2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Kızlar ek gıda tadımlarına başlayan varmı ben yoğurt veriyorum bi tatlı kaşığı alışsın diye bu ay minik minik tadım yapayım diyorum doktorlar bu konuda ikiye ayrılmış durumda kimisi 5 bitiminde kimisi 6 bitiminde başlanmalı diyo
Kimiside 6 dan sonra zor oluyor diyo
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz 🌼
Ben 6. Aylık olunca başlayacağım, oğlumda da öyle yapmıştım hiç zor olmadı ☺️

Benim de gözümün önünden gitmiyor ya kurban olurum verene 😭😭
Ben bakıcıyla yalnız biraktim bugün yine beni gördüğünde ki hali gözümün önünden gitmiyor 🥲 akşam babasında iken mama yaptım getirdim sen yedirirsin dedim kollarını uzattı ağlamaya başladı geri aldım :)

Sizce kim bütün kankileri mışıl mışıl uyurken harfleri ve renkleri çalışıyoooorrr 🙄🙄🙄

Eklentiler

• IMG_20240203_001716.jpg
    IMG_20240203_001716.jpg
    146,4 KB · Görüntüleme: 73
Sadece şampuanı kullansak işe yarar mı 😊 ben şampuanı sipariş verip basliyim Cok teşekkürler
Ay bilmiyorum 🤷 deneyin tabi .. buradaki bi arkadaş bi şampuan daha önerdi aslında . Kullanıyordu işe yaradı mı acaba ki kimdi isim hatırlayamadım ama şampuan buydu..

Eklentiler

• IMG_3643.png
    IMG_3643.png
    329 KB · Görüntüleme: 63
gaviscon 1 yaş altına verilmez dedi. Daha iyi bir çocuk doktoruna gitsin bebeğin teşhisi iyi konsun sonra ilaç başlasınlar dedi. Geçmiş olsun gülüm
Yaselii Yaselii Gaviscon infant formu reflusu olan bebekler icin veriliyor. Ama tabi uzman bir doktorun teshisi konusuna katiliyorum.
Canim bizim 5. Ay kontrolumuzde aynı soruyu sordum kızımın hala kusmasi devam ediyor dedim bize doğal bisey yazdı iyi geldi emzirdikten 5 dk sonra veriyorsun iyi geldi dene istersen
2.aydan beri istahsizlik meme reddi kusma az kilo alma ile ugrasiyoruz. Gitmedigimiz doktor denemedigimiz yontem kalmadi. Bazi bebekler boyle kabullenmek lazim galiba.
Gastrotuss motis aguline gaviscon infant hepsini denedik bir sure iyi gelip sonra tekrar atak seklinde devam etti. Suan bebelac gold thickener kullaniyoruz, baya ise yaradi. Anne sutunu sagip 100ml 1 olcek olacak sekilde eklenip biberon ile veriyorum. Gunde 2 defa bu sekilde verip diger ogunlerini emziriyorum kusmasi cok cok azaldi.
Ama istahsizlik ve meme reddi devam.. sadece uykuda ya da uyku halinde yedirebiliyorum.
Kızlar ek gıda tadımlarına başlayan varmı ben yoğurt veriyorum bi tatlı kaşığı alışsın diye bu ay minik minik tadım yapayım diyorum doktorlar bu konuda ikiye ayrılmış durumda kimisi 5 bitiminde kimisi 6 bitiminde başlanmalı diyo
Kimiside 6 dan sonra zor oluyor diyo
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz 🌼
Benim kizim 2.aydan beri emmek istemediginden ek gida da boyle olur diye erken basladim. Hergun yemek saatinde bizimle oturup izlemesini sagliyorum. Ona uygun birsey varsa cay kasiginin 3/1 i kadar veriyorum. Yogurt, avokado, pismis havuc, pekmez, haslanmis patates gibi seylerin tadina bakti. Miktar cok cok az oldugu icin ve zaten emmeyi reddettigi icin bari dil tomurcuklari uyarilsin dedim🤣

Yaselii Yaselii Gaviscon infant formu reflusu olan bebekler icin veriliyor. Ama tabi uzman bir doktorun teshisi konusuna katiliyorum.

2.aydan beri istahsizlik meme reddi kusma az kilo alma ile ugrasiyoruz. Gitmedigimiz doktor denemedigimiz yontem kalmadi. Bazi bebekler boyle kabullenmek lazim galiba.
Gastrotuss motis aguline gaviscon infant hepsini denedik bir sure iyi gelip sonra tekrar atak seklinde devam etti. Suan bebelac gold thickener kullaniyoruz, baya ise yaradi. Anne sutunu sagip 100ml 1 olcek olacak sekilde eklenip biberon ile veriyorum. Gunde 2 defa bu sekilde verip diger ogunlerini emziriyorum kusmasi cok cok azaldi.
Ama istahsizlik ve meme reddi devam.. sadece uykuda ya da uyku halinde yedirebiliyorum.

Benim kizim 2.aydan beri emmek istemediginden ek gida da boyle olur diye erken basladim. Hergun yemek saatinde bizimle oturup izlemesini sagliyorum. Ona uygun birsey varsa cay kasiginin 3/1 i kadar veriyorum. Yogurt, avokado, pismis havuc, pekmez, haslanmis patates gibi seylerin tadina bakti. Miktar cok cok az oldugu icin ve zaten emmeyi reddettigi icin bari dil tomurcuklari uyarilsin dedim🤣
Teşekkür ederim canım bir doktor arkadaşa daha sorduk. O da doktor gerekli muayeneyi yapmıştır. 2 aylık bebeklerde bile gerekirse kullanılır dedi. 2-3 gün gaviscon deneyeceğim faydası olursa lidyadgn lidyadgn dediğini alacağım. Gaviscon pek içime sinmedi 😅 bizim kilo alımımız normal diyelim. 5. Ayda doğum kilosunu tam ikiye katladı. Ne kadar zorlanmışsındır canım hem meme reddi, kusma, iştahsızlık bir annenin istemeyeceği şeyler ama sen yöntemini bulmuşsun allahtan. İştahı da umarım ek gıda ile birlikte yoluna girer sen de biraz rahatlarsın 😇

İnşallah.. siz hangi doktora gittiniz yani bunun için hangi doktora gidilir 🤣🤣 belki ben de giderim ilerde şu vitaminlere filan bir baksınlar
Ay mutlaka gidin . Benim baş dönmelerim ve göz kararmalarım başlamıştı. Önce dahiliye gittim kan tahlili verdim . D vitaminim ve b12 düşükmüş ondan da dökülür ve baş dönmelerin olur dedi . İşte bir sürü hap ve b12 iğnesi verdi 🤦‍♀️
Saçım içinde dermatolojiye gittim . Saçıma baktı şampuan ve serum verdi işte .. şampuanı 2dir kullanıyorum bakalım . Seruma başlamadım ..

Kızlar çok kötüyüm 1 gündür oğlum çok huysuz gece de durmadı diş zannettim eli hep ağzında.bu sabah üstünü değiştirirken fark ettim ayak parmağına saç dolanmış boğum olmuş neredeyse parmağı kopacakmış.banyoda yaptırdım nasıl görmedim diye kendime kızıyorum.fito sürdüm inşallah geçer.annemle kardeşim yanıma geldi her şeye yetişmeye çalışmaktan kafam yerinde değil.

Kızlar çok kötüyüm 1 gündür oğlum çok huysuz gece de durmadı diş zannettim eli hep ağzında.bu sabah üstünü değiştirirken fark ettim ayak parmağına saç dolanmış boğum olmuş neredeyse parmağı kopacakmış.banyoda yaptırdım nasıl görmedim diye kendime kızıyorum.fito sürdüm inşallah geçer.annemle kardeşim yanıma geldi her şeye yetişmeye çalışmaktan kafam yerinde değil.
Canım çok geçmiş olsun ;( nu konuda hep uyarıyorlar demekki çok kişinin başına geliyor üzme kendini üstümüzde çok yük var bazen yetişemiyor insan.. doktora bir göstersemiydiniz acaba? Bir kremi filan vardır belki

Kendinı suçlu hissetme nerden bilebilirdin ki?
Ben de nazenin birkaç kere ağlayınca eşim komple soyup bakmıştı her yerine bazen kıl dalan olunca kaşındıklarında bile ağlaryabilirlermiş. Parmağa kıl dolanma olayı ona da gelmiş kadın 2 gündür susmuyor diye getirmiş bi soymuşlar parmağına saç dolanmış. Düzelir inşallah doktoruna ulaşabilirsen bir resmini at istersen belki yapılacak başka bir şey vardır eşim antibiyotikli merhem sürmesi lazım mikrop kapat yoksa dedi ama kendi doktoruna da bir danıs

X