2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Böyle bir felaket sonrasında hele de torununu taşıyan kadını insan nasıl üzer hiç anlayamadım. Gerçekten bazı insanlar çok sinir bozucu. Ben burada oturduğum yerden sinirlendim, sabır diliyorum. Eşin biraz durumu yönetebiliyordur umarım. Bebek hepinize iyi gelecek bence.

Gerçekten bunları duydukça çok kontrol yapmayan ülkede olduğuma seviniyorum. Şöyle söyleyeyim, bebek sağlığı açısından istatistiği en iyi olan ülkelerden birindeyim ve bir sorun tetiklemedikçe 20. haftadan sonra ultrason yok. Yok bacağı biraz ileriydi, karnı biraz geriydi derken boş yere anneleri strese sokuyorlar. Korkudan da bir çok insan normal doğum yapamıyor. Kafaya takmamaya çalış bence. Umarım sağlıklı bebeğine zamanında kavuşursun.

Konya Selçuklu bulunduğum yer buraya yakın iyi bir doktor hastane önerisi olan varsa çok memnun olurum çünkü buranın yabancisiyim hiç bilmiyorum
merhaba konya selçukludayım. bazı doktorlar depremzedelerle ücretsiz ilgileceklerini belirtmişti. özel hastaneleri arayıp böyle bir durum olup olmadığını sorabilirsin. ben 3 cocuğumdan 2 sini medovada fuat demire yaptırdım. konyanın en meşhur ve iyi doktorudur. araştırabilirsin. sormak istediğin birşey olrsa yaz yardımcı olurum

Bütün doğum yapanlara maşallah. Mart sonu, nisan başı doğum bekleniyor diye bir de buradaki annelere daha yakın hissettiğim için Mart grubunu takip ediyordum ama benim bebek 40 haftayı doldurup gelirse (ki burada bebek kendi gelsin diye bekliyorlar, daha geç de gelebilir), sizinkiler okula başlayacak.

Bugün 34+0 oldu bebişim. Genel olarak bir sıkıntım yok ama şaşırtıcı şekilde fazla kilo aldım. Hep kendiliğinden zayıf olan insanlardanım, hamileliğin ilk 4 ayında da hiç kilo almadım. Ama şimdi 17 kilo aldım başlangıca göre. Buradaki doktor bütün değerlerin normal, karnının büyüklüğü de iyi kafana takma kiloyu hamilelikte dedi. Kilo verilir sorun değil öyle çok iştahlı biri değilim zaten ama hem kendimi kilo alan grupta bulmanın şaşkınlığı hem de sağlıklı beslenmemişim demek ki diye sorumsuz gibi hissediyorum.

Bu kadar kilo nerede onu da çözemedim, yüzüm kollarım hala ince. Kalçam ve basenler biraz büyüdü. Umarım bebek çok büyüyüp de benim yüzümden sıkıntı yaşamaz. Gerçi çevremde 20-30 kilo alıp hepsini emzirirken verdim, yapı meselesi diyen kadın da çok var ama sonuçta sağlıklı sınırlar yazıyor hafta hafta.

En büyük derdim bu olur tabii umarım, kilo bir şey değil ama arada kafama takıyorum.

Göğüs kalkanı benim plastik olanlardan mememe kapatınca sudyen ya da atlet tutuyor. Sütün de artıyor endişe etme hiç ki ben aşırı iştahsız oldum doğumdan sonra inan yemek bile yemiyorum doğru düzgün sadece süt yaptığına inandığım şeyleri her gün yemeye dikkat ediyorum. Hoşaf, tahin helvası, bestlak süt damlası icebiliyorsan boza da arttırıyormus ben ilk günler sağım bile yapamadim memelerimin acisından. Elinle masaj yap, sıcak duş, sıcak su torbası bunlar iyi geliyor

Şu kantaron neye iyi gelmiyor ki
Ben gebelik sürecimde kullandım yumuşatma etkisi çok iyi
Gerçekten mucize gibi bir şey kantoronu sürmeye başladığimdan beri krem sürmedim direk iyilestirici etki yapiyor

Doktordan çıktım kızlar sancım çıktı, açıklık kontrolü yaptı doktor. Biraz canım yandı yumuşama başlamış 2-3 cm açıklık var. Haftaya gelir dedi
Sancın var ama düzensiz diyecektim sen yazmışsın zaten 2/3 cm varsa açıklık aynen 3/5 bilemedin 1 hafta ayyyy çok heyecanlı peki tam kaçıncı haftadasın Şuan kuzum bide ne hareketleri yaptın ?

Sancın var ama düzensiz diyecektim sen yazmışsın zaten 2/3 cm varsa açıklık aynen 3/5 bilemedin 1 hafta ayyyy çok heyecanlı peki tam kaçıncı haftadasın Şuan kuzum bide ne hareketleri yaptın ?
Bugün tam 38 olduk canım.
Evimiz asansörsüz merdivenleri ikişer ikişer çıkıyorum. Activating labor egzersizi var YouTube da yabancı onu yapıyorum. Yere sanki wc ye oturur gibi çömelip yürüyorum elimden oğlum ya da eşim tutuyor, hurma yiyorum, squat mesela her mutfağa gittiğimde 5 tane yapicam demiştim. Bir de simge duman ın doğum egzersizleri

Kantaron aktardan mı aldın acaba

Sarı kantoron değil mi canım ben duydum ama hiç kullanmadım belli bir marka var mı aktardan mi alınacak

Yok canım dediğin gibi tek risk buymuş

Ay süper çok çabuk gelir bu gidişle inşallah peki sancıları hissediyomusun? Nefes egzersizi falan ?

Ay süper çok çabuk gelir bu gidişle inşallah peki sancıları hissediyomusun? Nefes egzersizi falan ?
Nst de hissettiğim gaz sancısı gibiydi, ebe hissediyor musun dedi gaz sancısı dedim, yok onlar sancın dedi.
Nefes egzersizleri şunu izliyorum dünden beri

Bende de durumlar böyle kızlar. Geçen bi arkadaşa derken doktorum bugün de bana dedi. Yarın seni sezaryana alayım istersen diye. Ama ben istemedim. Dayanabildiğim kadar bekleyeceğim dedim. Açılmam yok daha ama sancılarım başladı artık. Bugün 35+6yım kızım 2950gr 50cm olmuş. Doktorum gelişimi güzel ama bir hafta daha durabilsen iyi olur dedi. Bende işte dediğim gibi Dayanabildiğim kadar durucam dedim. Dayanamazsam sezaryane alır heralde ama ilki normaldi bunu da normal doğurmak istiyorum Allahın izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…