ah kuzum senin işin zor gerçekten, ben de çoğul gebeliklere çok özenmişimdir her zaman ama dışarıdan göründüğü gibi değil tabi, Allah yardımcın olsun sürecini kolaylaştırsın. bebişlerle ilgili herşeyin yolunda olmasına sevindim, inşallah en az 35e kadar bekleyebilirlerMerhaba kızlar
Ben son zamanlarda çok ağrı cekiyorum kaburgada tekme yemişim gibi parmağımı bastırınca ağlıyorum ağrıdan7 hafta daha dayanalım dedi doktorum ama birden böyle ağrılarla uğraşmak zorunda kaldım
Tam yazmaya geldim mesajını gördüm tatlım fena değildim aslında ama çok agrım oldu son günlerdeçocuklarla ilgili bir sorunum yok çok şükür dayanacağız bir şekilde bu ağrılara da yolun sonuna az kaldı bir şekilde geçecek bugünler de insallah
Sizler de hepiniz iyisinizdir inşallah
aman canım sen yeterince şeyle uğraştın bir de şeker çıkmasın lütfenBenim de hemen hemen aynı zamanlarda gittiğimde doktorun iri ve uzun boylu bir bebek olacak demiştivalla sağlıkl gelsin de yeter. Hatta iri dedim diye korkma korkulacak bişi değil gayet güzel sağlıklı beslenmiş dedi ne bulduysam yedim diyemedim tabiki ben almışım 14/15 kg normal yani aranızda en çok kilo alan da benim herhalde allahtan şekerim normal değerlerde çıktı
ayy evet çok alışmıştık hergün bakıyordum ben ona ya gelsin lütfen hiç sevmedim ben böyleKesinlikle düzelmezse mesajların sonuna biz ekleriz haftamızı
ayyy kıyamam canım biz bir tanesini taşırken bir sürü sıkıntı yaşıyoruz Allah senin yardımcın olsun inşallah sağlıkla gelsin minik kuzucuklar annelerini çok da yormadanMerhaba kızlar
Ben son zamanlarda çok ağrı cekiyorum kaburgada tekme yemişim gibi parmağımı bastırınca ağlıyorum ağrıdan7 hafta daha dayanalım dedi doktorum ama birden böyle ağrılarla uğraşmak zorunda kaldım
Tam yazmaya geldim mesajını gördüm tatlım fena değildim aslında ama çok agrım oldu son günlerdeçocuklarla ilgili bir sorunum yok çok şükür dayanacağız bir şekilde bu ağrılara da yolun sonuna az kaldı bir şekilde geçecek bugünler de insallah
hoşgeldin canım 1. sayfadaki bilgileriKızlar selam bnde aranıza yeni katıldım24 haftalığım . Kız bebek bekliyorum hayırlısıyla sağlıcakla hepimiz kucağımıza yawrularımızı alalım inşallah
canım hoşgeldin öncelikle 1. sayfadaki bilgileriMerhaba hanımlar, bende gruba yeni katılanlardanım. İki kızım olacak inşallahsizlere bir sorum olacaktı takviye vitamin olarak neler kullanıyorsunuz
hadi güzel haberlerle canım. benim eczaneden bulduğum içecek iğrençti ya aroması falan da yoktu bildiğin baklava şerbeti gibiydi sanırım midem o yüzden bulandı.Yeni gelen arkadaşlar hoşgeldinizbende bugün şeker yüklemesine geldim :) başladım içmeye tadı güzel ve şimdilik bulantı falan yok turp gibiyim
canım ilk hamileliğimde 14 kg falan almıştım, o kiloyu bu hamileliğimde şu ana kadar aldım nerdeyse....57 ile başladım ilk 3 ay almadım şu an 70im ve kesinlikle çok yemiyorum. nasıl bu kadar hızlı aldığımı anlayabilmiş değilim, % 100 tabi ki dikkat etmiyorum karbo falan da alıyorum ciddi sınırlamam mı lazım bilemedim. daha marta kadar çok var şimdiye kadar hiç 70li rakamları görmemiştim, bu durumda beni korkutuyor, kilo alımı da enerjimi düşürmüş olabilir. ödem de çok vücudumda hissediyorum, ellerim ayaklarım şiş baya...Ben yükleme yaptırmadım canım kendi tercihim, önceki hamileliğimde de yaptırmamıstım, evde cihazla kendim takip ediyorum. kilo artısı bende de cok oldu, sanırım benim yapım boyle, öncekinde de 20 kg almıstım ama şeker sorunum olmadı cok şükür suan da yok. daha az kilo alıp şeker cıkan da var, oyuzden kilodan dolayı şeker cıkar diye korkmana gerek yok bence ama mümkün oldugunca gereksiz şeyler yememeye dikkat etmemiz lazım tabi. buarada konustuk burda daha önce hba1c (glike hemoglobin) değerine de mutlaka baktırırsın, gizli şeker varsa ipucu veriyor, yuzde 4-6 arası cıkması normal kabul ediliyor. aile saglık merkezlerinde bakıyorlar.
Ben de oncekinde cok hızlı aldim ve son aylarda cok fazla ödem vardı yüzüm ayaklarım ellerim sismisti, senin de ödem olmus sanki. yürüyüş yapmaya calıs ben öncekinde yürüyüş yapamıyordum pek, ondan da olmus olabilir diye dusunuyorum, hareket önemli. bir de karbo kesmen lazım maalesef ama ben de cok kesemiyorum, bir de sınırladıkca daha cok canım çekiyor oyuzden cok kasmadan azar azar tüketmeye calısıyorum en azından tahıllı ekmek filan.canım ilk hamileliğimde 14 kg falan almıştım, o kiloyu bu hamileliğimde şu ana kadar aldım nerdeyse....57 ile başladım ilk 3 ay almadım şu an 70im ve kesinlikle çok yemiyorum. nasıl bu kadar hızlı aldığımı anlayabilmiş değilim, % 100 tabi ki dikkat etmiyorum karbo falan da alıyorum ciddi sınırlamam mı lazım bilemedim. daha marta kadar ok var şimdiye kadar hiç 70li rakamları görmemiştim, bu durumda beni korkutuyor, kilo alımı da enerjimi düşürmüş olabilir. ödem de çok vücudumda hissediyorum, ellerim ayaklarım şiş baya...
hba1c daha önce hamilelik öncesi baktırmıştım 5 civarlarında çıkmıştı...dün doktora gidecektim yoğunluktan gidemedim, haftaya kaldı.
Hizli kilo alimlarinda seker olabilir,odem olmamasina dikkat edin,bol su tuketin muhakkak seker takibi yaptirincanım ilk hamileliğimde 14 kg falan almıştım, o kiloyu bu hamileliğimde şu ana kadar aldım nerdeyse....57 ile başladım ilk 3 ay almadım şu an 70im ve kesinlikle çok yemiyorum. nasıl bu kadar hızlı aldığımı anlayabilmiş değilim, % 100 tabi ki dikkat etmiyorum karbo falan da alıyorum ciddi sınırlamam mı lazım bilemedim. daha marta kadar çok var şimdiye kadar hiç 70li rakamları görmemiştim, bu durumda beni korkutuyor, kilo alımı da enerjimi düşürmüş olabilir. ödem de çok vücudumda hissediyorum, ellerim ayaklarım şiş baya...
hba1c daha önce hamilelik öncesi baktırmıştım 5 civarlarında çıkmıştı...dün doktora gidecektim yoğunluktan gidemedim, haftaya kaldı.
12 de bendenBenim de hemen hemen aynı zamanlarda gittiğimde doktorun iri ve uzun boylu bir bebek olacak demiştivalla sağlıkl gelsin de yeter. Hatta iri dedim diye korkma korkulacak bişi değil gayet güzel sağlıklı beslenmiş dedi ne bulduysam yedim diyemedim tabiki ben almışım 14/15 kg normal yani aranızda en çok kilo alan da benim herhalde allahtan şekerim normal değerlerde çıktı
Geçmiş olsun canım, inşallah ağrıların bir an önce geçer. Çoğul gebelikler zordur, biz birine zor dayaniyoruz Allah size güç kuvvet versin.Merhaba kızlar
Hoş geldin aramızaKızlar selam bnde aranıza yeni katıldım24 haftalığım . Kız bebek bekliyorum hayırlısıyla sağlıcakla hepimiz kucağımıza yawrularımızı alalım inşallah
Ben de ilk hamilelikte 16 kilo ile tamamlamıştım, 56 ile hamileydim 72 de doğuma girdim ama şimdi doğum kilomdayim.canım ilk hamileliğimde 14 kg falan almıştım, o kiloyu bu hamileliğimde şu ana kadar aldım nerdeyse....57 ile başladım ilk 3 ay almadım şu an 70im ve kesinlikle çok yemiyorum. nasıl bu kadar hızlı aldığımı anlayabilmiş değilim, % 100 tabi ki dikkat etmiyorum karbo falan da alıyorum ciddi sınırlamam mı lazım bilemedim. daha marta kadar çok var şimdiye kadar hiç 70li rakamları görmemiştim, bu durumda beni korkutuyor, kilo alımı da enerjimi düşürmüş olabilir. ödem de çok vücudumda hissediyorum, ellerim ayaklarım şiş baya...
Ben de görmüyorum@Curly merhaba, gebelik takvimlerinde sanırım bir sıkıntı var dün hiç görünmüyordu bugünse bazı kişiler görebiliyor fakat bazı kişiler göremiyor bilginiz olsun.
inşallah canım inşallah. çok sağol iyi dileklerin içinHiç stres yapma canım sağlıkla kavuşacaksın çok güzel olavak herşey sen ufaktan bakmaya başka favorilerine ekle internetten bakmak bile pozitif enerji veriyor. Ben de aksine hep riskliydim sürekli yattım hayatm boyunca hiç bu kadar yatmamıştım diyebilirim. Hala da erken doğum riskim var ama bakalım Allah’ın izniyle olur. Rabbim bu zamana kadar bu kadar ay büyüttüyse kucağımıza da vermeyi nasip eder inşallah
merhaba canım.bende ilk hamileliğimde 60 lı kilo ile hamile kalıp 83 kg ile doğuma gitmiştimcanım ilk hamileliğimde 14 kg falan almıştım, o kiloyu bu hamileliğimde şu ana kadar aldım nerdeyse....57 ile başladım ilk 3 ay almadım şu an 70im ve kesinlikle çok yemiyorum. nasıl bu kadar hızlı aldığımı anlayabilmiş değilim, % 100 tabi ki dikkat etmiyorum karbo falan da alıyorum ciddi sınırlamam mı lazım bilemedim. daha marta kadar çok var şimdiye kadar hiç 70li rakamları görmemiştim, bu durumda beni korkutuyor, kilo alımı da enerjimi düşürmüş olabilir. ödem de çok vücudumda hissediyorum, ellerim ayaklarım şiş baya...
Zaten şu hamurun insana vermedigi zarar yok iyi ki buldun ne oldugunu ona gore beslenirsin artikKızlar ben şekerimin neyin yükselttiğini buldum. Kesinlikle hamur işi !!!2 Gece önce ekmeğimi yanıma almayı unuttuğum için akşam annemlerde tam buğday ekmeği yemek zorunda kaldım esmer değil beyazdı ve şekerim o gece önceki günlere göre daha yüksek çıktı. Bitter çikolata yiyorum arada mesela hiç etkilemiyor, dün 1 dilim baklava yedim o da etkilemedi, günde 2 porsiyon meyve yiyorum o da etkilemiyor. Düşmanım hamur işiymiş net. Ve şeker yüklemesine kadar sabahları simit falan yiyordum hep ne zaman bıraktım değerlerim düzelmeye başladı. Glutene bye bye
Bnde acken kan verdim 1 saat sonra sonuca gore icicem yada icmicem. Tadi nasil cilek aromali diyo iceceklerde de cilegi hic sevmemYeni gelen arkadaşlar hoşgeldinizbende bugün şeker yüklemesine geldim :) başladım içmeye tadı güzel ve şimdilik bulantı falan yok turp gibiyim
Ay bu durum bnde de oldu duzenli kullanmaya basladigimda olmustu. Dr uma sordum demir hapindan dedi. Oncesinde google sordum tabi on bilgi de almistim. Farkli sikayet yoksa gebelikte kesin demir den olur. Bastan asagi bebegimizle gelisip degisiyoruz resmen ya minikkuslar bize neler yasatiyoGünaydın hamiş arkadaşlarım, doktora sordum demir ilâcı kullanımında normal dedi ama gerçekten çok korktum. Demir ilacina başlar başlamaz büyük abdestte koyulaşma oluştu. Siyah neredeyse, kendime sebebi demir habi desemde bi türlü alışamadım. Benim gibi korkan biri varsa bilgelendireyim istedim :)