2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Genel olarak kalıyorum odada çıkarmıyorum yatağa koyuyorum aşırı ağlayıp direnirse yarım saat 1 saat so ra yine deniyorum yatırmayı
Ama 2 saati buluyo tabi 4.aydan beri bu kadar sürmüyodu ya 30 dkda yatrdı max
1 aydır eşimle oturamıyoruz bile bazen oda geliyo işte odaya bekliyoz uyucak diye uyumadımı gün bitiyo diyede stres oluyorum ama gece geç yatmaya alılmasın diye aynı devam etmek istedim odadan çıkarmayın dendiği için hep yani ztn o geç yatınca bende 1.30 dan evel pek yatmıyorum anca yani tabi uykumuda alamıyorum
Uyku düzeni olsun akşam 9 gbi yatsın bende oturayım çok istiyorum ama bakalım umarım 5.ay iyi gelir ya ve desteksiz uyumaya alışsın çok istiyorum yoksa 2 3 yılımız hep sallamakla uyutmakla geçck elbet bitcek bu zmnda ama nblim işte ☺️
Hemen alışkanlık olmaz korkma bebeğin kendi düzeni yok ki hmen buna alışsın. 5. Ay gelsin bu uyku gerilemesi azalsın o zaman azaltırsın desteğini. Zaten 4 aylık ömrü var hemen 1 ay da yaptıklarımız alışkanlık olup değişmez olmaz korkma. 5te yaparız. Benimki de dediğin saat belli değil 7 de 8de yatsada kalkıyor. Sen mesela 8'de falan yatırıyorsun sonra uyanıyor dedin ya o Uyandıktan sonra bir daha uyuyana kadar hep odada mı duruyorsun Yani hep uyku pozisyonuna devam ediyor musun Ben onu yapamıyorum Yani bir yarım saat uğraşıyorum bakıyorum cin gibi Çocuk gülüyor ediyor konuşuyor oynuyor en son zaten kocam geliyor Bunu uyuyacağı yok Boşuna durmayın burada falan diyor benim de işime geliyor zaten bütün gün kocamı da görmüyorum alıyorum çocuğu salona gidiyorum orada bir iki saatte kalıyor sonra uykusu gelince bir daha uyumaya geliyoruz.. yani Ben de sabırlı olmuyorum bu süreçte Şu 4 ay gitsin Ondan sonra olurum ya Önümüzdeki hafta için yani daha doğrusu çarşamba gününden itibaren bunu yapayım dedim eşime 8'de 9'da Neyse götüreyim odaya uyansa bile odadan çıkmayalım Tamam dedi ama sonra da ben dayanamıyorum yani Zaten bütün kocamı da görmüyorum saat görüşmeden çocuk Uyutmaya gireceğim ve çocuk da uyumayacak Biz yatak odasında oturacağız beraber hocam İçeride Ne bileyim ona hazır değilim galiba daha

Genel olarak kalıyorum odada çıkarmıyorum yatağa koyuyorum aşırı ağlayıp direnirse yarım saat 1 saat so ra yine deniyorum yatırmayı
1 aydır eşimle oturamıyoruz bile bazen oda geliyo işte odaya bekliyoz uyucak diye uyumadımı gün bitiyo diyede stres oluyorum ama gece geç yatmaya alılmasın diye aynı devam etmek istedim odadan çıkarmayın dendiği için hep yani ztn o geç yatınca bende 1.30 dan evel pek yatmıyorum anca yani tabi uykumuda alamıyorum
Uyku düzeni olsun akşam 9 gbi yatsın bende oturayım çok istiyorum ama bakalım umarım 5.ay iyi gelir ya ve desteksiz uyumaya alışsın çok istiyorum yoksa 2 3 yılımız hep sallamakla uyutmakla geçck elbet bitcek bu zmnda ama nblim işte ☺️
Ya ben 3 hafta annmdeydim döndüm kv geldi 1 hafta kaldı. 2 hafta sonra yine anneme gitçem 2 hafta kalcam.. bu 2 haftada biraz düzene koymak istiyordum ama 4. Ay vuruyor🤣🤣 bugün ağlıyor sürekli neden anlamadım.. odada ışık kapalı / loş duruyorsun dimi? Ne yapıyorsyun nasıl oyalıyorsun. Oyunda oynama diyorlar. Kitap okumakta bir yere kadar oyalar

Ben bunu hayatta yapamam uyumayinca beş dakika bile duramiyorum odada ya. Nasıl oyalıyprsun sen iki saat boyunca canım

Kız yeşil çay içebiliyor muyuz biz Ben hamilelikte alışkanlık yeşil çay içmiyorum hiç Anam bilseydim içerdim Bunca zamandır ödemim ve göbeğim giderdi belki Azıcık da olsa bir gram falan azalırdı belki🤣🤣 konuya gelecek olursa o zaman yapacak bir şey yok ille ille sağacaksın canım elle sarmımdan daha güzel bir çözüm yok bunda biraz can acıtıcı ve zor oluyor uzun oluyor ama sıcak kompres yap Hatta duşta kompress yaparken elle Birazını sağa birazcık masaj yap

evet canım içebiliyormuşuz Osman hocaya sormuşlardı oda içilebilir neden içilmesin demişti 1 kupa içiyorum her şeyin fazlası zarar zaten sadece adaçayı içerdiği östrojen mikrarından dolayı sütü etkileyebilir demişti bende yeni başladım 5 olcak bugün ki sütüm arttı bile 😄🤭
Uyuyordu ağladı aldım emzirdim uykulu uykulu emdi valla tek çare onun emmesi 🥹

Ben yemeği azaltmadım dikkat ediyorum sadece diyet falan yok yani April han diye bi kanal var youtuba da çok güzel videoları var ve kısa kısa ben ona başladım 14 günlük bacak inceltme hareketleri var ve cidden etkili başladıl bakalım inşallah istikrarla devam edebilirim 🙆🏻‍♀️

Kızlar bugün elim ayagima dolaşmış vaziyetteyimmm
Dün geldim Ankara'dan. 5 hafta olmayinca evde, kirlenmeyen bir cm kare yer kalmamış eşim sağolsun 😊
Çarşamba da üniversiteden hocalar geliyor bugün dediler, bebek gormeye, ben nasıl yetistircem 🤣 Evde minik değil, sabahtan beri banyo Ocak ve nevresim değişikliği bu kadar. Eşim de bebisle jlgileniyor. Yarın kardeşim gelcek yemekleri yapicaz da, evimi pis görsünler istemiyorum, run run run 💃🏻🤣

evet canım içebiliyormuşuz Osman hocaya sormuşlardı oda içilebilir neden içilmesin demişti 1 kupa içiyorum her şeyin fazlası zarar zaten sadece adaçayı içerdiği östrojen mikrarından dolayı sütü etkileyebilir demişti bende yeni başladım 5 olcak bugün ki sütüm arttı bile 😄🤭
Uyuyordu ağladı aldım emzirdim uykulu uykulu emdi valla tek çare onun emmesi 🥹

Ben yemeği azaltmadım dikkat ediyorum sadece diyet falan yok yani April han diye bi kanal var youtuba da çok güzel videoları var ve kısa kısa ben ona başladım 14 günlük bacak inceltme hareketleri var ve cidden etkili başladıl bakalım inşallah istikrarla devam edebilirim 🙆🏻‍♀️
Aaa tamm bakayıö bende leslie filan bir şeyler yapmalıyım. Yada önce deli gibi yemeği bıraksam daha mantıklı.. benin göbek çok fena gitmedi ya 5 aylık hamile gibiyim.

Kızlar bugün elim ayagima dolaşmış vaziyetteyimmm
Dün geldim Ankara'dan. 5 hafta olmayinca evde, kirlenmeyen bir cm kare yer kalmamış eşim sağolsun 😊
Çarşamba da üniversiteden hocalar geliyor bugün dediler, bebek gormeye, ben nasıl yetistircem 🤣 Evde minik değil, sabahtan beri banyo Ocak ve nevresim değişikliği bu kadar. Eşim de bebisle jlgileniyor. Yarın kardeşim gelcek yemekleri yapicaz da, evimi pis görsünler istemiyorum, run run run 💃🏻🤣
Bende gelince 2 gün uğraştım 🤣🤣 o yüzden cumadan döndük hatta eşim işe gitmeden temizleyeyim diye.. kolay gelsin canım.. salonu hallet önce 🤣🤣

Kızlar size yine abuk subuk bir soruyla geldim🤣 Siz de kafanızda çocuğunuzun Başına kötü şeyler geldiğini düşünüyor musunuz? Ben mesela duşa girdiğimde veya yan tarafta bir şey yaparken Benden başkası bebeğe bakıyorsa ( Örneğin Kayınvalidem) sürekli kafamda çocuk düşüyor veya Bir yerine bir şey oluyor ben hemen acilen çıkıp yanına koşuyorum falan Neyse kafamda hep böyle bir korku psikopatlık var. Acaba ben de lohusa depresyonuna mı girdim
Bence kv depresyonuna girdin😂
Annelik boyle birsey surekli senaryolar donuyor zihnimizde galiba.. ben annemden baska birine asla guvenmiyorum, icim rahat olmuyor.

Bence kv depresyonuna girdin😂
Annelik boyle birsey surekli senaryolar donuyor zihnimizde galiba.. ben annemden baska birine asla guvenmiyorum, icim rahat olmuyor.
Yok ya kayınvalidemle ilgisi yok ya bu önceden beri var ilk bebeği doğurduğumdan beri var Eşim bakarken de oluyor veya çocuk 10 saniye yerde olsa ya genelde banyodayken aklıma geliyor Neden bilmiyorum ama tek boş olduğum yer orası herhalde bir şey düşünmediğim iş yapmadığım Daha doğrusu orada da beynim bana bu oyunu oynuyor

Ashd eşim bu sefer bebeği oyalamak için tüm oyuncakları seriyor salon son gün son saat halledilcek, neyse halledicez bı sekilde 😭
Doğru dedin Sen bugün benim salonun halini görsen bebeğim bugün o kadar çok ağlıyor her şeye mızmızlanıyor ki yani salona habersiz misafir gelse evde ağırlayamam yani Hadi dışarı çıkalım derim 🤣🤣

Kızlar size yine abuk subuk bir soruyla geldim🤣 Siz de kafanızda çocuğunuzun Başına kötü şeyler geldiğini düşünüyor musunuz? Ben mesela duşa girdiğimde veya yan tarafta bir şey yaparken Benden başkası bebeğe bakıyorsa ( Örneğin Kayınvalidem) sürekli kafamda çocuk düşüyor veya Bir yerine bir şey oluyor ben hemen acilen çıkıp yanına koşuyorum falan Neyse kafamda hep böyle bir korku psikopatlık var. Acaba ben de lohusa depresyonuna mı girdim
Ben de gördüğüm şu boğulma haberinden sonra gece zaten kuş kadar uykumdan sürekli uyanıp süt bogazina kaçmış mi bişi olmuş mu diye bakıyorum sürekli. Nedense bişi olcak ve ben duymayacagim diye korkuyorum çok

Aaa tamm bakayıö bende leslie filan bir şeyler yapmalıyım. Yada önce deli gibi yemeği bıraksam daha mantıklı.. benin göbek çok fena gitmedi ya 5 aylık hamile gibiyim.
Dogumdan sonra 4kg fazla ve sadece alt gobegim vardi, annem bizde 1 ay kaldi simdi ben ona geldim 6 aylik hamile gibiyim sut olur diye herseyi yediriyor. Bir de lezzetli dayanamiyorum. Dun aksam diyetisyenden randevu aldim bakalim ne olacak.

Ben de gördüğüm şu boğulma haberinden sonra gece zaten kuş kadar uykumdan sürekli uyanıp süt bogazina kaçmış mi bişi olmuş mu diye bakıyorum sürekli. Nedense bişi olcak ve ben duymayacagim diye korkuyorum çok
Bu korku bende de var sanırım hepimizde var yanımda olmayınca bişey olacakmış gibi hissediyorum sürekli off yaa

Evdeki dağınıklığa çözüm buldum masayı çektim koltuğun arkasına halı tüm oyuncak ıvır zıvır orda hiiiö görmüyorum da toplamıyorum da 😂😂 bu arada uyku eğitimi için profesyonel destek alan çevresinde alıp memnun kalmış olan var mı???

Eklentiler

• IMG_1651.jpeg
    IMG_1651.jpeg
    113,5 KB · Görüntüleme: 76
2 saat tamamen uyanık olmuyo dün mesela 9 da uyandı emzirdim baya kalıyo memede bu ara koydum uyandı tekrar pış pışlarım uyudu yine uyandı bu süre böyle geçiyo genelde uytuyoruz koyunca yatağa uyanıyo şeklinde oluyo
Ama hiç dalmadığı zamanda sakinleştirici bebek müziği fln açıyorum bunla bazen ağlaması kesiliyo bazen buda işe yaramıyo kucağıma alıp gezdiriyorum vs o an nasıl durursa ama genelde karanlık ve odadayım şimdiye kadar bi düzen olamadı ama 4.ay etkisiyle
Ya ben 3 hafta annmdeydim döndüm kv geldi 1 hafta kaldı. 2 hafta sonra yine anneme gitçem 2 hafta kalcam.. bu 2 haftada biraz düzene koymak istiyordum ama 4. Ay vuruyor🤣🤣 bugün ağlıyor sürekli neden anlamadım.. odada ışık kapalı / loş duruyorsun dimi? Ne yapıyorsyun nasıl oyalıyorsun. Oyunda oynama diyorlar. Kitap okumakta bir yere kadar oyalar

Ben bunu hayatta yapamam uyumayinca beş dakika bile duramiyorum odada ya. Nasıl oyalıyprsun sen iki saat boyunca canım

Evdeki dağınıklığa çözüm buldum masayı çektim koltuğun arkasına halı tüm oyuncak ıvır zıvır orda hiiiö görmüyorum da toplamıyorum da 😂😂 bu arada uyku eğitimi için profesyonel destek alan çevresinde alıp memnun kalmış olan var mı???
O öyle kendi kendine mi oturuyor maşallah yaa😍

IMG_20240129_175128.jpg

Benim evin seninkinin yanında cadı kazanı oluşu 🥰🥳

X