2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
yenidoğan döneminde yumuşatıcı kullanımının pek önerilmediğini okumuştum oyuzden ben de almayı düşünmüyorum canım. bizim çamaşırlar için bile çoğu zaman beyaz sirke ve doğal yağ karışımı kullanıyorum, bazen canım isterse doğal içerikli yumuşatıcı alıyorum.
doğal içerikli ürünler icin de takip ettiğim birkaç sayfa var, ürünlerin içeriklerini detaylı inceliyor. doğum yaklaştıgı zaman onların önerdiklerini kendim de iyice inceleyip almayı düşünüyorum, örnek olarak birini iletiyorum. ekonomik olarak bilemiyorum ama neyi seçersek seçelim biraz yıpranacagız o aşikar :KK70:
Evett çok doğru teşekkür ederiim😍😍😇

Normal tabi canım 😍 daha da artarak devam eder 🥰 ben şuan belime krem sürdüm yüzüstü uzandım içerden dürtüp duruyor rahatsız oldu hanım 😂
Bende geçen eşime şey diyorum nasıl oturacağıma bile minik bey karar veriyor diyorum gülüyor 😂😂 bazen beğenmiyor oturduğum şekli hemen içerden dürtüklüyor beni 😁😁

yok benimkileri artık detaylıya bıraktık 😂 doktorum bile ikidir pes ediyor. ben de doktoru soracaktım şimdi kalabalık yapmayayım diye sormadım ama sevindim doktordan memnun kaldığına. doktorum özellikle birine yönlendirmezse ben de Cenk Beyden randevu alacağım. yol konusu problem olmaz inşallah tek endişem o 😇
hangi şehirde yaşıyorsunuz acaba.

kızlar bugün yaptım testi bu şekilde 5 gün gecikti reglimde çizgi biraz silik sizce gebelik varmı
gebelk gözüküyor canım gözün aydın bir an önce kan ver istersen.
Kızlar merhaba sizi çooook özledim😍😍 tek tek özelden konuştuğum arkadaşlar size yazacaktım ama zor geldi burada hepinize haber vereyim 🤣 Beni çok sevdiğinizi biliyorum o yüzden haber vermesem ayıp ederdim😜🤣 genetik testimiz geldi bugün. Eşimde kromozom problemi olduğunu öğrendik. Normal yoldan sağlıklı gebelik bizde şansa kalmış açıkçası. Pgt ile tüp bebek yapmak zorundayız. Sperm yumurta problemimiz yok. Sadece embriyolarımıza genetik test yapıp sağlıklı olanı verecekler bize. Umarım sağlıklı embriyomuza kavuşacağız🙏🏻 Şoklardayım bugün ama ilk kaybımızda bunu öğrendiğimiz için de şanslıyız. Tüp bebekle ilgili hiç bilgim yok ama herşeyi araştırıp öğreniyorum. Biraz zahmetli bir yola giriyoruz dualarınızı bekliyorum. @beyzosh beni genetik test konusunda yönlendirdiğin için çok sağol bitanem. İkinciye düşük yapıp muhtemelen yıkılacaktım. Şimdi sağlıklı bir bebek için önümde bir şans var. Hepinizi çok seviyorum ❤️❤️
senin adına sevindim canım çünkü bu süreçler insanı yıpratıyor durumu bilip ona göre hareket etmek en güzeli hakkında hayırlısı olsun en kısa sürede güzel haberlerini bekliyoruz inşallah :dua:
Kızlar selammmm 😺

Ayrıntılı ultrasonumuz bitti, yaklaşık 45 dk sürdü. Minnoş zorluk çıkarmadı kıpır kıpırdı her yerini gösterdi.😅 Çok şükür bir sorun çıkmadı her şey olması gerektiği gibi. 🙏 Normal doğuma engel teşkil edilecek bir şey de görülmüyor. Bebek haftası ile uyumlu 340 gr. Olmuş. Eli hep ağzında emiyordu, doktor zor çıkarttırdı. 🤭 Doğum için 1 mart ve sonrasını bekliyoruz dedi maksimum 9 mart. Amniyon sıvısı, plasenta, kan akışı, boy, kg, organlar her şey iyi. 💗 Bu da minik tosuncuk kızım 😂
gözün aydın canım benim sağlıkla gelsin minik civciv darısı bizlere inşallah. :nazar:o_O
Selam kızlar🌸
Çıktık perinatologdan her şey çok iyi gidiyormuş şu anda her şey yolunda dedi çok şükür çok uzun sürmedi bizim ki yarım saate yakın sürdü. Çok iyi inceledi her şeyini ama pek konuşmadı dr😃 Bende çok bir şey bilmediğim için bir şey soramadım biraz endişeli biraz fazla fazlaaa heyecanlı olduğum için zaten dua etmekle geçiyor dakikalarım😂
363 gr olmuş miniktostos💚 Sat ile uyumlu dedi tahmini doğum için de 9-12 Mart arası bekliyoruz dedi🧿 Bir de hanımefendinin sizlerle bir fotosunu paylaşıyorum💝 Herkese bol sağlıklı huzurlu haftasonları diliyorum canımanneler🎊
gözün aydın canım sağlıkla gelsin minik kuzu :dua:
Erkek bebegi olacak olanlar ve oglu olanlar, acaba yeni dogan sunneti icin ne dusunuyorsunuz? Deneyimi olanlar paylasabilir mi? Simdiden tesekkur ederim 🙏💐
canım bende küçükken hareketlenmeden yaptırmayı düşünüyorum henüz araştırmadım.
Kızlar eşinizle ilişki durumunuz ne alemde biz yanlışlıkla kanki olduk sanırım🙈
valla canım ilk 3 ay kanka modunda şimdi de arada bir yine de endişeleniyorum nedenseo_O
Hanımlar merhaba. Allah nasip ederse ben de mart başında oğluma kavuşacağım. Mart anneleri şu sıralar detaylı ultrason haftalarında. Ben de detaylı ultrasonumu dün perinatolojide yaptırdım. Lateral ventrikül genişliği 8 mm ve ense kalınlığı 5.8 mm çıktı. Bu iki değer dışında her şey normal, başka hiçbir sorun yok. Bahsettiğim değerlerin üst sınırda olduğu ve takip edilmesi gerektiği söylendi. Değerler artarsa tehlikeliymiş, sendromlu bir bebek olabilirmiş. Aranızda böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu?
canım bu değerlerin ne anlama geldiğini bilmiyorum inşallah sağlıkla kavuşursun miniğine bende de beyinde kist ve kalpte parlama var bizde de risk var bakalım neler olacak?
21+6 dan Günaydın kızlar
İştahım bir açıldı pir açıldı😁
Kahvaltıda 1 ekmek yiyorum en sevdiğim öğün kahvaltı sabah öğle akşam verseler banamısın demem yerim. 54 ile gebe kalan ben şuan 63,7 kg olmuşum neredeyse 10 kg aldım şimdiden
Yemekle pek işim yok bana kahvaltı lazım🤣🤣 yine de çok sırıtmadı bebeği nereye sakladın diyorlar sadece karnım büyüyor bol giyince de onu kamufle edebiliyorum hala :)
Şuan aklımda sadece kahvaltı var elim evde olunca güzel oluyor kahvaltıya çıkıyoruz hep. Gerçi o yokken de ben yine çıkıyorum arkadaşlarla görümcemle..
Sizin de iştahınız böyle mi Kızlar. Tutamıyorum ağzımı 😁🤣
valla canım kilo olayı bir anda artıyor anlamadım şişlik mi ödem mi kilo mu ben de 64 ile başladım 21+0 da 69 u gördüm inanamadım :skandal:

Ferro sanol kullanıyorum canım ama kabız yapmama durumunu aştı çol feci ishal oldum ilaçtan mı oldu kestiremiyorum hiç🙁
Canım bende ferro sanaldan şüphelendim doktor olabilir dedi. Benim o kadar uzun sürmedi geçen hafta oldum bende ishal 2 gün sürdü benim ama korktuğum için hemen doktora gittim reflor probiyotik verdi kullandım şikayetim kalmadı. Gebelikte ishal kötü diye gittim hemen şuan iyiyim çok şükür sende Bi doktora git istersen canım 😘

yenidoğan döneminde yumuşatıcı kullanımının pek önerilmediğini okumuştum oyuzden ben de almayı düşünmüyorum canım. bizim çamaşırlar için bile çoğu zaman beyaz sirke ve doğal yağ karışımı kullanıyorum, bazen canım isterse doğal içerikli yumuşatıcı alıyorum.
doğal içerikli ürünler icin de takip ettiğim birkaç sayfa var, ürünlerin içeriklerini detaylı inceliyor. doğum yaklaştıgı zaman onların önerdiklerini kendim de iyice inceleyip almayı düşünüyorum, örnek olarak birini iletiyorum. ekonomik olarak bilemiyorum ama neyi seçersek seçelim biraz yıpranacagız o aşikar :KK70:
Teşekkür ederim bakacağım hepsine :dua:

Bende geçen eşime şey diyorum nasıl oturacağıma bile minik bey karar veriyor diyorum gülüyor 😂😂 bazen beğenmiyor oturduğum şekli hemen içerden dürtüklüyor beni 😁😁
öyle valla müdür onlar :KK70: sizde de tekmeler bazen aşağıya doğru oluyormu, tarif edemiyorum cok ama sanki bazen karnımda dik duruyor da aşağı vuruyor gibi, garip hissediyorum :)

öyle valla müdür onlar :KK70: sizde de tekmeler bazen aşağıya doğru oluyormu, tarif edemiyorum cok ama sanki bazen karnımda dik duruyor da aşağı vuruyor gibi, garip hissediyorum :)
valla ben karnımın her noktasında hareket hissediyorum bazen göbek deliğimin oralarda bazen tam kasığımda bazen karnımın solunda, sağında bebekler sabit durmuyor içerde bence :KK70:

valla ben karnımın her noktasında hareket hissediyorum bazen göbek deliğimin oralarda bazen tam kasığımda bazen karnımın solunda, sağında bebekler sabit durmuyor içerde bence :KK70:
benim de öyle, acayip hareketli :) bazen süzülüyor dönüyor bazen vuruyor.
sadece aşağıya dogru vurdugunda tedirgin oluyorum, plasentam aşağıda dedikleri icin onunla ilgili bir sıkıntı olmasından korkuyorum, acaba halen cıkmadı mı diye. çarşamba detaylıya girecegim ben de, umarım yukarı cıkmıştır

Kızlar size bir sorum olacak bilen veya daha önce başına gelen varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Benim Haziran ayında koltuk altımda bir şişlik oluştu ama yağ bezesi gibi öyle ele gelen bilye şeklinde değil.
Bir koltuk altım çukurken diğeri şiş ve çok belli oluyor. Doktora gitmek için uygun bir gün beklerken şişliğin olduğu taraftaki göğsümün diğerinden daha büyük olduğunu farkettim bu durum beni çok korkuttu. Tahlil vs için önce devlet hastahanesine gittim ama oradaki doktor göğsümde kist olduğunu ve müdahele edilemeyecek kadar küçük boyutta olduğunu söyledi ara ara kontrol edilmesi lazım dedi 6 ayda 1 olacak şekilde. ama koltuk altımdaki şişlik için bişey demedi göğsümdeki orantısız büyüme içinde birşey demedi. Canım sıkıldı özel hastahanede profesör doktordan randevu aldım bütün tetkikler yapıldı röntgen emar vs. yapılacak bütün tetkikler yapıldı ve aksesuar meme teşhisi konuldu.

Doktor sağlık açısından rahatsız etmez ama görüntü olarak seni rahatsız edebilir dedi bu istersen aldırabilirsin genelde ergenlikte ve hamilelikte göğüsler şiştiği için aynı oranda buda şişer hamilelik düşünüyorsan aldır dedi.

Biz ameliyatı düşünme aşamasında iken temmuz ayında hamile olduğumu öğrendim.Şuan bir göğsüm diğerinden çok çok büyüdü. öncesinde ben çıplak aynaya bakarken gördüğüm fark şuan dışarıdan ciddi anlamda belli oluyor. koltuk altımdakide aynı oranda büyüyor ama diğer göğsümde hiçbişey yok. Allah göstermesin de 4 ay önce bütün tetkikler yapıldı şuan olumsuz birşey çıkma durumu olmaz değil mi?

Etrafınızda aksesuar meme teşhisi konulan var mı ? yada şuan göğüslerinizde ki büyüme orantılı mı biri diğerinden çok çok fazla büyüyen var mı?

Kızlar size bir sorum olacak bilen veya daha önce başına gelen varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Benim Haziran ayında koltuk altımda bir şişlik oluştu ama yağ bezesi gibi öyle ele gelen bilye şeklinde değil.
Bir koltuk altım çukurken diğeri şiş ve çok belli oluyor. Doktora gitmek için uygun bir gün beklerken şişliğin olduğu taraftaki göğsümün diğerinden daha büyük olduğunu farkettim bu durum beni çok korkuttu. Tahlil vs için önce devlet hastahanesine gittim ama oradaki doktor göğsümde kist olduğunu ve müdahele edilemeyecek kadar küçük boyutta olduğunu söyledi ara ara kontrol edilmesi lazım dedi 6 ayda 1 olacak şekilde. ama koltuk altımdaki şişlik için bişey demedi göğsümdeki orantısız büyüme içinde birşey demedi. Canım sıkıldı özel hastahanede profesör doktordan randevu aldım bütün tetkikler yapıldı röntgen emar vs. yapılacak bütün tetkikler yapıldı ve aksesuar meme teşhisi konuldu.

Doktor sağlık açısından rahatsız etmez ama görüntü olarak seni rahatsız edebilir dedi bu istersen aldırabilirsin genelde ergenlikte ve hamilelikte göğüsler şiştiği için aynı oranda buda şişer hamilelik düşünüyorsan aldır dedi.

Biz ameliyatı düşünme aşamasında iken temmuz ayında hamile olduğumu öğrendim.Şuan bir göğsüm diğerinden çok çok büyüdü. öncesinde ben çıplak aynaya bakarken gördüğüm fark şuan dışarıdan ciddi anlamda belli oluyor. koltuk altımdakide aynı oranda büyüyor ama diğer göğsümde hiçbişey yok. Allah göstermesin de 4 ay önce bütün tetkikler yapıldı şuan olumsuz birşey çıkma durumu olmaz değil mi?

Etrafınızda aksesuar meme teşhisi konulan var mı ? yada şuan göğüslerinizde ki büyüme orantılı mı biri diğerinden çok çok fazla büyüyen var mı?
çok geçmiş olsun canım benim ama eğer doktorun sağlık açısından sıkıntı yok dediyse yoktur hemen stres yapma kendine eğer hamilelikte sıkıntı yaşatacak olsa söylerdi diye düşünüyorum

Çok geçmiş olsun canım, doktor sağlık açısından rahatsız etmez demiş endişelenme sen tüm tetkiklerini yaptırmışsın. hamilelikte bir meme diğerinden fazla büyüyebiliyor bu normal bişey. istersen tekrar kontrol ettir kafan rahat olur

sadece aşağıya dogru vurdugunda tedirgin oluyorum, plasentam aşağıda dedikleri icin onunla ilgili bir sıkıntı olmasından korkuyorum, acaba halen cıkmadı mı diye. çarşamba detaylıya girecegim ben de, umarım yukarı cıkmıştır
Benımde bazen asagıda oluyor bazen yukarda bazen sag sol bazen toplanıyor sagda veya solda , asagıyada vurdugunu hissettiğim oluyor arada bende plasenta normal konumunda ama

Sanmıyorum bi sorun olduğunu bence çıkmıştır artık yukarı ☺️ Benim normal konumu mesela ama ben de bazen kasıkta hissediyorum senin de öyle bişeydir detaylıda netleşir inşallah 🙏

X