2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    198
maşallah sizin kıza.Bunları yapa bilmesi tüp bebek olmasıyla alakalı ola bilir mi?En iyi embrionlar seçilir ya o yüzden söylüyorum.7.ay dolduğundan beri ben de eline haşlanmış havuç,papates,brokoli,karnıbahar veriyorum,bir kere ısırıp elinden bırakıyor,tutamıyor,bir pancarı daha çok yedi.Küçük parçalar halinde verdiyimde daha iyu tutup ağzına götüre biliyor. Bir de omlet yapıyorum,küçük parçalara ayırıp veriyorum,onu iyi yiyor,ama yanlara da düşürüyor.
Tüp bebekte doğru eğer varsa 1.kalite embriyolar yerleşiyor, yoksa 2. ve 3.kaliteler de transfer edilebiliyor, kuzenimin 2 tane 3.kaliteydi koydular tuttu mesela ama benim emriyolarimda 1. kaliteydi oğlum biraz babası gibi düz beyin algıları zayıf ama zeki bi cocuk pedagog onayıyla söylüyorum, ben bu çocuğa zeka testi yapma gereği bile duymuyorum çünkü görüyorum yaşıtlarında oranla fazlaca zeki dedi dr bizzat, hatta otizmli çocukların zekasına yakın dedi, ama kızımda yaşıtlarından fazla bi zeka belirtisi çok yok, yani ayina oranla gidiyor bence, sadece ben biraz teşvik ediyorum ikinci çocuk olmasının rahatlığıyla ilerliyorum, mesela arada bir ennne diyor, birde memeye humme diyor, daha başka kelime yok, emeklemiyor, tam dönmeye bile yeni başladı, yani sizlerin bebekleri okuyorum, bi eksik bi fazla ortalama aynı orantıda gidiyor, yemek konusunu dediğim gibi teşvik ettigim için biraz hızlı birde ailecek yemeğe duskunuz oda bu geni taşıdığı için olabilir 🤭

Bence geç bile kalmışsın, ben tadımlardan hemen sonra eline ufaktan biseyler vermeye başladım, salatalık havuç yeşil soğan ekmek gibi, ilk başlarda takılıyordu boğazına ama panik yapmadan yüzüne bakıyordum, çıkaramazsa parmağımla çıkarayım diye hep kendi çıkardı, suan öyle takılmıyor, gayet alıştı bildiğin profesyonel😂 ekmek veriyorum, bi elinde tutuyor, diğer eliyle küçük küçük kopartıp yiyor, masasına bi kırıntı düşsün uğraşa uğraşa onu alıp yiyor, kaşığıyla bisey yedirdigim zaman kaşığı elimden kapiyor, iki parmağıyla kasıkta yiyecekleri alıp hoop ağzına, kendi yemeyi seviyor, ben de kontrollü bi şekilde rahat birakiyorum
Evet ya en iyisini sen yapmışsın ben korktum ama daha da geç kalmadan başlıyorum
Annem veriyodu ama bıraktığımda. Evde ne varsa yedirdi hep ara ara öyle boğazında kalmadı daha hiç

Kızlar merhaba size bir akıl danisacagim. Doktora götüreceğim pazartesi günü içim içimi yemeye başladı. Benim oğlum neredeyse iki aydır diş çıkarma sürecinde . Bende canı acıyor diye sürekli calpol veriyordum. Şimdi calpolsuz uyumuyor. Acaba başka bir ağrısı mı var bağımlılık mi yaptı acaba
.

Kızlar merhaba size bir akıl danisacagim. Doktora götüreceğim pazartesi günü içim içimi yemeye başladı. Benim oğlum neredeyse iki aydır diş çıkarma sürecinde . Bende canı acıyor diye sürekli calpol veriyordum. Şimdi calpolsuz uyumuyor. Acaba başka bir ağrısı mı var bağımlılık mi yaptı acaba
.
2 ay sürekli içtiyse bağımlılık olabilir bence en azından bizde yapıyo ya bebeklerde de aynıdır herhalde bilemedim 🙄
Bir yeri ağrısa bütün gün mızmız olmaz mı, sadece gece sıkıntı var gibi anladım o yüzden

maşallah sizin kıza.Bunları yapa bilmesi tüp bebek olmasıyla alakalı ola bilir mi?En iyi embrionlar seçilir ya o yüzden söylüyorum.7.ay dolduğundan beri ben de eline haşlanmış havuç,papates,brokoli,karnıbahar veriyorum,bir kere ısırıp elinden bırakıyor,tutamıyor,bir pancarı daha çok yedi.Küçük parçalar halinde verdiyimde daha iyu tutup ağzına götüre biliyor. Bir de omlet yapıyorum,küçük parçalara ayırıp veriyorum,onu iyi yiyor,ama yanlara da düşürüyor.
benim bebişim de tüp bebek canım ama bu kadar yemiyor hatta dediğin gibi bi ısırık alıp yere atıyor sonra da şöyle bakıyor arkasından 🤣🤣
IMG_5159.jpg

bugün çok kötü düşmüş oğlum ben lavabodaydım annemin yanında mutfaktaydı. arkasına doğru kafa üstü gümmm gitmiş biraz fazla uyuyor gibi ama yemesi gülmesi vs başka bir değişiklik yok. doktora götürsem mi bilemedim 🥴 annem çok korktu ben düşüşünü göremedim. daha önce de kafaüstü düştü ama annem epey üzülünce endişelendim ben de

.
Canım calpol veya benzeri ilaçlar sürekli verilmezki, acısını biraz çekecek tabikide doğal yollardan da ağrısını azaltmak mümkün, osman hocayı arada aç dinle, zeyrinyagibicinde 3 4 karanfili beklet, günlük dişine sür, yada yeşil soğanı tuttur eline kemirsin, çok iyi bir ağzı kesiciymis yeşil soğan, veya sagilmis sütun varsa meyve filesinde dondur eline ver, calpol gibi ilaçlar acil durum olmadıkça verilmez, çünkü ağrıyı kesmesi için içerisinde az da olma uyuşturma artık o maddeler var ve bağımlılık yapar, ama hemen korkma daha minik bağımlılık yoktur ama alışmıştır, çilek püresi verebilirsin kandırmak icin

2 ay sürekli içtiyse bağımlılık olabilir bence en azından bizde yapıyo ya bebeklerde de aynıdır herhalde bilemedim 🙄
Bir yeri ağrısa bütün gün mızmız olmaz mı, sadece gece sıkıntı var gibi anladım o yüzden
Bugün hiç ilac vermedim. Miz miz da değildi. Bilmiyorum ama benim migrenim tuttu acilde parol serum yaptılar. Ve başka bir sorun var. Doğumdan sonra bana dolar3x vermişlerdi. Aslında verilmemesi gerekiyormuş. Pazartesi doktora onu da söyleyeceğim. Umarım bir sorun oluşmaz oğlum da😔😔

Canım calpol veya benzeri ilaçlar sürekli verilmezki, acısını biraz çekecek tabikide doğal yollardan da ağrısını azaltmak mümkün, osman hocayı arada aç dinle, zeyrinyagibicinde 3 4 karanfili beklet, günlük dişine sür, yada yeşil soğanı tuttur eline kemirsin, çok iyi bir ağzı kesiciymis yeşil soğan, veya sagilmis sütun varsa meyve filesinde dondur eline ver, calpol gibi ilaçlar acil durum olmadıkça verilmez, çünkü ağrıyı kesmesi için içerisinde az da olma uyuşturma artık o maddeler var ve bağımlılık yapar, ama hemen korkma daha minik bağımlılık yoktur ama alışmıştır, çilek püresi verebilirsin kandırmak icin
Çok haklısın bugün vermedim. Umarım bir sorun oluşmaz oğlumda. Doğumdan sonra da dolar3x vermisti doktor o da verilmezmis. Umarım kötü etkil3mez

bugün çok kötü düşmüş oğlum ben lavabodaydım annemin yanında mutfaktaydı. arkasına doğru kafa üstü gümmm gitmiş biraz fazla uyuyor gibi ama yemesi gülmesi vs başka bir değişiklik yok. doktora götürsem mi bilemedim 🥴 annem çok korktu ben düşüşünü göremedim. daha önce de kafaüstü düştü ama annem epey üzülünce endişelendim ben de
Ahhh yaaa çok geçmiş olsun. Ben de bir kez düşürdüm sırt üstü kafasını çarptı, acilde 4 saat müşahade altında tuttular, küçük olduğu için sadece gözlem yapıldı, mr filan yapmadılar.

Çok haklısın bugün vermedim. Umarım bir sorun oluşmaz oğlumda. Doğumdan sonra da dolar3x vermisti doktor o da verilmezmis. Umarım kötü etkil3mez
Kötü düşünme, bebek o, alismissada bi iki huysuzlukla unutur, dişini rahatlatacak yiyeceklere alıştır, ince dilim salatalık, havuç, yeşil soğan,pırasa gibi

Çok geçmiş olsun, çocuklar düşe kalka büyüyecekler ama kafa çarpmalarında 3 4 saat uyutmamak gerekiyor

Ay çok geçmiş olsun heralde bişey olmaz ama endişe etmekte haklısın allah büyük onları melekler koruyor lafı cidden doğru bişey olmaz inşallah bende küçükken merdivenlerden düşmüşüm yokuştan yuvarlanmışım çok şükür sadece dizlerde yara izleri var😁

Ahhh yaaa çok geçmiş olsun. Ben de bir kez düşürdüm sırt üstü kafasını çarptı, acilde 4 saat müşahade altında tuttular, küçük olduğu için sadece gözlem yapıldı, mr filan yapmadılar.
sağolasın canım size de çok geçmiş olsun düşmesin bebeler yaaa😭
Çok geçmiş olsun, çocuklar düşe kalka büyüyecekler ama kafa çarpmalarında 3 4 saat uyutmamak gerekiyor
sağol canım 2 saat sonra uyudu valla ama kontrol ettik sık sık şimdi iyi gibi akşam daha mutluydu🥹

Ay çok geçmiş olsun heralde bişey olmaz ama endişe etmekte haklısın allah büyük onları melekler koruyor lafı cidden doğru bişey olmaz inşallah bende küçükken merdivenlerden düşmüşüm yokuştan yuvarlanmışım çok şükür sadece dizlerde yara izleri var😁
yaaaa ciddi misin 🙈🙈 valla ben de çok üzülüyorum tabi ama panik olmamaya çalışıyorum çocuktur düşer kalkar modunda kalmaya çalışıyorum yoksa hayat iyice zor olur. 🥹

Yahu 9 aylık olduk ve hala bir tane bile dişimiz yok oğluşum ağlıyor sürekli değil ama anlıyorum var bi derdi kollarımı yemek istiyor sürekli zaten ağzında eli gelemedi şu dişler yaa☹️☹️☹️🤒🤒
Benim kız da aynı
hepsini peş peşe çıkarabilir bu da daha fazla rahatsız ediyordur kızlar. bebişim alt iki taneyi 21 kasımda çıkardı. şubat ayına kadar tık yoktu huzurluğu çoktu bu ay 6 tane daha çıkardı 😳

X