2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Merhaba hanımlar hepinizi tebrik ederim. 2022 Eylül annesi olarak bu senenin güzel annelerine bi bakayım dedim. Geçen sene biz de bu heyecan endişe korku mutluluk ortaya karışık duygularlaydık. Size nacizane bikaç öneri ve bilgi vereyim. Okudum mesajlarınızı aynı şeyleri hidsetmişiz yaşamışız hep.

-Kese alttan ultrasonda 1500 de karından ultrasonda 3000 de görünür. 3000 i bekleyin ki garanti olsun görmeniz bence

-Beta hcg değerinizi arkadaşlarınızla karşılaştırmayın. Geç döllenme olabilir farklı artış olabilir. İki günde bir en az %60 arttıysa sıkıntı yok. Ben battan bir hafta sonra 76 yla öğrenmiştim geç döllenmeydi şimdi kucağımda :)

-Mide bulantınız başlayacaktır yakında doktorunuzdan ilaç isteyin çekinmeyin. İlk 3 ayı prilamla götürdüm ben sonra azaldı kendiliğinden. Zaten bu ilaçlar sadece gebeler için özel hazırlanmış.

-Bu süreçte eşleriniz odunluk yapabilir. Baba olduklarını çok geç idrak ediyorlar çoğu böyle yani kafanıza takmayın sonra dank edince sizi hoş tutmaya çalışacaktır :) Bence sürece onu da dahil etmeye bilgilendirmeye çalışın ki farkına varabilsin ama asla moral bozmak yok bebeğiniz hisseder.

-İlk haftalar kasık ağrısı çok normal rahim kaslarını uyum sağlamaya çalışıyor. Belirli dönemlerde de oluyor kanama yoksa korkmayın. Lekelenmede de aktif canlı kan yoksa korkmayın oluyor bazen.

-Basit şeyler düşüğe yol açmaz. Ben geç öğrendim ve adaçayı kekik çayı içtim adetim sökülzün diye hatta bowling oynadım çok şükür bi şey olmadı hem eskiler tarlada çalışıyordu doktorunuz yasaklamadıkça risk görmedikçe siz de çok korkmayın ama nazlanın tabi şimdi nazlanmayacaksınız da ne zaman nazlanacaksınız 😉

-İlk aylar kilo vermeniz çok normal son aylarda alacsksınız bebek yediklerinizden değil sizden besleniyor yani bişi yemezseniz bebek etkilenmez sizin depolarda beslenir sadece siz zorlanabilirsiniz. İlk 7 ay 2 kilo almıştım sadece son iki ayda hatta son ayda 8 kilo aldım 🫠

-Çatlak kremi için 4 veya 5.ayda başlayabilirsiniz. Lierac kullandım ben ama sadece göbeğine sürdüm göbek harici her yerimde çatlak oldu 😅 özellikle göbek yanları ve basenlerde. Siz oraları da iyice bi yağlayın inşaallah faydası olur.

-İlk 3 ay çok riskli. Düşüklerin çoğu bu zamanlar olur. İnşaallah hiç yaşamazsınız ama yaşayan arkadaşlar bilin ki çoğu kaybın sebebi siz değilsiniz genetik bozukluklar. Hissettikten ya da gördükten sonra olmasındansa erken olması daha az yıpratıcı. Rabbim kimseye hiçbir zaman yaşatmasın evlat acısını 🤲

-Veee kızlar çok uzun ve zor bi süreç ama yolun sonu çok güzel 🥰 Rabbim hepinize sağlıklı mutlu güzel gebelikler yaşatsın.
Başka sorunuz olursa muhakkak sorun yardımcı olmaktan keyif alırım 🌸🌸🌸
Çok teşekkürler canım çok yararlı bilgiler olmuş bebişinle sağlık bir ömrünüz olsun inşallah 🧿🙏

Merhaba hanımlar 🙋‍♀️🙋‍♀️ inşallah bu tipikte bulunan herkes beneğini sağlıkla mutlulukla kucağına alsın 🙏🙏 2020 Ekim annesiyim. Kısmet olursa ikinci bebeğime 2023 Eylül annesi olacağım. Bat 25 i idi. Şu an 5+4 görünüyor hamilelik. Henüz kan test yapmadım ya da doktora gitmedim. Muhtemelen 8-9. Haftada gideceğim ilkinde de öyle yapmıştım çünkü.
Gebeliğe dair halsizlik bulantı gibi belirtileri başlayan var mı aramızda?

Kimseyle karşılaştırmayın kendinizi herkesin bünyesi vücudu hormonları farklı. Az az artıp birden çok artanlar da var. 1 gün arayla tekrar verin içinizi ferah tutun 🥰 benim daha sizin kadar yükselmeri şuan daha düşün günlerdeyim. Moralimizi yüksek tutalım kızlar
İnşallah canım ya ben emziriyorum bir de acaba emzirdigim için bebeğin oluşmasına mi engel oluyor vücudum acaba

Merhaba hanımlar 🙋‍♀️🙋‍♀️ inşallah bu tipikte bulunan herkes beneğini sağlıkla mutlulukla kucağına alsın 🙏🙏 2020 Ekim annesiyim. Kısmet olursa ikinci bebeğime 2023 Eylül annesi olacağım. Bat 25 i idi. Şu an 5+4 görünüyor hamilelik. Henüz kan test yapmadım ya da doktora gitmedim. Muhtemelen 8-9. Haftada gideceğim ilkinde de öyle yapmıştım çünkü.
Gebeliğe dair halsizlik bulantı gibi belirtileri başlayan var mı aramızda?
Merhaba benim dun ilk kez karından ultrason ile kesem gözüktü 🥰 4 bucuk haftalık dedi haftaya salı tekrar gel keseden bebisi görürüz dedi 🥰 cok guzel bi duygu

Merhaba benim dun ilk kez karından ultrason ile kesem gözüktü 🥰 4 bucuk haftalık dedi haftaya salı tekrar gel keseden bebisi görürüz dedi 🥰 cok guzel bi duygu
Bu arada bende daha mide bulantisi vs yok turp gibiyim her sabah süt badem ceviz fındık haşlanmış yumurta ve havuç yiyorum haftada 2 porsiyon balık ye dedi dr somon yiyorum 🥰

İyi de kimyasalda düşmesi lazım kanamanız var mı ben de kimyasal yaşadım bianda kanama be hcg bianda düşüyor kim dedi size
Geçen ay da kimyasal gebelik oldu canım 22 sinde başlamıştı ama 12 gün sürdü ve ne zaman bat olacaktı bilmiyorum

5 hafta oluyor derken 5+1 filan mı yoksa 4+1 olunca mı 5 hafta diyoruz bu kafama bir türlü oturmadı :) sizin en son kaçtı hcg?
Valla ben de tam bilmiyorum ki ama ben ne zmn hamile kaldıgımı biliyorum yani. 5 hafta değil ama son adet tarihini hesaplıyorlar döngü de önemli ama kese için 1500 fln diyorlar en az 🤓

Hayırlı olsun inşallah cok güzel haber betanız kaçkem gittiniz ben de yarın gidicem ama gözükmez bence. Alttan mı baktılar

Hayırlı olsun inşallah cok güzel haber betanız kaçkem gittiniz ben de yarın gidicem ama gözükmez bence. Alttan mı baktılar
Teşekkürler 🥰gittiğimde adetim 2 gun gecikmisti 204 beta hcg çıktı 2 gun sonra tekrar gel dedi 524 çıktı o gun alttan bakti gozukmedi 3 gun sonra tekrar kontrol vardi dun yani karin dan baktı kese gözüktü haftaya sali günü gidicem tekrar

X