2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Doğru dedin de işte gelde takma:) ya kırılırsa filan diye düşünüyorum kırılsın ne olacak en kötü oğluna yenisini aldırırdım ama yok illa bir şeye takacam gelinim ya

Aynen katılıyorum i zaten çoğunds bırakıp sarılıp uyuyor. Bizim kokumuzu seviyor daha bebecik onlar ya zorlanınca bırakma yoluna gireriz boşver alışsın.. alışır onu yapma alışır bunu yapma belki alışmayacak qma biz o şeyi yapmamış olacağız... alışsın belki çok zevk qlcaz ikimizrdr öyle uyumasından her zaman.. alışsın bize bebeğe sıkıntı olur o zaman buluruz yolunu boşver..

Gün günü tutmuyoki 1 gün önce 1 kez uyndı dün böyle her kalkışındada ayaklarını tutmak istiyo bunu yeni öğrendi ama uykusu var ağlıyo bi yandanda
Ahahah yeni öğrendiklerini yapma arzusuna bayılıyorum benimi dr ayaklarını çırpa çırpa çorap çıkarmaya taktı bu ara ben çıkarıyorum sonunda uğraşmasın dalsın uykuya diye nasıl gülüyor seviniyor benim ki de nir önceki gece iyi uyumuştu bu arada. Hatta ilk defa erken uyumuştu filan sevindim düzen olacak herhalde diye sonra dün gece gördüm düzeni

Bzimkide çoraplarını çıkarıyo öyle tulum giydimi anlamıyo ama çorap giydiyse bi şekilde çıkarıyo
Daha evel kafasını kaldırdığı için uyanıyodu gece bu güncellemeler 4 gibi yükleniyo gece bide
Dün bıraktım al oyna ayağınla diye ama öylede durmadı ağlıyo yani uykusu var ztn 11 e doğru yattı geceye gibi oldu bize pek düzen yok ya hergün bi güncelleme

Düzen müzen yok bakalım 150 günden sonra belki.. dün osman hocayı dinledim, düzeniniz neyse devam edin bu ay kötü diye bozmayın diyor uyku öncesi vs. Bilginiz olsun.. ama bende düzen yok hiç olmadı. Hiç her gece aynı saatte odaya gidemedim. Çünkü son gündüz uykusundan kaçta uyanırsa ondan 2 saat sonra geliyor uykusu. Saat değişiyor yani. Nasıl yapacam bilmiyorum.

5. Aya kadar salıverebilirsin

Bende bu zamana kadar hep 8 de odaya gittim diyemem ama 8 9 aralığında uykusu gelince yatırmaya çalıştım
Bendeki sorun başta yatıyo ama geceye geçmiyo 1 saat sonra uyanıyo tekrar uykuya döndürmek zor 2 3 ay arası 8 gbi yatıp 3 saat uyurdu sonra uyanmaya başladı 3.ayda tekrar yykuya döndürüyodum bi 15 20 dk pış pışlayıp
4.ay gelince direk ağlama krizi ve uykuya direnme başladı ve gece 11 12 1 gbi uyumaya başladı
Birkaç gündür sanki ağlama biraz azaldı gece 10.30 gbi bi şekilde dalmaya başladı gibi ama sık uyanma devam tabi düzelmeye başladı diye umuyorum
Israrla 4.ayda uyku eğitimi diyolar şu dönemde birşey yapılamazki ya 5.ay girmeden yani 4.ayda kazanılan alışkanlıklarda kalıcı olur deniyo sürekli kucakta pış pışlayarak uyut ak istemiyorum ya

Hemen alışkanlık olmaz korkma bebeğin kendi düzeni yok ki hmen buna alışsın. 5. Ay gelsin bu uyku gerilemesi azalsın o zaman azaltırsın desteğini. Zaten 4 aylık ömrü var hemen 1 ay da yaptıklarımız alışkanlık olup değişmez olmaz korkma. 5te yaparız. Benimki de dediğin saat belli değil 7 de 8de yatsada kalkıyor. Sen mesela 8'de falan yatırıyorsun sonra uyanıyor dedin ya o Uyandıktan sonra bir daha uyuyana kadar hep odada mı duruyorsun Yani hep uyku pozisyonuna devam ediyor musun Ben onu yapamıyorum Yani bir yarım saat uğraşıyorum bakıyorum cin gibi Çocuk gülüyor ediyor konuşuyor oynuyor en son zaten kocam geliyor Bunu uyuyacağı yok Boşuna durmayın burada falan diyor benim de işime geliyor zaten bütün gün kocamı da görmüyorum alıyorum çocuğu salona gidiyorum orada bir iki saatte kalıyor sonra uykusu gelince bir daha uyumaya geliyoruz.. yani Ben de sabırlı olmuyorum bu süreçte Şu 4 ay gitsin Ondan sonra olurum ya Önümüzdeki hafta için yani daha doğrusu çarşamba gününden itibaren bunu yapayım dedim eşime 8'de 9'da Neyse götüreyim odaya uyansa bile odadan çıkmayalım Tamam dedi ama sonra da ben dayanamıyorum yani Zaten bütün kocamı da görmüyorum saat görüşmeden çocuk Uyutmaya gireceğim ve çocuk da uyumayacak Biz yatak odasında oturacağız beraber hocam İçeride Ne bileyim ona hazır değilim galiba daha

Bilgi için çok teşekkürler

Eylül anneliği denk geldi evet amin inşallah umarım ben de sizler gibi inşallah kucağıma alırım

Kızlar benim sağ meme gene fecaat, gece bi uyandım emzirmeye her 2 meme de şişmiş yatmadan da sütyen sıkmıştı açıp öyle uyumuştum. Uyumadan önce solgar bira mayası içtim bi kaç günde hiç içmemiştim ondan mı oldu böyle anlamadım ve emzirirken sol mememden süt aktı böyle akmaz normalde hemen bebişi çevirdim soldan emzirdim ama keşke çevirmeseydim sol boşaldı sağ boşalmadı feci ağrısı var, sağım yaptım gelmedi tıkanmış yine pompa açamıyor anca benim sıpanın emmesi lazım ama biliyorsunuz gündüz emmesi işkence hele sağı çok az emiyor, uyy çok canım acıyor ya

Canım gece yatmadan içme onu ne olur ne olmaz ben öyle yapıyorum. Valla nasıl açarsın şimdi bilmiyorum elle sağ duşa gir sonra ver bebiş emsin

Canım gece yatmadan içme onu ne olur ne olmaz ben öyle yapıyorum. Valla nasıl açarsın şimdi bilmiyorum elle sağ duşa gir sonra ver bebiş emsin
İnanır mısın hep içiyorum ama hiç böyle olmamıştı ona şaşırdım, 4 gündür geceleri yeşil çay içiyorum bol su içtim bi de oda etkilemiş olabilir.Uyuyor şimdi uyansın tekrar emzirmeyi deneyeceğim uykusu sonrası emiyor biraz, duşta etkili olur olmadı sıcak kompres yapayım

Kız yeşil çay içebiliyor muyuz biz Ben hamilelikte alışkanlık yeşil çay içmiyorum hiç Anam bilseydim içerdim Bunca zamandır ödemim ve göbeğim giderdi belki Azıcık da olsa bir gram falan azalırdı belki konuya gelecek olursa o zaman yapacak bir şey yok ille ille sağacaksın canım elle sarmımdan daha güzel bir çözüm yok bunda biraz can acıtıcı ve zor oluyor uzun oluyor ama sıcak kompres yap Hatta duşta kompress yaparken elle Birazını sağa birazcık masaj yap

Kızlar size yine abuk subuk bir soruyla geldim Siz de kafanızda çocuğunuzun Başına kötü şeyler geldiğini düşünüyor musunuz? Ben mesela duşa girdiğimde veya yan tarafta bir şey yaparken Benden başkası bebeğe bakıyorsa ( Örneğin Kayınvalidem) sürekli kafamda çocuk düşüyor veya Bir yerine bir şey oluyor ben hemen acilen çıkıp yanına koşuyorum falan Neyse kafamda hep böyle bir korku psikopatlık var. Acaba ben de lohusa depresyonuna mı girdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…