2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Aynen öyle doktor bana elimizden gelen budur olmadı yine tüp bebek yaparız dedi hatta gün aldım aka o zamanda bitkisel ürünler kullandım sonra tuttu ben mfknin vitaminlerini araştırdım kullanmaya devam ettim çok şükür bu günlere kadar geldim hala da kullanıyorum. 6 düşük yaptım 6 defa da hep aynı tedaviyi uyguladı doktorlar olmadı. Bu sefer kendim de o dünleri kullandım farklı tedavi olarak. Şu da gerçek ki kişi kendisinin doktoru olmalı.
Ay o adami instagramda goruyordum,nedense degisik geliyordu,cok gercekci gelmiyordu nedense😃

Bebeğin gelişimi iyi ise kendini üzme ama bence güzel besinler tüketmeye çalış :) Benim beslenme kutum var bölmeli akşamdan hazırlıyorum peynir zeytin salatalık vs. ne yiceksem içine ekmeğimi de koyuyorum. Buzdolabı poşetine o gün hangi meyveyi yiyeceksem onu koyuyorum buzdolabına atıyorum. Sabah uyanınca hemen yumurtamı koyuyorum ocağa ben hazırlanana kadar haşlanmış oluyor. Sonra hop poşete atıyorum hepsini sabah zorluk olmuyor hem beslenmem de aksamamış oluyor. Eğer üşeniyorsan sabahları bu şekilde akşamdan hazırlayabilirsin :dondurma: Kendine bi kavanoz hazırla mesela işyerinde çekmecende dursun kuruyemiş kavanozu her gün taşımak zorunda da kalmazsın hem.

Saol canım. Bebeğin gelişimi haftasıyla uyumlu şükür.. ama işte beyin sinir gelişimi ne alemde bilemiyorum. Umarım her şey yolundadır 🙏💕
Akşamdan bile bir şey hazırlamaya gücüm olmuyor inan 🙈 Çok yoruluyorum. Sofrayı zor topluyorum çoğu zaman.. ama zorlamam mı gerekiyor kendimi..? Mecbur olduğumu düşünüp yapıcam bir şeyler artık.. Canım ne kuruyemiş ne bir şey istiyor.. Sadece meyve. Arada meyve alıp yiyorum. Muz mandalina falan. Ferah ferah ohh :) Midemi çok sıkıştırıyor sanırım yavruceğizim. Çok yersem baya rahatsız oluyorum. Abur cubur versen yerim 😁 ama yemek istemiyor pek canım. Çoğu zaman yemek zamanı geldi diye yiyorum. Göz açlığına.. Bu arada yumurtayı evden çıkmadan yemem gerekir. Çünkü iş yerinde mutfak niyetine olan şey L şeklinde toplasan 2m olan bir tezgah. İçeri bir adım atınca mutfak bitiyo :) 🤷‍♀️Çok koku yapıyor o tarz şeyler iş yerinde. İş hanı gibi bir yerdeyim. Bazen kapı önünde falan tıkardım ağzıma diyet yaparken. Ancak öyle olur yine ki yumurta hele ki nasıl istemiyor canım anlatamam.. Yapayım ama bari bir şeyler zorla da olsa :/
"Geçenlerde de bir doktor dinledim. Elde olmayan sebeplerle kilo alınamadığı falan olabilir, onu ayrı tutuyoruz ama onun dışında en az 12 kg alınması bebek için en sağlıklı olandır dedi. 12-15 çok ideal zaten. De ki 20 olsun yani.."
benim icin günün moral cümleleri :KK70: sagol valla cok iyi geldi bu canım :)
ben de ufaktan eşime mesaj veriyorum doğumdan sonra bir yardımcıya ihtiyacımız olabilir diye :) evde çocuk olunca ona göre bir yemek düzeni gerekiyor, bir yandan çamaşır ütü temizlik, bakalım halledeceğiz inşallah
Heheheh :KK48: Doktor dedi valla. İla ki alınacak dedi. Yalancı çıkarmayalım doktoru :KK70:
Valla benim çalışma durumum ne olacak bilemiyorum ama kesinlikle eve biri lazım ya. Yoksa kafayı sıyırabilirim 🙈 ama dediğim gibi benim çalışmama, eşimin işlerine ve dolayısıyla maddiyata bağlı. Allah bol bereketler versin :)🙏✨ Bizim şimdi tek çocukla bile akşam yemekleri dert hep çünkü..
hiç üzme kendini canım, bebekler her halükadarda stoklardan besleniyorlar ama sen kendin için de biraz dikkat edersen iyi olur. gün içinde atıstırmak icin yanına kuruyemiş, seviyorsan kefir alabilirsin. yulafın icine meyve ya da ceviz koyabilirsin. minseo minseo da yazmıs, geceden hazırlayabilirsin saklama kabına kahvaltılık koyarsın. aksamları da mesela brokoli, havuç, karnabahar haşlama yapabilirsin üstüne yogurt zeytinyagı, belki yogurdu öyle tüketebilirsin. ben de herzaman dört dörtlük beslenmiyorum, sıkılıyor insan bir de zaman bulamıyor bazen, cok iyi anlıyorum ama vicdan yapma kendine, sadece azıcık kendini zorla hem kendin hem bebiş için :)
Kuruyemiş işte sevmiyorum ya.. Eskiden daha çok severdim sanki de şimdi hiç canım istemiyor. Sadece ceviz biraz.. Kefiri tercih ederim. Bazen alıyorum. Normal meyve alıyorum bazen. Meyve seviyorum. Zorlamak gerekiyorsa zorlarım artık nappiimm.. Haşlama sebze hiç benlik bir şey değil 🙈 ancak fırında falan belki ama şöyle ki mesela bizim oğlan onları yemeyecek. İlla ki onun yiyeceği bir şey olmalı evde. Öyle olunca zaten kendime ayrı bir şey yapmaya zamanım kalmıyor. Akşam yemekleri çok sıkıntı zaten bizde. Kendim için değil de oğlan güzel yesin diye zorluyorum genelde kendimi 🙄 Bizim eve yıllardır yardımcı lazım 😬
Canim isyeri icin aksamdan kendine bir seyler hazirla cerezlerini,meyveni hazirla gotur yersin. Bir hafta yapsan bu sekilde rayina oturur.O bir sekilde illa ki senden alacagini aliyordur ama senin de vucudunu iyi depolamam lazim.
Gücüm kalırsa yapacağım inşallah canım saol 🌺
Canım hiç öyle düşünme inşallah yavrunda besleniyor annesi. Çalıştığın için öyle detaylı vakit ayıramayabilirsin yemeye içmeye. Ben evde olduğum için vakit bulduğum için daha detaylı şeyler yiyorum sende boş vaktin olsa daha düzenli besinler yersin canım. Kahvaltı ve protein e dikkat et canım elinden geldiğince yapmaya çalış 😌😘😘😘
Çok saol canım 😘🌾 :KK200:Daha dikkat ederim o zaman mecbur :KK43: Çocuğu okuldan alıp eve geçiyorum. Akşam 18.30 gibi ancak evde oluyoruz. Önceki günden yemek yaptıysak ne ala. Yoksa ya dışarı, ya buzluğa attıklarımızdan bir şeyler, ya pratik şeyler yapmaya çalışma.. Yemesi toplaması derken.. Enerjimin yarısı İstanbul trafiğinde, diğer yarısı yemek aşamasında bitiyor. Ha gayret sofra topla vs. Sonra koltuğa çöküp kalmaca. Nadiren enerjim iyi oluyor. Genelde koltukta miskinleşme.. Daha dikkat edeceğim bakalım..

Saol canım. Bebeğin gelişimi haftasıyla uyumlu şükür.. ama işte beyin sinir gelişimi ne alemde bilemiyorum. Umarım her şey yolundadır 🙏💕
Akşamdan bile bir şey hazırlamaya gücüm olmuyor inan 🙈 Çok yoruluyorum. Sofrayı zor topluyorum çoğu zaman.. ama zorlamam mı gerekiyor kendimi..? Mecbur olduğumu düşünüp yapıcam bir şeyler artık.. Canım ne kuruyemiş ne bir şey istiyor.. Sadece meyve. Arada meyve alıp yiyorum. Muz mandalina falan. Ferah ferah ohh :) Midemi çok sıkıştırıyor sanırım yavruceğizim. Çok yersem baya rahatsız oluyorum. Abur cubur versen yerim 😁 ama yemek istemiyor pek canım. Çoğu zaman yemek zamanı geldi diye yiyorum. Göz açlığına.. Bu arada yumurtayı evden çıkmadan yemem gerekir. Çünkü iş yerinde mutfak niyetine olan şey L şeklinde toplasan 2m olan bir tezgah. İçeri bir adım atınca mutfak bitiyo :) 🤷‍♀️Çok koku yapıyor o tarz şeyler iş yerinde. İş hanı gibi bir yerdeyim. Bazen kapı önünde falan tıkardım ağzıma diyet yaparken. Ancak öyle olur yine ki yumurta hele ki nasıl istemiyor canım anlatamam.. Yapayım ama bari bir şeyler zorla da olsa :/
Bu haftalardan itibaren omega+kalsiyum en önemlileri onlara dikkat et canım :) Takviye olarak omega alıyorsundur zaten. Yumurta olayını senle daha önce de konuşmuştuk ben de yiyemiyordum yumurtayı daha 3 haftadır falan yemeye başladım mesela midem almıyordu yeni yeni haşlanmış yiyorum artık olduğu kadar. Bazen ben de çok zorlanıyorum, üşeniyorum eşim hazırlıyor. Hepsi ayrı zor ya napalım canım allahtan şu takviyeler var da bi yandan destek olarak alabiliyoruz.

Sanırım canım,o an ki pozisyonları da etkiliyor olabilir. Bi de artık günlük uyku döngüsüne girmişler uyu-uyan hali sürekli. İyi olsun minnoşlar. Onların da sağı solu belli olmuyor🙈

Ben de dün ilk kez yaşadım bayılcam sandım hatta 😅

Kesinlikle o yüzden bu süreçlerden sonra doktora bile hemen güvenemiyorum 🙄
Sağlıkla gelsinler hepsine dayanırız çoğu gitti azı kaldı. Mide bulantım gelmesin de yeter 😁 diğerleri geliyor geçiyor 😅

Ay o adami instagramda goruyordum,nedense degisik geliyordu,cok gercekci gelmiyordu nedense😃
Bende ilk baktığımda tuhaf gelmişti ama bikaç ay dinledim canlı yayınlarını takip ettim. Gerçekten adam tamamen bu ile adamış kendisini. Doçent doktor oldu diye de sabit durmuyor. Hergün kendisini daha da geliştirmeye çalışıyor Gebe kalan doğum yapan sağlıkla kucaklarına alan bşr sürü insan var. Tüp bebek gibi garanti veriyor. O yüzden onun vitaminlerini almayı istedim. Şimdi herkese öneriyorum. :)

Kızlar moralim çok bozuk bugün kontrolüm vardı 23+6 haftalığız ve bir önceki kontrolüm 19+6 daydı bu ara sürede hiç kilo almamışım ama bebeğimin gelişimi haftasına uyumlu dedi 587gr mış ama çok üzüldüm doktor aşırı kızdı gelişimi durur sen kilo almadığın için dedi
canım hiç stres yapma bebeğinin gelişimi güzelmiş önemli olan o ayrıca bebek büyürken senin depolarını kullanıyor sen 1 ay kilo almadın diye birşey olmaz sen sağlıklı şeyler tüketmeye çalış kendini strese sokma doktorlarda bir tuhaf yaa kimisi kilo alma diye kızıyor kimisi de kilo almadın diye :kızgın:
kızlar benim bu hafta sorunlarım bitmedi ya😂😂 kasık ağrıları yaşayan var mı ? Benim biraz var pazartesi kontrolüm vardı herşey yolunda gözüküyordu bu ara çok yorulduğum için olabilir mi
benim ara ara oluyor canım hatta enfeksiyon var mı diye 2 kere tahlil verdim temiz çıktı bence bebekler büyüyüp ağırlık yaptığı için oluyor panik yok :halay:
Kızlar günler yaklaşıyor, ben hediyelik ve isimli yeni doğan çikolatalarına bakmaya başladım fakat instagramda fiyat aldığım yerler kafayı yemiş magnetin tanesi 10-11₺ diyen var😳 fiyat olarak uygun önerebileceğiniz bi yer var mı?
canım ben kızımın her doğum gününde digitalmagnet diye bir siteden yaptırıyorum çeşit çok buraya da bakabilirsin.
Kızlar aranızda ateş basması yaşayan var mı geceleri terleme falan
valla bende oluyor canım kan ter içinde uyanıyorum haftada 2 kere falan oluyor her gün olmuyor bende tam çözemedim yediğim yemekler ağır mı geliyor acaba diye düşünmeye başladım ama erken de yiyorum emin değilim hamilelik anlaşılamaz birşey malesef:skandal:
Kızlar bugün 27+4 üm öğlen 2 de lavaboya girdim tuvaletimi yaptım kabız değilim gayet rahat yaptım afedersiniz peşinden çişimde geldi lavabom bitti tam kalkarken kan damlası düştü wcye bende peçeteyle sildim oda ne kan bildiğin bütün peçete kan oldu aklım çıktı. Apar topar özele acile gittik. Doğumhaneye çıkardılar beni çok korktuk eşimde ağladı bende ağladım o dakikalar bana zulümdü. Doktor hemen alttan muayene yaptı açılman yok kanamada yok dedi mantar dedi direk hemen nst ye bağladılar sancı da çıkmadı. Daha sonra kan ve idrar tahlili yapıldı enfeksiyon mu var acaba diye bakıldı oda temiz çıktı. Ama hala çok korkuyorum bebeğime birşey olmasından. Ne olur dua edin banada bebeğim sağlıklı olsun rabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin arkadaşlar. Sağlık ocağında 2 gün önce de bakılmış tı o zaman da temiz çıkmıştı sonuçlarım. Doktor mantar dedi ondanda kanaman olabilir dedi bu ilaçları verdi. Trivag 3 fitil. Fito krem. Travazol krem. Funit 100 mg 4 kapsul. Ultrason da muayene etti daha sonra bebeğim çok şükür iyi rahim ağzıda iyi ama hala korkuyorum çok ağladım korkudan 😔😥
korkma canım bebek de iyiymiş hem bak stres yapmak bebeğini daha çok etkiler ilaçlarını düzenli kullan sağlıcakla kavuşalım bebeklerimize inşallah :dua:
Olabilir canım benim de bütün damarlarım belirginleşti göğüstekiler karnımdakiler falan da. Gerildikçe belirginleşiyor sanırım. Varisler annemde de olmuş hamileyken belki de genetiktir
canım benim de 24. haftada bir anda 2 bacağımın da arkasında baldırlarımda morluklar gördüm çok korktum acile gittim hemen doppler çekilde damarlar da tıkanıklık falan yok varis dedi oksapar 4000 kullanıyorum bende hamileleiğimin başından bu yana 1 ay olacak rengi yeni yeni soldu tekrarda olmadı çok şükür tekrar ederse artarsa ya da ağrın olursa fizik tedavi yada nörolojiye git dedi.

X