelmedi henüz. Ama ben emziriyorum. Bir yandan da mama veriyoruz tabi. Sezeryan ağrısı oldu bugün ama ağrı kesicilerle geçti. Şimdi hareket ettikçe oluyo. İdrarım tamam da gaz olayını halledemedim henüz. Bol bol yürüyüş yapıp gazda çıkarırsam 🙈🙈rahat edicem sanırım. Bebeklerim iyi ve benimleler ne tarifsiz bir duyguymuş. Şükürler olsun. Yıllarca uğraştıktan sonra kucağıma doldu iki tane melekle. Darısı tüm isteyenlerin başına. İsteyen kimse bu duygudan mahrum kalmasın. Kalbim Sevgi ve dua dolu 😍
Hayırlı olsun 🙏🏻 sağlıkla büyüsünler🌸

Evet canım kafam çok karışık bu konuda ya. Bir de süt tazyikli mi geliyor anlamıyorum bazen güzel tutuyor memeyi bazen asla tutmuyor tutamayınca iyice sinirleniyor bizimki :/ Sağımla çoğalacağını ben de duymuştum ondan da korkuyorum açıkçası. Umarım düzelir mastit falan olmasam bari 😬
Göğüslerin dolduğunda bi sık bakalım fışkırır gibi geliyorsa evet tazyikli olduğundan emmek istemiyordur o yüzden mutlaka ön sütü sağ son sütü ver.bide göğüslerin çok doldu ama bebişim uyanmasına emmesine daha varsa az az rahatlatacak kadar sağ yoksa dediğin gibi olay mastite gidiyor

Göğüslerin dolduğunda bi sık bakalım fışkırır gibi geliyorsa evet tazyikli olduğundan emmek istemiyordur o yüzden mutlaka ön sütü sağ son sütü ver.bide göğüslerin çok doldu ama bebişim uyanmasına emmesine daha varsa az az rahatlatacak kadar sağ yoksa dediğin gibi olay mastite gidiyor
Tamamdır canım çok sağol verdiğin bilgiler için 🙏🏻☺️

Anlıyorum valla dayanılacak gibi değil zaten kaşık kullanmıyorum artık direk içiyorum 😁
Ayda 3 tane gaviscon 2 tane talcid karşılıyor sgk onun dışında gerek duyarsam annemlerden fl araklıyırum😅 en az 30 şişe bitirmişimdir 😅bebeğim de alıştı gaviscona içince tepki veriyor 😅

Kızlar göğüslerim aşırı doldu mochi kullanıyorum emzirirken ama anlık rahatlatsa da sonra yine ağrı çekiyorum 😔 Sızlıyor resmen. Elektrikli pompa mı alsam diye düşündüm faydası olur mu acaba ne diyosunuz öneriniz var mı bu konuda?
Sagip bosaltmak lazim. Eger dugum gibi memeler sertlestiyse once acmak lazim. Sicak bir dus alin. Dusta elinizle sagin ki rahatladin, cozulsun. Cikinca da sagin... Yoksa bunun devami maalesef mastit :KK43:

Bende de aynı durum var 2 gündür sancı oluyor kolay kolay da geçmiyor artık iyice aşağıda ve çok hareketli bu doğum yakin olduğuna mi işaret? Geceleri uyuyamıyorum resmen hem doğsun istiyorum hem korkmaya başladım
Ayni ayni ... Bakalim Ben sali gidecegim o zamana kadar durursa oglum. Ne diyecek... Anlariz...

X