2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Selam kızlar. Ben daha çok oğlum sebepli 2022 Mart annelerinde takılıyorum ama orada artık bebeklerin yaşı geldi konular farklı asdagshdjf sanki 100 yıl önce doğurmuşum gibi ne kadar çabuk unutmuşum her şeyi.

Ben de 21 ocakta gideceğim kalp atışını duymak için. Sanırım o tarihte 7+2 olacak haftası. Yalnız karnım acayip şişti. Sanki 4 aylık bebek var içeride. oğlumda da ilk aydan gaz birikmesi gibi karnım çıkmıştı ama bu kadar şişmemişti. Acaba daha karın kasları öbür doğumun etkisini atlatamadı Diye mi hemen karnım çıktı? Bilemedim. Var mı benim gibi olanınız?

Hoşgeldin canım benim ilk gebeliğim akşamları gaz oluyor şişiyor sabahları iniyor doktorum normal dedi hayırlısı ile kavuşalım bebişlerimize inşallah

Ay üzüldüm canım ya inşallah hakkında hayırlısı olsun en kısa sürede olur inşallah Allahın izniyle canım kendine dikkat et

Hoşgeldin canım benim ilk gebeliğim akşamları gaz oluyor şişiyor sabahları iniyor doktorum normal dedi hayırlısı ile kavuşalım bebişlerimize inşallah
İnşallah Hoş buldum. Daha evvel de yazdım ama pek aktif olamadım bu başlıkta Benim sabah akşam fark etmez bir karnım var ki gerçekten hayret ediyorum. Oğlumda 11 kilo alıp doğuma gitmiştim, sadece karnım çıkmıştı. Leblebi yutmuş solucan gibisin diye dalga geçerlerdi benimle ama bu sefer şişicem toptan gibi sağlıkla gelsin inşallah da kilolar verilir tabii.

Çok sevindim mâşâAllah sağlıkla ilerlesin yok yok sakın bulantı isteme ilk gebelikte bende öyle demiştim yerlerde süründüm acilden eve gelemedik hastanelerde yattım o raddeye geldim 10. Haftada kalbi durdu, sonra yine tüp bebek tedavisi ine başladık çok ağladım yeter ki hamile kalayım yine bulantım olsun razıyım dedim ve dediğim gibi oldu doğuma kadar aynı şeyleri yaşadım kızım hipoglisemi ile doğdu yoğun bakımda kaldı. çünkü ben beslenemedim. Bu seferde çok dua ettim sağlıklı bulantısız bir gebelik olsun diye ama olmadı şuan feci bulantım var normalin üzerinde uyku bile uyuyamıyorum suya hasret kaldım. Herşeyin fazlası zarar gerçekten dua ederken güzel şeyler isteyelim

Evet canım çıkıyo göbüş dr demişti ki 5 aylık hamile gibi hissedebilirsin. Benim kızımda 5 6 aydan sonra karnım çıktı ve top gibi sivriydi birazda her gören erkek demi diyordu hayır kız deyince şaşırıyorlardı

Beni sorma reziilşk yaşıyorum şuan il yeriyle zorla
32 saat eve gitmeden çalıştırılıyorum özel sektör laboratuvar

Canım totalde aslında yüksek değil benim bat 10-11 ocaktı düşük mü değil mi gecikmenin 12 ocak pozitif gördüm 14 Ocak 61,75 16 Ocak 300,5
Canım Bat flan önemli değil. Önemli olan 2 günde bir 2 kat artması... Senin 14 ocakta 61 miş , 16 ocakta en az 120 olmalıydı. Seninki çok şükür 2 kattan fazla artmış. İkizlerde 4 kat artıyor da seninde öyle o nedenle ikiz mi dedim :) 18 inde yani bugün de yine 16ocağın 2 katı olmalı. 300 dü ya bugün verdiğin 600 olmalı yani... O nedenle bence bir kere daha ver.. Düzenli olarak 2 kat artıyor mu onu takip ediyoruz.

Benim ultrason kağıdımda SAT'a göre yazıyor başka tarih yok? Ben gittiğimde 5+1 di sadece kese gördük ve doktor 4 5 haftalık dedi. Daha tam net ne kadarlık belli olmaz bebeği görüp kalp atışını duyunca netleşir dedi.

Kızlar sizi aile hekimliğinden aradılar mı? Ben 11nde doktora gittim 13te hemen aradılar izlem için gel dediler. Pazartesi gittim. Boy kilo tansiyon genel kan değerleri vs. baktılar. 12 Nisanda tekrar gideceğim tetanoz aşısı ve tekrar izlem yapacakalrmış. Yanlız bugün sonuçları aldım doktor tiroid yükseğe çok yakın, ilaç verirler size kadın doğumcunuzla konuşun dedi. Fakat geçen hafta 11nde kadın doğumcumun yaptığı testlerde TSH 1.41 miş. Aİle hekiminde 4.12 gibi birşey. Bu kadar hızlı artmış olabilir mi? Yoksa makinelerden kaynaklı bir durum mu sizce??

Allah yardımcımız olsun canım bende özel sektordeyjm berbat haklarımızı kullanamıyoruz bile
Sözde eleman arıyorlar ama kimse bu zorlu şartlarda çalışmak istemiyor kaldım öylece çekip gitsem 9 yıl emeğim var çöp olsun istemiyorum

Sözde eleman arıyorlar ama kimse bu zorlu şartlarda çalışmak istemiyor kaldım öylece çekip gitsem 9 yıl emeğim var çöp olsun istemiyorum
Hamileleigimiz kolay geçsin de çıkmaya da gerek kalmasın inşallah 9 ayına kadar çalışanlar var bizim burada ama ben kendime o kadar güvenemiyorum

Benim hatam belki de sık gitmek oldu. Eşimle farklı şehirlerde de olunca bi orda bi burda oldu. İnşallah dediğin gibidir. Cumartesi kontrolüm var iyi habere de kötü habere de hazırladım kendimi. İyi bir haber alırsam bebek gayet sağlıklıysa hayır yapıp sadaka vereceğim. Kötü haber alısamda vardır Rabbimin bir bildiği deyip içimi ferah tutmaya çalışıyorum.

Bence tekrar ederler testi bu kadar artması enteresan. Aile hekimleri genelde kalp atışı duyulsun ondan sonra kayıt yapıyorlar sizinki ilgiliymiş sevindim canınızı sıkmayın gerçekten doğru çıkmış olsa da tahlil aşırı yüksek değil belki dusukdoz ilaç verirler belki gerek bile kalmaz

Canım kendi doktorun tekrar bakar değerlendiri aile hekimliğinde yapılanı da götür ben öyle yaptım doktorda yaptı tekrar ben zaten kullanıyordum dozu arttı bebişler biraz fazla hormon isterler dedi doktorum. Evet sadece kese olduğu için keseye göre bebek gözükünce ölçümler ve haftalar bebeğe göre devam edecek inşallah bundan sonra

Canımm çok teşekkür ederim açıklaman için bu akşam tekrar kan vereceğim bakalım iki saate çıkıyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…