Doğru dedin de işte gelde takma:) ya kırılırsa filan diye düşünüyorum kırılsın ne olacak en kötü oğluna yenisini aldırırdımAman takılma ya zaten 1 hafta neye koyarsa koysun sonrq sen normale koy herkes kendi alışkanlıgına gore yapıyo bişey bence en kotusu buzlugu tuketmesi olmus bi de soylemişsin.
@Tweetiy artık dökmüşsündür de, buzluga sut koydun diyelim cıkardın, 24 saat buzdolabında kalabiliyo. Sağdın oda sıcaklıgında tutuyosun dısarıdaki koşullara gore 6 saate kadar kalabiliyo. O sut içilmeei buzdolabında 3 gun, buzlukta yine kosullara gore 12 aya kadar saklanabiliyo. Ama buzluktan cıkardın ısıttın içilmedi dökülüyo
Aynen katılıyorum iHope3535 bir yerde okumustum, memeler bebekler icin var, bir bebegin en dogal hakki memede uyumak diye. Okudugumdan beri bende takmiyorum uyutuyorum oyle, emmesi bittikten sonra kendini birakiyor ya agzi acik sarhos gibi sirf o yuzu gormek bile bana yetiyor
İnşallah bizim de öyle olur. Benimki bir de hasta double bozulma yaşıyoruzGerçekten öyle. Benimki 5 aylık oldu ve uykuya dalması kolaylaştı, artık bir rutin oluşturabileceğimi düşünüyorum
Ohh be bana bunlarla gelinBir dahaki sefere o gelmeden kullanmasini istemedigin seyleri kaldir bence. Seninki yine sadece kullaniyor, benimki ustune bir de kiriyor
Bu arada bende asiri gicik olurdum tek degilsin
Ahahah yeni öğrendiklerini yapma arzusuna bayılıyorumGün günü tutmuyoki 1 gün önce 1 kez uyndı dün böyleher kalkışındada ayaklarını tutmak istiyo bunu yeni öğrendi ama uykusu var ağlıyo bi yandanda
Ahahah yeni öğrendiklerini yapma arzusuna bayılıyorumbenimi dr ayaklarını çırpa çırpa çorap çıkarmaya taktı bu ara ben çıkarıyorum sonunda uğraşmasın dalsın uykuya diye nasıl gülüyor seviniyor benim ki de nir önceki gece iyi uyumuştu bu arada. Hatta ilk defa erken uyumuştu filan sevindim düzen olacak herhalde diye sonra dün gece gördüm düzeni
Düzen müzen yok bakalım 150 günden sonra belki.. dün osman hocayı dinledim, düzeniniz neyse devam edin bu ay kötü diye bozmayın diyor uyku öncesi vs. Bilginiz olsun.. ama bende düzen yok hiç olmadı. Hiç her gece aynı saatte odaya gidemedim. Çünkü son gündüz uykusundan kaçta uyanırsa ondan 2 saat sonra geliyor uykusu. Saat değişiyor yani. Nasıl yapacam bilmiyorum.Bzimkide çoraplarını çıkarıyo öyle tulum giydimi anlamıyo ama çorap giydiyse bi şekilde çıkarıyo
Daha evel kafasını kaldırdığı için uyanıyodu gece bu güncellemeler 4 gibi yükleniyo gece bide
Dün bıraktım al oyna ayağınla diye ama öylede durmadı ağlıyo yani uykusu var ztn 11 e doğru yattı geceye gibi oldu bize pek düzen yok ya hergün bi güncelleme
5. Aya kadar salıverebilirsin5.aya çok az kala bana yine umut oldubirkaç gün denedim ben yatakta pışpışlamayı gündüz çok güzel daldı öyle ama gece uyanıp tekrar uyucağı zaman asla dalmadı gözler kapalı ve ağlıyo aslında mayışırsa pış pışla uyuyabilcek zamanlardalar anlıyolar ama bide ağlama olmasa
Düzen müzen yok bakalım 150 günden sonra belki.. dün osman hocayı dinledim, düzeniniz neyse devam edin bu ay kötü diye bozmayın diyor uyku öncesi vs. Bilginiz olsun.. ama bende düzen yok hiç olmadı. Hiç her gece aynı saatte odaya gidemedim. Çünkü son gündüz uykusundan kaçta uyanırsa ondan 2 saat sonra geliyor uykusu. Saat değişiyor yani. Nasıl yapacam bilmiyorum.
Hemen alışkanlık olmaz korkma bebeğin kendi düzeni yok ki hmen buna alışsın. 5. Ay gelsin bu uyku gerilemesi azalsın o zaman azaltırsın desteğini. Zaten 4 aylık ömrü var hemen 1 ay da yaptıklarımız alışkanlık olup değişmez olmaz korkma. 5te yaparız. Benimki de dediğin saat belli değil 7 de 8de yatsada kalkıyor. Sen mesela 8'de falan yatırıyorsun sonra uyanıyor dedin ya o Uyandıktan sonra bir daha uyuyana kadar hep odada mı duruyorsun Yani hep uyku pozisyonuna devam ediyor musun Ben onu yapamıyorum Yani bir yarım saat uğraşıyorum bakıyorum cin gibi Çocuk gülüyor ediyor konuşuyor oynuyor en son zaten kocam geliyor Bunu uyuyacağı yok Boşuna durmayın burada falan diyor benim de işime geliyor zaten bütün gün kocamı da görmüyorum alıyorum çocuğu salona gidiyorum orada bir iki saatte kalıyor sonra uykusu gelince bir daha uyumaya geliyoruz.. yani Ben de sabırlı olmuyorum bu süreçte Şu 4 ay gitsin Ondan sonra olurum ya Önümüzdeki hafta için yani daha doğrusu çarşamba gününden itibaren bunu yapayım dedim eşime 8'de 9'da Neyse götüreyim odaya uyansa bile odadan çıkmayalım Tamam dedi ama sonra da ben dayanamıyorum yani Zaten bütün kocamı da görmüyorum saat görüşmeden çocuk Uyutmaya gireceğim ve çocuk da uyumayacak Biz yatak odasında oturacağız beraber hocam İçeride Ne bileyim ona hazır değilim galiba dahaBende bu zamana kadar hep 8 de odaya gittim diyemem ama 8 9 aralığında uykusu gelince yatırmaya çalıştım
Bendeki sorun başta yatıyo ama geceye geçmiyo 1 saat sonra uyanıyo tekrar uykuya döndürmek zor 2 3 ay arası 8 gbi yatıp 3 saat uyurdu sonra uyanmaya başladı 3.ayda tekrar yykuya döndürüyodum bi 15 20 dk pış pışlayıp
4.ay gelince direk ağlama krizi ve uykuya direnme başladı ve gece 11 12 1 gbi uyumaya başladı
Birkaç gündür sanki ağlama biraz azaldı gece 10.30 gbi bi şekilde dalmaya başladı gibi ama sık uyanma devam tabi düzelmeye başladı diye umuyorum
Israrla 4.ayda uyku eğitimi diyolar şu dönemde birşey yapılamazki ya 5.ay girmeden yani 4.ayda kazanılan alışkanlıklarda kalıcı olur deniyo sürekli kucakta pış pışlayarak uyut ak istemiyorum ya
Bilgi için çok teşekkürler2,5 ml serum fizyolojik konuluyor, cihaz siviyi havaya ceviriyor ve bebek bunu nefes alirken soluyor. Cok pratik ve etkili bence.
Bize prof onerdi nexus un tasinabilir olanini minicik ve kullanisli. ben bazen tikandigimda kendime de yapiyorum baya etkili. Simdi ankaraya geldik, havasindan kizimin burnu gece tikaniyor, yapiyorum cok rahatliyor. Gece kaldirip nazal yikama yapmaktan iyidir.
Amin teşekkür ederimHatırlamaz olur muyuzçok çok çok sevindim günümü güzelleştirdin resmen çok mutlu oldum rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah dualarım seninle minnoşun senden hiç ayrılmasın
Eylül anneliği denk geldi evetCanımm o kadar o kadar sevindim kiisenin adını görünce dedim inşallah müjdeli haber getirmiştir diye.. ayy zaten inan hep hepimizin dualarındaydın yarabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah yine Eylül annesi olacaksın inşallah o zamn ben eski smgsmgsmg (adım değiştide)
Kesinlikle buraya geleceğim sizleri çok seviyorum aile gibisiniz hepiniz çok teşekkür ederimAyy resmen bayram ettim şuan yüzüm gülerek geziyorum evde yaAllah'a şükürler olsun soracağın bir şey olduğunda gel buraya sor tamam mı az buçuk tecrübelendik
MutlakaYaaa canım çok sevindimmmhiç unutmadik seni yeniden Eylül annesi olacaksın Galiba. Bu sefer sağlıkla kavuşacağına inancım tam bizi de habersiz bırakma
Canım gece yatmadan içme onu ne olur ne olmaz ben öyle yapıyorum. Valla nasıl açarsın şimdi bilmiyorum elle sağ duşa gir sonra ver bebiş emsinKızlar benim sağ meme gene fecaat, gece bi uyandım emzirmeye her 2 meme de şişmiş yatmadan da sütyen sıkmıştı açıp öyle uyumuştum. Uyumadan önce solgar bira mayası içtim bi kaç günde hiç içmemiştim ondan mı oldu böyle anlamadım ve emzirirken sol mememden süt aktıböyle akmaz normalde hemen bebişi çevirdim soldan emzirdim ama keşke çevirmeseydim sol boşaldı sağ boşalmadı feci ağrısı var, sağım yaptım gelmedi tıkanmış yine pompa açamıyor anca benim sıpanın emmesi lazım ama biliyorsunuz gündüz emmesi işkence hele sağı çok az emiyor, uyy çok canım acıyor ya
İnanır mısın hep içiyorum ama hiç böyle olmamıştı ona şaşırdım, 4 gündür geceleri yeşil çay içiyorum bol su içtim bi de oda etkilemiş olabilir.Uyuyor şimdi uyansın tekrar emzirmeyi deneyeceğim uykusu sonrası emiyor biraz, duşta etkili olur olmadı sıcak kompres yapayımCanım gece yatmadan içme onu ne olur ne olmaz ben öyle yapıyorum. Valla nasıl açarsın şimdi bilmiyorum elle sağ duşa gir sonra ver bebiş emsin
Kız yeşil çay içebiliyor muyuz biz Ben hamilelikte alışkanlık yeşil çay içmiyorum hiç Anam bilseydim içerdim Bunca zamandır ödemim ve göbeğim giderdi belki Azıcık da olsa bir gram falan azalırdı belkiİnanır mısın hep içiyorum ama hiç böyle olmamıştı ona şaşırdım, 4 gündür geceleri yeşil çay içiyorum bol su içtim bi de oda etkilemiş olabilir.Uyuyor şimdi uyansın tekrar emzirmeyi deneyeceğim uykusu sonrası emiyor biraz, duşta etkili olur olmadı sıcak kompres yapayım