2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Simdi kizimin detayli ultrasonuna baktim onda da bu haftalarda 30.5 mm mis. O zaman kimse bir sey dememisti.İnsallah bunda da bir sıkınti olmaz

Yok hic bir sey verilmedi,kizimda da bu haftalarda 30.5 mis irsi olabilir mi acaba? Bira dinleneyim bu haftalarda.

Ya masallah ne guzel moral verdiniz bana,cok tesekkur ederim,simdi baktim kizimda da bu haftalarda 30.5 olculmus.Umarim toparlar sonraki haftalarda.

Senin kacti uzunluk canim?

Yok hic bir sey verilmedi,kizimda da bu haftalarda 30.5 mis irsi olabilir mi acaba? Bira dinleneyim bu haftalarda.
Kızlar bu ölçülen uzunluk ultrasonda mu yazıyor, bana hiç doktor şu mm falan demedi rahim ağzı uzunluğu için. Herkes bilince şaşırdım bir an

Kızlar bu ölçülen uzunluk ultrasonda mu yazıyor, bana hiç doktor şu mm falan demedi rahim ağzı uzunluğu için. Herkes bilince şaşırdım bir an
Doktorlar bakıyor canım sorun görmezlerse söylemiyorlar özellikle sorman lazım öğrenmek için Geçen ben dr uma bir sürü soru sordum sen hangi tıp fakültesinden mezunsun diyor bana

Bugun kendi doktorum için rutin muayeneye gittim SAT göre 22+5 iken ultrasonda 24 hafta ile uyumlu cıktık 700 gram olmus bizimki. Her sey cok guzel harika görünüyoruz dedi suyu hareketleri plasenta bebege giden kan akımı cok guzel dedi . Perinatolog ufak 2cm x1cm lık bir kanama alanı görmüştü, birde sol uterin arterde çentikleşme diye not düşmüştü. Doktoruma soylediğimde bizde bakalım bi dedi kanama alabı yokmus cok sukur,doppler ile baktı 2 taraftada var dedi çentik ama takılma buna lütfen dedi cok kişide görülüyor ve cogu zaman bir sıkıntı görülmüyor dedi. Bazen tabsıyon yüksekliği ilerleyen haftalarda gelişim gerliği görülebiliyor deniliyor ama bununda kanıtlabılırliği dusuk bebek gelişimi her sey cok iyi dedi yalnızca takip edecegız ekstra bir sey yapmana gerek yok dedi. Seker yuklemesi yaptırmak istıyor musun dedi bende siz ne dersiniz diye sordum oda annen baban yakın cevrende var mı seker diyabet problemi olan diye sordu yok dedim , kilon normal yasın kucuk bu nedenle bi tokluk sekerne bakalım rutin kan idrarda bakalım dedi gerek görmedi . Tansıyonumuda her ölçüyorum 10-6 10-7 cıkıyor bebek gelişimide önden gidiyor ama bu damarda çentik doktor korkma takılma demeesine ragmen korkutuyor beni hayırlısı olsun inşallah

Canım benimde detaylı usg de sol arterde direnç görüldü ve benim suyumda sınırda cıktı.. Detaylı gittiğim prof tuzu tamamen azaltmamı söylemişti,tansiyonun cıkmaması gerekiyormus. Ama senin bebiş maşallah haftasıyla uyumlu,gecmiş forumlarada bakarsan 2 damarda bile direnç görülen annelerde hiçbir sıkıntı olmamış - ki coğu gebede görülen Bi durummuş.. Canını sıkma, inşallah Bi sıkıntı olmadan atlatırız

İnşallah perinatolog tek tarafta solda var dedi kendi doktorum sagdada var iki taraftada var dedi ama hüç önemsemedi coraspinede gerek yok dedi tuz konusunu felan hiç acmadı takip edecegız yalnızca hiç bir sorun gozukmuyor hiç takma kafana illa bir sey olacak diye bir sey yok dedi

Benim kizimda da iki damarda centik gorulmustu ilerleyen haftalarda malesef tansiyonda cikmisti ama centik gorulup tansiyonu cikmayan da cok kisi var,hem bebeginin gelisimi masallah gayet guzel bence takipte kal,hic canini sıkma.

Ailede seker olmasa,yasin cok genc olsa bile seker tansiyon plasenta kaynakli cikabiliyor,eger yukleme yaptirmayacaksaniz bile muhakkak takipte kal,seker olcum cihazin varsa evde kendin kontrol et.

Ay inşallah kötü bir durumla karsılasmam bebegimi saglıkla kucagıma alırım daha once 14. Haftamda kanamam olmustu sonra 18. Haftaya kadar kanama alanlarım lekelerim devam etmıstı suan cok sukur sorunsuz ilerlıyoruz ama bu damar olayınıda atlatırız saglıkla inşallah tesekkur ederim , oyle yapacağım beslenmemede dikkat edıyorum . Kızınızda tansiyon kontrol altına alınabildi mi saglıkla kucagına alabildi mi bebişini inşallah

Amin canım inşallah, saglıkla atlatalım inşallah

Tuzu azalt saglikli beslen bir sıkınti olmaz insallah.Kizimi dusuk dogum agirligi disinda herhangi bir sorun yasamadi,biraz zayif dogdu ama cok sukur bir problemi olmadi.

Tansiyonum cok degiskendi ozellikle kucuk tansiyonum 9-10 larin altina dusmemisti.

Çok sukur ,saglıkla kucagımıza alırız inşallah

Canım aclik max 90, yemekten 1 saat sonra max 120 olması gerekiyor diye biliyorum. Kizimda gebelik şekeri yaşamıştım o zamandan bilgim var biraz. Doktorunuzun sadece beslenmeye dikkat edin demesine pek yorum yapamıyorum o yüzden..Ama benim bahsettiğim 2 sene önce, sizin rapordaki gibi değer aralığı felan yoktu onu hatırlıyorum belki sistemde farklılıklar da olmuş olabilir. Birde yüklemeden 3 gün öncesine kadar yedikleriniz sonucu çok etkiliyor. Eğer 3 gün fazla karbonhidrat tatlı vs yediyseniz o da yüksek çıkartmış olabilir. Ama genel olarak takip iyi bir şey. Azcık değişim olduğunda hemen müdahale edilir endişelenmeyin

Son düzenleme:
Bende de dün ve bugün oldu, ilk haftalarda çok oluyordu çok endişeleniyordum o zamanlar ama şimdi o riskli dönemler bitti aldırış etmiyorum açıkçası kısa bir süre girip çıkıyor normal bence kısa süreli ise, rahim büyüdükçe bebek hareket ettikçe baskıdandır diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…