Sabah bir gün yulaf bir gün yumurta pişiriyorum,bu gün yulaf ununu suda pişirip muz,hurma,ceviz ekledim.Dün yumurtaya süzme yoğurt,elma,ceviz ekleyip pişirmiştim.Önceki defa bu karışıma yulaf unu da eklemiştim.Yulaf yerine tam buğday unu da olur.Gelecrk sefer irmikle deneyeceğim.Günorta ve akşam aynı çorbayı pişiriyorum,çorbadaKızlar artık yemek bulamıyorum bebişkoya yaaa menü çıkarmaya çalışmaktan yoruldum ben eşime bu kadar yemek yapmadım vallahi billahi pratik öneri varsa alırım
Mama içmek anne sütü azalması nedenlerinden biri,mam içmek daha kolay olduğu için meme emmek ona daha zor geliyor,belki de emerken yoruluyor.Kuru incir,hurma,rezene çayı,süt arttıran takviyeler,çaylar alıp kullana bilirsin.Evde olduğun sürece emzir ki sütün kesilmesinGündüzleri mama içiyor. Azıcık geceleri içiyor. Hani geceleri bari süt açısından desteklesem istedim. Ek gida da ayrım yapmıyor her şeyi seviyor.
maşallaaaahhhKızlar Dün tarihi bi gündü, oğlum tam 12 saat uyudu tabi 6 kere yani 2 saatte bir uyandı emdi ve şu an 1 saattir Öğle uykusunda ağlıycam, normalde gece uykusu 6 7 saat ve yarım saatte bir uyanırdı gündüz de bölük pörçük 15 dk 30 dk falan uydurdu, umarım böyle gider artık.
Teşekkür ederim bu kadar detaylı tarifler için ekran görüntüsü aldım bende tahıllara çok girmeden hepsini yapıyorum aslında yarın sulu köfte yapıcam mesela hepimize kolay gelsinSabah bir gün yulaf bir gün yumurta pişiriyorum,bu gün yulaf ununu suda pişirip muz,hurma,ceviz ekledim.Dün yumurtaya süzme yoğurt,elma,ceviz ekleyip pişirmiştim.Önceki defa bu karışıma yulaf unu da eklemiştim.Yulaf yerine tam buğday unu da olur.Gelecrk sefer irmikle deneyeceğim.Günorta ve akşam aynı çorbayı pişiriyorum,çorbada
et,soğan,sarımsak,patates,havuç mutlaka oluyor,bir gün brokoli,bir gün karnabahar,bir gün balkabağı ekliyorum.Tahılları da sırayla.Bir gün pirinç,bir gün karabuğday,bir gün mercimek.Sert kaka yaparsa,muzu,patatesi,pirinci azaltıyorum ya da yemeklerden çıkarıyorum.Bu gün kendimize fasulyeli spagetti yaptım,çorbasını içerken fasulye de yedirdim.Bir gün fasulyeli pirinçli bir çorba da yapa bilirsiniz.Baklagilleri ve tahılları çeşitlendirerek farklı çorbalar yapmak mümkün.Sebzeleri önceden haşlayıp yumurta ve un ekleyip mücver ya omlet de yapıla bilir.Brokoli ve yumurtayla omlet yapmıştım mesela.
ne zamandır alacağım unutuyorum, chia tohumu ve kinoa aldığın özel bir yer var mıBen irmik ve pirinç unu kullanmayı sevmiyorum bunlar yerine protein olarak kinoa ve chia tonumu ya da yulaf unu tercih ediyorum daha faydalılar, ben de bi iki tarif vereyim yemek seçen oğlum çok sevdi.
Chia Puding; 1 sb hindistancevizi sütü, 1 buçuk yemek kaşığı chia tohumu, 1 küçük muz hepsini muzu ezerek bi kasede karıştırıyorum geceden sabaha hazır oluyor protein oranı yüksek oluyor, oğlum jölemsi olduğu için baya sevdi.
Hindistancevizi sütlü muhallebi; 1 sb Hindistan cevizi sütü, bi tepeleme ç.k nişasta, bi tepeleme t.k pirinç unu/ yulaf unu, bunları tavada kıvam alıncaya kadar karıştırıyorum,tatlandırmak isterseniz içine meyve ya da elma Suyu konsantresi koyabilirsiniz.
Cevizli kinoalı incir; yarım çay bardağı kinoayı haşlıyorum sonra tavaya alıp tereyağında çeviriyorum( bu kısmı bazen yapmıyorum)içine haşlanmış kuru incir ve ceviz koyuyorum.
Bunları genelde üşendiğim aklıma bi şey gelmediği zamanlarda yapıyorum.
Bizde 6 dis var ama kızımda tutunup kalkamıyor, ben ayağa kaldırdığım zaman bi ayağını basmıyor ucuna basıyor, adım atmak istemiyor, yurutece bindirdim kendini aşağı doğru salıyor, yurutece yürütüyorum ayakları sürünerek gidiyor basıyımda adım atıyım demiyor ama endişe etmiyorum, oglum da öyleydi, hiç yürümek istemez ayakta dikilmezdi, 1 yaş doğum gününden 15 gün sonra ben mutfaktayım eşim kos kos diye seslendi bi gittim oğlum fıldır fıldır odanin ıçinde bi o tarafa bi bu tarafa yürüyorKizlar yavas yavas endiselenmeye basliyorum bebegimi. Hala disleri yok ve bir yere tutunup kalkamiyor. Biz tutup ayakta tutmaya calisiyoruz onu da yapamiyor dizlerini hemen büküyor
çok güzellermiş güle güle kullansın minikKızlar patiklerimiz geldi, kalitesine şekline bayıldım, kızımın ayakları 9.5 cm 17-18 numara hafif boşluklu çok iyi oldu, açık pembe patik 18-19 numara birazcık bol oldu ama onuda giyer ayağından düşmüyor. E bebekten aldım erkek bebek modelleride var almak isteyene
Çok güzel, güzel günlerde giysin kuzucukKızlar patiklerimiz geldi, kalitesine şekline bayıldım, kızımın ayakları 9.5 cm 17-18 numara hafif boşluklu çok iyi oldu, açık pembe patik 18-19 numara birazcık bol oldu ama onuda giyer ayağından düşmüyor. E bebekten aldım erkek bebek modelleride var almak isteyene
Off cidden çok sağlıklı bu ürünleri ben severim ama oğlumda hiç denemedim satın alıp denicem bakalım sever muhtemelenBen irmik ve pirinç unu kullanmayı sevmiyorum bunlar yerine protein olarak kinoa ve chia tonumu ya da yulaf unu tercih ediyorum daha faydalılar, ben de bi iki tarif vereyim yemek seçen oğlum çok sevdi.
Chia Puding; 1 sb hindistancevizi sütü, 1 buçuk yemek kaşığı chia tohumu, 1 küçük muz hepsini muzu ezerek bi kasede karıştırıyorum geceden sabaha hazır oluyor protein oranı yüksek oluyor, oğlum jölemsi olduğu için baya sevdi.
Hindistancevizi sütlü muhallebi; 1 sb Hindistan cevizi sütü, bi tepeleme ç.k nişasta, bi tepeleme t.k pirinç unu/ yulaf unu, bunları tavada kıvam alıncaya kadar karıştırıyorum,tatlandırmak isterseniz içine meyve ya da elma Suyu konsantresi koyabilirsiniz.
Cevizli kinoalı incir; yarım çay bardağı kinoayı haşlıyorum sonra tavaya alıp tereyağında çeviriyorum( bu kısmı bazen yapmıyorum)içine haşlanmış kuru incir ve ceviz koyuyorum.
Bunları genelde üşendiğim aklıma bi şey gelmediği zamanlarda yapıyorum.
Kesinlikle biberonun katkisi var. Gündüz emmek istemiyor . 100 ml zor süt çıkıyor onu da gündüz biberonla veriyoruz.tekrar deneyeyimMama içmek anne sütü azalması nedenlerinden biri,mam içmek daha kolay olduğu için meme emmek ona daha zor geliyor,belki de emerken yoruluyor.Kuru incir,hurma,rezene çayı,süt arttıran takviyeler,çaylar alıp kullana bilirsin.Evde olduğun sürece emzir ki sütün kesilmesin
Valla geçen ben de çikolata yiyordum öyle bi bakıyorduki verdim ucundan dayanamadım, mor çikolata diye bi şey varmış makarna lütfenin ondan sipariş verdim pankek yapıp üstüne sürerim.Off cidden çok sağlıklı bu ürünleri ben severim ama oğlumda hiç denemedim satın alıp denicem bakalım sever muhtemelenbizimki az önce söylemesi ayıp biz yerken güllaca yükseldi kıyamadım verdim minicik nasıl bi bayılma varya tam şekerci olur bıraksan
Diş mi geliyor acaba, benimki de sahte uykum geldi numarası yapıyor, kahvaltı yaparken mama sandalyesine oturtuyoruz alalım diye gözlerini ovuşturuyor.Bebeğim sahte ağlama öğrendi, beni yanına çağırmak için yalandan ağlamış gibi yapıyor , yanına gidince gülüyor, seviniyor. ilgilenmeyince çok şiddetli bir ağlama ( bu da yeni bir güncelleme , normal ağlamasından farklı) krizine giriyor, hemen sakinleştiremiyorum.
Sürekli memede , ek gıda veremiyorum haliyle çünkü hep tok. ( Bugün 1 ara öğün, 1 de akşam yemeği yedi bir kaç kaşık)
Gündüz Uykusu da bozuldu , sabah 7:30 da kalkıyor 1 de ve 4 de 30-40 dakika uyuyor. Şimdi akşam uykusuna yatırabildim.( çok şükür gece uykusu bozulmadı)
Çok yordu beni üç gündür. Hiç bir iş yapamıyorum. 10 dk işi 1,5 saatte yapabiliyorum. Çünkü ya kucağımda ya memede.
Böyle bir durum yaşadınız mı?
Benim oğlumda o sahte ağlama çoktan var,kucağa aldığımız an susuyor ve gülüyorBebeğim sahte ağlama öğrendi, beni yanına çağırmak için yalandan ağlamış gibi yapıyor , yanına gidince gülüyor, seviniyor. ilgilenmeyince çok şiddetli bir ağlama ( bu da yeni bir güncelleme , normal ağlamasından farklı) krizine giriyor, hemen sakinleştiremiyorum.
Sürekli memede , ek gıda veremiyorum haliyle çünkü hep tok. ( Bugün 1 ara öğün, 1 de akşam yemeği yedi bir kaç kaşık)
Gündüz Uykusu da bozuldu , sabah 7:30 da kalkıyor 1 de ve 4 de 30-40 dakika uyuyor. Şimdi akşam uykusuna yatırabildim.( çok şükür gece uykusu bozulmadı)
Çok yordu beni üç gündür. Hiç bir iş yapamıyorum. 10 dk işi 1,5 saatte yapabiliyorum. Çünkü ya kucağımda ya memede.
biberon hakikaten de meme reddi sebeplerinden.Cumartesi,pazar evde oluyorsanız yalnız emzirseniz,mama vermeseniz belki memeye alışır yine.Allah yardımcınız olsun.Kesinlikle biberonun katkisi var. Gündüz emmek istemiyor . 100 ml zor süt çıkıyor onu da gündüz biberonla veriyoruz.tekrar deneyeyim
sağlıkla giysinKızlar patiklerimiz geldi, kalitesine şekline bayıldım, kızımın ayakları 9.5 cm 17-18 numara hafif boşluklu çok iyi oldu, açık pembe patik 18-19 numara birazcık bol oldu ama onuda giyer ayağından düşmüyor. E bebekten aldım erkek bebek modelleride var almak isteyene
Sahte ağlama bizde de var ama oyun amaclı yapıyor, benden babannenin kucağına atlıyor yüzüme bakıp birde hava atıyor, kız sen niye gittin gel çabuk diyorum eee ehe ehe yapıyor babanneye bakıyor teselli etsin diye, vaş kızıma kim ağlarmış kızımı deyince gülüyor cadiBebeğim sahte ağlama öğrendi, beni yanına çağırmak için yalandan ağlamış gibi yapıyor , yanına gidince gülüyor, seviniyor. ilgilenmeyince çok şiddetli bir ağlama ( bu da yeni bir güncelleme , normal ağlamasından farklı) krizine giriyor, hemen sakinleştiremiyorum.
benimki bazen sahte ağlıyor ama genelde söyleniyor mızmızlanıyor. maalesef sürekli peşimde eğer oturuyorsam üstüme tırmanıyor sürekli memeyi açmamı istiyor. ayaktaysam beni takip edip ağlıyor pijamama sataşıyor hatta pijamamı çekip indiriyorBebeğim sahte ağlama öğrendi, beni yanına çağırmak için yalandan ağlamış gibi yapıyor , yanına gidince gülüyor, seviniyor. ilgilenmeyince çok şiddetli bir ağlama ( bu da yeni bir güncelleme , normal ağlamasından farklı) krizine giriyor, hemen sakinleştiremiyorum.