Hoşgeldin canım benim ilk gebeliğim akşamları gaz oluyor şişiyor sabahları iniyor doktorum normal dedi hayırlısı ile kavuşalım bebişlerimize inşallahSelam kızlar. Ben daha çok oğlum sebepli 2022 Mart annelerinde takılıyorum ama orada artık bebeklerin yaşı geldi konular farklı asdagshdjfsanki 100 yıl önce doğurmuşum gibi ne kadar çabuk unutmuşum her şeyi.
Ben de 21 ocakta gideceğim kalp atışını duymak için. Sanırım o tarihte 7+2 olacak haftası. Yalnız karnım acayip şişti. Sanki 4 aylık bebek var içeride. oğlumda da ilk aydan gaz birikmesi gibi karnım çıkmıştı ama bu kadar şişmemişti. Acaba daha karın kasları öbür doğumun etkisini atlatamadı Diye mi hemen karnım çıktı?Bilemedim. Var mı benim gibi olanınız?
Ay üzüldüm canım ya inşallah hakkında hayırlısı olsun en kısa sürede olur inşallah Allahın izniyle canım kendine dikkat etKizlar bu sefer gitti galibabugün yine hafif kanamam oldu test verdim değer 667den 460lara düşmüş artık iğneyi ilacı kesiyorum adetim sökülsün çünkü progestandan dolayı gelemiyor galiba. Cuma günü de doktorum çağırdı rahimde birşey var mı kalmış mi diye bakacak sonra ekime Allah kerim bakalım. Allah'ım hepinizin bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin eğer yine gebelik olursa buraya müjde vermeye gelirim kalın sağlıcakla
İnşallahHoşgeldin canım benim ilk gebeliğim akşamları gaz oluyor şişiyor sabahları iniyor doktorum normal dedi hayırlısı ile kavuşalım bebişlerimize inşallah
Çok sevindim mâşâAllah sağlıkla ilerlesinBende 1bucuk sene korunmadim ama olmadi hem seker hem tiroid hastasiyim ustune pcos var ve tek tupumde kapali kist ameliyatlari oldum catlatma igneleri oldum ama tutmadi
Sonra ara verdim caksir suyu diye birsey kullandim 10 gunde tuttu artik ne vesile oldu bilmiyorum. Tek sansin tup bebek demisti doktorum cok sasirdi. Belki bu sepeplerle hicbirseyi riske atmak istemiyordur bilmiyorum acikcasi. Benim daha baslamadi bulantilar sacma ama bulantiyi bile heycanla bekliyorum
Evet canım çıkıyo göbüş dr demişti ki 5 aylık hamile gibi hissedebilirsin. Benim kızımda 5 6 aydan sonra karnım çıktı ve top gibi sivriydi birazda her gören erkek demi diyordu hayır kız deyince şaşırıyorlardıSelam kızlar. Ben daha çok oğlum sebepli 2022 Mart annelerinde takılıyorum ama orada artık bebeklerin yaşı geldi konular farklı asdagshdjfsanki 100 yıl önce doğurmuşum gibi ne kadar çabuk unutmuşum her şeyi.
Ben de 21 ocakta gideceğim kalp atışını duymak için. Sanırım o tarihte 7+2 olacak haftası. Yalnız karnım acayip şişti. Sanki 4 aylık bebek var içeride. oğlumda da ilk aydan gaz birikmesi gibi karnım çıkmıştı ama bu kadar şişmemişti. Acaba daha karın kasları öbür doğumun etkisini atlatamadı Diye mi hemen karnım çıktı?Bilemedim. Var mı benim gibi olanınız?
Canım totalde aslında yüksek değil benim bat 10-11 ocaktı düşük mü değil mi gecikmenin 12 ocak pozitif gördüm 14 Ocak 61,75 16 Ocak 300,5Bence yarın bir dahaa test ver canım.. 3. Kanı da artışı gör.. Yüksek artmış ikiz olmazsın:)
Beni sorma reziilşk yaşıyorum şuan il yeriyle zorlaKızlar kimler çalışıyor işiniz gebeliğe müsait bir iş alanı mı? Ben çalışıyorum ama aynı zamanda vicdan yapıyorum sürekli ayaktayım korkuyorum ya bebeğime bir şey olursa diye acaba işten çıksam mi diye düşünüyorum sürekli
Canım Bat flan önemli değil. Önemli olan 2 günde bir 2 kat artması... Senin 14 ocakta 61 miş , 16 ocakta en az 120 olmalıydı. Seninki çok şükür 2 kattan fazla artmış. İkizlerde 4 kat artıyor da seninde öyle o nedenle ikiz mi dedim :) 18 inde yani bugün de yine 16ocağın 2 katı olmalı. 300 dü ya bugün verdiğin 600 olmalı yani... O nedenle bence bir kere daha ver.. Düzenli olarak 2 kat artıyor mu onu takip ediyoruz.Canım totalde aslında yüksek değil benim bat 10-11 ocaktı düşük mü değil mi gecikmenin 12 ocak pozitif gördüm 14 Ocak 61,75 16 Ocak 300,5
Ekledim seni canım tabloya27.11.2023 sat 7 haftalığız25 yaşındayım ilk çocuk tahmini doğum tarihi 09.09.2023 gaziantep
Allah yardımcımız olsun canım bende özel sektordeyjm berbat haklarımızı kullanamıyoruz bileBeni sorma reziilşk yaşıyorum şuan il yeriyle zorla
32 saat eve gitmeden çalıştırılıyorum özel sektör laboratuvar
Benim ultrason kağıdımda SAT'a göre yazıyor başka tarih yok? Ben gittiğimde 5+1 di sadece kese gördük ve doktor 4 5 haftalık dedi. Daha tam net ne kadarlık belli olmaz bebeği görüp kalp atışını duyunca netleşir dedi.Hoşgeldin canım, benimde sat a göre 6 haftalıkken 5 haftalık çıktı doktorum geç döllenme dedi, ben kiloluyum insülin direnci var mı yok mu bilmiyorum ama diyet yaparken hamile kaldım devam et dedi doktor ama kilo söylemedi biraz pimpirikli bir doktora denk gelmiş olabilirsin daha yolun başındayız kafana yatmadıysa değiştir bence ayrıca ultrason kağıdı vermedi mi orada kaç hafta gözüktüğü yazıyor canım kese gözükmüş işte ne güzel
Sözde eleman arıyorlar ama kimse bu zorlu şartlarda çalışmak istemiyor kaldım öylece çekip gitsem 9 yıl emeğim var çöp olsun istemiyorumAllah yardımcımız olsun canım bende özel sektordeyjm berbat haklarımızı kullanamıyoruz bile
Hamileleigimiz kolay geçsin de çıkmaya da gerek kalmasın inşallah 9 ayına kadar çalışanlar var bizim burada ama ben kendime o kadar güvenemiyorumSözde eleman arıyorlar ama kimse bu zorlu şartlarda çalışmak istemiyor kaldım öylece çekip gitsem 9 yıl emeğim var çöp olsun istemiyorum
Benim hatam belki de sık gitmek oldu. Eşimle farklı şehirlerde de olunca bi orda bi burda oldu. İnşallah dediğin gibidir. Cumartesi kontrolüm var iyi habere de kötü habere de hazırladım kendimi. İyi bir haber alırsam bebek gayet sağlıklıysa hayır yapıp sadaka vereceğim. Kötü haber alısamda vardır Rabbimin bir bildiği deyip içimi ferah tutmaya çalışıyorum.Canım bende 5+1 de gittiğimde doktor 4 5 haftalık dedi daha bebek görünmez dedi.. 3 hafta sonra gel dedi. Bende neden o kadar geç dedim 1 hafta 10 güne gelsem dedim , bazen bebek hemen görünmüyor ve anneler 2. geldiklerinde görmezlerse çok üzülüyorlar bunun normal olduğunu da kabullenemiyorlar o nedenle direk 20 gün sonra gel bebekte büyür kalpte net görülür. Hiç arada görünmedi duyulmadı derdi olmaz dedi. Şu nedenle anlattım demek ki böyle durumlar sık yaşanıyor ki böyle anlattı bana. Sen sıkma canını. Bir sorun olsa zaten vücudumuz bunu bir şekilde belli ediyor. Hepimiz sabırsızlanıyoruz qma sabretmedikçe kendi kendimizi yiyoruz.
İnşallah herşey yoluna girer bitanemHamileleigimiz kolay geçsin de çıkmaya da gerek kalmasın inşallah 9 ayına kadar çalışanlar var bizim burada ama ben kendime o kadar güvenemiyorum
Bence tekrar ederler testi bu kadar artması enteresan. Aile hekimleri genelde kalp atışı duyulsun ondan sonra kayıt yapıyorlar sizinki ilgiliymiş sevindim canınızı sıkmayın gerçekten doğru çıkmış olsa da tahlil aşırı yüksek değil belki dusukdoz ilaç verirler belki gerek bile kalmazKızlar sizi aile hekimliğinden aradılar mı? Ben 11nde doktora gittim 13te hemen aradılar izlem için gel dediler. Pazartesi gittim. Boy kilo tansiyon genel kan değerleri vs. baktılar. 12 Nisanda tekrar gideceğim tetanoz aşısı ve tekrar izlem yapacakalrmış. Yanlız bugün sonuçları aldım doktor tiroid yükseğe çok yakın, ilaç verirler size kadın doğumcunuzla konuşun dedi. Fakat geçen hafta 11nde kadın doğumcumun yaptığı testlerde TSH 1.41 miş. Aİle hekiminde 4.12 gibi birşey. Bu kadar hızlı artmış olabilir mi? Yoksa makinelerden kaynaklı bir durum mu sizce??
Canım kendi doktorun tekrar bakar değerlendiri aile hekimliğinde yapılanı da götür ben öyle yaptım doktorda yaptı tekrar ben zaten kullanıyordum dozu arttı bebişler biraz fazla hormon isterler dedi doktorum. Evet sadece kese olduğu için keseye göre bebek gözükünce ölçümler ve haftalar bebeğe göre devam edecek inşallah bundan sonraKızlar sizi aile hekimliğinden aradılar mı? Ben 11nde doktora gittim 13te hemen aradılar izlem için gel dediler. Pazartesi gittim. Boy kilo tansiyon genel kan değerleri vs. baktılar. 12 Nisanda tekrar gideceğim tetanoz aşısı ve tekrar izlem yapacakalrmış. Yanlız bugün sonuçları aldım doktor tiroid yükseğe çok yakın, ilaç verirler size kadın doğumcunuzla konuşun dedi. Fakat geçen hafta 11nde kadın doğumcumun yaptığı testlerde TSH 1.41 miş. Aİle hekiminde 4.12 gibi birşey. Bu kadar hızlı artmış olabilir mi? Yoksa makinelerden kaynaklı bir durum mu sizce??
Canımm çok teşekkür ederim açıklaman için bu akşam tekrar kan vereceğim bakalım iki saate çıkıyormuşCanım Bat flan önemli değil. Önemli olan 2 günde bir 2 kat artması... Senin 14 ocakta 61 miş , 16 ocakta en az 120 olmalıydı. Seninki çok şükür 2 kattan fazla artmış. İkizlerde 4 kat artıyor da seninde öyle o nedenle ikiz mi dedim :) 18 inde yani bugün de yine 16ocağın 2 katı olmalı. 300 dü ya bugün verdiğin 600 olmalı yani... O nedenle bence bir kere daha ver.. Düzenli olarak 2 kat artıyor mu onu takip ediyoruz.